{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Sanne, 8 juni 2021

10 tips om jouw tuin op een gezellige manier in te richten!

Het inrichten van je woning, het inrichten van je huis en het inrichten van je kledingkast. Het zijn stuk voor stuk zaken waar je af en toe tegen aan moet lopen. Juist door bijvoorbeeld jouw tuin van een nieuwe inrichting te voorzien, kun je weer optimaal van jouw tuin gaan genieten.
Is dat dan ook dé reden waarom jij op dit moment graag jouw tuin opnieuw in wilt richten? Dan is het goed om te weten dat je hierbij alle kanten op kunt. Je kunt jouw tuin op verschillende manieren inrichten, met verschillende meubelen en accessoires inrichten en in verschillende stijlen inrichten.
Voor welke stijl je het beste kunt gaan? Dat is echt volledig afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Wij willen je alleen maar aanraden om te durven experimenteren. Juist door unieke combinaties met elkaar uit te proberen, kun je voor een prachtige tuin zorgen. Een tuin die bij jouw huis past, op jouw wensen aansluit en je veel plezier biedt.
Maar, hoe doe je dat nou precies? Op welke manier kun je bijvoorbeeld een tuin op een gezellige manier inrichten? Wij zijn voor jou op onderzoek uitgegaan en delen graag onze bevindingen met je. In dit artikel hebben we 10 tips voor je op een rijtje gezet, waarmee je jouw tuin op een gezellige manier in kunt richten. Deze tips zijn allemaal makkelijk op te volgen, waardoor je binnen een handomdraai voor een gezellige en sfeervolle tuin kunt zorgen!
In dit artikel verwijzen wij daarvoor naar interessante meubelen en accessoires. Als je die meubelen en accessoires direct aan wilt schaffen, ben je daarvoor bij ons aan het juiste adres. Wij bieden namelijk een divers aanbod van de beste meubelen en accessoires voor in jouw tuin. Als je – naar aanleiding van dit artikel – interesse in bepaalde tuinmeubelen of accessoires hebt, kun je daarvoor dus direct onze webshop raadplegen!

Tip 1: ga nóóit voor alleen maar tegels

Meer en meer huishoudens kiezen ervoor om hun tuin volledig vol te leggen met tegels. Dat is op zich een logische keuze, aangezien je daardoor geen omkijken naar het onderhoud hebt. Je hoeft niet meer onkruid te wieden, je hoeft niks meer te snoeien en je hoeft dus geen tijd aan jou tuin te besteden.
Het volledig bestraten van een tuin brengt ook nadelen met zich mee. Zo is het bijvoorbeeld een nadeel dat een tuin een kille en saaie uitstraling krijgt. Precies het tegenovergestelde van een gezellige tuin dus. Als jij graag jouw tuin op een gezellige manier in wilt richten, is ons advies dus om níet voor alleen maar stenen te kiezen.
Ook voor het ecologische systeem is een tuin vol met tegels een onverstandige keus. Het regenwater kan hierdoor niet weglopen, terwijl je voor insecten ook geen leefomgeving aanbiedt. Aangezien insecten in ons ecologische systeem een belangrijke plek innemen, is het zaak om hen te ‘verwennen’. Dat doe je in ieder geval niet door jouw tuin volledig met tegels te leggen. Dat is overigens sowieso een slecht idee, indien je graag een gezellige tuin wilt creëren.

Tip 2: zorg voor één of meerdere zitplekjes

Op welke manier wil jij het liefste tijd in jouw tuin doorbrengen? Als we deze vraag aan 100 huishoudens zouden stellen, zouden ongeveer 98 á 99 huishoudens aangegeven dat ze dit op een comfortabele manier willen doen. Door één of meerdere zitplekjes in jouw tuin te creëren, zorg je in ieder geval voor comfort. Daarbij zorg je ook nog eens voor gezelligheid; mede daarom staat deze tip in dit artikel!
Als jij een zithoekje in jouw tuin creëert, kun je deze op meerdere manieren gezellig maken. In onze ogen is het sowieso van belang dat je in eerste instantie al kiest voor een dergelijke zithoek. Kijk daarom goed naar de vorm van jouw tuin en bepaal in welke hoek je een leuk zithoekje kunt creëren. Een zithoekje waarin je op een comfortabele én gezellige manier veel tijd door kunt gaan brengen.
Hoe je een dergelijke zitplek kunt creëren? In onze ogen is het daarvoor sowieso van belang om de juiste tuinmeubelen aan te schaffen. Je kunt hierbij denken aan een gezellige tuinset, maar ook een comfortabele loungeset is een prima idee. Het is hoe dan ook een verstandig idee om in goede tuinmeubelen te investeren; daar ga je echt optimaal van genieten. Als je goede tuinmeubelen aan wilt schaffen, ben je daarvoor in onze webshop overigens aan het juiste adres. Wij bieden namelijk de beste tuinmeubelen in grote getalen tegen de scherpste prijzen aan!

Tip 3: zorg voor een combinatie van beplanting

Heb je tip 1 uit dit artikel gelezen? Dan weet je nu in ieder geval dat het onverstandig is om jouw hele tuin vol te leggen met tegels. In plaats daarvan kun je beter kiezen voor een combinatie van beplanting. Dat is althans de tip die wij je graag mee willen geven.
Zo is het interessant om voor een haag in de tuin te kiezen, maar ook een gazon en struiken mogen/kunnen eigenlijk niet ontbreken. Middels plantjes en bloemetjes kun je de gehele sfeer in jouw tuin naar een nóg hoger niveau tillen.
Eigenlijk zorgt beplanting in jouw tuin voor twee gevolgen. Enerzijds ziet al het groen in jouw tuin er gewoon gezellig uit; een stuk beter dan bijvoorbeeld de grijze tegels welke je mogelijk in jouw tuin neer zou willen leggen. Anderzijds zorgt beplanting in jouw tuin ook voor het nodige leven. De bloemetjes en plantjes komen tot bloei en trekken veel insecten aan. Je geniet hierdoor van een gezellige situatie, waarbij ook nog meerdere kleuren een rol gaan spelen. Dat laatste is zéker het geval als je voor kleurrijke plantjes en bloemetjes kiest.
Ook willen wij je wijzen op de voordelen van een gazon. Met een gazon weet je niet alleen sfeer in jouw tuin te brengen, maar je weet het ook nog eens veilig en aangenaam voor kinderen en/of huisdieren te maken. Ideaal dus.
Met andere woorden: probeer een combinatie van beplanting in jouw tuin aan te brengen. Juist door deze combinatie ga je van een gezellige – en ook nog eens fraaie – tuin genieten. Een tuin waarin je ook nog van de nodige kleuren kunt profiteren.

Tip 4: kies voor terrasverwarming

Heb je een leuk zithoekje in jouw tuin gecreëerd? Als het buiten lekker weer is, kun je veel tijd op een aangename manier op en rondom dit zithoekje doorbrengen. Maar, wat doe je nou als de temperatuur lager begint te worden? ga je dan direct naar binnen toe? Of zou je dan alsnog graag op een aangename en gezellige manier tijd in jouw tuin door willen brengen? Wat ons betreft is het verstandig om hierbij voor terrasverwarming te kiezen!
Waarom? Omdat je met terrasverwarming eigenlijk van twee voordelen weet te genieten. Enerzijds kun je de temperatuur op en rondom jouw terras op een positieve manier beïnvloeden. Je hoeft het nooit meer koud te hebben, waardoor je meer en meer tijd op en rondom jouw terras door kunt brengen.
Anderzijds weet je met terrasverwarming ook de nodige sfeer in jouw tuin te creëren. De warmte zorgt voor een gezellige entourage, waarbij je echt veel tijd op een super leuke manier door kunt brengen. Daarbovenop komt nog eens dat sommige terrasverwarmers ook nog soort van ‘vuur’ met zich mee brengen. Als je op een avond heerlijk in jouw tuin zit te relaxen, is het rustgevend om naar dat vuur te kijken. Ook dat is één van de redenen waarom wij zo’n fan van terrasverwarming zijn!

Tip 5: kies voor kleurrijke tegels

Eerder in dit artikel gaven wij je al de tip om niet jouw volledige tuin met tegels vol te leggen. Het is hoe dan ook wel noodzakelijk om bijvoorbeeld de looppaden in jouw tuin vol te leggen met tegels. Daar is niks mis mee, aangezien de tegels een belangrijke functie hebben. Hierbij raden wij je wel altijd om de tegels te combineren met andere vloervormen, zoals bijvoorbeeld grond (met plantjes) en/of grind.
Indien je tegels in jouw tuin uit gaat kiezen, willen wij je wijzen op kleurrijke tegels. De kleurrijke tegels spreken een stuk meer dan de grijze tegels, waardoor je direct meer sfeer weet te creëren. Ook is het hierbij mooi om met kleuren te variëren; zo kun je bijvoorbeeld prachtig rode met grijze tegels combineren. Door dergelijke tegels met elkaar te combineren, weet je in ieder geval een super fraai geheel te creëren. Een geheel dat sfeer uitstraalt én de nodige gezelligheid met zich mee brengt. Iets wat je niet voor elkaar krijgt als je alleen maar voor grijze, donkere of lichte tegels kiest. Nee, juist kleuren doen het goed!

Tip 6: breng kleur in jouw tuin aan

Als we het over gezelligheid hebben, hebben we het sowieso over kleuren. Juist door kleuren in jouw tuin aan te brengen, weet je de nodige gezelligheid in jouw tuin te creëren. Zeg nou zelf; een tuinkussen in het oranje brengt toch meer sfeer met zich mee dan een tuinkussen in het zwart? Door bijvoorbeeld voor gekleurde tuinkussens te kiezen, weet je dus de nodige gezelligheid te creëren.
Daarbij is het ook aan te raden om voor kleurrijke beplanting te kiezen. Zoals we eerder in dit artikel al aangaven, haal je daarmee ook de nodige gezelligheid naar jouw tuin toe. Zijn dit de enige manieren waarop je kleur in jouw tuin kunt creëren? Nee, zeker niet. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om kleurrijke tuinmeubelen en/of accessoires aan te schaffen.
Al met al kunnen wij je aanraden om kleur in jouw tuin te brengen. Daarmee oogt je tuin een stuk vrolijker én een stuk gezelliger. Om kleur in jouw tuin aan te brengen, heb je bovendien meerdere mogelijkheden. Je kunt dus alle kanten op om met kleurgebruik jouw tuin een stuk gezelliger te maken!

Tip 7: breng muziek naar jouw tuin toe

Heb je een aangenaam zithoekje in jouw tuin gecreëerd? Heb je bijvoorbeeld gekozen voor een overkapping in jouw tuin? En wil je het onder deze overkapping graag een stuk gezelliger maken? Dat is mogelijk door muziek naar jouw tuin toe te brengen.
Wat we hiermee bedoelen? Nou, je kunt onder jouw overkapping moeiteloos speakers ophangen. Dankzij deze speakers kun je in de tuin van jouw favoriete muziek genieten; ook dat werkt sfeerverhogend. Je moet hierbij alleen wel rekening houden met jouw buren. Het is immers niet al te prettig als jouw muziek door de gehele straat te horen is.

Tip 8: Zorg voor een leuke aankleding van jouw terras

Bij het gezellig maken van een tuin komt de nadruk al snel op het terras te liggen. Logisch ook, aangezien dat de plek is waar je de meeste tijd door gaat brengen. Het biedt dan ook veel mogelijkheden om juist jouw terras op een gezellige manier in te richten. Hoe je dat kunt doen? Onder meer door jouw terras op een leuke manier aan te kleden!
Hoe je jouw terras op een leuke manier aan kunt kleden? Daar heb je eigenlijk eindeloos veel mogelijkheden voor. Zo kun je jouw tuintafel leuk decoreren, kun je voor vrolijke tuinkussens kiezen en kun je leuke decoratiestukken aan de muren ophangen. Het leuke is dat je hierbij alle kanten op kunt, waardoor je jouw tuin écht naar jouw wens kunt maken. Breng daarbij bij voorkeur ook veel kleur in jouw tuin aan, zodat je jouw tuin nóg gezelliger weet te maken.

Tip 9: houd je tuin netjes

Wil je van een gezellige tuin genieten? Dan zit je niet te wachten op speelgoed van jouw kinderen dat door jouw gehele tuin slingert. Je zit ook niet te wachten op bestek dat op de tuintafel blijft liggen of glaswerk dat onder de overkapping blijft staan.
Met andere woorden: zorg ervoor dat je jouw tuin netjes weet te houden. Ruim je tuin met enige regelmaat op, schaf een opbergbox aan en haal af en toe een doekje over jouw tuinmeubelen. Juist door jouw tuin netjes te houden, weet je jouw tuin ook gezellig te houden. Je wilt hierdoor alleen maar meer en meer tijd in jouw tuin door gaan brengen! Wedden?

Tip 10: zorg voor een fraaie tuinafscheiding

Als je naar jouw tuin kijkt, zie je hoogstwaarschijnlijk direct de tuinafscheiding naar voren komen. Deze afscheiding vormt de rand van jouw tuin en is daardoor behoorlijk opvallend te noemen. Om jouw tuin op een gezellige manier in te richten, is het zaak om de nodige tijd en aandacht aan de tuinafscheiding te besteden.
Zo kunnen wij je aanraden om altijd voor een kleurrijke en fraaie tuinafscheiding te kiezen. Kies niet zomaar voor de eerste de beste houten schutting, maar vergelijk echt de verschillende mogelijkheden goed met elkaar. Kijk daarnaast ook of je de tuinafscheiding op een leuke manier aan kunt kleden. Als je voor bijvoorbeeld een houten schutting hebt gekozen, is dat mogelijk door hangplanten aan de schutting op te hangen. Op die manier breng je kleur in jouw tuin én maak je jouw tuin dus een stuk gezelliger.
Overigens kun je ook nog decoratiestukken aan jouw schutting of schuur ophangen. Je hebt hier méér dan voldoende mogelijkheden voor; je kunt hiermee jouw tuin in ieder geval nóg gezelliger inrichten.

Slotwoord

Wil je jouw tuin gezelliger inrichten? Volg dan zeker de meeste vaan bovengenoemde 10 tips op. We kunnen het ons goed voorstellen als je niet alle tips op wilt/kunt volgen, maar kies dan alsnog voor een paar tips. Juist door deze tips op te volgen, weet je jouw tuin binnen de kortste keren gezellig te maken. Heel gezellig zelfs. Graag wensen we jou veel succes met het inrichten van jouw tuin. Daarbij wensen wij je ook graag alvast veel plezier met de nieuwe gezellige inrichting van jouw tuin!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »