{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

10 maart 2021

Al klaar voor de zomer?

De zomer is in aantocht; hoe kun je jouw tuin voorbereiden?

Kijk jij ook elk jaar weer zo uit naar de zomer? Vind je de kou, de regen en de gure wind ook zo verschrikkelijk? Dat kunnen wij ons maar al te goed voorstellen. Wij zijn zelf ook meer liefhebber van de zomer, aangezien het zomers mogelijk is om veel tijd in de tuin door te brengen. Dat is precies waar wij onwijs van kunnen genieten in het leven!

Daar willen we wel het volgende aan toevoegen: de zomers in ons land worden steeds warmer. Juist doordat deze zomers steeds warmer worden, is het van belang dat je jouw tuin op de juiste manier voor gaat bereiden. Je beschermt hiermee niet alleen de begroeiing in jouw tuin, maar ook jezelf. Je kunt je immers voorstellen dat de zonnestralen voor jouw lichaam ook schadelijk zijn.

Met dit artikel willen we jou graag zo uitgebreid informeren. Informeren over de zaken die je als voorbereiding kunt treffen op de aanstaande zomers. Als we naar de recente zomers kijken, ligt het namelijk in de lijn der verwachting dat het ook komende zomer weer behoorlijk warm gaat worden. Je moet zeker niet raar opkijken als we in de komende jaren continu met hittegolven te maken blijven houden. Het klimaat is nu eenmaal aan het veranderen en dat merken we onder meer in de zomer overduidelijk terug.

Maar, hoe kun je nou jouw tuin perfect voorbereiden op de aanstaande zomer? Waar moet je rekening mee houden? En in hoeverre kun je zelf invloed uitoefenen op het gemak waar je zomers in jouw tuin van kunt genieten? Op al die vragen vind je in dit artikel een passend antwoord. Dit is bovendien een antwoord waar je direct mee uit de voeten kunt, aangezien je in ons aanbod veel verschillende producten voor in de tuin kunt vinden. Je kunt hierbij denken aan de beste tuinmeubelen, maar ook aan meerdere handige accessoires. Benieuwd geworden? Neem het artikel op je gemakje door en laat je direct verrassen!

Tip 1: denk aan de begroeiing

Als de lente zich aan doet, komen de plantjes en bloemetjes in jouw tuin prachtig tot bloei. Dit betekent dat je in de zomer kunt genieten van een prachtige bloemenzee in jouw tuin; althans, als je gekozen hebt voor veel begroeiing in jouw tuin.

Indien je daarvoor gekozen hebt, is het belangrijk dat je deze begroeiing goed blijft voeden. Dit doe je onder meer door de begroeiing in jouw tuin voldoende water te geven. Indien het af en toe regent, is dat uiteraard een mindere ‘verplichting’; de begroeiing weet zichzelf wel te voeden met water.

Zie je er echter dat er tot aan de zomer sprake is van een regentekort? Merk je eigenlijk dat het veel te weinig regent in ons land? Dan is het aan te raden om vlak voor de zomer al in actie te komen. Vlak voor de zomer moet je jouw begroeiing in de tuin consequent van de juiste hoeveelheid water voorzien. Hoeveel water dat precies is? Dat is afhankelijk van het soort begroeiing en van de ligging van jouw tuin. Probeer dit in ieder geval op gevoel te doen; na verloop van tijd krijg je er dan alsmaar beter gevoel voor.

Richt in ieder geval gedurende het voorjaar jouw pijlen op de begroeiing in jouw tuin. Houd de groei goed in de gaten, voorzie jouw begroeiing van voldoende water en let ook goed op het snoeien van de planten en struiken in jouw tuin. Hoe je dat het beste kunt doen? Dat lees je hieronder!

Tip 2: snoei de planten en struiken in jouw tuin

Indien de zomer in aantocht is, weet je één ding zeker: het is eerst nog voorjaar. Juist in het voorjaar is het van belang dat je je jouw planten en struiken gaat snoeien. Waarom? Omdat je jouw begroeiing hiermee perfect voorbereidt op de komende zomer.

Door de planten en struiken te snoeien, neem je eigenlijk afscheid van het oude blad. Je weet hierdoor de groei van nieuw blad en nieuwe plantjes te stimuleren, waardoor je zomers echt van een prachtige bloemenzee gaat genieten. Voordat het zo ver is, moet je dus wel in het voorjaar met een goede snoeischaar, takkenschaar of vergelijkbare schaar aan de slag gaan.

Hoe je de planten en struiken in jouw tuin nou het beste kunt snoeien? Eigenlijk hangt dat af van het soort plant en het soort struik dat in jouw tuin staat. Nagenoeg alle soorten struiken en planten hebben eigenlijk hun eigen ‘richtlijnen’ voor het snoeien. Wij willen je dan ook graag aanraden om altijd goed te onthouden welke plant of struik je nou precies in jouw tuin hebt neergezet. Op basis van die informatie kun je via het internet gericht op zoek gaan naar handige snoeitips.

Wij hebben in ieder geval ook al enkele snoeitips voor je verzameld. Eén van deze tips is dat je altijd het juiste gereedschap moet gebruiken voor het snoeien van jouw planten en struiken. Zo is het bijvoorbeeld onwijs belangrijk dat je altijd een scherpe schaar gebruikt. Waarom scherp? Omdat je daarmee de takken en bladeren op de juiste manier kunt snoeien. Met een botte schaar blijven soort van restjes over, waardoor de plant of struik alsnog niet in de zomer volledig aan kan gaan groeien.

Verder willen wij je de tip geven om niet al te vaak jouw planten of struiken te snoeien. Juist op dit gebied moet je de natuur zijn eigen werk laten doen. Doe je dat niet? Dan voorkom je mogelijk de prachtige bloemenzee die wél in jouw tuin aanwezig had kunnen zijn. Laat je de natuur zijn werk doen? Dan is de kans heel groot dat je in de zomer van een prachtige bloemenzee in de tuin kunt genieten.

Overigens is het ook aan te raden om niet zomaar op elke dag te starten met het snoeien van jouw planten en struiken. Je kunt dit het beste doen als het buiten niet al te zonnig is. Ook moet je dit nooit doen als het vriest of als de temperatuur rond het nulpunt ligt. Kun je de planten en struiken wel snoeien als het regent? Ja, zeker. Dat is eigenlijk geen enkel probleem en is zelfs aan te raden!

Wil jij dolgraag in de zomer in jouw tuin genieten van een prachtige bloemenzee? Zorg er dan voor dat je een goede takkenschaar of een goede snoeischaar aanschaft. Kom er vervolgens achter welke planten en struiken je precies in jouw tuin hebt, waarna je direct kunt starten met het snoeien van deze planten en struiken. Hier ga je zomers absoluut heel blij van worden!

Tip 3: ga met jouw gazon aan de slag

Heb je in jouw tuin gekozen voor een grasmat? Dan heb je in onze ogen absoluut een verstandige keus gemaakt. Dankzij een grasmat weet je namelijk kleur en sfeer in jouw tuin te creëren. Je weet hiermee ook een aangename plek voor insecten te creëren en je kunt hiermee ook een fraai contrast in jouw tuin creëren. Bovendien is een grasmat heerlijk als je kinderen hebt; jouw kinderen kunnen zich dan heerlijk uitleven op de grasmat met behulp van tal van spelletjes.

Als je in de zomer optimaal van jouw gazon wilt genieten, is het aan te raden om in het voorjaar al met de verzorging te starten. Zo is het aan te raden om het gazon goed te maaien, om het gazon te verticuteren, om het gazon te bemesten en om het gazon met kalk in te strooien. Waarom dit aan te raden is? Omdat je hiermee eigenlijk afscheid neemt van oude en verdorde grassprietjes. Juist door jouw gazon in het voorjaar goed te verzorgen, weet je in de zomer van een prachtige grasmat te genieten.

Wil je gedurende de zomer van deze grasmat blijven genieten? Dan is het aan te raden om je grasmat gedurende de zomer relatief vaak te maaien. Door de grasmat ongeveer elke week te maaien, weet je het gazon in optimale conditie te houden.

Zoals we eerder in dit artikel al aangaven, is het echter ook mogelijk dat we in ons land met een flinke droogperiode te maken krijgen. In dat geval is het aan te raden om jouw gazon nat te sproeien; dit water hebben de sprietjes immers nodig om door te kunnen groeien. Maar, let wel op: volg altijd de tips van de Nederlandse waterbedrijven op. Als deze bedrijven aangeven dat het water bijna op begint te raken, is het echt zaak om zuinig met het water om te springen. Het is dan dus níet aan te raden om continu jouw gazon te blijven sproeien, aangezien je daarmee teveel water verspilt.

Kortom: met het oog op de zomer is het ook aan te raden om jouw gazon goed te verzorgen. Dit doe je met verschillende hulpmiddelen, met het juiste gereedschap en met een fors portie inzet. Het verzorgen van een gazon vraagt namelijk om de nodige tijd en arbeidskracht. Als je deze inzet op kunt brengen, geniet je wel van een prachtige grasmat in de zomerperiode.

Tip 4: kleed je zitje leuk aan

Wil je in de zomer veel tijd op jouw terras door gaan brengen? Dan hebben wij één belangrijke tip voor je: ga jouw terras of zitje leuk aankleden. Dat doe je met leuke tuinmeubelen, doe je met leuke accessoires en doe je met een flinke portie creativiteit. Doordat je de keus uit onwijs veel verschillende producten hebt, kun je in ieder geval altijd jouw terras of zitje volledig naar wens aankleden.

Hoe je dit kunt doen? Nou, dit doe je allereerst door de juiste meubelen voor in de tuin aan te schaffen. Je kunt hierbij kiezen voor een tuinset, maar je kunt ook prima kiezen voor een loungeset. Ongeacht waar je voor gaat kiezen, is het van belang dat je jouw eigen wensen centraal blijft stellen. Als je jouw eigen wensen centraal blijft stellen, weet je 100% zeker dat je de juiste keuzes gaat maken met betrekking tot de meubelen in de tuin.

Wil je de juiste meubelen voor de komende zomer aan gaan schaffen? Dan ben je daarvoor bij ons aan het juiste adres. Wij bieden namelijk tal van meubelen voor in de tuin aan; deze meubelen zijn van de beste merken en zijn zéér scherp geprijsd. Die combinatie is redelijk uniek te noemen en is dus een absoluut pluspunt van onze webshop!

Daarnaast is het ook aan te raden om te kiezen voor leuke accessoires. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld leuke kleedjes voor op het terras, aan leuke tuinkussens, aan een leuke heater en aan een comfortabel voetenbankje. Met dergelijke accessoires maak je het niet alleen een stuk gezelliger, maar ook nog een stuk aangenamer voor jezelf. Dat is zeker het geval als je bijvoorbeeld voor een heater of terrasverwarmer kiest; daarmee weet je letterlijk en figuurlijk de warmte naar jouw tuin toe te brengen!

Al met al kun je met tuinmeubelen en accessoires vele kanten op. Als je hiermee jouw zitje op een leuke manier aan weet te kleden, krijg je in ieder geval nóg meer zin in de komende zomer. Bovendien weet je zeker dat je in de komende zomer optimaal van jouw tuin en terras kunt gaan genieten. Je hebt immers de juiste voorbereidingen getroffen en je hebt voor een leuk zitje gezorgd. Dat gaat echt genieten worden in de komende zomer!

Tip 5: koop een parasol

Zoals we eerder in dit artikel al stelden, wordt het zomers in ons land steeds warmer. We hebben nu al enkele zomers met meerdere hittegolven achter de rug en we verwachten dat deze hittegolven ook in de komende zomers aanwezig blijven. Juist tijdens dergelijke hittegolven is het van belang dat je jouw lichaam en huid goed weet te beschermen.

Hoe je jouw lichaam en huid goed weet te beschermen? Dat doe je door een parasol of een schaduwdoek te kopen. Gezien de mogelijkheden en voordelen van beide varianten raden wij de aanschaf van een parasol absoluut aan. Met dank aan een parasol kun je de gewenste schaduw in jouw tuin creëren, waardoor je veel tijd op een aangename manier in jouw tuin door kunt brengen.

Is dat jouw grote wens? Wil je jouw lichaam (en de lichamen van jouw gezinsleden) goed tegen de felle zonnestralen beschermen? Dan is het dus aan te raden om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar de beste parasol. In ons aanbod vind je ook tal van parasols terug, waardoor je direct de beste parasol voor in jouw tuin kunt vinden.

Wij willen je het volgende echt op het hart drukken: ga voorzichtig om met de felle zonnestralen. Als je geen voorbereiden tegen deze felle zonnestralen treft, is de kans heel groot dat je al snel last van bijvoorbeeld een verbrand lichaam krijgt. Om dát tegen te gaan, is de aanschaf van een parasol aan te raden en eigenlijk onoverkomelijk!

Slotwoord

Wil jij dolgraag in de komende zomer veel tijd in jouw tuin door gaan brengen? Dan raden wij je van harte aan om de bovenstaande tips op te volgen. Met deze tips weet je jouw tuin perfect voor te bereiden, weet je jouw tuin leuk aan te kleden en weet je jouw tuin nóg fraaier te laten ogen. Juist daardoor ben je in staat om zomers meer en meer tijd in jouw tuin door te gaan brengen.

Ben je nog op zoek naar de juiste meubelen en accessoires voor in jouw tuin? Check dan zeker even ons aanbod! Wij bieden namelijk tal van meubelen en accessoires aan; deze zijn van de beste merken én zijn ook nog eens scherp geprijsd. Check direct ons aanbod, maak voor jezelf een vergelijk en hak de knoop door. Veel plezier in jouw tuin in de komende zomer!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »