{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

Door Roos, 26 juli 2021

10 tips voor het inrichten van jouw voortuin

Wil jij graag de nodige tijd in jouw tuin doorbrengen? Dan is de kans groot dat je direct jouw pijlen op jouw achtertuin richt. Logisch ook, aangezien veel huishoudens inderdaad de meeste tijd in de achtertuin doorbrengen. Neemt echter niet weg dat je ook met jouw voortuin veel kanten op kunt.
Met dit artikel willen wij je graag inspireren. Inspireren om ook van jouw voortuin een waar kunstwerkje te maken. Wij zien – tot onze spijt – bij relatief veel huizen dat de voortuin min of meer overgeslagen wordt. Dit is bijzonder zonde, aangezien een voortuin vaak het eerste is wat mensen zien.
Hoe je een voortuin het beste in kunt richten? Dáár vind je in dit artikel enkele handige tips voor. Tips waarmee je direct uit de voeten kunt, zodat je direct jouw voortuin geheel naar wens in kunt richten. Zover is het echter vooralsnog niet. Nee, het is eerst zaak om de nodige inspiratie op te doen. Ook is het advies om alvast jouw wensen op een rijtje te zetten. Dáár komen we graag later in dit artikel nog even op terug.
Tevens willen wij je alvast op het volgende wijzen; het inrichten van een voortuin kan de nodige tijd in beslag nemen. Ga er daarom echt even goed voor zitten. Zodra je dit artikel aan het doorlezen bent, merk je direct op dat wij naar accessoires en tuinmeubelen verwijzen. Als wij dát doen, weet je dat je deze meubelen en accessoires via onze webshop kunt bestellen. Indien je daarvoor kiest, kies je voor kwaliteit met een interessant prijskaartje. Voldoende reden dus om direct ons aanbod te bekijken en de gewenste accessoires en meubelen aan te schaffen.

Waarom jouw voortuin (opnieuw) inrichten?

Als wij door een gemiddelde woonwijk heen lopen, verbazen wij ons keer op keer. Zo merken we heel vaak op dat de voortuin echt het overgeslagen kindje van veel huizen is. Onwijs zonde, aangezien je juist heel veel kanten met een voortuin op kunt. Je kunt een voortuin op een leuke manier inrichten, terwijl je ook voor een functionele inrichting kunt kiezen.
Feit is ook dat jouw voortuin en huis één front vormen. Als jouw huis er netjes uit ziet, is het daarom wenselijk dat ook jouw voortuin er fraai uit ziet. Andersom werkt dit uiteraard ook zo; als je een nette voortuin hebt, kan het huis eigenlijk niet achterblijven.
Tot slot werkt een nieuwe voortuin ook weer waarde verhogend. Door jouw voortuin helemaal opnieuw in te richten, kun je jouw huis gewoon meer waarde meegeven. Iets waar je vooral van profiteert als je jouw huis gaat verkopen. Op dat moment heb je absoluut géén spijt van het feit dat je jouw voortuin van een make-over voorzien hebt.
Het is hoe dan ook een aanrader om jouw voortuin opnieuw in te richten. Hoe je dit het beste kunt doen? Nou, op die vraag gaan wij in dit artikel een antwoord geven. We voorzien je hierbij niet van een kant-en-klaar droog antwoord, maar we voorzien je juist van handige tips. Aan de hand van deze tips kun je geheel voor jezelf het ontwerp voor jouw voortuin maken.

Tip 1: zet jouw wensen op een rijtje

Ja, dit is toch wel de eerste tip die wij je mee kunnen geven. Door jouw wensen op een rijtje te zetten, kun je namelijk makkelijk(er) een compleet tuinontwerp gaan maken. Probeer bijvoorbeeld na te denken over de manier waarop je van jouw tuin gebruik wilt maken. Wil je de tuin vooral als decoratiestuk gebruiken bij jouw woning? Of wil je ook daadwerkelijk tijd in jouw tuin door gaan brengen? De keuze is volledig aan jou.
Ook kun je op dit moment alvast stilstaan bij de gewenste inrichting. Wil je bijvoorbeeld voor een vrij basic inrichting gaan? Of wil je juist een opvallende en/of gekleurde inrichting hebben? Je kunt met een voortuin gewoonweg alle kanten op!

Tip 2: meet de tuin goed op

Heb je jouw wensen op een rijtje gezet? Dan weet je alvast welke richting je ongeveer op gaat/wilt met jouw tuin. Het is nu zaak om goed op te meten wat exact de afmetingen van jouw tuin zijn. Waarom dit zo belangrijk is? Omdat je aan de hand van deze afmetingen een ontwerp kunt maken.
Wij raden je hierbij het volgende aan: meet de afmetingen echt héél nauwkeurig op. Als je dit met enige precisie doet, weet je gewoonweg zeker dat de opgemeten afmetingen correct zijn. Aan de hand van deze afmetingen kun je vervolgens een eerste tuinontwerp gaan maken.
Ga je – aan de hand van de metingen – een eerste tuinontwerp maken? Dan adviseren wij je graag om dit echt met potlood en papier te doen. Maak een tuinontwerp en vermeld ook overal de afmetingen bij. Mocht je onverhoopt een reken- of denkfout gemaakt hebben, kun je dit tijdig signaleren. Je bent hierdoor ook in staat om tijdig jouw tuinontwerp aan te passen.

Tip 3: kies altijd voor begroeiing

Wij zouden je eigenlijk aan willen raden om met een drone over jouw woonwijk te vliegen. Waarom? Omdat je dan inzichtelijk krijgt voor wat voor tuinontwerpen veel huishoudens kiezen. Het valt ons in ieder geval op dat meer en meer huishoudens voor een tuinontwerp vol met tegels kiezen. Wat zeggen we nou? Ja, echt. Veel huishoudens kiezen ervoor om hun voortuin vol met tegels te leggen.
Is dat iets wat wij aan kunnen raden? Nee, dit kunnen wij zelfs ten strengste afkeuren. Waarom? Omdat je in een voortuin gewoonweg altijd voor begroeiing moet kiezen. Begroeiing brengt gezelligheid, een fraaie uitstraling en een fijne leefomgeving voor insecten met zich mee. Aangezien insecten een grote rol in het ecologische systeem spelen, is dit iets wat absoluut niet onderschat mag worden. Door voor begroeiing in jouw tuin te kiezen, lever je in ieder geval een bijdrage aan het ecologische systeem.
Bijkomend voordeel: met begroeiing kun je de uitstraling van jouw voortuin geheel naar wens krijgen. Zo kun je voor een grote boom in de tuin kiezen, terwijl je ook voor allerlei gekleurde plantjes kunt kiezen. Je kunt op het gebied van begroeiing in ieder geval alle kanten op. Wat ons betreft is het vooral van belang dat je voor begroeiing kiest. Voor welk soort begroeiing is vervolgens van minder belang.

Tip 4: houd rekening met de stand van de zon

Heb je recentelijk een huis gekocht? Dan heb je ongetwijfeld naar de ligging van de tuin gekeken. Als de ligging van jouw tuin ideaal is, heb je in de middag en begin van de avond heerlijk de zon in de achtertuin schijnen. Is dat bij jou niet het geval? Dan schijnt de zon mogelijk wél nog in jouw voortuin.
Wij adviseren je om dit even goed na te gaan. Mocht de zon namelijk vol in jouw voortuin schijnen, kun je hier rekening mee houden bij het tuinontwerp. Zo kun je mogelijk voor een comfortabele loungeset voor in de voortuin kiezen. Met zo’n loungeset weet je het in ieder geval super comfortabel te maken. Én je weet dat je in jouw voortuin van het aangename zonnetje kunt genieten.

Tip 5: kies voor een veilig en fraai looppad

De functie van een voortuin is vaak duidelijk: het vormt de scheiding tussen de stoep en jouw woning. Om deze scheiding zo fraai mogelijk te maken, is het advies om goed over jouw tuinontwerp na te denken. Tegelijkertijd is het advies ook om rekening te houden met de functie van de voortuin. Doordat de voortuin de scheiding vormt, is het zaak om voor een looppad in de voortuin te kiezen. Dankzij dit looppad kun je immers naar jouw voordeur toe lopen. Dit geldt overigens niet alleen voor jou, maar ook voor bijvoorbeeld de postbode.
Met het oog op het looppad hebben wij één belangrijke tip voor je: ga altijd voor een fraai en veilig looppad. Een looppad van houten planken klinkt prachtig, maar is alles behalve veilig te noemen. Zodra het buiten regent of koud is, worden de houten planken behoorlijk glad. Mocht de postbode een brief komen brengen, kan dit vervelende gevolgen hebben. Kies daarom altijd voor een veilig en fraai looppad.
Uiteraard kun je heel veel kanten op. Persoonlijk zijn wij fan van een looppad van stenen, waarbij de randen bedekt zijn vol met begroeiing. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is het eigenlijk cruciaal om voor begroeiing in de voortuin te kiezen. Dát kun je gelukkig prima combineren met een fraai looppad in jouw tuin!

Tip 6: besteed ook aandacht aan de voordeur

Verder willen wij je ook adviseren om de nodige aandacht aan de voordeur te geven. Waarom? Nou, als je naar een huis kijkt, vallen eigenlijk meerdere dingen direct op. Het gaat hierbij om de voortuin, maar het gaat hierbij ook zeker om de voordeur. Als je voor een fraaie deur gekozen hebt, komt dit de uitstraling van jouw huis en voortuin alleen maar ten goede.
Hoe je nou voor een fraaie deur kunt kiezen? Dat doe je vooral door heel veel vergelijkingen te maken. Kijk bijvoorbeeld heel veel naar foto’s van voordeuren. Je merkt dan al snel wat je wél mooi vindt en wat je absoluut niet mooi vindt. Het is vervolgens aan jou de taak om de knoop op dit gebied door te hakken. Je kunt met een voordeur in ieder geval meer dan voldoende kanten op!

Tip 7: kijk eens naar een tuinbankje

Wil jij graag de nodige tijd in jouw voortuin door kunnen brengen? Vind je het bijvoorbeeld prettig om in de ochtend in jouw voortuin het krantje door te nemen? Dan is het zéker aan te raden om eens naar de plaatsing van een tuinbankje te kijken. Met een tuinbankje creëer je een heerlijk en gezellig zitje in jouw voortuin.
Bijkomend voordeel: je kunt uit heel veel soorten tuinbankjes kiezen. Voor het uitgebreide aanbod van tuinbankjes verwijzen wij je graag naar ons aanbod. Als je 1 seconde door ons aanbod van tuinbankjes heen scrolt, zie je direct dat je méér dan voldoende keuze hebt.
Heb je eenmaal een interessant tuinbankje gevonden? Denk dan nogmaals goed na over de plaatsing van het tuinbankje. Het tuinbankje moet niet alleen een fraaie plek in jouw voortuin krijgen, maar moet ook een stabiele plek krijgen. Zorg daarom altijd voor een stabiele ondergrond, mocht je graag een tuinbankje in jouw tuin willen hebben.

Tip 8: kies voor een fraaie tuinafscheiding

Heb je ooit een tuin gezien zonder een tuinafscheiding? Ja, wij hebben het wel eens gezien, maar we zijn hier absoluut geen fan van. In onze ogen is een tuinafscheiding in eigenlijk elke tuin onmisbaar. Door voor zo’n tuinafscheiding te kiezen, weet je in ieder geval jouw tuin van de rest van de straat af te schermen. Dát levert je de nodige voordelen op.
Zo geniet je in jouw tuin ook van de nodige privacy, dankzij tuinafscheiding. Dit is eigenlijk al het geval als je voor een relatief klein tuinhekje kiest. In dat geval scherm je gewoon jouw tuin af, waarmee je ook kwaadwillende op afstand weet te houden.
Tevens zorgt een tuinafscheiding voor een fraaie uitstraling. Een fraaie uitstraling waar je ultiem van kunt genieten, zeker in combinatie met de rest van jouw voortuin. Het leuke hierbij is dat je ook uit verschillende soorten tuinafscheidingen kunt kiezen. Ga je bijvoorbeeld voor een klein hekje en een kleine schutting? Of geef je de voorkeur aan een natuurlijke tuinafscheiding? De keuze is écht volledig aan jou.

Tip 9: kijk ook eens naar accessoires

Heb je ons aanbod van tuinproducten al bekeken? Dan heb je mogelijk al opgemerkt dat wij heel veel soorten accessoires aanbieden. Nou, dat is iets wat wij uiteraard niet zonder reden doen. Nee, wij doen dit omdat je met accessoires in een tuin heel veel kanten op kunt.
Zo kun je bijvoorbeeld voor de plaatsing van plantenbakken kiezen. Super leuk én super goed voor het ecologische systeem. Als je fraaie plantjes of bloemetjes in de plantenbakken zet, weet je jouw tuin echt direct op een leuke manier aan te kleden.
Je kunt echter voor nog veel meer accessoires kiezen. Wij raden je daarom graag aan om ons aanbod van accessoires eens te bekijken. Scrol hier op je gemakje doorheen en bepaal of je iets ziet waar je blij van wordt. Wij zijn in ieder geval van mening dat je voor de nodige accessoires in een voortuin kunt kiezen!

Tip 10: denk goed na over het onderhoud

Ga je jouw tuin voortuin inrichten? Dan denk je mogelijk al snel aan een zo’n simpel mogelijk ontwerp. Het leven is immers al hectisch genoeg, dus waarom zou je nog veel tijd aan het onderhoud van jouw tuin willen besteden? Nou, daar zijn meerdere redenen voor. Zoals we eerder in dit artikel al aangegeven hebben, is het bijvoorbeeld aan te raden om voor begroeiing te kiezen. Als je daar eenmaal voor gekozen hebt, krijg je vanzelf met het nodige onderhoud te maken. Je moet de begroeiing immers op een goede manier zien te onderhouden.
Bedenk wel bij jezelf hoeveel onderhoud je precies uit wilt voeren. Vind je het niet erg om veel tijd te besteden aan het tuinieren in jouw voortuin? Dan kun je echt alle kanten op met het jouw tuinontwerp. Wil je het liefste zo min mogelijk tijd aan het onderhoud besteden? Dan kun je het beste voor een basic voortuin kiezen. Feit is dat je héél veel kanten op kunt met de inrichting en indeling van een voortuin.

Slotwoord

Ben jij van plan om jouw voortuin van een make-over te voorzien? Nou, dan is dat nu eigenlijk een eitje voor je. Door bovengenoemde tips op te volgen, kun je behoorlijk snel jouw voortuin geheel naar wens maken. Graag wensen wij je hier veel succes mee én wijzen wij je graag nogmaals op ons aanbod. In ons aanbod vind je de beste tuinmeubelen en –accessoires voor in zowel de voor- als achtertuin!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »