{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

Door Sanne, 5 juli 2021

Alle informatie over houtkachels op een rijtje!

Wil jij het graag binnenshuis lekker warm hebben? Dan kun je er voor kiezen om de centrale verwarming flink op te stoken. Je kunt er echter ook voor kiezen om een speciale open haard in jouw huis neer te zetten. Met behulp van een speciale open haard kun je het in jouw huis ook een stuk warmer laten worden. Ondertussen geniet je ook nog van een gezellige sfeer én van de fraaie uitstraling van de open haard.
Klinkt dit bij jou als muziek in de oren? Dan is het goed om te weten dat je een dergelijke situatie ook in jouw tuin kunt creëren. Dat doe je door één van de soorten terrasverwarmers in jouw tuin te plaatsen. Als je een kijkje in ons aanbod neemt, zie je direct meerdere soorten terrasverwarmers naar voren komen. Je kunt voor een prachtige vuurtafel kiezen, je kunt voor een praktische heater kiezen en je kunt voor een sfeervolle houtkachel kiezen.
In dít artikel vertellen wij je graag van alles over een houtkachel. We bespreken wat een houtkachel precies is, hoe een houtkachel werkt, wat de voordelen van een houtkachel zijn en hoe je de juiste houtkachel voor in jouw tuin kunt vinden. Op dit moment kunnen wij alvast één ding verklappen: meer en meer huishoudens kiezen voor de aanschaf van een houtkachel. Is dat te verklaren? Ja, zeker. Het is namelijk een feit dat een houtkachel de nodige voordelen met zich mee brengt.
Over deze voordelen informeren wij je uiteraard ook graag in dit artikel. Raak jij – dankzij deze voordelen – direct geïnteresseerd in de aanschaf van een houtkachel? Dan ben je bij ons ook direct aan het juiste adres. Wij bieden niet heel veel soorten houtkachels aan, maar wij bieden wel de beste houtkachels aan. Deze kachels voldoen aan alle verwachtingen en zijn de aanschaf dus meer dan waard. Neem het artikel op je gemakje door en laat je verrassen!

Wat is een houtkachel precies?

Zoals de benaming al doet vermoeden, werkt een houtkachel op basis van hout. Je stopt stukken (droog) hout in de kachel, waarna de kachel dit hout als het ware gaat verbranden. Het gevolg hiervan is een knisperend geluid, is een mooi vuurtje en is een aangename warmte. Een hele aangename warmte zelfs!
Heb je nog nooit een houtkachel gezien? Dan raden wij je aan om ons aanbod eens te bekijken. In ons aanbod vind je namelijk meerdere foto’s van houtkachels. Aan de hand van deze foto’s krijg je een duidelijk(er) beeld van hoe een houtkachel eruit ziet.
Overigens bestaan er ook houtkachels voor binnen gebruik. Bij een dergelijke houtkachel moet er echter een afvoerbuis naar buiten aanwezig zijn. Waarom? Omdat er bij het verbranden van het hout uiteraard ook rook ontstaat. Je wilt dat deze rook niet in het huis blijft hangen, dus moet de rook afgevoerd worden. Bij een houtkachel voor in de tuin heb je daar een stuk minder last van. De rook kan namelijk prima in de buitenlucht uitgeblazen worden.
Is het aan te raden om een houtkachel voor in de tuin aan te schaffen? Dat kunnen wij niet voor jou bepalen. Wat wij wel weten, is dat een houtkachel voor in de tuin de nodige voordelen met zich mee brengt. Dat is dan ook dé reden waarom wij meerdere soorten houtkachels aanbieden. Wij willen je graag gebruik laten genieten van deze voordelen; over deze voordelen vertellen wij je bovendien meer in dit artikel!

Waarom zou je voor een houtkachel kiezen?

Wil jij graag in jouw tuin van een aangename temperatuur genieten? Dan weet je op voorhand al dat je uit meerdere soorten terrasverwarmers kunt kiezen. Zo kun je voor een normale heater kiezen, terwijl je ook voor een vuurtafel kunt kiezen. De laatste mogelijkheid die je hebt, is om voor een houtkachel te kiezen. In onze ogen zijn er meerdere redenen waarom de aanschaf van een houtkachel zó aan te raden is!
Over deze voordelen vertellen wij je graag hieronder meer. Neem deze voordelen op je gemakje door en laat je verrassen. Je had het mogelijk op voorhand niet verwacht, maar een houtkachel is echt een uniek, leuk en handig product voor in de tuin!

Een houtkachel creëert een aangename warmte

Breng jij graag veel tijd in jouw tuin door? Zou jij ook graag in de avonduurtjes nog de nodige tijd in jouw tuin door willen brengen? Dan is het interessant om voor een houtkachel te kiezen. Met een houtkachel creëer je namelijk een super aangename warmte in jouw tuin.
Opvallend hierbij is dat deze warmte echt lekker aanvoelt. De warmte is eigenlijk heel anders dan de warmte van bijvoorbeeld een heater. De warmte van een houtkachel voelt eigenlijk ‘echt’ aan, terwijl de warmte van een heater meer ‘kunstmatig’ aanvoelt.
Bijkomend voordeel: je kunt veel invloed uitoefenen op de warmte van een houtkachel. Als je na verloop van tijd de warmte een beetje zat bent, kun je namelijk géén stukken hout meer in de houtkachel stoppen. De kachel stopt hierdoor eigenlijk met branden, waardoor de warmte beetje bij beetje afneemt. De warmte is dus niet alleen heel aangenaam, maar is ook nog eens te beïnvloeden.

Een houtkachel is een aanwinst voor in de tuin

Wil jij graag jouw tuin volledig naar wens in gaan richten? Dan ben je waarschijnlijk al snel bezig met de bestrating, de algehele indeling, de begroeiing en de meubelen in jouw tuin. Iets wat je daarbij mogelijk over het hoofd ziet, zijn de accessoires. Dat is alles behalve wenselijk, aangezien de accessoires een tuin juist kunnen maken of kunnen kraken.
Indien je voor een houtkachel kiest, kies je in ieder geval voor een fraaie accessoirestuk. Dit komt met name doordat een houtkachel echt een unieke uitstraling heeft. Weinig andere meubelen en accessoires voor in de tuin hebben een dergelijke uitstraling. Je weet hiermee dus ook direct jouw tuin een unieke stijl mee te geven!
Met andere woorden: een houtkachel is echt voor in elke tuin een ware aanwinst. Je laat jouw tuin stralen. Zowel qua warmte als qua uitstraling. Voordat het zover is, moet je uiteraard wel een hele fraaie houtkachel uitkiezen. Om je met de zoektocht een handje te helpen, hebben wij aan het einde van dit artikel handige tips voor je opgesteld. Aan de hand van die tips kun je relatief snel de perfecte houtkachel voor in jouw tuin vinden!

Een houtkachel is onwijs gezellig

Vind jij het heerlijk om veel tijd in jouw tuin door te brengen? En doe je dit bij voorkeur op een hele gezellige manier? Dan is een houtkachel ook voor jou op het lijf geschreven. Met een houtkachel ben je namelijk in staat om een hele gezellige sfeer in jouw tuin te creëren.
Deze gezelligheid komt eigenlijk door twee facetten tot stand. Allereerst door de warmte die door de houtkachel afgegeven wordt. Als het ergens warm is, brengt dit vaak al direct een bepaalde gezelligheid met zich mee. Dit is zo binnenshuis, maar is ook zeker zo in een tuin. Door een houtkachel aan te zetten, maak je het dankzij de warmte dus een stuk gezelliger in jouw tuin.
Daar blijft het echter niet bij. Nee, ten tweede zorgt een houtkachel ook voor een gezellige sfeer door het vuurtje. Als je naar de houtkachel kijkt, zie en hoor je het hout namelijk branden. Eigenlijk kun je dit vergelijken met een normale vuurkorf; het is ook erg gezellig en leuk om daar naar te kijken.
Zie jij het al voor je? Je zit aan jouw tuinset, terwijl je omringd bent door vrienden en familie. Je zet een lekkere maaltijd op tafel, je gooit nog wat houtblokken in de houtkachel en je schenkt de glazen van jouw gasten nog even in. Kijk, dat is nou echt genieten met een hoofdletter G. De maaltijd smaakt goed, het drankje smaakt goed en de houtkachel zorgt voor ongekend veel gezelligheid!

Een houtkachel heeft een lange levensduur

Ben je op dit moment bezig met het inrichten van jouw tuin? Dan heb je ongetwijfeld jouw pijlen gericht op een lange levensduur. Het inrichten van een tuin kost nu eenmaal veel geld, dus daar wil je bij voorkeur wel zo lang mogelijk van kunnen genieten.
Indien je voor een houtkachel kiest, komt dat zonder enige twijfel goed. Het is namelijk een feit dat een houtkachel een ongekend lange levensduur heeft. Ongeacht voor welke houtkachel je kiest, geniet je namelijk van een robuust apparaat. Bij het fabriceren kiest elke fabrikant standaard voor robuuste materialen en een robuuste vormgeving. Dit moet gewoonweg, omdat er in de houtkachel sprake is van een hoge temperatuur. Om deze hoge temperatuur ‘in goede banen te leiden’, moet een fabrikant wel voor robuuste materialen kiezen. Dit merk je dan ook terug aan de levensduur van een houtkachel.
Als je een houtkachel in jouw tuin neerzet, kun je hier dus jarenlang van genieten. Dit betekent dat je ook jarenlang van de hierboven genoemde voordelen kunt genieten. Eigenlijk kun je jarenlang van gezellige avonden in jouw tuin genieten, met alle dank aan de houtkachels.

Een houtkachel kun je op meerdere plekken in jouw tuin kwijt

Wil je graag een houtkachel in jouw tuin neer gaan zetten? Wil jij ook van de hierboven genoemde voordelen gaan genieten? Dat is héél goed voor te stellen. Voordat het zover is, moet je wel nog een geschikte plek voor in jouw tuin. Gelukkig kun je een houtkachel op meerdere plekken in een tuin kwijt.
Relatief veel mensen kiezen ervoor om een houtkachel op/bij het terras te zetten. De houtkachel staat hierdoor relatief dicht bij de tuinset; het is hierdoor met name ’s avonds rondom de tuinset aangenaam vertoeven. Andere mensen kiezen er weer voor om de houtkachel in de buurt van de loungeset neer te zetten. Ook logisch, aangezien het chillen op een loungeset nóg aangenamer wordt dankzij de houtkachel.
Tevens kiezen sommige mensen ervoor om de houtkachel onder/bij de overkapping neer te zetten. Ook dat is een prima idee, maar hierbij moet je wel goed rekening houden met de rookontwikkeling. Deze rook mag/moet immers niet onder de overkapping blijven hangen; houd daar goed rekening mee.
Al met al kun je een houtkachel dus op meerdere plekken kwijt. Ongeacht voor welke tuinindeling jij gekozen hebt, kun je jouw houtkachel op een geweldige manier integreren in jouw tuin. Daarbij geniet je dus ook al snel van de prachtige uitstraling van de houtkachel!

Brengt een houtkachel ook nog nadelen met zich mee?

Ben jij overtuigd geraakt door alle hierboven genoemde voordelen? Dat kunnen wij ons heel goed voorstellen! Persoonlijk zijn wij ook overtuigd van een houtkachel, maar toch willen wij je wijzen op enkele aandachtspunten. Waarom? Omdat wij je graag zo uitgebreid mogelijk informeren. Dat voelt voor ons als ‘onze plicht’.
Hieronder kun je daarom meer lezen over de verschillende nadelen van een houtkachel. Neem deze nadelen door en bepaal in hoeverre jij deze nadelen zwaar vindt wegen. Aan de hand van de voor- en nadelen kun je voor jezelf de knoop door gaan hakken.

Een houtkachel is relatief zwaar

Wil je graag een houtkachel aanschaffen en op de gewenste plek in jouw tuin neerzetten? Dan moet je de beschikking hebben over flinke spierkracht of over een heftruck. Het is namelijk een gekend nadeel dat een houtkachel relatief zwaar is.
De oorzaak hiervan is terug te vinden in het materiaalgebruik. Zoals we hierboven al aangaven, moet een houtkachel robuust zijn. Deze robuustheid gaat gepaard met zware materialen; de houtkachel is in zijn totaliteit dan ook vrij zwaar te noemen. Indien je in een later stadium de houtkachel in jouw tuin wilt verplaatsen, is dit ook een punt van aandacht.

Een houtkachel is relatief prijzig

Wil je voor een bedrag van 100 á 200 euro een houtkachel aanschaffen? Dan kun je dat op voorhand al vergeten. Voor de aanschaf van een houtkachel moet je gewoonweg relatief diep in de buidel tasten. Daar is niks mis mee, aangezien je wel echt van veel voordelen gaat genieten.
Het is echter wel zo dat niet iedereen een flink bedrag voor een houtkachel uit kunt geven. In ons aanbod vind je bijvoorbeeld houtkachels van 400 á 700 euro. Dergelijke prijzen zijn mogelijk niet voor iedereen betaalbaar, maar zoals je kunt zien, geniet je bij ons al van een flinke korting. Bij andere webshops betaal je dus nog véél meer voor houtkachels. Houd goed rekening met het bedrag van de houtkachels.

Je hebt hout nodig

Wil je gebruik gaan maken van een houtkachel? Dan heb je sowieso hout nodig. Gedroogd hout bij voorkeur, aangezien dat een stuk beter brandt. Om aan dergelijk hout te kunnen komen, zou je dus zelf aan de slag moeten gaan. Je kunt het hout zelf gaan hakken, maar je kunt ook kant-en-klaar brandhout aanschaffen.
Het is in ieder geval een belangrijk aandachtspunt. Je moet hier namelijk ook extra geld aan uitgeven, terwijl je ook de voorraad hout goed in de gaten moet houden. Als je géén voorraad meer hebt, kun je immers ook geen gebruik meer van de houtkachel maken.
Met andere woorden: je kunt niet altijd zorgeloos gebruik maken van een houtkachel. Je moet soms goed plannen, vooruit denken en tijdig anticiperen. Bovendien moet het hout echt droog zijn; nat hout brandt gewoonweg een stuk minder. Dit betekent dat je ook voor bijvoorbeeld een droge plek in jouw tuin moet zorgen voor het hout.

Hoe kun je de beste houtkachel voor in jouw tuin vinden?

Ben je overtuigd geraakt van de vele voordelen van een houtkachel? En vind je de nadelen van een houtkachel eigenlijk niet al te belangrijk? Dan kun je maar één ding doen: zo snel mogelijk op zoek gaan naar de beste houtkachel voor in jouw tuin.
Het aanschaffen van een houtkachel is waarschijnlijk geen dagelijkse bezigheid voor je. Mede daarom hebben wij besloten om je hier een handje mee te gaan helpen. In onderstaand lijstje vind je meerdere vragen waar je voor jezelf het antwoord op moet gaan vinden. Neem deze vragen door, beantwoord de vragen voor jezelf en ga direct op zoek naar de beste houtkachel:

  • Waar moet de houtkachel komen te staan? Op basis van dit antwoord kun je de aanwezige ruimte in jouw tuin op gaan meten. Je weet dan ook direct hoe groot de houtkachel maximaal kan gaan worden.
  • Welke kleur moet de houtkachel hebben? In de meeste gevallen kiezen fabrikanten voor zwart, maar je kunt ook voor grijze- of bruine tinten kiezen. Het hangt dus echt volledig van jouw eigen kleurvoorkeuren af.
  • Hoe groot moet de inhoud van de houtkachel zijn? Des te groter de inhoud is, des te meer houtblokken je in de houtkachel kunt doen. Dit gaat echter ook gepaard met grotere afmetingen van de kachel, waardoor je meer ruimte in jouw tuin vrij moet maken/houden. Probeer hier dus de gulden middenweg voor jezelf in te vinden.
  • Hoeveel geld wil je uitgeven? Zoals we hierboven al aangaven, zijn de meeste houtkachels relatief prijzig. Het is dan ook goed om even stil te staan bij jouw beschikbare budget. Binnen dit budget kun je vervolgens gericht op zoek gaan naar de beste houtkachel!
  • Aan welke eigenschappen moet de houtkachel voldoen? Let tevens goed op belangrijke eigenschappen van de houtkachel. Je kunt hierbij denken aan de bediening van het deurtje, aan de eventuele aanwezigheid van een lade en aan eventuele opbergmogelijkheden voor het hout. Met dank aan dergelijke eigenschappen kun je eigenlijk met nóg meer plezier gebruik gaan maken van jouw houtkachel.
  • Hoe moet de houtkachel eruit komen te zien? De meeste houtkachels hebben een relatief statige vormgeving, maar ook hier bestaan weer gradaties en verschillen in. Het is dan ook belangrijk om goed na te denken over jouw voorkeuren met betrekking tot de uitstraling c.q. vormgeving.

Slotwoord

Is de aanschaf van een houtkachel nou écht aan te raden? Ja, in onze ogen is dat zeker het geval. Je kunt ook voor andere soorten terrasverwarmers kiezen, maar met een houtkachel haal je wel echt iets bijzonders in huis. Een houtkachel is uniek, zorgt voor gezelligheid, zorgt voor warmte, zorgt voor sfeer en is ook een aanwinst qua uitstraling voor in jouw tuin. Met andere woorden: wij willen je van harte aanraden om zo snel mogelijk een geschikte houtkachel aan te schaffen.
Voor de aanschaf van een goede houtkachel ben je bij ons aan het juiste adres. Wij werken louter met de beste merken samen, waardoor ons aanbod relatief beperkt is. Je bent echter wel verzekerd van een geweldige prijs én een geweldige kwaliteit. Als je een houtkachel met de best mogelijke prijs-kwaliteitsverhouding aan wilt schaffen, doe je dat dus het beste bij AVH-outdoor.nl. Wij wensen je graag alvast veel plezier met jouw nieuwe houtkachel!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »