{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

Door Roos, 3 december 2021

5 tuin klussen die je eigenlijk altijd al verkeerd deed

Tuinwerkzaamheden, we kunnen er een boek overschrijven. Een tuin heeft nu eenmaal altijd veel onderhoud nodig en de een gaat dit heel makkelijk af en de ander heeft hier wat meer moeite mee. dit is ook helemaal afhankelijk van het feit of je wel of geen groene vingers hebt. In ieder geval is het wel zo dat je flink je handen vol hebt als je jouw tuin goed wil onderhouden en er verzorgt uit wil laten zien!

 

Heel veel klussen in de tuin kosten veel tijd en moeite. Maar wist je dat sommige klussen eigenlijk een stuk makkelijker geregeld kunnen worden? Er zijn namelijk een aantal tuin klussen die mensen steevast verkeerd doen en die dus eigenlijk ook een stuk makkelijker gemaakt kunnen worden!

Hoe fijn is het wel niet dat je jezelf dus eigenlijk een heleboel tijd en moeite kunt besparen door een aantal klussen anders aan te pakken!

 

En uiteraard is het soms maar net even een handigheidje wat je moet weten. En als je het eenmaal weet dan weten wij zeker dat je het nooit meer anders zal willen doen. Dit gaat je namelijk zoveel tijd besparen daar heb je vervolgens ontzettend lang en veel profijt van! Maar welke klusjes zijn het dan eigenlijk die je dus ook veel makkelijker uit kunt voeren? En hoe besparen we onszelf dan die tijd en moeite?

 

Wij nemen je in deze blog mee bij de vijf meest verkeerd uitgevoerde tuinklussen en laten je dus ook graag zien hoe je deze een stuk makkelijker aan kunt pakken zodat je er minder tijd en moeite aan kwijt bent! Lezen jullie met ons mee?

 

Klussen in de tuin

 

Als je een tuin hebt dan komen hier nu eenmaal veel werkzaamheden bij kijken, het is belangrijk om deze wel uit te voeren omdat je graag een nette en verzorgde tuin wil hebben. Daarnaast komt het vaak het groen in je tuin ook enorm ten goede als het goed verzorgd wordt.

 

Maar veel van deze klussen kunnen enorm veel van je tijd in beslag nemen en dat is natuurlijk niet altijd even fijn. Helaas komt dit vaak doordat veel klussen verkeerd uitgevoerd worden, of in ieder geval op een ingewikkelde manier. Maar gelukkig zijn er een aantal slimme tips waarmee je het net even anders aan kunt pakken en waarmee je deze klussen een stuk makkelijker kunt maken en dus veel tijd kunt besparen! Wat ons betreft natuurlijk de moeite waard! Op deze manier laat jij je tuin voor je werken in plaats van dat jij steeds voor je tuin aan het werk bent!

 

Voldoende water voor de planten

 

Het kan enorm tijdrovend zijn, zeker als je een wat grotere tuin hebt. We hebben het dan over het water geven van de planten en het andere groen in je tuin. Dit is echter wel een klus die je maar beter niet over kunt slaan aangezien het wel heel belangrijk is dat alle planten water krijgen. Op deze manier kunnen ze goed blijven groeien en bloeien en zal je tuin er mooi uit komen te zien.

 

Voldoende water voor het groen in je tuin is dus heel erg belangrijk. Vaak zien we dan dat mensen met een gieter of een tuinslang in de weer gaan en hier soms echt uren mee bezig zijn. dit hangt natuurlijk ook wel erg af van de grootte van je tuin. Daarnaast is het ook nog eens een klus die iedere dag terug komt. Zeker in de zomer maanden. Je kunt je dus wel voorstellen hoeveel tijd je hier aan kwijt bent.

 

Maar wist je ook dat dit een stuk makkelijker kan? En dat het helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn zoals het nu lijkt? Je kunt namelijk op een veel makkelijkere manier ook zorgen voor voldoende water voor al het groen in je tuin. Zo bestaan er namelijk bewateringssystemen die je hele tuin voorzien van water. Je kunt hier als het ware een heel netwerk mee aanleggen zodat je er precies voor kunt zorgen dat al je planten voorzien worden van voldoende water. En op deze manier heb je er dus zelfs geen omkijken meer naar.

 

Het werkt namelijk heel simpel. Je kunt alles helemaal precies instellen tot in de puntjes waardoor het systeem ook automatische aan en uit zal gaan. Hier hoef je zelf dus niets meer aan te doen en dit zorgt er dus voor dat je planten voldoende water krijgen en ook precies wat ze nodig hebben.

 

Dus waarom zou je voortaan nog met de tuinslang en de gieter in de weer gaan als het dus ook zoveel makkelijker kan? Wij snappen wel dat dit een enorm verschil kan maken en zouden dan ook nooit meer anders willen! Deze tuinklus doen wij in ieder geval dus nooit meer verkeerd.

 

Voorkomen is beter dan genezen

 

Nu hebben we een hele slimme tip voor je. We gaan het namelijk eerst even hebben over het onkruid in de tuin. Voor veel mensen een doorn in het oog en iets wat helaas ook maar terug blijft komen. Je zit er natuurlijk helemaal niet op te wachten maar toch kan het onkruid iedere keer weer de weg naar je tuin weten te vinden. Tijd voor actie dus, of niet? Voorkomen is namelijk beter dan genezen. Maar hoe doe je dat dan, voorkomen dat onkruid je tuin binnenkomt?

 

Daar hebben we een hele simpele oplossing voor, of eigenlijk twee. Er zijn namelijk twee plekken waar onkruid zich gemakkelijk plaatst en dat is tussen je tegels en tussen je planten. Gelukkig zijn hier dus ook twee oplossingen voor. Je tegels kun je namelijk heel makkelijk voegen, op deze manier krijgt onkruid geen kans om er tussendoor te piepen en heb je er dus ook geen last van, in je borders kun je gebruik maken van worteldoek. Ook hiermee zorg je er namelijk voor dat onkruid geen kans krijgt en weg zal blijven.

 

Mocht je deze maatregelen nu niet hebben genomen dan hoef je echt niet meteen met de onkruid krabber aan de gang. Ook hier is namelijk een veel betere en makkelijkere oplossing voor die je een heleboel tijd kan besparen. Het enige wat je nodig hebt is wat schoonmaakazijn en een plantenspuit. Doe de schoonmaakazijn in de plantenspuit en spuit hiermee het onkruid in op een zonnige dag waarop geen regen is voorspeld. Na verloop van tijd zal je zien dat het onkruid als sneeuw voor de zon verdwijnt, het enige wat je dan nog rest is wat dode takjes weghalen en eventueel met de bezem eroverheen, simpel toch! Geen uren op je knieën zitten om al het onkruid takje voor takje te verwijderen maar gewoon even sprayen en klaar ermee!

 

Het snoeien van de heg

 

We kennen het allemaal weg je gaat aan de gang om de heg te snoeien en voor je het weet ligt je hele tuin vol met losse bladeren en waaien ze ook nog eens overal heen waardoor je er dus een flinke klus aan kunt hebben om alles weer netjes te maken. Een klus waar je waarschijnlijk niet perse op zit te wachten maar die je ook niet zo makkelijk over kunt slaan.

 

Om vervolgens weer al die bladeren bij elkaar te gaan vegen kost vooral heel erg veel tijd en laat dit nu net iets zijn waar je geen tijd voor hebt. Maar wat nu als wij je vertellen dat dit ook helemaal niet nodig is omdat je dit ook zoveel slimmer aan kunt pakken? Dat zou natuurlijk wel heel erg prettig zijn he! Het gaat als volgt in zijn werk, het is natuurlijk veel makkelijker als je een groot zeil onder de heg legt voordat je met de snoeischaar aan de gang gaat! Op deze manier zullen alle bladeren op het zeil vallen, daarna hoef je als je klaar bent dus alleen nog maar het zeil dubbel te vouwen en de bladeren zo in de groene container te mikken, een fluitje van een cent en je hoeft dus niet eindeloos lang met een bezem in de weer!

 

Wij begrijpen wel dat heel veel mensen voor deze manier kiezen en zouden het zelf ook eigenlijk niet anders meer willen. Het bespaart op deze manier zoveel tijd en moeite!

 

Hetzelfde principe kun je natuurlijk ook toepassen als je takken van een boom gaat snoeien of als je andere planten in de tuin gaat snoeien of bijwerken. Op deze manier verzamel je eigenlijk meteen al het groen afval op een plek en dat is echt zoveel fijner natuurlijk! Daarna hoef je enkel maar het zeil in de bak te kiepen en klaar ben je. Verder geen last van los afval meer. Je vraagt jezelf daarna echt af waarom je het eigenlijk al die jaren zo verkeerd deed! Vandaar dat het een hele handige manier kan zijn om het zo aan te pakken en om deze klus voortaan dus heel anders te gaan doen!

 

Op deze manier zal het snoeien van de heg dus geen klus meer zijn waar je tegenop ziet maar een klus waar je misschien zelfs wel plezier aan kunt gaan beleven ooit en dat is natuurlijk helemaal mooi meegenomen!

 

Het schoonmaken van de tegels

 

Veel mensen maken met regelmaat de tegels in de tuin schoon, en dat is natuurlijk ook heel slim want hierdoor blijven ze langer netjes, gaan ze dus langer mee en heb je er dus ook veel meer plezier van. Maar het is ook wel weer een klus die aardig wat tijd kan gaan kosten en waar je dus ook flink lang mee bezig kunt zijn! gelukkig zijn er wel een aantal handige oplossingen om deze klus wat fijner te laten verlopen en dus ook vooral wat minder tijd te laten kosten.

 

Je kunt namelijk heel simpel een emmer pakken met heet water en wat groene zeep. Dit giet je over de tegels en vervolgens doe je helemaal niets. Dus je gaat niet op je knieën met een schrobber in de weer nee je laat het even helemaal met rust zodat het goed in kan trekken. Na ongeveer een uurtje of twee is het dan tijd om er met de tuinslang overheen te sproeien zodat je het sop weg haalt en zodat de tegels er weer blinkend schoon uit komen te zien!

 

Op deze manier heb je deze tijdrovende klus niet alleen een stuk minder tijd laten kosten maar ook nog eens een stuk slimmer aangepakt! En dat is natuurlijk wel heel erg prettig! Je bespaart jezelf zo dus een heleboel tijd maar ook moeite en dat is natuurlijk wel even heel erg prettig!

 

Handige tips om je tuinklussen sneller en makkelijker uit te voeren

 

Tuinklussen kunnen dus heel erg zwaar zijn en ook tijdrovend. Voor veel mensen zijn ze dan ook absoluut niet favoriet, en dat is natuurlijk ook wel heel erg begrijpelijk want als je ze dus ook niet op de goede manier uit gaat voeren kunnen ze veel tijd en kracht vragen en dus ook veel moeite en inspanning. Doordat het ook nog eens klussen zijn die met regelmaat terug komen kan het zo dus gebeuren dat het echt klussen worden waar je een hekel aan kunt krijgen en dat is natuurlijk niet zo fijn.

 

Gelukkig hebben wij je dus in deze blog kunnen laten zien dat heel veel tuinklussen ook een stuk makkelijker kunnen worden uitgevoerd met een stuk minder moeite en tijd. Op deze manier hou je dus meer tijd over om lekker van je tuin te genieten en dat is natuurlijk wel zo prettig!

 

Wij zouden je dan ook zeker aanraden om ook voor jezelf goed te kijken hoe jij nu jouw tuin klussen het beste uit kunt voeren en hoe je ervoor kunt zorgen dat je hier zoveel mogelijk tijd op bespaard op deze manier ga je dus voor het beste resultaat. Je bespaart en tijd en moeite met ook nog eens de klussen gedaan op een fijne manier! Waarom zou je ooit nog moeilijk doen als het dus blijkbaar ook zo makkelijk kan!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »