{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 23 april 2021

Alle trends op tuin gebied van 2021 op een rijtje


Net als ieder jaar heeft ook 2021 weer een aantal echte tuintrends. Ook dit jaar zien we weer een aantal tuinproducten of ideeën enorm in populariteit toenemen en uitgroeien tot een echte trend. Door de jaren heen hebben we al flink wat trends voorbij zien komen, het is dan ook altijd weer de vraag wat er dit jaar helemaal hip zal zijn!

Veel mensen doen mee aan deze tuintrends en vinden het leuk om helemaal up to date te zijn, een tuin ingericht volgens de laatste trends. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je hier niets mee hebt en liever je eigen stijl volgt en dat is natuurlijk ook helemaal goed!

Maar voor alle trend liefhebbers hebben we hier de leukste tuin trends voor 2021 op een rijtje gezet! Je ziet alle leuke tips en tricks om je tuin dus helemaal 2021 proof te maken en in te richten volgends de nieuwste trends, succes gegarandeerd!

Een kleed in je tuin



In eerste instantie klinkt het misschien een beetje vreemd, een kleed in je tuin. Maar het is toch echt een ware trend aan het worden om een tuinkleed op je terras te leggen! We zien het steeds vaker voorbij komen en ze zijn dan ook in allerlei soorten en maten te koop.

Vooral de zwart en wit tinten zijn vandaag de dag erg populair met mooi patroontje erin. Deze kleden worden dan bijvoorbeeld onder de salontafel op je terras gelegd en zo kun je dus zelfs in je tuin met je blote voetjes heerlijk van de grond zitten! De kleden zijn van een speciaal materiaal gemaakt dat weersbestendig is en dus ook prima buiten kan blijven liggen. Daarnaast zien we dat de kleden ook nog eens heel gemakkelijk schoon te maken zijn. De kleden zijn er in verschillende prijsklassen en zo is er altijd wel een kleed bij dat geschikt is voor jouw budget! Overigens zijn ze niet alleen in zwart en wit te krijgen ook kleden met vrolijke kleurtjes winnen steeds meer aan terrein.

Een heerlijk stukje kunstgras



En we blijven even in de trends die we op de vloeren van de tuinen terugzien, we hebben nu namelijk het kunstgras voor je klaarstaan. Ook dit zien we tegenwoordig steeds vaker terugkomen in de tuinen. Niet zo gek natuurlijk want het kunstgras heeft enorm veel voordelen. Zo is het ten eerste lekker zacht en kun je er dus heerlijk lekker op liggen of zitten of je kinderen met een gerust hard op laten spelen. Maar een ander groot voordeel is dat het ook nog eens onderhoudsvrij is. Je hebt er dus geen omkijken naar, geen grasmaaien, onkruid verwijderen of randjes bijwerken. Het enige wat je af en toe hoeft te doen is even wat vuil zoals bijvoorbeeld blaadjes van de bomen in je tuin verwijderen maar dit kun je zelfs heel gemakkelijk met de stofzuiger doen, even over het kleed heen met je stofzuiger en het is weer helemaal schoon! Echt ideaal natuurlijk!

Daarnaast gaat het ook nog eens heel erg lang mee en verkleurt het niet in de zon. Geen gedoe meer met kale plekken in je gras en eindeloos wachten tot daar ook wat gaat groeien maar altijd een prachtig mooi groen gazon. En wat ook fijn is je kunt het in iedere gewenste vorm of maat knippen die je maar wil en je hebt meteen plezier van het gras. Ideaal dus voor de echte groenliefhebber, daarnaast is het ook voor mensen met hooikoorts een prima oplossing om toch van gras te kunnen genieten. Dus ja wij begrijpen deze trend wel!

Een echte moestuin in je tuin



Vorig jaar zagen we deze trend al voorbijkomen en dit jaar lijkt het alleen maar toe te nemen. De echte moestuin in je tuin! Een bekende supermarktketen sprong er al op in door moestuinzaadjes te verkopen en dit was een regelrechte hit. Ook dit jaar is de moestuin trend dus weer enorm populair.

En het is zeker niet zo dat een moestuin alleen maar in een grote tuin gerealiseerd kan worden. Ook in een kleinere tuin zijn er heel veel manieren om een moestuin te maken. Zo kun je bijvoorbeeld ook de zaadjes planten in potten of bakken en deze kun je zelfs ophangen als je qua oppervlakte minder ruimte hebt, de zogenaamde verticale moestuin. Maar dus ook op de grond kun je met potten en bakken prima uit de voeten als je geen stuk grond tot je beschikking hebt.

Zo zien we bijvoorbeeld tomaten, komkommers, paprika en allerlei andere gewassen uit de moestuin in eigen tuin tevoorschijn komen! Maar ook de kruiden zijn goed vertegenwoordigd, denk aan munt of basilicum heerlijk door de verse pasta of een blaadje munt in je kopje thee! Maar ook de aardbeienplanten en druiven doen het altijd heel erg goed! Kies vooral voor producten die bij je passen en die je ook regelmatig zelf eet! Zo weet je zeker dat je er gebruik van gaat maken!

Bubbelen in je eigen tuin



De Jacuzzi, wie is er nu niet fan van. Heerlijk in verwarmd water ronddobberen terwijl je geniet van de heerlijke bubbels! Een Jacuzzi buiten is voor veel mensen helemaal geweldig, ook als het wat kouder is kun je hier namelijk prima buiten in vertoeven, het schijnt juist heel erg gezond te zijn! En hoe leuk is het dan om een Jacuzzi in eigen tuin te hebben. Dat klinkt natuurlijk echt als een droom.

Vaak denk je dat het voor jou niet haalbaar is, misschien qua ruimte of juist financieel, maar niets is minder waar. De Jacuzzi is er tegenwoordig in heel veel varianten en ook in veel verschillende prijsklassen zo is er altijd wel een Jacuzzi te vinden die ook voor jou binnen handbereik ligt. Zo heb je tegenwoordig naast de standaard Jacuzzi ook de opblaasbare Jacuzzi en dan natuurlijk wel van goed stevig materiaal zodat hij een tijd meegaat! Deze Jacuzzi is aanzienlijk goedkoper dan de standaard variant en neemt ook wat minder ruimte in. Daarnaast hoef je hem dus niet het gehele jaar te laten staan maar kun je hem opzetten wanneer je er zin in hebt en haal je hem weer weg als je de ruimte beter kunt gebruiken!

Maar ook de normale Jacuzzi is een echte aanwinst voor je tuin, als je er de ruimte en het budget voor hebt is dit zeker een heel goed plan! Plaats de Jacuzzi op een plek waar je ook wat schaduw kan creëren mocht dit nodig zijn of zorg voor een overkapping en zo zorg je ervoor dat je dus altijd heerlijk kunt genieten van je Jacuzzi in eigen tuin! Een lekker hapje en drankje erbij en het feest is compleet, een trend die wij dan ook zeker wel kunnen waarderen.

Heel veel kleur in je tuin



Vandaag de dag zijn er eigenlijk twee trends gaande in het land van de tuinen die heel er tegenovergesteld zijn, zo heb je de populaire zwart wit trend maar ook de trend met veel kleur is weer helemaal terug. We gaan het nu eerst even over deze laatste hebben.

Het is dus een echte trend om heel veel kleur in je tuin aan te brengen. Dit kun je doen door het planten van bloemen en planten die veel kleur bevatten en die met elkaar een prachtig bont geheel in je tuin vormen. Maar je kan dit ook heel goed doen met accessoires, denk bijvoorbeeld aan kleurrijke kussentjes op je tuinbanken, of potten en bloembakken in mooie tinten! Maar je kunt ook een stapje verder gaan door het toevoegen van kleur aan bijvoorbeeld je tuinhuis of ander houtwerk in je tuin. Maar als je dit te heftig vindt kun je natuurlijk ook kiezen voor kaarsen of mooi vazen met gekleurde bloemen op je tuintafel, dan kom je namelijk ook al een heel eind! En welke kleuren zijn er dan eigenlijk zo hip? We zien vooral heel veel roze en paarstinten voorbijkomen zelf lila is een kleur die nu dus helemaal hip is. Zowel in de modewereld als in de wereld van wonen en tuinen. Lila bloemen en accessoires fleuren je tuin dus helemaal op en maken er een waar paradijs van!

Het ultieme relaxen



Tegenwoordig zijn onze levens steeds drukker. We werken hard en hebben het druk met allerlei zaken daarnaast. We hebben dan ook als tegenhanger van al die drukte steeds meer behoefte aan rust en ontspanning. En hoe fijn is het als je dit in je eigen tuin kunt vinden! We besteden daarom dan ook steeds meer aandacht aan de meubelen in onze tuin.

Vooral de meubelen waar je heerlijk op kunt relaxen zijn in trek, denk bijvoorbeeld aan een heerlijke loungebank of een ligbed waarin je lekker van tuin en je ontspanning kunt genieten. Maar ook een hangstoel zien we steeds vaker voorbijkomen of een ouderwetse hangmat. Alles erop gericht om heerlijk tot rust te komen in je eigen achtertuin. Wie wil dat nu niet! Een lekker hapje en drankje erbij en een zacht muziekje aan en het relaxen kan beginnen.

Buiten koken en eten



Naast het relaxen is ook het eten en koken in de tuin een ware trend. De barbecues zijn niet aan te slepen en ook de pizza ovens en buitenkeukens vliegen de deur uit. Dit alles heeft ook te maken met de verandering van ons klimaat. Het wordt steeds warmer en de zomers duren ook steeds langer. Logisch ook dat we meer tijd buiten doorbrengen en dus ook steeds meer aandacht aan onze tuinen besteden, daarbij hoort dus ook dat we lekker buiten willen koken en eten.

Gezellig met familie of vrienden heerlijk de barbecue of pizza oven aan en vervolgens met elkaar genieten van een lekkere maaltijd in de buitenlucht. Voor sommige mensen echt het ultieme geniet moment! Het is dan ook zeker een fijne trend dat we onze tuinen steeds meer op deze manier gebruiken. Maar naast de barbecue en pizza oven kan ook een grote eettafel natuurlijk niet ontbreken in je tuin, heerlijk met zijn allen aan tafel genieten van een lange zomeravond na een heerlijke dag vol zon en vermaak, de trends van 2021 wij houden ervan!

In tropische sferen



Het is helemaal hip op dit moment, de tropische sfeer. We zien het werkelijk overal terugkomen of het nu is in printjes van de kussentjes of je tafelkleed of in de bloemen en planten in je tuin. Zo zijn dus ook de palmbomen en cactussen enorm populair om in je tuin te hebben staan!

En het zal je misschien verbazen maar deze planten en bomen kunnen dus verbazingwekkend goed uit de voeten met onze Hollandse kleigrond! En uiteraard bezorgen ze je tuin natuurlijk meteen een tropisch tintje op een hele makkelijke manier! Maar als een palmboom in je tuin je iets te ver gaat kun je ook prima met wat tropische bloemen of kleine cactus plantjes uit de voeten. Daarnaast kun je ook werken met accessoires die zijn er namelijk echt in overvloed te vinden met tropische printjes. Dit is een hele makkelijke en ook goedkope manier om toch de tropische trend in je tuin door te voeren.

Genieten staat voorop



We hebben je een aantal van de tuin trends voor 2021 laten zien! Wat natuurlijk meteen duidelijk is, genieten staat dus echt bovenaan het lijstje! Bijna alle trends zijn erop gericht om ervoor te zorgen dat je optimaal van je tuin kunt genieten! Van lekker eten tot relaxen het komt allemaal voorbij!

Daarnaast zien we ook twee hele duidelijke thema’s naar voren komen, zowel kleur als zwart wit zijn enorm populair! Met beide thema’s kun je heel veel kanten op en kun je ervoor zorgen dat je tuin helemaal naar je eigen wensen is ingericht!