{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Jasper, 6 maart 2019

3 redenen om voor aluminium tuinmeubelen te kiezen

3 redenen om voor aluminium tuinmeubelen te kiezen

Bij de aanschaf van tuinmeubelen kan je soms door de bomen het bos niet meer zien. Het aanbod is anno 2019 ongelooflijk uitgebreid. Bovendien heb je de keus uit vele verschillende soorten tuinmeubelen. Als we alleen al naar tuintafels kijken; het aanbod is gigantisch. Het onderscheid bij tuintafels wordt onder andere gemaakt door de afmetingen, de vorm en wellicht het belangrijkste: het materiaal.
Een van de materialen waarvan een tuinmeubel vervaardigd kan zijn, is aluminium. Dit materiaal herbergt unieke eigenschappen, waardoor vele huishoudens pleiten voor de aanschaf van aluminium tuinmeubelen. Hieronder kan je verscheidene redenen vinden waarom de keuze voor aluminium tuinmeubelen terecht zou zijn.

Licht van gewicht

Er zijn vele situaties denkbaar waarin je even de tuinmeubelen dient te verplaatsen. Om een voorbeeld te noemen: het is aan te raden om je meubelen in de winter af te dekken of binnen te bewaren. In dergelijke situaties is het handig als de tuinmeubelen niet al te zwaar zijn. Dat is dan ook direct één van de redenen om voor tuinmeubelen van aluminium te pleiten: aluminium is van nature licht van gewicht. Hierdoor zijn de aluminium tuinmeubelen ook licht; uitermate prettig.

Weinig onderhoud

Aluminium is van oorsprong een metaalsoort en dit uit zich in het onderhoudsregime. Aluminium tuinmeubelen hebben namelijk weinig onderhoud nodig. Dit komt voornamelijk door de samenstelling van het materiaal. Bij het onderhouden en schoonmaken van aluminium meubelen dien je wel voorzichtig te zijn: gebruik geen harde borstels. Deze harde materialen kunnen schade opleveren aan het aluminium.

Bestand tegen weersinvloeden

De tuinmeubelen krijgen dagelijks te maken met verschillende weersomstandigheden. Het weer kan in Nederland variëren van vorst in de winter tot aan 30 graden in de zomer. De aluminium tuinmeubelen zijn bestand tegen allerlei verschillende weersomstandigheden. Regen zorgt bijvoorbeeld niet voor zichtbare roest, zoals dat bij andere metaalsoorten wel het geval kan zijn.
Als je hebt besloten om aluminium tuinmeubelen aan te schaffen, willen we je graag wel nog één tip meegeven. Voor de levensduur van aluminium is het beter om hier voorzichtig mee om te springen. Gebruik bijvoorbeeld geen harde materialen bij het schoonmaken van de meubelen en gebruik een afdekhoes in perioden waarin je de meubelen niet gebruikt.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »