{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

Door Sanne, 13 juli 2021

10 voordelen van een zweefparasol op een rijtje

Ben je op zoek naar een nieuwe parasol voor in jouw tuin? Dan sta je voor een leuke uitdaging! Het aanbod van parasols is namelijk bijzonder divers, waardoor je echt een goede vergelijking moet gaan maken. Sowieso is het al een goed teken dat je überhaupt naar een nieuwe parasol aan het kijken bent. Aangezien het in ons land steeds warmer wordt, is het van belang dat je jouw huid goed gaat beschermen. Dát weet je prima voor elkaar te krijgen met behulp van een parasol.
Maar, voor welke parasol kun je nou in de basis het beste kiezen? In onze ogen kun je het beste voor een zweefparasol gaan kiezen. Wat ons betreft brengt een zweefparasol namelijk de meeste voordelen met zich mee. Voordelen waar je zowel op korte- als op lange termijn optimaal van kunt genieten!
Ben je benieuwd naar de exacte voordelen van een zweefparasol? Dan ben je in dit artikel in ieder geval aan het juiste adres. In dit artikel zetten wij namelijk de 10 belangrijkste voordelen van een zweefparasol voor je op een rijtje. Door deze voordelen op je gemakje door te nemen, word je waarschijnlijk direct geïnteresseerd in een zweefparasol.
Wil je – naar aanleiding van dit artikel – direct een zweefparasol aan gaan schaffen? Ook daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. Bij ons vind je namelijk een divers aanbod van de beste zweefparasols. Deze zweefparasols zijn niet alleen van de beste merken, maar zijn ook nog een scherp geprijsd. Mede dankzij deze ultieme prijs-kwaliteitsverhouding ga je van onwijs veel gemak, plezier en schaduw genieten.

Wat is een zweefparasol precies?

Als je een nieuwe parasol uit gaat kiezen, kun je uit meerdere soorten kiezen. Grofweg kan er onderscheid gemaakt worden tussen een stokparasol en een zweefparasol. Een stokparasol is eigenlijk het soort parasol dat we al decennialang kiezen. Deze parasol heeft een stok en daarbovenop zit een parasoldoek. De stok bevindt zich in het midden van het doek, waardoor de stok eigenlijk altijd in het midden van een terras moet komen te staan.
Daar heb je bij een zweefparasol absoluut geen last van. Een belangrijk voordeel van een zweefparasol is namelijk dat de parasolvoet zich aan de zijkant bevindt. De parasolvoet en de stok staan dus aan de zijkant van jouw terras, waarbij de arm van de parasol het parasoldoek boven jouw terras laat hangen. Zoals je op de foto’s van de zweefparasols al kunt zien, hebben de zweefparasols hierdoor echt een gave uitstraling.
Heb je niet helemaal door hoe een zweefparasol er uit ziet? Of wat nou concreet het verschil tussen een zweefparasol en een stokparasol is? In dat geval raden wij je aan om ons aanbod eens op je gemakje te bekijken. In ons aanbod vind je namelijk zowel stokparasols als zweefparasols. Zodra je naar de foto’s van beide soorten parasols gaat kijken, merk je direct de verschillen op. Na het lezen van dit artikel is de kans overigens groot dat je direct voor een zweefparasol wilt gaan. De stokparasol laat je vanaf dat moment eigenlijk links liggen.

Wat zijn de voordelen van een zweefparasol?

Met name in de laatste jaren kiezen veel mensen voor een zweefparasol. Dat is iets wat wij aan onze verkoopcijfers zien, maar ook iets wat aan de huidige trends te zien is. Zo is het een opvallende trend dat veel fabrikanten ook voor de fabricatie van zweefparasols kiezen. Op zich is dat ook wel logisch, aangezien veel huishoudens toch de voorkeur aan een zweefparasol geven.
Maar, waarom is dat nou? Waarom is met name de zweefparasol in de juiste jaren zo onwijs populair geworden? In onze ogen zijn daar enkele redenen voor. Wat deze redenen precies zijn, ga je hieronder lezen. Hieronder vind je namelijk informatie over de 10 belangrijkste voordelen van een zweefparasol.

Voordeel 1: een zweefparasol is geschikt voor in grote tuinen Heb jij een behoorlijk grote tuin? En heb je in jouw tuin ook voor een behoorlijk groot terras gekozen? In dat geval heb je ook behoefte aan een grote parasol. Waarom? Omdat je uiteraard jouw gehele terras in de schaduw wilt brengen; dat is de enige manier waarop je jouw huid weet te beschermen.
Indien je een stokparasol aanschaft, kun je sowieso niet jouw gehele terras in de schaduw brengen. Een gekend nadeel van een stokparasol is namelijk dat het parasoldoek veel te klein is. Bij een zweefparasol heb je daar absolúút geen last van! Een groot voordeel van een zweefparasol is namelijk dat het parasoldoek bijzonder groot is. Je kunt hierdoor ook moeiteloos de grootste oppervlakten in de schaduw brengen.
Hoe groot het parasoldoek van een zweefparasol wel niet kan zijn? Nou, in ons aanbod vind je parasoldoeken met een diameter van wel 4 meter. Dit betekent dat je echt een ongekend groot terras volledig in de schaduw kunt brengen. Uiteraard kun je ook voor iets kleinere diameters gaan, zoals 3,0 meter of 3,5 meter. Wat ons betreft is juist het grote parasoldoek een geweldig voordeel.
Overigens heeft dit ook zijn keerzijde; heb je een kleinere tuin? Dan is de kans klein dat je een geschikte zweefparasol gaat vinden. In dat geval kun je beter wel voor een stokparasol kiezen, aangezien het parasoldoek daarvan toch een stuk kleiner is.

Voordeel 2: een zweefparasol heeft een prachtige uitstraling

Ben je op dit moment bezig met het inrichten van jouw tuin? Of heb je daar recent veel tijd en aandacht aan besteed? In dat geval ben je absoluut goed bezig. Door jouw tuin op de gewenste manier in te richten, kun je jouw tuin volledig naar wens gaan maken. Daarbij is het ook wenselijk dat de parasol een fraaie uitstraling heeft.
Nou, als je voor een zweefparasol kiest, komt dat sowieso goed. Een zweefparasol heeft namelijk een prachtige uitstraling. Dit is niet alleen aan het parasoldoek te danken, maar ook aan de algehele constructie van een zweefparasol. Het is namelijk zo dat een zweefparasol een luxueuze uitstraling heeft. Dit is te danken aan de vormgeving, maar ook aan de gebruikte materialen. Met andere woorden: als je een zweefparasol in de tuin ziet staan, zie je ook écht iets staan.
Wil je graag een bepaalde stijl in jouw tuin naar voren laten komen? Ook dan is een zweefparasol een heel goed idee. Je kunt immers uit meerdere soorten kiezen, waardoor je altijd de gewenste stijl in jouw tuin kunt creëren. Zo kun je bijvoorbeeld uit meerdere kleuren parasoldoeken kiezen.
Past een zweefparasol ook nog in een landelijke tuin? Ja, volgens ons is dat zeker het geval. Indien je een zweefparasol met bijvoorbeeld een groen of een bruin parasoldoek neemt, kan dit perfect in een landelijke tuin. Al met al weet je met een zweefparasol de finishing touch aan jouw tuin te geven.

Voordeel 3: een zweefparasol zorgt voor de best mogelijke bescherming

Heb je enig idee wat de invloed van de felle zonnestralen is? Wij kunnen je één ding verklappen: deze invloed moet je absoluut niet onderschatten. Het advies is niet voor niets om jouw huid met enige regelmaat goed in te smeren met de beste zonnebrand. Nadat je jouw huid met zonnebrand ingesmeerd hebt, ben je er echter nog niet. Nee, ook als je in de tuin tijd door gaat brengen, moet je jouw huid nog op een extra manier zien te beschermen.
Dát doe je met een zweefparasol. Zet een zweefparasol in jouw tuin neer, stel ‘m op de gewenste stand in en geniet in jouw tuin van de gewenste schaduw. Deze schaduw is niet alleen aangenaam, maar is ook goed voor jouw gezondheid. Je weet gewoonweg – met dank aan de zweefparasol – jouw lichaam en huid op de best mogelijke manier te beschermen.
Is dit nou echt een groot voordeel van een zweefparasol? Ja, dat is het absoluut. Met name in de laatste jaren hebben we in ons land namelijk plots met hoge temperaturen te maken. Indien je op dergelijk warme dagen ‘gewoon’ in de zon in jouw tuin zit, ben je erg slecht bezig. Juist door de zweefparasol in jouw tuin open te klappen, weet je de broodnodige schaduw te creëren.
Hoe het komt dat uitgerekend een zweefparasol voor de best mogelijke bescherming zorgt? Dat is te danken aan de afmetingen, maar ook aan het gebruikte materiaal voor het parasoldoek. Nagenoeg alle fabrikanten van zweefparasols kiezen hierbij gewoonweg voor de beste materialen. Dát draagt ook bij aan de bescherming waar je van geniet.

Voordeel 4: je hebt meer dan voldoende keuze

Heb je naar aanleiding van de drie hierboven besproken voordelen direct interesse? Wil je het liefste zo snel mogelijk een geweldige zweefparasol aanschaffen? Dan is het de hoogste tijd om direct in actie te komen. Juist door een uitgebreide vergelijking te maken, kun je de perfecte zweefparasol voor in jouw tuin uitkiezen.
Wat ons betreft is het uitgebreide aanbod een belangrijk voordeel. Je kunt hierdoor een prima vergelijking maken en een geschikte parasol uitkiezen. Hierbij geniet je verder ook nog van de verschillende prijskaartjes. Ongeacht wat jouw budget is, kun je altijd wel een geschikte zweefparasol vinden.
Wil je graag direct het uitgebreide aanbod van zweefparasols inzien? Check dan direct ons aanbod. Alle zweefparasols die wij aanbieden, voldoen aan onze persoonlijke voorkeuren. Je bent hierdoor verzekerd van een fraaie uitstraling, van de gewenste kwaliteit en van een lange levensduur. Tevens kun je met dank aan de filters in onze webshop relatief snel de gewenste zweefparasol vinden. Eigenlijk heb je alle touwtjes in handen om via onze webshop de perfecte zweefparasol voor in jouw tuin uit te kiezen!

Voordeel 5: je kunt een zweefparasol naar wens verstellen

Heb je enig idee wat er gedurende de dag precies met de zon gebeurd? Juist; de zon verplaatst zich. De zon staat nooit stil, waardoor je in jouw tuin ook continu op andere plekken met schaduw te maken hebt. Wil jij echter gedurende de dag sowieso van de gewenste schaduw op jouw terras kunnen genieten? Dan is de keus voor een zweefparasol de juiste keuze. Een belangrijk voordeel is namelijk dat je een zweefparasol geheel naar wens kunt verstellen.
Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de zweefparasol in hoogte te verstellen. Door het parasoldoek net iets hoger of lager te doen, kun je direct de gewenste schaduw in jouw tuin creëren. Dat is ook te danken aan het feit dat je de zweefparasol makkelijk kunt draaien. Ook deze draaimogelijkheid zorgt ervoor dat je altijd in de schaduw kunt zitten.
Daar blijft het echter niet bij. Nee, je kunt een zweefparasol ook nog kantelen. Op het moment dat de zon opkomt of juist ondergaat, kun je hierdoor ook blijvend van de gewenste schaduw genieten. Eigenlijk kun je gedurende de dag alle kanten op met jouw zweefparasol. Dankzij de verstelmogelijkheden geniet je te allen tijde van een ideale schaduw in jouw tuin. In onze ogen is ook dit één van de belangrijkste voordelen van een zweefparasol!

Voordeel 6: een zweefparasol heeft een lange levensduur

Wil jij graag een nieuwe zweefparasol aan gaan schaffen? Dan kun je op voorhand al rekening houden met een relatief fors prijskaartje. De meeste zweefparasols kosten relatief veel, maar daarbij geniet je dus wel van veel gemak en van veel voordelen. Daarbij is het ook nog goed om te weten dat je van een lange levensduur geniet. Ook dat is in onze ogen een voordeel van specifiek een zweefparasol.
Hoe deze lange levensduur bedongen wordt? Nou, dit si vooral aan de constructie en gekozen materialen te danken. Door de constructie is een zweefparasol vrij stevig; de parasol kan in ieder geval tegen een stootje. Daarbij komt ook nog eens dat de beste fabrikanten voor de beste materialen kiezen. Ook die materialen kunnen tegen een stootje en dragen dus bij aan de lange levensduur.
Belangrijk voordeel hiervan: je kunt jarenlang genieten van jouw zweefparasol. Dat zet de relatief prijzige investering ook direct in een ander daglicht!

Voordeel 7: de parasolvoet staat niet in het midden van jouw terras

Bij de indeling van jouw tuin moet je belangrijke keuzes gaan maken. Dat is óók het geval als je jouw terras in gaat delen. Je moet bijvoorbeeld bepalen waar de loungeset komt te staan, waar de tuinset komt te staan en waar de leuke accessoires komen te staan. Daarbij moet je ook rekening houden met de plaatsing van de parasolvoet. Als je voor een stokparasol kiest, ben je hierbij echt heel erg beperkt. Je kunt deze parasolvoet namelijk maar op één plek kwijt: in het midden van jouw terras.
Als je voor een zweefparasol kiest, heb je juist veel meer vrijheid. Je kunt de parasolvoet aan één van de zijkanten van jouw tuin neerzetten, waardoor je van veel meer bewegingsvrijheid geniet. Dit is niet alleen een stuk fraaier, maar is ook nog eens een stuk veiliger. Je zou namelijk niet de eerste zijn die een lelijke val maakt over een parasolvoet heen. Door voor een zweefparasol te kiezen, weet je jouw tuin en terras dus ook veiliger te maken!
Ook met de plaatsing van de tuinmeubelen is dit overigens makkelijker. Door de parasolvoet bijvoorbeeld achter de loungeset neer te zetten, ga je ideaal met de aanwezige ruimte op. Ondertussen staat de lelijke parasolvoet ook niet al te veel in het zicht. Dat komt de uitstraling van jouw tuin ook alleen maar ten goede!

Voordeel 8: jouw uitzicht wordt niet belemmerd

Heb je vanuit jouw tuin een prachtig uitzicht? Kijk je bijvoorbeeld over weilanden uit? Of ligt jouw tuin iets hoger, waardoor je prachtig een soort van vallei inkijkt? Als je een dergelijk uitzicht hebt, wil je daar uiteraard wel zo optimaal mogelijk van kunnen genieten. Mocht je voor een stokparasol kiezen, gaat dat lukken. De stok staat namelijk in het midden van jouw terras en staat dus eigenlijk continu in jouw gezichtsveld.
Bij een zweefparasol heb je daar juist geen last van. De stok staat immers aan één van de zijkanten van jouw terras, waardoor je daar in principe nooit tegen aan hoeft te kijken. Dit staat niet alleen een stuk fraaier, maar je gaat hierdoor nóg meer van jouw uitzicht genieten.
Wil je vanuit jouw tuin van het prachtige uitzicht blijven genieten? Kies dan sowieso voor een zweefparasol. In onze ogen is dit een onderbelicht voordeel van een zweefparasol!

Voordeel 9: een zweefparasol is sfeerverhogend

Als je een fraaie tuin hebt, geniet je zonder twijfel van de nodige sfeer in jouw tuin. Om deze sfeer verder te verhogen, is de plaatsing van een zweefparasol aan te raden. Een zweefparasol is echt sfeerverhogend; niet alleen door de uitstraling, maar ook door de mogelijkheden die je hebt.
Het is namelijk zo dat je een sfeerparasol naar wens aan kunt kleden. Zo kun je bijvoorbeeld leuke verlichting ophangen onder/aan de zweefparasol. Verder kun je de ruimte onder de parasol ook op een leuke manier aan gaan kleden. Daarbij is het wederom super dat een parasoldoek behoorlijk groot is!
Welke sfeer wil jij het liefste gaan creëren? Dat is volledig aan jou. Als je voor een zweefparasol kiest, weet je sowieso een ultieme sfeer in jouw tuin te creëren. Plaats een vuurtafel onder jouw parasol, pak een lekker drankje erbij en omring je met dierbare personen. Dan weet je 100% zeker dat je een super leuke avond gaat beleven!

Voordeel 10: scherpe prijzen bij AVH Outdoor

Ben je door bovengenoemde voordelen volledig over de streep gehaald? Wil je zelf ook dolgraag een nieuwe zweefparasol aan gaan schaffen? Dan geniet je bij ons van het allerlaatste voordeel: de scherpe prijzen. Zoals we eerder in dit artikel al aangegeven hebben, moet je normaal gesproken voor een zweefparasol diep in de buidel tasten. Wij hebben er echter alles aan gedaan om de prijzen voor jou zo laag mogelijk te houden; mede daardoor kiezen veel personen ervoor om hun nieuwe zweefparasol bij ons te bestellen.
Hoe het komt dat wij de zweefparasols tegen scherpe prijzen aan kunnen bieden? Nou, een goede smid verklapt uiteraard nooit zijn geheimen. Dat gaan wij dus ook niet doen, maar wij kunnen je wel het volgende verklappen: wij doen er alles aan om de prijzen voor jou zo laag mogelijk te houden. Dit doen we niet alleen voor jou, maar voor alle mensen die op zoek zijn naar een zweefparasol. Met dank aan onze scherpe prijzen is het sowieso voor meer mensen mogelijk om een zweefparasol aan te schaffen. Juist dat maakt ons werk zo leuk!

Hoe kies je de beste zweefparasol uit?

Elke euro die je hebt, kun je maar één keer uitgeven. Het is dan ook begrijpelijk dat je graag direct de perfecte zweefparasol voor in jouw tuin uitkiest. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, ben je daarvoor bij ons sowieso aan het juiste adres. Bij ons vind je immers een divers aanbod én interessante prijzen. Maar, hoe vind je nou in ons aanbod de beste zweefparasol voor in jouw tuin? Dat doe je door goed op onderstaande criteria te letten:

  • Afmetingen: kijk goed naar de afmetingen van het parasoldoek. Moet het parasoldoek bijvoorbeeld een diameter van 3 meter hebben? Of heb je een parasoldoek van 4 meter nodig?

  • Kleur: kijk tevens goed naar de kleur van het parasoldoek. Zoals je in ons aanbod al direct kunt zien, heb je in ieder geval uit meerdere kleuren de keuze. Het is nu aan jou om te bepalen welke kleur jou het meeste aanspreekt.

  • Mogelijkheden: let tevens goed op de mogelijkheden van de zweefparasol. Hoe kun je de zweefparasol bijvoorbeeld verstellen? En welke accessoires worden standaard meegeleverd?

  • Kwaliteit: binnen ons aanbod hoef je eigenlijk niet op de kwaliteit te letten. Alle zweefparasols die wij aanbieden, voldoen namelijk aan onze kwaliteitseisen.

  • Prijskaartje: tot slot moet je ook goed naar het prijskaartje kijken. Bepaal voor jezelf jouw maximum budget, zodat je binnen jouw budget op zoek naar de beste zweefparasol kan gaan!

Slotwoord

Zo, je bent nu op de hoogte van alle voordelen van een zweefparasol. Spreken deze voordelen jou wel aan? En wil jij in jouw tuin ook graag zo snel mogelijk van deze voordelen gaan genieten? Dan doe je er verstandig aan om jouw wensen eerst op een rijtje te zetten. Nadat je dat gedaan hebt, kun je op jouw gemakje ons aanbod bekijken.
Wil je jouw zoektocht nog iets makkelijker laten verlopen? Maak dan gebruik van de filters in onze webshop. Met deze filters kun je jouw voorkeuren doorgeven, waarna onze webshop alleen nog maar de juiste zweefparasols toont. Graag wensen wij je alvast veel plezier met jouw nieuwe zweefparasol!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »