{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

Door Sanne, 9 juli 2021

5 redenen waarom je ook het beste voor een ligbed kunt kiezen!

Wat doe jij het liefste als het buiten 30 graden is? Ben je dan het liefste binnen of ben je dan toch liever lekker buiten? Als je deze vraag aan veel mensen zou stellen, zouden veel mensen antwoorden dat ze het liefste buiten zijn. Logisch ook, aangezien je in de buitenlucht van het mooie leven kunt genieten. Je geniet van het zonnetje, van de flora en fauna om je heen én van jouw mooie tuin.
Voordat je van jouw mooie tuin kunt genieten, moet je de tuin wel naar wens in gaan richten. Dit is vaak een flinke uitdaging. Je kunt namelijk veel kanten op met het tuinontwerp, waardoor je lastige knopen door moet gaan hakken. Dit is echter prima te doen, indien je jouw wensen op een rijtje zet. Nadat je jouw wensen op een rijtje hebt gezet, kun je jouw tuin geheel naar wens in gaan richten.
Heb je enig idee wat de belangrijkste elementen van een tuin zijn? Eén van de belangrijkste elementen zijn zonder twijfel de meubelen in jouw tuin. Je kunt hierbij uit meerdere soorten meubelen kiezen, waardoor je altijd wel de gewenste meubelen aan kunt schaffen. Als je deze meubelen aan wilt schaffen, ben je hiervoor bij ons overigens aan het juiste adres. In ons aanbod vind je namelijk allerlei soorten tuinmeubelen aan!
Bijkomend voordeel: wij informeren, adviseren en inspireren je ook nog graag. Dat doen we door de verschillende tuinmeubelen uitgebreid te bespreken. In dít geval is die eer weggelegd voor de ligbedden. Als je voor ligbedden voor in jouw tuin kiest, kun je veel kanten op. Het is één en al genieten, terwijl je ook nog van een veelzijdig meubelstuk geniet.
In onze redenen zijn er meerdere redenen om voor een ligbed te kiezen. Welke redenen dit precies zijn, bespreken wij graag uitgebreid in dit artikel. We bespreken daarbij ook nog hoe je de beste ligbedden voor in jouw tuin kunt kiezen. Overigens hebben we het regelmatig over ‘ligbedden’ (dus meervoud), maar je kunt ook gerust 1 ligbed aanschaffen. Eigenlijk heb je alle touwtjes in handen om jouw tuin geheel naar wens in te richten. Om jouw tuin uiteindelijk geheel naar wens in te kunnen richten, is het advies sowieso om veel inspiratie op te doen. Bij ons ben je daarvoor dus aan het juiste adres!

Wat is een ligbed precies?

Ga je wel eens naar het zwembad bij jou in de buurt? Of ga je wel eens naar een heerlijk hotel met zwembad? Rondom de zwembaden zie je vaak varianten van een ligbed staan. Op dit ligbed kun je heerlijk van het zonnetje genieten, terwijl je je ook op het ligbed op kunt laten drogen na het nemen van een verfrissende duik.
Met deze uitleg weet je waarschijnlijk precies wat een ligbed is. Als je dit nog niet weet, kun je hiervoor ook ons aanbod raadplegen. Door naar de foto’s te kijken, herken je waarschijnlijk direct een ligbed. Zoals je je nu mogelijk al voor kunt stellen, brengt een ligbed de nodige voordelen met zich mee.
Over deze voordelen vertellen wij je graag meer in dit artikel. Zo bespreken de vijf belangrijkste redenen waarom óók jij het beste voor een ligbed kunt kiezen. De nadruk ligt hierbij overigens op het woordje ‘ook’. Het is namelijk een feit dat meer en meer huishoudens voor een ligbed kiezen. Op zich ook wel logisch, aangezien de zomers in ons land steeds warmer worden. Dat zorgt er eigenlijk voor dat je veel tijd op een ligbed door kunt gaan brengen!

Reden 1: een ligbed past in elk soort tuin

Heb jij een grote tuin? Heb je een balkon? Heb je een kleine tuin? Heb je een vierkante tuin? Of heb je een rechthoekige tuin? Al deze vragen zijn eigenlijk niet van toepassing. Een groot voordeel van een ligbed is namelijk dat je dit meubelstuk in werkelijk waar elke tuin kwijt kunt. Dit is hoofdzakelijk te danken aan de compacte afmetingen van een ligbed.
Ook de algehele vormgeving van een ligbed is subliem te noemen. Doordat een ligbed niet super breed is, kun je altijd wel een geschikte plek voor het ligbed vinden. Je moet alleen rekening met de lengte houden, maar vaak is een tuin langer dan dat de tuin breed is. Voldoende mogelijkheden dus om een ligbed in jouw tuin neer te zetten!
Bij het inrichten van jouw tuin moet je ook belangrijke keuzes maken met betrekking tot de stijl. Ga je voor een tuin met een moderne inrichting? Of ga je voor een tuin met een landelijke uitstraling? De antwoorden op deze vragen zijn eigenlijk ook niet van belang. Een ligbed past wat ons betreft namelijk ook in elk soort tuin. Ongeacht wat precies de stijl van de tuin is. In een moderne tuin past een ligbed prima, terwijl dit ook het geval is in een landelijke tuin.
Hoe dit komt? Dit komt vooral uit het feit dat je uit meerdere materiaalsoorten kunt kiezen. Je kunt voor een kunststof ligbed kiezen; dit past perfect in een tuin met een moderne uitstraling. Je kunt echter ook voor een houten ligbed kiezen; dat past weer perfect in een tuin met een landelijke uitstraling.
Met andere woorden: ongeacht wat voor tuin jij hebt, past een ligbed altijd in jouw tuin. Overigens komen wij op het uitgebreide aanbod van ligbedden nog verderop in dit artikel terug! Al met al vinden wij dat dit alleen al voldoende reden is om een ligbed aan te schaffen. Maar, uiteraard laten wij je ook kennis maken met de overige redenen waarom de aanschaf van een ligbed zo aan te raden is!

Reden 2: een ligbed is onwijs comfortabel

Wil je graag op een relaxte manier veel tijd in jouw tuin doorbrengen? Ook dan is een ligbed echt ideaal te noemen. Het is namelijk een groot voordeel dat een ligbed super comfortabel is. Het ligbed ligt heerlijk, terwijl je ook meerdere houdingen aan kunt nemen.
Ook hierbij komt de algehele vormgeving van een ligbed weer ter sprake. Je kunt jouw rug comfortabel tegen de rugleuning aan leggen, waarna je jouw benen neerlegt op het lange gedeelte van het ligbed. Als je dan jouw ogen sluit, is de kans groot dat je heel snel in slaap valt. Het ligbed ligt namelijk ongekend comfortabel en brengt je direct tot rust. Juist dat laatste is zo wenselijk in deze hectische en drukke maatschappij!
Kun je de gehele dag op een ligbed liggen? Ja, dat is op zich mogelijk, maar het is niet aan te raden. Waarom niet? Omdat het niet goed voor jouw huid is om de gehele dag in contact te komen met de zon. Iets wat je wel kunt doen, is om een parasol naast het ligbed te zetten. Als je in de schaduw ligt, kun je wel moeiteloos de gehele dag op jouw ligbed doorbrengen.
Wil jij graag van dit gewenste comfort genieten? Dan hoef je hier in principe maar één ding voor te kopen: een ligbed. Je kunt dit comfort echter ook met bijvoorbeeld jouw geliefden of een huisgenoot delen. Dat doe je door twee ligbedden te kopen, zodat jullie beide van het comfort kunnen genieten. Door een bijzettafeltje tussen beide ligbedden neer te zetten, weet je het comfort alleen maar verder te verhogen. Je kunt op dit bijzettafeltje bijvoorbeeld jouw koude glas drinken zetten of jouw boek neerleggen.
Al met al brengt een ligbed in onze ogen een ongekend comfort met zich mee. Kun je dit vergelijken met andere soorten tuinmeubelen? Nou, eigenlijk komt een loungeset hier het dichtste bij in de buurt. Een ‘nadeel’ van een loungeset is vaak echter dat de rugleuning niet zó lekker is als bij een ligbed. Op dat aspect weet een ligbed zich dus echt te onderscheiden.

Reden 3: je hebt de keus uit meerdere ligbedden

Spreken de twee hierboven genoemde voordelen jou wel aan? Dan is het goed voor te stellen dat je zo snel mogelijk een geschikt ligbed uit wilt kiezen. Als je deze zoektocht af gaat trappen, merk je al snel dat het aanbod behoorlijk divers is. Je kunt uit meerdere soorten ligbedden kiezen, waardoor het maken van een vergelijking zéker aan te raden is.
Bij het maken van deze vergelijking moet je op enkele facetten letten. Zo moet je allereerst goed kijken naar de afmetingen van een ligbed. Zo op het eerste oog lijkt elke ligbed dezelfde afmetingen te hebben, maar niks is minder waar. Sommige ligbedden zijn groter dan andere varianten; check dit dus goed. Ga ook goed na welke afmeting voor in jouw tuin het beste zou zijn. Dit doe je door de aanwezige ruimte in jouw tuin op te meten.
Daarnaast moet je ook goed kijken naar de algehele stijl van het ligbed. Zoals we reeds hierboven al aangegeven hebben, kun je uit meerdere stijlen kiezen. Zo kun je voor een modern ligbed kiezen, terwijl je ook voor een landelijk ligbed kunt kiezen. Dit verschilt komt met name tot stand door het materiaalgebruik. Fabrikanten hebben de keus uit meerdere materialen en dat zie je ook duidelijk in het huidige aanbod terug.
Ook op het gebied van prijs-kwaliteitsverhouding heb je veel keuze. Je kunt voor behoorlijk dure ligbedden kiezen, maar je kunt ook voor voordelige ligbedden kiezen. Als je een ligbed uit wilt kiezen, is het sowieso aan te raden om altijd voor kwaliteit te gaan. Ook al moet je hier iets meer geld voor betalen. Je merkt uiteindelijk aan allerlei facetten terug dat je een goed ligbed hebt gekocht.
Verder speelt ook de kleurstelling nog een belangrijke rol. Als je een tuin inkijkt, is een ligbed vaak één van de eerste dingen die opvalt. Dit komt met name doordat de afmetingen van een ligbed vrij opvallend te noemen zijn. Indien je een ligbed in jouw tuin neer gaat zetten, is het dan ook wenselijk dat het design volledig naar wens is. Bepaal daarom voor jezelf naar welke kleur jouw voorkeur uit gaat. Wil jij het liefste een donkergekleurd ligbed hebben? Of ga je toch voor een lichtgekleurd ligbed? De keuze is volledig aan jou.
Al met al heb je echt de keus uit een uitgebreid aanbod. Je kunt de meerdere ligbedden met elkaar vergelijken, waarna je uiteindelijk de juiste keuze kunt maken. Een keuze waar je ook op termijn veel plezier van hebt. Indien je voor een goed ligbed kiest, geniet je daar immers jarenlang van!

Reden 4: je kunt een ligbed op een veelzijdige manier gebruiken

Wil jij even heerlijk in jouw tuin tot rust komen? Dan kun je daar prima jouw ligbed voor gebruiken. Wil jij gezellig met een vriend(in) in jouw tuin borrelen? Dan kunnen jullie prima gebruik maken van de ligbedden. Wil je in het ochtendzonnetje lekker de krant lezen? Dan kun je prima gebruik maken van jouw ligbed. Wil jij graag van een verkoelend drankje in de schaduw genieten? Ook dan kun je prima gebruik maken van jouw ligbed. Met andere woorden: je kunt op onwaarschijnlijk veel manieren gebruik maken van jouw ligbed.
Hoe dit komt? Dit is hoofdzakelijk te danken aan de verstelmogelijkheden van een ligbed. Je kunt de rugleuning helemaal naar beneden klappen, waardoor je heerlijk op jouw buik kunt liggen. Je kunt echter ook de rugleuning omhoog klappen, waardoor je op een aangename manier kunt zitten. Doordat je uit meerdere standen kunt kiezen, kun je altijd een ideale houding aannemen. Juist dát zorgt ervoor dat je echt op een veelzijdige manier van een ligbed kunt genieten!
Bovendien is het mogelijk om met meerdere personen van één ligbed te genieten. Hoe je dat kunt doen? Nou, dit is mogelijk als je (kleine) kinderen hebt. Je kunt zelf heerlijk op het ligbed liggen, waarna jouw kind heerlijk op jou kan klimmen. Dit is niet alleen gezellig, maar ligt ook nog eens heerlijk. Bovendien is er in dit geval écht sprake van quality time; je komt echt even tot rust en hebt echt even tijd voor elkaar. Met alle dank aan het ligbed.
Kortom: wil jij op een veelzijdige manier tijd in jouw tuin door kunnen brengen? Dan kun je gewoonweg niet om het ligbed heen. Met een ligbed kun je elk uur van de dag op een aangename manier in jouw tuin doorbrengen. Super!

Reden 5: een ligbed is relatief makkelijk te verplaatsen

Wil jij graag op een veelzijdige manier tijd in jouw tuin doorbrengen? Dan doe je er dus verstandig aan om te kiezen voor een ligbed. Dit komt niet alleen door de verschillende gebruiksmogelijkheden, maar ook door de verplaatsingsmogelijkheid. Wat we hiermee bedoelen? Nou, het verplaatsen van een ligbed gaat verrassend makkelijk!
Een groot voordeel van een ligbed is namelijk het minieme gewicht. Een ligbed lijkt relatief zwaar te zijn, maar dat is niet het geval. Dat is zéker niet het geval als het ligbed van aluminium of van kunststof vervaardigd is. Dat zijn bovendien de materialen waar relatief veel fabrikanten tegenwoordig voor kiezen.
Kiest een fabrikant voor hout? Dan is een ligbed vrij zwaar, maar in dat geval kan een fabrikant altijd nog voor wieltjes kiezen. Ook dankzij deze wieltjes kun je het ligbed geheel naar wens verplaatsen. In onze ogen zijn ook dit weer duidelijke tekenen van de veelzijdigheid van een ligbed.
Als je eenmaal een ligbed in jouw tuin hebt staan, moet je goed rekening houden met de schaduw in jouw tuin. Het is heerlijk om veel tijd in het zonnetje door te brengen, maar het is absoluut niet gezond. Als je een ligbed in jouw tuin neer gaat zetten, is het aan te raden om ook voor een goede parasol te zetten. Daarmee weet je gewoonweg nóg meer van de voordelen van een ligbed te creëren.

Hoe kies je het beste ligbed uit?

Het mag onwijs duidelijk zijn: met een ligbed geniet je echt van veel voordelen. Je geniet van veel comfort, van een toffe uitstraling en van een ongekende veelzijdigheid. Wil jij ook graag van deze voordelen gaan profiteren? Dan doe je er verstandig aan om een uitgebreide vergelijking te maken. Het is namelijk zo dat je uit behoorlijk veel ligbedden op dit moment kunt kiezen.
Hoe je deze uitgebreide vergelijking het beste kunt maken? Dat doe je door op onder meer de onderstaande facetten te letten:

  • Afmetingen: kijk allereerst goed naar de afmetingen van het ligbed. Hoe lang is het ligbed? En hoe breed is het ligbed? Dit zijn twee afmetingen die je af moet gaan stemmen op de aanwezige ruimte in jouw tuin.
  • Materiaal: wil je een houten ligbed hebben? Of heb je liever een ligbed van kunststof of aluminium? Ook dit is een belangrijke keuze die je moet gaan maken. Het materiaal is uiteindelijk bepalend voor het design, voor de uitstraling, voor de levensduur en voor het comfort!
  • Algehele vormgeving: sowieso is het verstandig om goed naar de algehele vormgeving te kijken. Let hierbij bijvoorbeeld op de kleurstelling van het ligbed, maar ook op de vorm van het onderstel. Je kunt hierbij gaan voor een strakke vormgeving, maar ook een frivole vormgeving behoort tot de mogelijkheden.
  • Verstelmogelijkheden: wij raden je ook aan om goed naar de verstelmogelijkheden te kijken. Tussen hoeveel standen kun je kiezen? En hóe kun je de rugleuning verstellen? Ook dat zijn belangrijke vragen waar je het antwoord op moet zien te vinden.
  • Prijskaartje: als je een ligbed aan wilt schaffen, dien je uiteraard ook naar het prijskaartje te kijken. Durf in ieder geval te investeren in een goed ligbed. Dit merk je op lange termijn áltijd terug.
  • Kwaliteit: tot slot moet je goed naar de kwaliteit van het ligbed kijken. In onze ogen kun je het beste kiezen voor een ligbed van een gerenommeerd merk. Dergelijke merken zijn immers in staat om de gewenste kwaliteit (en het gewenste comfort) te bieden.


Is het uitkiezen van een goed ligbed makkelijk? Nee, je moet echt met meerdere factoren rekening houden. Trek daarom echt je tijd uit voor het vergelijken van de verschillende ligbedden. Mocht je het ligbed vervolgens met leuke accessoires willen complementeren, ben je daarvoor bij ons ook aan het juiste adres. Wij wensen je graag veel plezier met jouw nieuwe ligbed!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »