{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

Door Roos , 25 juli 2021

10 redenen om te kiezen voor begroeiing in de tuin

Wil je jouw tuin van een make-over voorzien? Dan sta je voor een leuke uitdaging. Je kunt namelijk veel kanten op met jouw tuin, terwijl je mogelijk ook nog met de smaakvoorkeuren van bijvoorbeeld jouw partner te maken hebt. Op welke manier je dan alsnog de tuin volledig naar wens in kunt richten? Dat doe je vooral door jouw wensen heel goed op een rijtje te zetten. Als jouw partner dat ook doet, kunnen jullie deze wensen naast elkaar leggen. Woon je alleen? Dan is het gelukkig al een stukje makkelijker om de tuin volledig naar wens in te richten.
Maar, hoe richt je nou uiteindelijk de tuin volledig naar wens is? Eén van de andere tips die wij daarvoor hebben, is om de nodige inspiratie op te doen. Je kunt onder meer via internet ongekend veel inspiratie op doen. Inspiratie waarmee je veel goede ideeën op kunt doen. Dit doe je bijvoorbeeld door in jouw woonwijk een rondje te lopen. Je kunt er echter ook voor kiezen om via het internet de nodige inspiratie op te doen. Aan jou de keus!
Wij inspireren je graag ook. Dat doen we onder meer met ons uitgebreide aanbod van tuinmeubelen en accessoires. Dankzij ons uitgebreide aanbod ben jij hoe dan ook in staat om jouw tuin volledig naar wens in te richten. Daarbij informeren wij je ook nog uitgebreid, zoals we ook met dit artikel doen.
In dit artikel richten wij onze pijlen volledig op begroeiing in de tuin. Zo bespreken we onder meer wat de 10 belangrijkste redenen zijn om altijd voor begroeiing in de tuin te kiezen. Altijd? Ja, echt altijd. Zodra je jouw tuin van een make-over gaat voorzien, is het advies om de nodige ruimte voor begroeiing vrij te houden/maken. Dit brengt gewoonweg de nodige voordelen met zich mee, waarover je alles in dit artikel kunt lezen.
Ben je toevallig ook nog op zoek naar meubelen of accessoires voor in jouw tuin? Je bent van harte welkom om ons aanbod in onze webshop te bekijken. Kijk je liever in real life naar producten? Je bent ook van harte welkom in onze showroom in Numansdorp. In onze showroom staan onze medewerkers ook graag voor je klaar om je van het beste advies te voorzien. Wij helpen je hoe dan ook graag een handje om jouw tuin volledig naar wens in te richten!

Wat is begroeiing precies?

Een terechte vraag is wel de hierboven gestelde vraag. Want; wat is begroeiing nou precies? Vinden wij één bloemetje al begroeiing? Of gaat het erom dat jouw volledige tuin groen kleurt? Nee, dat laatste is zeker niet het geval.
Het leuke van begroeiing is dat je hier alle kanten mee op kunt. Als je bijvoorbeeld voor een grasmat in de tuin kiest, heb je al begroeiing in de tuin. Dat is ook het geval als je bijvoorbeeld voor een natuurlijke tuinafscheiding kiest; met bijvoorbeeld een haag weet je ook direct begroeiing in jouw tuin te creëren.
Je hebt echter nog veel meer mogelijkheden. Je kunt ook voor bloemetjes, plantjes en struiken kiezen. In onze ogen is het zelfs het beste om te kiezen voor een combinatie van dergelijke soorten groen. Door een combinatie te maken, maak je jouw tuin ongetwijfeld volledig naar wens. Er zijn bovendien tal van redenen om te allen tijde voor begroeiing te kiezen. In dít artikel ga je kennis maken met de 10 beste redenen. Neem deze redenen op je gemakje door en kom direct in actie. Het inrichten van een tuin met begroeiing is absoluut een aanrader!

Reden 1: het is een stuk gezelliger

Wat vind jij gezelliger? Een tuin die vol met tegels ligt of een tuin die groen kleurt? Als we deze vraag aan 1000 Nederlanders zouden stellen, zouden ongeveer 998 Nederlanders hetzelfde antwoord geven. Zij zouden de voorkeur aan een tuin met begroeiing geven. Dat is ook precies wat wij doen!
Een belangrijk voordeel is namelijk de begroeiing veel gezelligheid met zich mee brengt. Als je een tuin met begroeiing inkijkt, valt eigenlijk direct de groene kleur op een positieve manier op. Dit geldt niet alleen voor de groene kleur, maar ook voor de gekleurde plantjes en bloemetjes.
Daarnaast is de aanwezigheid van diertjes en insectjes ook gezellig. Hoe gezellig is het als er allerlei prachtige vlinders naar jouw tuin toe komen? Als je een tuin vol met tegels hebt, kun je dat vergeten. Als je een tuin vol met begroeiing hebt, kun je wél op de komst van bijvoorbeeld vlinders rekenen. In onze ogen brengt dit gewoonweg de nodige gezelligheid met zich mee!
Overigens is de begroeiing ook het gehele jaar door gezellig. In de zomer komen de meeste planten perfect tot hun bloei, maar sommige plantjes doen dit in het voor- of in het najaar. Als je voor de nodige begroeiing in jouw tuin kiest, kun je uitgaan van de nodige gezelligheid. Dat is één van de weinige zekerheden die je hebt bij het inrichten van een tuin.

Reden 2: goed voor het regenwater

In de afgelopen jaren kiezen meer en meer mensen voor een tuin vol met tegels. Is dat te begrijpen? Nou, het is aan de ene kant inderdaad te begrijpen. Als je voor een tuin vol met tegels kiest, heb je nagenoeg geen omkijken naar het onderhoud. Als je voor een tuin vol met begroeiing kiest, moet je hier uiteraard wel de nodige tijd aan besteden.
Kies je voor een tuin vol met tegels? Dan loop je een behoorlijk risico. Indien het buiten behoorlijk hard regent, kan jouw tuin namelijk vol met water komen te staan. Doordat je in jouw tuin alleen maar tegels hebt, kan het regenwater geen enkele kant op. Nee, het kan niet via de grond verdwijnen; daar bevinden de tegels zich.
In onze ogen is dit een groot probleem in ons land. Zeker omdat meer en meer huishoudens voor een tuin vol met tegels kiezen. Mocht er binnenkort weer noodweer zijn, is de kans groot dat veel tuinen vol met water komen te staan. Je kunt je vast voorstellen dat dit vervelende gevolgen kan hebben; de tuinen kunnen bijvoorbeeld verzakken.
Kies je voor een tuin met begroeiing? Dan ben je goed bezig voor het regenwater. De begroeiing slurpt als het ware de regen op, waardoor de regen nooit te lang in jouw tuin blijft liggen. Bijkomend voordeel: jouw begroeiing heeft ook direct water gekregen. Onder aan de streep is het om deze reden zéker aan te raden om te kiezen voor begroeiing in de tuin. Zéker in ons land, aangezien het in ons land met enige regelmaat regent.

Reden 3: het is leuk om te tuinieren

Wat doe jij het liefste in jouw vrije tijd? Lig je het liefste op de bank naar Netflix te kijken? Of vind je het eigenlijk leuker om op een actieve manier bezig te zijn? Als je het liefst actief bezig bent, is een tuin met begroeiing ook een aanrader. Dankzij de begroeiing heb je namelijk altijd wél iets in de tuin te doen.
Even de haag snoeien, even de plantjes water geven, even de struiken bijknippen of even het gras maaien. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de ‘taken’ die je uit kunt voeren tijdens het tuinieren. Je hebt al met al genoeg te doen, indien je voor begroeiing in de tuin kiest.
Wist je dat tuinieren ook goed voor de mentale gezondheid is? Tijdens het tuinieren hoef je namelijk nergens aan te denken. Je komt echt volledig tot rust, terwijl je jouw hersenen ook even rust gunt. Dit komt jouw mentale gezondheid alleen maar ten goede.
Ben je eigenlijk alleen maar aan het werk? Dan kun je – mogelijk onbewust – de nodige stress met je mee dragen. Als je af en toe even lekker in de tuin gaat tuinieren, weet je deze stress ook naar de achtergrond toe te dringen. Tuinieren is dus zowel leuk om te doen áls goed voor de mentale gezondheid.

Reden 4: het is fijn voor kinderen en huisdieren

Heb je één of meerdere kinderen? Of heb je mogelijk één of meerdere huisdieren? Als dit het geval is, is het ook aan te raden om voor begroeiing te kiezen. Of beter gezegd; in dat geval is het aan te raden om voor een grasmat in de tuin te kiezen.
Waarom? Omdat jouw kinderen en huisdieren veilig op de grasmat kunnen spelen. Zij kunnen zich hier helemaal uitleven, terwijl ze ook nog een hoop plezier kunnen maken. Ondertussen hoef je je over de veiligheid geen zorgen te maken. Stel nou dat jouw kind op de grasmat valt; dat doet niet al te veel pijn. Stel nou dat jouw kind op een tegel valt; dat doet uiteraard wel een hoop pijn.
In het belang van jouw kinderen is een grasmat dus ideaal. Dit is ook het geval als je bijvoorbeeld een hond hebt. De meeste honden vinden het heerlijk om lekker te ravotten of om in het gras te liggen. Door voor een grasmat te kiezen, maak je het al met al leuk én veilig in jouw tuin voor kinderen en huisdieren.

Reden 5: goed voor het ecologische systeem

Je zou eigenlijk eens voor de grap een helikoptervlucht bij jou in de woonwijk moeten maken. Tijdens de vlucht kun je kijken naar de tuinen van jouw wijkgenoten. Mogelijk merk je al snel op dat veel wijkgenoten voor een tuin vol met tegels kiezen. Zoals we hierboven al uitgelegd hebben, is dat bijzonder vervelend voor het regenwater. Ook voor het ecologische systeem is dit alles behalve wenselijk.
Het ecologische systeem is eigenlijk het systeem waar ons gehele aardbol op draait. Binnen dit systeem spelen meerdere wezens een belangrijke rol, waaronder insecten. Als jij voor een tuin vol met tegels kiest, weer je de insecten als het ware af. Kies je voor een tuin vol met begroeiing? Dan haal je de insecten naar jouw tuin toe. Zij kunnen zich in jouw tuin voortplanten, tot rust komen en hun bijdrage leveren aan het ecologische systeem.
Deze bijdrage mag absoluut niet onderschat worden. De meeste insecten zijn vrij klein, maar hun bijdrage is groots. Er is ons – allemaal – dan ook veel aangelegen om de insecten een fijn huis te bieden. Dát doe je door voor een tuin vol met begroeiing te kiezen. Eigenlijk is dit in onze ogen één van de belangrijkste redenen om te kiezen voor begroeiing in de tuin. Tegelijkertijd is het ook één van de redenen die regelmatig vergeten wordt. Dat kunnen wij enerzijds goed begrijpen, maar anderzijds vinden wij dit erg jammer. Probeer in ieder geval in het belang van de insecten te denken. En daarmee ook in het belang van ons gehele ecologische systeem.

Reden 6: je kunt begroeiing prima combineren

Hoe ziet jouw droomtuin eruit? Zie jij jouw droomtuin voor je met een zwembad? Of heb jij het liefste comfortabele tuinmeubelen in jouw tuin? In principe maakt het niet uit. Een groot voordeel van begroeiing is namelijk dat je dit met van alles kunt combineren.
Zo is het mogelijk om begroeiing perfect te combineren met tuinmeubelen. Je kunt hierbij uit tal van tuinmeubelen kiezen; onder meer een tuinset en een loungeset kun je prima met begroeiing combineren. Hoe je dat exact gaat doen, is volledig aan jou. Het leuke is hoe dan ook dat je met begroeiing alle kanten op kunt.
Heb je voor een overkapping in de tuin gekozen? Dan kun je ook nog een leuke plantenbak onder de overkapping zetten. Op die manier kun je eigenlijk drie facetten met elkaar combineren: de overkapping, de meubelen onder de overkapping én begroeiing.
Die drie facetten kun je overigens ook nog met allerlei leuke accessoires aankleden. Ook voor de aanschaf van de leukste tuinaccessoires ben je bij ons aan het juiste adres. Check zeker even ons aanbod en maak vervolgens een fraaie combinatie met de begroeiing in jouw tuin.

Reden 7: veel soorten begroeiing

Begroeiing is niet zomaar begroeiing. Nee, als je begroeiing in jouw tuin wenst te hebben, heb je hier ongekend veel keuze in. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een haag als natuurlijke tuinafscheiding. Deze haag brengt veel groen met zich mee, maar zorgt ook nog eens voor de gewenste privacy in jouw tuin.
Je kunt ook voor allerlei struiken en planten kiezen. Deze struiken en planten zien er fraai uit, zijn goed voor het ecologische systeem en zijn prima te combineren. Bovendien kun je qua plaatsing veel kanten op met de meeste struiken en planten. Zolang je voor niet al te grote struiken en planten kiest, kun je de struiken en planten ook perfect met elkaar combineren.
Heb je een niet al te grote tuin? Dan kun je ook voor verticale begroeiing kiezen. In dat geval hang je bijvoorbeeld allerlei hangplantjes op aan de schuur of de schutting in jouw tuin. Dankzij deze hangplantjes creëer je veel groen in de tuin, zonder dat je daar heel veel ruimte voor vrij hoeft te houden. Ideaal dus als je een kleinere tuin hebt.
Verder is het ook nog mogelijk om voor een grasmat te kiezen. Een grasmat is in onze ogen één van de beste vormen van begroeiing. Puur omdat een grasmat meerdere voordelen met zich mee brengt; het ruikt lekker, het trekt insecten aan en het is veilig. Bovendien is een grasmat vaak een eyecatcher in de tuin; je kunt met een grasmat dan ook de uitstraling van een tuin flink beïnvloeden.
Met andere woorden: je kunt uit echt veel soorten begroeiing kiezen. Juist doordat je zoveel keuze hebt, kun je jouw tuin altijd naar wens inrichten. Ongeacht voor welke begroeiing je kiest. Ongeacht wat voor tuin je hebt. En ongeacht wat jouw wensen zijn.

Reden 8: past in elke soort tuin

Heb je gekozen voor een tuin met een landelijke uitstraling? Dan is het eigenlijk voor de hand liggend om voor begroeiing te kiezen. In een landelijke tuin horen immers landelijke elementen. Je kunt hierbij denken aan begroeiing, maar ook bijvoorbeeld aan tuinmeubelen van hout. Door een combinatie van tuinmeubelen en begroeiing te maken, weet je echt een leuke en landelijke sfeer te creëren.
Is jouw voorkeur naar een moderne tuin uitgegaan? Dat betekent dan niet direct dat er helemaal géén plek voor begroeiing is. Nee, ook in de moderne tuinen is een belangrijke rol weggelegd voor begroeiing. Door bijvoorbeeld voor strakke planten en struiken te kiezen, kun je de moderne tuin een strakke uitstraling mee geven.
Volgens ons past begroeiing dan ook in elk soort tuin thuis. Het maakt hierbij niet uit of je een moderne tuin hebt of dat je een landelijke tuin hebt. Zolang je je maar openstelt voor begroeiing, is dit een ware aanwinst voor in jouw tuin. Zowel qua functie als qua gezelligheid. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, brengt begroeiing écht veel voordelen met zich mee. In elk soort tuin.

Reden 9: je kunt jouw eigen smaak doorvoeren

Vind jij een grasmat prachtig? Of gaat jouw voorkeur uit naar een tuinafscheiding van groen? In principe maakt het niet uit wat jouw wensen zijn. Met dank aan de vele soorten begroeiing kun je jouw tuin altijd naar wens maken. Ongeacht wat jouw voorkeuren precies zijn.
Bijkomend voordeel: je kunt in jouw tuin jouw eigen smaak echt doorvoeren. Dit doe je onder meer doordat het aanbod van begroeiing zo ongekend divers is. Voordat je dit écht kunt doen, is het wel zaak om jouw wensen op een rijtje te zetten. Wil je bijvoorbeeld veel omkijken naar de begroeiing hebben? Of geef je de voorkeur aan onderhoudsvrije begroeiing? De keuze is aan jou. Probeer hier in ieder geval goed over na te denken en vervolgens jouw eigen smaak door te voeren.

Reden 10: je geniet van een lange levensduur

Kies je voor een grasmat, voor struiken en voor planten in jouw tuin? Dan weet je op voorhand één ding zeker: hier ga je de komende jaren van genieten. Dit komt puur doordat begroeiing over het algemeen een ongekend lange levensduur heeft. Hierbij komt eigenlijk maar één eis om de hoek kijken; je moet wel het nodige onderhoud aan de begroeiing uitvoeren. Als je dat voor elkaar weet te krijgen, geniet je jarenlang van het groen in jouw tuin.
Wat hier nou een belangrijk voordeel van is? Onder meer dat je slechts eenmalig een investering hoeft te doen. Dat is ook het geval als je voor goede tuinmeubelen kiest. Van goede tuinmeubelen kun je – als het goed is – ook jarenlang genieten. Voldoende redenen dus om te investeren in begroeiing én in goede tuinmeubelen. Zoals we hierboven al aangegeven hebben, kun je deze twee elementen ook prachtig met elkaar combineren.

Wat zijn de nadelen van begroeiing?

Je hebt het kunnen lezen: begroeiing in de tuin brengt veel voordelen met zich mee. Tegelijkertijd willen wij je ook wijzen op de nadelen van begroeiing. In onze ogen brengt begroeiing niet al te veel nadelen met zich mee, maar er zijn toch enkele zaken waar je goed rekening mee moet houden.
Het eerste nadeel heeft betrekking op het onderhoud. Als je begroeiing in jouw tuin hebt, moet je hier gewoonweg het nodige onderhoud aan uit voeren. Je moet een haag bijvoorbeeld snoeien, terwijl je een grasmat met enige regelmaat moet snoeien. Dit betekent dat je hier de nodige tijd aan moet besteden. Doe je dat niet? Dan is de kans groot dat je al snel bijvoorbeeld geel gras in jouw tuin krijgt. Dat wil je uiteraard ten koste van alles voorkomen.
Een ander nadeel is terug te vinden in de investering die je moet doen. Als je begroeiing in jouw tuin hebt, heb je hier namelijk speciaal gereedschap voor nodig. Voor een grasmat heb je bijvoorbeeld een grasmaaier nodig, terwijl je voor een haag speciale scharen nodig hebt. Je moet hier dus een extra investering voor doen, maar daar pluk je op termijn wel de vruchten van.
Tot slot moet je rekening houden met keuzestress. Als je begroeiing in jouw tuin wenst te hebben, heb je immers de keuze uit heel veel soorten begroeiing. Wat is dan de juiste begroeiing voor in jouw tuin? En wat is überhaupt de juiste indeling van jouw tuin? Dit zijn stuk voor stuk vragen waar je voor jezelf goed over na moet denken. Als je hier eenmaal de juiste keuzes in gemaakt hebt, begint overigens wel direct het echte genieten!

Slotwoord

Zo, je weet nu alles over begroeiing in de tuin. Wat is jouw gedachte op dit moment? Wil jij graag de nodige begroeiing in jouw tuin hebben? Of geef je toch de voorkeur aan een tuin zonder begroeiing? Als wij naar de inhoud van dit artikel kijken, kunnen wij maar één ding aanraden: kies altijd voor begroeiing in de tuin.
Wil je ook nog nieuwe tuinmeubelen en accessoires aanschaffen? Daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. In ons aanbod vind je namelijk de beste tuinmeubelen en accessoires voor in de tuin. Deze producten zijn bovendien scherp geprijsd, waardoor je de kosten relatief laag kunt houden. Neem gerust een kijkje in ons aanbod of kom langs in onze showroom in Numansdorp!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »