{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

Door Sanne, 6 juli 2021

10 redenen om een loungeset aan te schaffen

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent dat je het liefst lekker in de tuin wil genieten van het heerlijke weer. Om in de tuin te genieten wordt er vaak gebruik gemaakt van een loungeset. Een van de meest populaire tuinmeubelen in Nederland is dan ook een loungeset. Dit heeft de loungeset natuurlijk te danken aan de vele voordelen en mogelijkheden die het te bieden heeft. De loungeset heeft veel kenmerken die andere soorten tuinmeubelen niet hebben. Daarom hebben wij 10 redenen voor jou waarom je een loungeset zou moeten aanschaffen.

Geschikt voor iedere tuin

Een absoluut voordeel van een loungeset is dat het geschikt is voor iedere tuin. Hierbij maakt het niks uit wat de sfeer in jouw tuin is. Bij zowel een moderne als bij een landelijke uitstraling is een loungeset absoluut goed te combineren. Dat komt deels doordat een loungeset in veel verschillende soorten materialen te verkrijgen is. Daarom kan je een loungeset compleet aan laten sluiten op de sfeer in de tuin die jij wil creëren.

Geschikt voor iedere tuin deel II

Hierboven werd al duidelijk dat een loungeset voor iedere tuin geschikt is op het gebied van de sfeer die je in de tuin wil creëren. Maar er is nog een reden waarom een loungeset voor elke tuin geschikt is. Een loungeset is namelijk in veel verschillende formaten aan te schaffen. Hierdoor kan je een loungeset kwijt in een kleine stadstuin maar ook wanneer je de beschikking hebt over veel land.
Zelfs op een klein balkonnetje zou je een loungeset kwijt kunnen. Dit komt doordat een loungeset in bijvoorbeeld een grote hoekbank te verkrijgen is maar je kan ook kiezen voor een bescheiden chaise longue. Sommige loungeset zijn ook inklapbaar waardoor ze weinig ruimte in beslag nemen wanneer ze ingeklapt zijn.

Ruimte in tuin vergroten

Is het buiten lekker weer? Doe dan lekker de deuren open richting jouw balkon of tuin. Op deze manier verplaats je je leven naar buiten en krijg je nog meer mogelijkheden tot je beschikking. Jouw huis en tuin worden hierdoor meer één. Als je dan een loungeset in de tuin hebt staan dan kan je hier zelf heerlijk zitten en genieten maar je kan hier natuurlijk ook je familie en vrienden verwelkomen. Het ene deel kan ook binnen zitten en het andere deel buiten. Door gebruik te maken van een loungeset heb je in ieder geval de mogelijkheid om mensen buiten te ontvangen.

Uitstraling

In het leven draait het niet altijd om luxe maar het is wel heel fijn als je de mogelijkheid hebt om in de tuin te relaxen en daarbij ook gebruik te maken van een loungeset. Zeker een loungeset met lekkere kussens, goed materiaal én meerdere zitplekken geeft al snel de uitstraling van een luxe tuin. Door een loungeset in jouw tuin neer te zetten geef je de tuin ook wat extra sfeer meer en het zorgt ook voor dat beetje pracht en praal.

Comfort

Een andere reden om een loungeset aan te schaffen is toch zeker wel het comfort. In een loungeset kan je heerlijk wegzakken in de kussens en je helemaal terugtrekken in je eigen wereld. Je kan hier heerlijk genieten van de zon, een boekje lezen, een koffietje drinken of gewoon even nergens aan denken. Voor iedereen is comfort natuurlijk wat anders en iedereen ervaart comfort verschillend maar doordat er zoveel verschillende soorten loungesets zijn, is er voor iedereen zijn of haar eigen persoonlijke smaak wel een loungeset te vinden.
Het is verstandig om naar onze winkel te gaan om een loungeset aan te schaffen. Hier heb je de mogelijkheid om te gaan proef zitten op verschillende loungesets. Hierdoor kom je erachter waar je voorkeur ligt en wat je echt belangrijk vindt aan een loungeset.

Onderhoud

Nog een reden om een loungeset aan te schaffen is het onderhoud. Doordat je tegenwoordig zoveel opties hebt op het gebied van materiaal kan je ook rekening houden met het onderhoud. Een goed voorbeeld hiervan is kunststof. Als je voor een kunststof loungeset gaat dan weet je zeker dat dit materiaal geen onderhoud nodig heeft en ook nog eens goed weersbestendig is. Om de loungeset extra bescherming te geven, kan je altijd een hoes aanschaffen maar dit is zeker niet noodzakelijk.
Daarnaast kan je ook gaan voor een loungeset van aluminium. Ook dit heeft weinig onderhoud nodig. Deze materialen zijn ook makkelijk schoon te maken en kunnen gedurende het hele jaar buiten blijven staan. Hierbij hoef je dus ook geen rekening te houden met roesten of groene aanslag. Door te kiezen voor een van deze materialen heb je hier geen last van.
Maar, je kan natuurlijk ook voor een loungeset van hout gaan. Deze vraagt wel om meer onderhoud maar geeft vaak wel een landelijkere sfeer aan de tuin. Het is dus afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur voor welk materiaal je uiteindelijk gaat. Wanneer je onderhoud niet erg vindt en meer waarde hecht aan de landelijke sfeer in de tuin, zal je waarschijnlijk sneller kiezen voor een loungeset van het materiaal hout.
Doordat er zoveel materialen zijn voor loungesets heb je altijd genoeg keuze en is het een zekerheidje dat je een loungeset vindt die volledig aan jouw verwachtingen voldoet.

Vitamine D

Na een lange winter en een voorjaar met niet zulk lekker weer is het heerlijk om te gaan genieten van de zon. Want wat is er nou eigenlijk lekkerder dan de zon op jouw huid te voelen? Door gebruik te maken van een loungeset kan je buiten gemakkelijk in de zon gaan zitten of liggen en ontvang je de vitamine D die zo broodnodig zijn. Op de loungeset kan je een boek lezen, een podcast luisteren of gewoon genieten van alleen de zon.

Decoraties

Door een loungeset aan te schaffen, heb je ook direct een goede reden om je tuin nog meer op te fleuren. Je kan jouw loungeset namelijk helemaal aankleden door gebruik te maken van verschillende decoraties. Vaak zitten er kussens bij wanneer je een loungeset aanschaft maar je kan ook hier ook nog extra kussentjes op neerleggen natuurlijk. Kussentjes met een leuk kleurtje zorgt voor nog meer sfeer in de tuin. Maar hierdoor kan je ook de loungeset nog meer personaliseren en helemaal naar je zin maken.
Een andere manier om nog meer sfeer te creëren kan door gebruik te maken van een lichtsnoer. Boven de loungeset in de tuin kan je leuke lampjes ophangen. Nog een andere mogelijkheid is om een kleed bij de loungeset neer te leggen. Vaak zie je binnen in de woonkamer ook een kleed bij de bank of stoelen liggen maar dit kan je buiten natuurlijk ook doen. Er zijn zoveel mogelijkheden om nog meer sfeer te creëren wanneer jij een loungeset hebt aangeschaft.

Verschillende kussens

Een loungeset bestaat vaak uit zowel zit- als rugkussens. Dit draagt bij aan de luxe uitstraling maar ook aan de extra mogelijkheden die een loungeset biedt. In Nederland zijn we natuurlijk wel wat gewend als het op het weer aankomt. Op een prachtige zomerse dag met lekker veel zon kan het zomaar uit het niets omslaan in keiharde regen inclusief onweer. Dit is voor niemand een pretje, zeker niet als jij buiten lekker zat te genieten van de zon op jouw loungeset.
Bij regen wil je deze kussens graag opbergen, zodat ze droog blijven en niet helemaal nat worden. Het voordeel van losse kussens op zo’n loungeset is dan ook dat je niet de hele loungeset hoeft te bedekken met kussens wanneer je alleen bent. Dat betekent dat je eigenlijk maar voor één zitplek kussens hoeft te pakken, omdat je dan al voldoende ruimte hebt om te genieten. Mocht het weer dan echt opeens omslaan terwijl je alleen bent dan heb je alles binnen no time naar binnen gebracht en is het veilig droog opgeborgen.

Aanschafwaarde

Tot slot een niet geheel onbelangrijke reden om een loungeset in de tuin aan te schaffen is toch wel het financiële plaatje. Zoals inmiddels wel duidelijk geworden is, is een loungeset in veel verschillende soorten materiaal, formaten en kussens aan te schaffen. Dit betekent dat er voor iedereen zijn of haar persoonlijke voorkeur een loungeset te koop is. Maar dit is alleen gericht op het gebruik en de uitstraling van de loungeset zelf.
Naast deze persoonlijke voorkeur is het ook voor iedereen anders wat er financieel mogelijk is. We kunnen niet in elkaars portemonnee kijken, waardoor we ook niet alle financiële mogelijkheden van elkaar kennen. Sommige zullen lang moeten sparen om een loungeset aan te schaffen terwijl andere op één dag meerdere loungesets aanschaffen. Het voordeel van een loungeset is wel de aanschafwaarde. Juist doordat ze in zoveel verschillende formaten en materialen te verkrijgen zijn is er voor vrijwel iedereen wel een mogelijkheid om het aan te schaffen, omdat de prijs van een loungeset heel erg kan verschillen. Hierbij is het ook nooit verkeerd om een loungeset in het najaar aan te schaffen, alvast voor het volgende jaar, omdat in het najaar de loungesets vaak in de aanbieding zijn.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »