{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

Door Roos, 19 mei 2020

Afdekhoes tuinset

Nu het mooie weer ons land weer bereikt en de zon weer begint te stralen willen we maar al te graag weer de buitenlucht in. Alhoewel de omstandigheden door COVID-19 ons momenteel beperken om vrijelijk naar buiten te gaan naar het park, het strand of natuurgebieden, kunnen we uiteraard wel thuis van ons persoonlijke kleine stukje groen genieten in onze eigen tuin.

Om comfortabel te kunnen genieten willen we natuurlijk aangenaam kunnen zitten. Een goede tuinset is dan ook onmisbaar in elke tuin. En woon je in een flat, dan kun je natuurlijk ook een tuinset voor op je balkon aanschaffen.

Helaas kent ons land ook dagen waarop het weer minder mooi is en het regent. Op de vele regendagen die ons land telt is het uiteraard niet te doen om je tuinset steeds helemaal naar binnen te moeten halen om deze te beschermen tegen de regen. Je kunt je tuinset natuurlijk onder een afdakje plaatsen, maar als je dit niet hebt is een afdekhoes tuinset erg praktisch.

Waterafstotende materialen

Met een afdekhoes kun je jouw hele tuinset afdekken en beschermen tegen regen en vocht. Een afdekhoes is doorgaans gemaakt van polyester voorzien van een waterafstotende PVC coating. Hierdoor kan regenwater niet door de hoes heendringen, maar zal het er vanaf lopen.

Veel fabrikanten bieden bijpassende afdekhoezen aan voor hun populaire tuinsets, zodat je een passende hoes kunt kiezen die goed aansluit bij de afmetingen van jouw persoonlijke tuinset. Het is belangrijk dat de hoes goed aansluit, zodat deze je tuinset optimaal kan afdekken en stevig vastgezet kan worden. Aan een afdekhoes zit een trekkoord bevestigd, waarmee je de afdekhoes strak om je tuinset heen kunt trekken. Hiermee sluit hij goed af en is hij tevens bestand tegen sterke wind en hagel of onweersbuien.

All-season

Behalve waterafstotend is het materiaal ook UV-bestendig, zodat jouw tuinset ook beschermd wordt tegen teveel zonlicht. De UV-straling in zonlicht kan ertoe leiden dat tuinmeubels door langdurige blootstelling gaan verkleuren. De afdekhoes voorkomt dit en houdt het materiaal langer in de originele staat. De meeste afdekhoezen zijn geschikt voor gebruik in alle seizoenen, waarmee je jouw tuinset de hele winter buiten kunt laten staan.

Afdekhoes op maat

Mocht de fabrikant van jouw tuinset geen specifieke afdekhoes bijleveren, of ben je op zoek naar een hoes voor een tuinset die je al enige jaren hebt, dan zijn er ook afdekhoezen op maat verkrijgbaar. Afhankelijk van de gewenste maatvoering en vorm van jouw tuinset, kun je diverse rechthoekige en ronde afdekhoezen verkrijgen, waarmee je ook voor een wat oudere tuinset vaak ook nog een goed passende beschermhoes kunt vinden in een van de tuincentra of outlets.

Gebruiksgemak

Een afdekhoes tuinset is natuurlijk in de eerste plaats bedoeld om jouw tuinset goed te beschermen tegen de invloeden van de elementen. Als je binnen geen ruimte hebt om jouw tuinset op te bergen gedurende de herfst en winter, dan wil je uiteraard dat jouw tuinset buiten goed beschut staat, zodat het materiaal de winter goed doorkomt en niet gaat verweren.

Daarnaast wil je natuurlijk niet dat het teveel tijd en moeite kost om een afdekhoes te installeren en deze weer te verwijderen. Kortom, het gebruiksgemak is ook een belangrijk aspect bij de aanschaf van een tuinmeubelhoes.

De meeste afdekhoezen voor tuinsets zijn al voorgevormd aan de hand van jouw tuinset, zodat je ze er eenvoudig overheen kunt draperen. Bij een grote loungeset kan het handig zijn dit met zijn tweeën te doen. De hoes valt door de vorm vrijwel automatisch rondom de set heen, zodat je vervolgens de bevestigingsmaterialen kunt vastzetten. Bij sommige afdekhoezen is er een standaard die je op de tafel dient te plaatsen, waardoor het regenwater er gemakkelijker kan aflopen. Verder zijn vrijwel alle hoezen voorzien van ringetjes waar je een touw doorheen kunt rijgen om de hoes strak mee aan te trekken, zodat hij rondom goed aansluit. De naden zijn dubbel gevoerd, waardoor de hoes aan alle kanten goed lucht- en waterdicht is, zodat er geen vocht in kan komen.

Ventilatie

Afdekhoezen voor tuinsets dienen wel te kunnen ‘ademen’, omdat er zich anders condens kan gaan vormen onder de hoes. Er zijn dan ook ventilatieopeningen aangebracht in de hoezen. Onder invloed van de weersomstandigheden in de herfst en winter, die varieren van regenachtig tot droog en koud, blijft je tuinset op deze manier in de best mogelijke staat, ondanks dat deze buiten staat. Daarmee is een afdekhoes tuinset een onmisbare accessoire voor elke tuinset die veel te verduren krijgt.

Het beste is uiteraard om je tuinset binnen op te bergen in de herfst en winter, maar als je daar de ruimte niet voor hebt, kun je je tuinset het beste afdekken met een goed aansluitende afdekhoes.Hiermee heb je de gemoedsrust dat jouw mooie tuinset er ook na alle regenbuien, sneeuw en nachtvorst in het komende voorjaar nog even goed uitziet.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »