{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

15 januari 2021

5 aandachtspunten bij het uitkiezen van een loungeset

Lijkt het jou heerlijk om lekker in jouw tuin te kunnen relaxen? Wil je bijvoorbeeld op een zaterdagochtend languit in jouw tuin kunnen liggen? Wil je daarbij genieten van het nodige comfort én van een tuinmeubel waar je écht languit op kunt liggen? Mocht je naar een dergelijk tuinmeubel op zoek zijn, kun je simpelweg niet om een loungeset heen.

 

Met een loungeset verschaf je jezelf een heerlijke plek in jouw tuin. Een loungeset kun je multifunctioneel gebruiken, maar biedt bovenal onwijs veel gemak en comfort. Je kunt op de loungeset heerlijk languit liggen, maar het is net zo goed mogelijk om comfortabel op een loungeset te liggen.

 

De veelzijdigheid is dan ook zeker één van de belangrijkste voordelen van een loungeset. Maar, een loungeset heeft nog veel meer te bieden. Wat de belangrijkste voordelen van een loungeset zijn, lees je in dit artikel. Dat is echter niet waar dit artikel om draait. Nee, in dit artikel gaat het voornamelijk over zaken waar je goed op moet letten bij het uitkiezen van een loungeset.

 

Als je het huidige aanbod van loungesets bekijkt, weet je niet wat je ziet. Het aanbod is zeer divers en uitgebreid te noemen, waardoor het maken van een keuze niet altijd makkelijk is. Gelukkig zijn wij hier om jou een handje te helpen. Wij weten namelijk als geen ander wat de belangrijkste criteria zijn én wij bieden zelf ook meerdere loungesets aan. Op basis van allerlei gesprekken die wij met onze klanten gevoerd hebben, weten wij dus ook exact wat zo belangrijk is bij een loungeset.

 

In dit artikel vind je daarom 5 aandachtspunten. Dit zijn aandachtspunten waar je goed op moet letten bij het uitkiezen van een loungeset. Indien je op deze aandachtspunten weet te letten, ben je uiteindelijk in staat om de perfecte loungeset uit te kiezen. Waarom je überhaupt een loungeset aan zou willen schaffen? Op die vraag geven wij hieronder in het kort antwoord!

 

Waarom een loungeset aanschaffen?

Twijfel je nog enigszins over de aanschaf van een loungeset? Dat kunnen wij ons op zich goed voorstellen. Een loungeset is immers vrij groot, neemt nogal veel ruimte in jouw tuin in beslag en is ook nog eens relatief prijzig. Onder aan de streep is het echter om véél meer redenen juist wél aan te raden om een loungeset aan te schaffen.

Het belangrijkste voordeel van een loungeset is zonder twijfel het comfort. Een loungeset is heerlijk zacht, biedt daardoor veel comfort en is ook vrij luxe uitgevoerd. Dat is zéker het geval als je voor een loungeset van één van de gerenommeerde merken kiest. Die merken weten als geen ander hoe zij geweldige loungesets kunnen fabriceren c.q. aan kunnen bieden.

Daarbij is het dus ook een voordeel dat je een loungeset op een veelzijdige manier kunt gebruiken. Je kunt ervoor kiezen om languit te liggen op de loungeset, maar je kunt ook probleemloos zitten op een loungeset. Zelfs het zitten op een loungeset is super comfortabel te noemen.

Daarmee hebben we ook direct een ander voordeel te pakken: een loungeset biedt plaats aan meerdere personen. Je kunt dan ook heerlijk op de loungeset chillen met vrienden, een borrel drinken met familie of gezellig bijeenzitten met jouw gezin. Doordat een loungeset vrij groot is, heb je in ieder geval voldoende zitplaatsen tot je beschikking.

Tot slot willen we ook nog benoemen dat een loungeset een vrij meubelstuk is. De meeste loungesets zijn fraai vormgegeven en hebben fraaie kleuren. Dat zie je dan ook duidelijk terug in het huidige aanbod van loungesets. Als je voor één van de vele loungesets kiest, weet je simpelweg dat de loungeset voor jouw tuin een aanvulling gaat zijn. Aangezien een loungeset vrij groot is, is het absoluut wenselijk dat het design volledig naar jouw wens is. In onze ogen hoef je je daar zéker geen zorgen over te maken; een loungeset ziet er simpelweg subliem uit!

Zo, je weet nu precies waarom de aanschaf van een loungeset zo aan te raden is. Wil jij ook graag een nieuwe loungeset aan gaan schaffen? Dan is het goed om rekening te houden met onderstaande aandachtspunten. Denk goed deze aandachtspunten na, voer gedegen onderzoek uit, vergelijk veel soorten loungesets met elkaar en kom zodoende uiteindelijk tot de juiste keuze.

 

Aandachtspunt 1: meet goed de ruimte in jouw tuin heel goed op

Zoals hierboven al twee keer aangegeven: een loungeset is een relatief groot tuinmeubel. Door de afmetingen neemt de loungeset simpelweg vrij veel ruimte in beslag. Voordat je op zoek naar de beste loungeset kunt gaan, is het dan ook zaak om de aanwezige ruimte in jouw tuin goed op te meten.

Voordat je dat kunt doen, moet je eerst bepalen wáár de loungeset in jouw tuin moet komen te staan. Als je dat eenmaal bepaald hebt, kun je de aanwezige ruimte op gaan meten. Aan de hand van die meting kun je vervolgens gericht op zoek gaan naar de beste loungeset. Dat is dan een loungeset die qua afmetingen perfect past ten opzichte van de aanwezige ruimte in jouw tuin.

Meet dus bijzonder goed de aanwezige ruimte op. Denk daarbij ook direct aan de gewenste plaatsing van de loungeset: wil je de loungeset recht neerzetten of geef je er toch de voorkeur aan om de loungeset scheef neer te zetten? De keus is aan jou; deze keus is uiteindelijk wel bepalend voor de mogelijke afmetingen van de loungeset. Denk hier dus goed over na!

 

Aandachtspunt 2: let goed op het materiaal én op de kleuren van de loungeset

Als je een loungeset aan gaat schaffen, moet je met een aardige investering rekening houden. Het is immers niet mogelijk om voor slechts honderd euro een geweldige loungeset te betalen. Nee, je bent al snel enkele honderden euro’s kwijt. Indien je een dergelijk bedrag uit gaat geven, wil je ongetwijfeld wel dat de loungeset volledig op jouw wensen aansluit.

Mede daarom raden wij je het volgende aan: let goed op het materiaal én op de kleuren van de loungeset. Het gebruikte materiaal is niet alleen van invloed op de levensduur van de loungeset, maar ook zeker op de uitstraling van de loungeset. Zet bijvoorbeeld maar eens een loungeset van kunststof en een loungeset van rotan naast elkaar; je ziet dan direct duidelijke verschillen.

Het is aan jou om te bepalen wat jij zelf het mooiste vindt. Daarbij is het dus ook zaak om goed naar de kleur van de loungeset te kijken. Het leuke daaraan is dat je met kussens al een flinke invloed op de uitstraling van de loungeset uit kunt oefenen. Door bijvoorbeeld voor gekleurde kussens te kiezen, kun je de loungeset al een compleet andere uitstraling mee geven!

Moraal van het verhaal: denk goed na over de gewenste uitstraling van de loungeset. Ga op basis van jouw wensen op zoek naar de beste loungeset, waarbij je dus goed op het materiaal én op de kleuren van de loungeset moet letten.

 

Aandachtspunt 3: bepaal hoeveel zitplaatsen je nodig hebt

Woon je alleen? Of heb je een gezin met 3 á 4 kinderen? Jouw exacte leefsituatie is ook van grote invloed op de keuze voor de loungeset. Wij willen je graag adviseren om vooraf goed na te gaan denken over de hoeveelheid zitplaatsen die je nodig hebt.

Uiteraard hoef je niet alle mensen op de loungeset kwijt te kunnen. Je kunt immers ook nog kiezen voor een bijpassende tuinbank, bijpassende tuinstoelen of een bijpassende poef. De keus is aan jou, maar let in ieder geval heel goed op de hoeveelheid zitplaatsen die je nodig hebt.

Dit aandachtspunt gaat overigens hand in hand met aandachtspunt 1. Des te groter een loungeset is, des te meer zitplaatsen de loungeset aanbiedt. Mocht je niet al te veel ruimte in jouw tuin hebben, kun je de loungeset echter ook nog combineren met andere meubelstukken. Daardoor ben je alsnog in staat om de benodigde zitplaatsen te creëren!

 

Aandachtspunt 4: denk goed over de winter na

Tijdens de zomermaanden is het heerlijk vertoeven in jouw tuin. Gedurende die maanden maak je dan ongetwijfeld ook veel gebruik van jouw loungeset. In de wintermaanden zit dat echter waarschijnlijk anders; in die maanden gebruik je de loungeset amper tot niet.

Ons advies is om vooraf alvast goed over deze wintermaanden na te denken. Voordat het echt koud wordt, moet je jouw loungeset namelijk voor gaan bereiden op de komende wintermaanden. Dat kun je op verschillende manieren doen:

- Je kunt een afdekhoes aanschaffen waarmee je de loungeset volledig af kunt dekken.

- Je kunt jouw loungeset in jouw schuur, tuinhuisje of garage neerzetten

 

Het is in ieder geval aan te raden om iets met jouw loungeset te doen voor de wintermaanden. Door jouw loungeset goed op de winter voor te bereiden, weet je de levensduur van de loungeset te verlengen. Daarnaast geniet je direct in het voorjaar ook weer van een fraaie én schone loungeset!

Aandachtspunt 5: denk goed over jouw budget na Zoals hierboven al aangegeven: het kopen van een loungeset is in veel gevallen niet super voordelig te noemen. Je bent al snel honderden euro’s kwijt. Hoeveel wil/kun jij exact aan een nieuwe loungeset uitgeven? Probeer voor jezelf een maximum budget vast te stellen, waarna je binnen dat budget op zoek kunt gaan naar de beste loungeset.

Is het per sé noodzakelijk om veel geld voor een loungeset te reserveren? Nee, zeker niet. Je kunt er ook voor kiezen om op een interessante aanbiedingen te wachten. Daarnaast zijn er ook enkele merken in staat om hoogwaardige loungesets tegen voordelige prijzen aan te bieden. Het loont in ieder geval om een goed vergelijk te maken.

Kortom: het uitzoeken van een nieuwe loungeset kent zeker de nodige haken en ogen. Zet je eigen wensen op een rijtje, bepaal je maximale budget en houd ook rekening met de andere aandachtspunten uit dit artikel. Op die manier ben je uiteindelijk in staat om de beste loungeset voor in jouw tuin te vinden!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »