{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

12 maart 2021

Kan je een tuinmeubel ook voor binnen gebruiken?

Kun je tuinmeubelen voor binnen ook in de tuin gebruiken?

Ben je bezig met het inrichten van jouw tuin? Dan weet je op voorhand één ding zeker: je gaat er vrij veel geld aan kwijt zijn. Het inrichten van een tuin kost nu eenmaal vrij veel geld; iets wat onder meer komt door de relatief hoge prijzen van tuinmeubelen. Ook het aanleggen van een looppad, het kopen van een tuinhuisje of het kopen van allerlei soorten begroeiingen voor in de tuin kunnen vrij prijzig zijn.

Wil je graag besparen op de aanschaf van tuinmeubelen? Dan is het aan te raden om via onze webshop de verschillende soorten tuinmeubelen aan te schaffen. Wij bieden namelijk tal van soorten tuinmeubelen aan, waarvoor je zeker niet de hoofdprijs hoeft te betalen. Integendeel zelfs; wij doen er alles aan om de prijzen zo laag mogelijk te houden. Ondanks de lage prijzen geniet je in onze webshop wél van de gewenste kwaliteit; al met al dus ideaal voor in jouw tuin.

Ben je desondanks op zoek naar andere mogelijkheden om te besparen op de aanschaf van tuinmeubelen? Dan is het mogelijk interessant om te kiezen voor meubelen die je normaal binnen gebruikt. Of wacht; is dat überhaupt wel mogelijk? En is het wel aan te raden om tuinmeubelen buiten te gebruiken die normaal gesproken binnen zijn gebruikt?

Wij krijgen deze vraag met enige regelmaat binnen, waardoor wij besloten hebben om dit artikel te schrijven. In dit artikel geven we antwoord op de vraag ‘Kun je tuinmeubelen voor binnen ook in de tuin gebruiken?’. Dat doen we niet door simpel ja of nee op deze vraag te beantwoorden, maar dit doen we juist door een heel uitgebreid antwoord te geven. Juist door dit uitgebreide antwoord weet je direct welke stappen je kunt nemen om voor de juiste tuinmeubelen in jouw tuin te zorgen.

Verschil tussen meubelen voor binnen en meubelen voor buiten

Allereerst kunnen we het volgende verklappen: de meubelen voor binnen en de meubelen voor buiten zijn significant anders. De meubelen die je in huis kunt gebruiken, hoeven bijvoorbeeld niet bestand te zijn tegen de wind en de regen. Aan de andere kant moeten deze meubels wel over zachte pootjes beschikken, aangezien je niet wil dat bijvoorbeeld een stoel schade aanricht aan de nieuwe houten vloer in jouw woning.

Een meubelstuk voor binnen heeft dus significant andere eigenschappen dan een meubelstuk voor buiten. Dat uit zich ook in de manier waarop de meubelen voor binnen en voor buiten zichzelf manifesteren. Mede vanwege deze unieke manifestatie raden wij je aan om altijd meubelen te gebruiken op de plekken waar deze voor bestemd zijn.

Kortweg komt dit op het volgende neer: gebruik de meubelen die voor in jouw huis geschikt zijn ook alleen in jouw huis. Ook komt dit op het volgende neer: de meubelen die je voor in jouw tuin gekocht hebt, kun je het beste ook alleen in jouw tuin gaan gebruiken. Probeer zo min mogelijk met de meubelen van binnen naar buiten te zeulen, aangezien dat de nodige risico’s met zich mee kan brengen.

Meubelen voor binnen: de belangrijkste kenmerken

Ben je op zoek naar nieuwe eetkamerstoelen voor binnen? Of wil je wellicht een nieuw dressoir voor in jouw huis aanschaffen? Als je op zoek naar nieuwe meubelen voor binnen gaat, let je in de meeste gevallen op meerdere dingen: het prijskaartje, de afmetingen, de uitstraling en de plaatsing van het meubelstuk.

Let je hierbij heel specifiek op het materiaalgebruik? Dat is goed mogelijk, maar het speelt niet zo’n belangrijke rol als bij het uitzoeken van tuinmeubelen. De meubelen voor in een tuin moeten bestand zijn tegen onder meer de regen en de wind, terwijl dit bij meubelen voor binnenshuis niet uitmaakt.

We kunnen dan ook stellen dat je de meubelen voor binnen absoluut niet buiten kunt gebruiken. Je kunt niet dat ene dressoir even in jouw tuin neerzetten als een handig bijzettafeltje voor bij het terras. Ja, je kunt er wel voor kiezen, maar je moet rekening houden met een snelle slijtage van het meubelstuk. Dit komt puur doordat het materiaal van het dressoir niet geschikt is voor de regen, de wind en de overige weersomstandigheden.

Meubelen voor buiten: de belangrijkste kenmerken

Ben je op zoek naar meubelen voor buiten? Dan is het aan te raden om te kiezen voor meubelen die specifiek voor in de tuin ontwikkeld zijn. Die meubelen zijn namelijk bestand tegen de verschillende weersomstandigheden, zijn specifiek geschikt voor in de tuin en brengen dan ook een lange levensduur met zich mee.

De meubelen voor binnenshuis hebben ook een lange levensduur, maar die levensduur komt alleen binnen tot uiting. Als je bijvoorbeeld een dressoir buiten neer zet, kun je er vergif op innemen dat dit dressoir buiten binnen de kortste keren aan slijtage onderhevig is. Zoals hierboven al aangegeven: de meubelen voor binnenshuis zijn simpelweg niet geschikt voor een plaatsing in de tuin.

Conclusie: doe het niet!

Wil je meubelen die je normaal gesproken in huis gebruikt nu buiten neer gaan zetten? Dat is echt heel onverstandig. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn dergelijke meubelen namelijk niet geschikt voor de verschillende weersomstandigheden. Als je dergelijke meubelen in jouw tuin neer gaat zetten, is de kans groot dat deze meubelen heel snel gaan slijten. Zo kunnen de meubelen gaan verkleuren, kan het materiaal van het meubelstuk gaan krimpen/uitzetten of kan het gehele meubelstuk uit gaan zetten of in gaan krimpen.

Dit zijn stuk voor stuk de gevolgen van de weersomstandigheden die in de tuin gelden. Je kunt de situatie in jouw tuin dan ook absoluut niet vergelijken met de situatie in jouw huis. Nee, in jouw tuin heb je speciale tuinmeubelen nodig. Dat zijn robuuste tuinmeubelen die tegen de hierboven genoemde weersomstandigheden stuk voor stuk bestand zijn.

Kortom: wil jij de juiste tuinmeubelen voor in jouw tuin aanschaffen? Dan is het aan te raden om altijd te kiezen voor speciale tuinmeubelen. Meubelen die je in jouw huis neer kunt zetten, zijn in de basis niet geschikt voor gebruik in de tuin. Houd dat goed in je achterhoofd en ga gericht op zoek naar de beste tuinmeubelen voor in jouw tuin.

Hoe kun je de beste tuinmeubelen voor in jouw tuin vinden?

Heb je interesse om nieuwe tuinmeubelen aan te schaffen? Dan raden wij je twee dingen sowieso aan: bekijk ons aanbod eens én maak voor jezelf een goed vergelijk. Alleen door een goed vergelijk te maken, kun je uiteindelijk de beste tuinmeubelen voor in jouw huis aanschaffen.

Verder is het advies om jouw wensen heel goed op een rijtje te zetten. Bepaal waar je precies naar op zoek bent, bepaal hoe je de meubelen wilt gebruiken en bepaal hoeveel geld je aan de meubelen uit wilt geven. Des te meer geld je uit kunt/wilt geven, des te meer mogelijkheden je hebt. Ongeacht wat jouw budget is, kun je altijd in ons aanbod wel geschikte tuinmeubelen vinden. Dát is te danken aan het feit dat wij meubelen in allerlei prijsklassen aanbieden.

Moraal van het verhaal: wil je op zoek naar de beste tuinmeubelen voor in jouw tuin gaan? Dan ben je bij ons dus aan het juiste adres. Wij bieden een divers aanbod van de beste tuinmeubelen aan, waardoor je altijd wel geschikte meubelen kunt vinden. Bovendien zijn al deze meubelen dus geschikt voor een plaatsing in de tuin. Zoals je in dit artikel al hebt kunnen lezen, is dat zeer wenselijk!

Waar moet je goed op letten?

Ben je voornemens om nieuwe tuinmeubelen voor in jouw tuin aan te gaan schaffen? Wil je daarbij wel direct een goed vergelijk maken en uiteindelijk kiezen voor de beste meubelen voor in jouw tuin? Dan is het aan te raden om een goed vergelijk te maken. Als je voor jezelf een goed vergelijk gaat maken, is het aan te raden om op meerdere facetten te letten. Hoe je dit precies kunt doen? Wij hebben een handig stappenplan voor je opgesteld.

Stap 1:

Bij het maken van een vergelijk moet je allereerst bepalen naar wat voor soort tuinmeubelen je precies op zoek bent. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe tuintafel aanschaffen? Ben je op zoek naar een nieuwe tuinbank? Of ben je op zoek naar een nieuwe loungeset voor in jouw tuin? Als je die keuze eenmaal gemaakt hebt, kun je veel gerichter op zoek gaan naar de juiste tuinmeubelen.

Stap 2:

Weet je naar wat voor soort meubelstuk je op zoek bent? Dan is het aan te raden om in onze webshop op het betreffende meubelstuk te klikken. Bij de meeste soorten meubelstukken zie je dan al direct meerdere varianten naar voren komen. Dat is bijvoorbeeld het geval als je op zoek naar een loungeset bent; je ziet dan meerdere soorten loungesets naar voren komen. Vergelijk deze verschillende soorten loungesets met elkaar en bepaal vervolgens waar jouw voorkeur naar uit gaat. Als je vervolgens op die soort loungeset klikt, kun je wederom een flinke schifting in het aanbod maken.

Stap 3:

Het is nu zaak om na te gaan denken over de uitstraling van de tuinmeubelen. Deze uitstraling wordt bepaald door onder meer het kleurgebruik, door het materiaalgebruik en door de algehele vormgeving van de tuinmeubelen. In onze ogen kun je hierbij het beste gebruik maken van onze filters aan de linkerkant. Met behulp van deze filters kun je jouw voorkeuren doorgeven, waarna onze webshop alleen nog de geschikte varianten toont. Vervolgens kun je op basis van de foto’s een goed vergelijk met elkaar gaan maken.

Stap 4:

Ook is het aan te raden om goed naar het prijskaartje van de tuinmeubelen te kijken. Probeer voor jezelf een bepaald budget vast te stellen, waarna je binnen dat budget op zoek kunt gaan naar het beste soort tuinmeubel. Eén ding weet je op voorhand zeker: je hebt meer dan voldoende keus. Zo kun je sommige tuinmeubelen voor nog geen 100 euro kopen, terwijl je voor andere soorten tuinmeubelen meer dan 1000 euro moet betalen. Ongeacht wat jouw budget is, kun je bij ons altijd wel geschikte varianten vinden.

Stap 5:

Zo, het is nu de hoogste tijd om voor jezelf een goed vergelijk te gaan maken. Let goed op de hierboven genoemde criteria, hou je eigenlijk voorkeuren in de gaten en start direct met het maken van een goed vergelijk. Als je dat vergelijk eenmaal aan het maken bent, zie je dat het aanbod steeds dunner wordt. Des te minder meubelen aan jouw voorkeuren voldoen, des te makkelijker je een keuze kunt maken. Door echt goed kritisch te zijn, kun je uiteindelijk de juiste keuze voor in jouw tuin gaan maken!

De gewenste tuinmeubelen bestellen?

Zo, met behulp van bovengenoemde stappenplan kun je direct de gewenste tuinmeubelen gaan bestellen. Nadat je dat gedaan hebt, is het een kwestie van wachten. Een kwestie van wachten totdat de bestelde tuinmeubelen bij je bezorgd worden.

Als deze tuinmeubelen bezorgd zijn, gaat het echte genieten eigenlijk al direct beginnen. Je kunt de tuinmeubelen namelijk direct het gewenste plekje in jouw tuin geven, waarna je al direct kunt genieten van de voordelen van het betreffende meubelstuk.

Daarbij is het goed om te weten dat je in bepaalde situaties bepaalde tuinmeubelen ook binnen kunt gebruiken. Hierbij is het echter wel heel erg aan te raden om viltjes onder de tuinmeubelen aan te brengen. Als je bijvoorbeeld een tuinstoel zonder viltjes binnen zet, is de kans groot dat deze stoel jouw vloer beschadigd. Zorg er dus voor dat je altijd viltjes onder de tuinmeubelen doet, indien je deze meubelen incidenteel ook binnen wilt gaan gebruiken.

Slotwoord

Kun je tuinmeubelen buiten gebruiken die eigenlijk voor gebruik binnenshuis bestemd zijn? Nee, in veel gevallen is dat niet mogelijk. Dergelijke meubelen zijn immers niet bestand tegen de verschillende weersomstandigheden, zoals de regen en de wind. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is het daarom aan te raden om specifiek op zoek naar de beste tuinmeubelen te gaan. Daarvoor ben je in onze webshop in ieder geval aan het juiste adres!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »