{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

Door Bryan, 22 februari 2019

3 redenen om voor wicker tuinmeubelen te kiezen

3 redenen om voor wicker tuinmeubelen te kiezen

Wellicht is de term wicker enigszins onbekend voor je. Dat kunnen we ons goed voorstellen, aangezien het niet een term is die je dagelijks gebruikt. Toch zie je onbewust veel wicker tuinmeubelen staan. De wicker tuinmeubelen zijn namelijk bij vele huishoudens geliefd.
Wicker is van oorsprong een uit kunststof vervaardigde vezel. Deze vezels worden veelal toegepast in meubelen voor zowel binnen- als buitengebruik. In de basis lijkt wicker veel op rotan, maar toch zijn er enkele kenmerkende verschillen. Als we naar tuinmeubelen kijken, zien we voornamelijk dat wicker in combinatie met aluminium gebruik wordt. Het frame van bijvoorbeeld een tuinstoel is dan van aluminium, terwijl wicker vervolgens voor de afwerking en de uitstraling zorgt. Deze twee materialen zorgen samen voor een perfecte combinatie. Maar, wicker biedt op zichzelf ook bijzondere voordelen.

Licht van gewicht

Een zeer prettig kenmerk van wicker is het lage gewicht. Hierdoor kan je bijvoorbeeld een tuinstoel of tuintafel van wicker gemakkelijk optillen en verplaatsen. Hierdoor ben je zeer flexibel en kan je de tuinmeubelen ook binnen in je huis gebruiken. Het is tenslotte een kleine moeite om een tuinmeubel van wicker op te tillen. Ideaal!

Uv-bestendig

Sommige tuinmeubelen hebben het nadeel dat ze kunnen verkleuren door de felle straling van de zon. Bij de tuinmeubelen van wicker is dat gelukkig niet het geval. Nee, wicker is van oorsprong Uv-bestendig. Met andere woorden: de zon heeft geen invloed op de staat van het materiaal. Hierdoor kan je zonder omkijken de wicker tuinmeubelen het gehele jaar in de tuin laten staan. Dat wordt nog eens versterkt door het volgende voordeel.

Weerbestendig

De wicker tuinmeubelen kunnen namelijk ook perfect tegen regen, tegen wind en tegen eventueel winterweer. Hierdoor heb je in feite geen omkijken naar je wicker tuinmeubelen. Zeer prettig.

Luxe uitstraling

Over smaak valt niet te twisten. Toch durven wij te stellen dat wicker tuinmeubelen bij veel mensen in de smaak vallen. Dit komt door de luxe uitstraling van het materiaal. We willen je dan ook graag uitnodigen om een kijkje te nemen in onze webshop naar alle tuinmeubelen van wicker. Bovenstaande redenen kunnen je hoogstwaarschijnlijk over de streep zetten om wicker tuinmeubelen aan te schaffen. Dat is in ieder geval een verstandige keuze!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »