{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

Door Matthijs, 16 april 2019

4 redenen om voor teakhouten tuinmeubelen te kiezen

4 redenen om voor teakhouten tuinmeubelen te kiezen

Heb je besloten om houten tuinmeubelen aan te schaffen? Om te beginnen: dat is een verstandige keuze. Maar, er komt nog veel meer om de hoek kijken bij de keuze. Hout is namelijk niet zomaar hout. Nee, er bestaan ontelbaar veel verschillende houtsoorten. Deze soorten brengen allemaal hun eigen voor- en nadelen met zich mee.
Een variant die veelvuldig bij tuinmeubelen toegepast wordt, is teakhout. Teakhout herbergt enkele unieke eigenschappen, waardoor dit soort hout optimaal geschikt is voor tuinmeubelen. Hieronder kan je enkele redenen vinden waarom het verstandig is om teakhouten tuinmeubelen aan te schaffen. Mocht je overigens al specifiek op zoek naar teakhouten tuinmeubelen zijn; neem gerust een kijkje in onze webshop. Wij hebben vele verschillende soorten tuinmeubelen van teakhout. Deze meubelen zijn allen van de hoogste kwaliteit en herbergen onderstaande kenmerken/voordelen.

Bestand tegen weersomstandigheden

Teakhout is van oorsprong een vettige hout soort. Hiermee bedoelen we dat er min of meer olie aan de binnenkant van het teakhout zit. Dit zorgt ervoor dat het water van de tuinmeubelen afgeweerd wordt. Bovendien kan de zon bij andere houtsoorten voor scheuren of splijtingen zorgen. Bij teakhout is dat niet aan de orde; door de vettigheid van teakhout, blijft het teakhout ondanks alle weersomstandigheden in optimale conditie.

Lange levensduur

Dit resulteert dan ook direct in de volgende reden om teakhouten tuinmeubelen aan te schaffen. Je bent bij teakhouten meubelen verzekerd van een lange levensduur. Het materiaal is sterk en is bestand tegen de verschillende weersomstandigheden. Hierdoor is de aanschaf van teakhouten tuinmeubelen ook optimaal geschikt met het oog op de lange termijn.

Onderhoudsarm

De volgende reden om voor teakhouten meubelen te kiezen, vindt zijn aard in het onderhoud. Een tuinmeubel van teakhout is namelijk onderhoudsarm. Met andere woorden: je hebt er vrij weinig omkijken naar. Het enige wat je af en toe hoeft te doen, is een spons met een sopje over de meubelen heen te halen.

Unieke uitstraling

Tot slot willen we nog aanstippen dat teakhouten tuinmeubelen een unieke uitstraling hebben. Teakhout heeft een net iets luxere uitstraling dan normaal hout. Hierdoor zien de teakhouten tuinmeubelen er prachtig uit. Dit voordeel, in combinatie met bovenstaande voordelen, zijn duidelijke argumenten om voor de aanschaf van teakhouten tuinmeubelen te pleiten.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »