{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

24 juli 2021

Alle voor- en nadelen van een aluminium tuinset op een rijtje

Heb je enig idee welk meubelstuk in geen enkele tuin mag/kan ontbreken? Juist! Dat is een tuinset. Een tuinset is wat ons betreft een aanwinst voor in elke tuin. Onder meer omdat je een tuinset eigenlijk gedurende de gehele dag kunt gebruiken. Je kunt ’s ochtends aan/op de tuinset ontbijten, de krant lezen en genieten van de opkomende zon. In de middag kun je op een aangename manier aan de tuinset lunchen, een boekje lezen of met jouw gezin gezellig bijkletsen. Ook in de avond kun je vervolgens met veel plezier gebruik maken van de tuinset.


Maar, voor welke tuinset kies je dan? Dat is volledig aan jou. Als je ons aanbod bekijkt, zie je in ieder geval veel soorten tuinsets naar voren komen. Sterker nog; het aanbod van tuinsets is echt heel uitgebreid. De diversiteit binnen het aanbod is overigens ook opvallend. Je kunt namelijk uit meerdere soorten tuinsets kiezen, maar ook uit meerdere materiaalsoorten.


In dit artikel richten wij onze pijlen graag op een specifieke materiaalsoort: aluminium. Deze materiaalsoort is om meerdere redenen in de afgelopen jaren bijzonder populair geworden. Oók in de wereld van tuinmeubelen. Dat is op zich opvallend, aangezien aluminium eerst eigenlijk alleen maar voor bijvoorbeeld vliegtuigonderdelen gebruikt werd. In de afgelopen jaren is daar gelukkig verandering ingekomen.


Waarom wij hier het woordje ‘gelukkig’ gebruiken? Omdat wij van mening zijn dat aluminium tuinmeubelen veel voordelen met zich mee brengen. Heel veel voordelen zelfs. Over deze voordelen willen wij je graag in dit artikel ook informeren. Daarbij richten wij onze pijlen overigens specifiek op de aluminium tuinsets!


In dit artikel beperken we ons echter niet alleen tot de voordelen. Nee, we kijken ook nog naar de nadelen van een aluminium tuinset. Om het artikel helemaal compleet te maken, geven we je aan het einde van dit artikel ook nog enkele handige tips. Tips waarmee je op een relatief makkelijke manier de perfecte aluminium tuinset kunt vinden. Overigens ben je dáárvoor bij ons sowieso aan het juiste adres! Bij ons vind je namelijk een divers aanbod van de beste aluminium tuinsets; de sets uit ons assortiment voldoen stuk voor stuk aan de verwachtingen. Neem het artikel op je gemakje door en ga vervolgens – indien gewenst – direct op zoek naar de beste aluminium tuinset. Wij kunnen in ieder geval alvast verklappen dat aluminium tuinsets de nodige voordelen met zich mee brengen!

Een nadere blik op het materiaal ‘aluminium’

Ben je op zoek naar een nieuwe tuinset voor in jouw tuin? Dan weet je op voorhand dat je uit behoorlijk veel verschillende materialen kunt kiezen. Zo kun je voor het traditionele hout kiezen, terwijl je ook voor kunststof kunt kiezen. Sinds enige jaren is het ook mogelijk om voor aluminium te kiezen.
In het recente verleden werd aluminium al in veel branches toegepast. Zo maakten bijvoorbeeld veel vliegtuigbouwers gebruik van aluminium; dit materiaal is namelijk bijzonder robuust. Enkele jaren geleden kregen meerdere merken door dat aluminium ook interessant zou zijn voor tuinmeubelen. Zo gezegd zo gedaan; veel fabrikanten van tuinmeubelen gingen zich ook op aluminium richten. Dat heeft geleid tot een divers aanbod van aluminium tuinmeubelen, waaronder dus de aluminium tuinsets.


In het huidige aanbod weten de aluminium tuinsets zich echt te onderscheiden. Dat is te danken aan de uitstraling van het materiaal, maar ook aan de kracht en overige voordelen. Indien je voor een aluminium tuinset kiest, kies je eigenlijk bewust voor veel voordelen. Heel veel voordelen zelfs. Ben je benieuwd wat deze voordelen zijn? Check dan zeker even het restant van dit artikel!

De belangrijkste voordelen van een aluminium tuinset

Is het voor jou de hoogste tijd om een nieuwe tuinset aan te schaffen? Dan sta je voor een leuke uitdaging. Dit is immers waarschijnlijk geen aankoop die je dagelijks doet. Tegelijkertijd is het ook een aankoop waarvoor je al snel het nodige geld opzij zou moeten zetten; de gemiddelde tuinset is immers niet voordelig te noemen.


Daarnaast heb je ook nog eens uit heel veel varianten de keuze. Zo kun je uit meerdere soorten tuinsets kiezen, maar óók uit meerdere materiaalsoorten. Indien je voor het beste van het beste wilt gaan, is aluminium een prima keuze. Om je daar uitgebreid over te kunnen informeren, bespreken we hieronder graag wat de belangrijkste voordelen van een aluminium tuinset zijn.

Voordeel 1: licht van gewicht

Ben je op zoek naar een geschikte tuinset voor in jouw achtertuin? Dan moet je goed nadenken over de plaatsing van de tuinset. Wil je de tuinset bijvoorbeeld op het terras in jouw tuin neerzetten? Of wil je de tuinset onder de overkapping zetten? Het is volledig aan jou om dit te bepalen. Als je voor een aluminium tuinset kiest, ben je in ieder geval verzekerd van de gewenste veelzijdigheid.


Waarom? Dat is volledig te danken aan het gewicht van aluminium. Dit materiaal is bijzonder licht, waardoor je de tuinset moeiteloos kunt verplaatsen. Je plaatst de tuinset moeiteloos op elke gewenste plek in jouw tuin, waardoor je altijd van het gewenste gemak geniet. Ongeacht waar je de tuinset precies neerzet.


In onze ogen is dit één van de belangrijkste voordelen van een aluminium tuinset. Waarom? Omdat veel andere materialen echt heel zwaar zijn. Probeer maar eens een volledige tuinset van hout te verplaatsen. Je merkt al snel dat je hier de nodige spierkracht voor nodig hebt, aangezien hout gewoonweg veel weegt. Daar heb je bij een aluminium tuinset dus helemaal geen last van. Ook als je niet al te veel spierkracht hebt, kun je de tuinset van aluminium moeiteloos verplaatsen.


Weet je wanneer dit voordeel ook prima van pas komt? In het najaar. In die periode is het immers zaak om jouw meubelen te gaan beschermen tegen de winter. Dat kun je doen door de meubelen af te dekken, maar je kunt de meubelen ook in bijvoorbeeld jouw schuur opbergen. Als je voor dat laatste kiest, is het wel zo prettig dat je de tuinset moeiteloos op kunt tillen. Het opbergen c.q. verplaatsen van een aluminium tuinset is gewoonweg een feestje!

Voordeel 2: je geniet van een lange levensduur

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is aluminium licht van gewicht. Dit brengt veel voordelen met zich mee, maar zou er mogelijk ook voor kunnen zorgen dat het materiaal niet super robuust is. dat is althans de gedachte die wij in eerste instantie hadden. Al snel bleek dat deze gedachte absoluut níet op de werkelijkheid aansluit. Een ander belangrijk voordeel is namelijk dat aluminium echt heel robuust is.
Deze robuustheid blijkt ook wel uit het verleden van aluminium. In het verleden werd aluminium immers ook in de vliegtuigindustrie gebruikt; iets waar niet zomaar voor gekozen wordt. Nee, in de vliegtuigindustrie moeten alle materialen super sterk en robuust zijn. Het feit dat er destijds voor aluminium gekozen werd, is dan ook een logisch te verklaren keuze. Bovendien geeft dit aan dat de aluminium tuinsets ook echt heel robuust zijn.


Belangrijk gevolg hiervan: de aluminium tuinsets hebben echt een lange levensduur. Een levensduur waarin je van veel gemak geniet, van het lichte gewicht geniet en van de overige voordelen geniet. In onze ogen is ook dit één van de belangrijkste voordelen van een aluminium tuinset!

Voordeel 3: je hebt geen omkijken naar het onderhoud

Heb je voor een houten tuinset gekozen? Dan kun je jouw borst alvast nat gaan maken. Een gekend nadeel van hout is namelijk dat je dit materiaal met enige regelmaat moet onderhouden c.q. schoon moet maken. Bij een aluminium tuinset heb je daar echter geen omkijken naar.


Hoe dat komt? Nou, aluminium behoeft simpelweg geen onderhoud. Je hoeft aluminium niet op te schuren, je hoeft aluminium niet opnieuw te verven en je hoeft aluminium ook niet in de lak te zetten. Nee, aluminium heeft echt géén onderhoud nodig.


Iets wat ons aanspreekt, is het feit dat dit materiaal volledig onderhoudsvrij is. Dit betekent dat je hier géén tijd aan hoeft te besteden. Hoe je de bespaarde tijd vervolgens in kunt vullen? Nou, je kunt lekker aan jouw tuinset plaatsnemen of je kunt languit op jouw loungeset gaan liggen. De keuze is aan jou; dankzij dit voordeel weet je in ieder geval kostbare tijd te besparen.

Voordeel 4: aluminium heeft een prachtige uitstraling

Ga je een nieuwe tuinset uitkiezen? Dan kijk je niet alleen naar het gemak, maar uiteraard ook naar de uitstraling. Zodra je in jouw tuin kijkt, valt een tuinset eigenlijk direct op. Dit is te danken aan de afmetingen en de vormgeving; het is echt een opvallend meubelstuk in een tuin. Aangezien een tuinset zo opvalt, is het zeer wenselijk dat het design van de tuinset volledig naar wens is.


Als je voor een aluminium tuinset kiest, ben je verzekerd van een prachtig design. Dit materiaal brengt namelijk een strakke, fraaie en unieke uitstraling met zich mee. Een uitstraling die je bij nagenoeg geen ander materiaalsoort aantreft. Nee, het is wel echt een materiaalsoort dat zich weet te onderscheiden. Zowel qua kenmerken als qua uitstraling.


Is een aluminium tuinset voor in elke tuin geschikt? Daar komen we graag verderop in dit artikel even op terug. Naar onze bescheiden is de uitstraling prachtig, maar brengt de uitstraling ook een aandachtspunt met zich mee. Hoe dat precies zit, lees je verderop in dit uitgebreide artikel!

Voordeel 5: aluminium is tegen alle weersomstandigheden bestand

Het weer in ons land is behoorlijk aan het veranderen. Het is zomers op sommige dagen ongekend warm, maar het kan zomers ook behoorlijk spoken. Zo staan we eigenlijk niet meer te kijken van een flinke onweersbui of een flinke hagelbui. Ook flinke windstoten en aanverwant extreem weer komt vaker en vaker in ons land voor.


Als je een aluminium tuinset in jouw tuin hebt staan, hoef je je hier gelukkig geen zorgen om te maken. Het is namelijk een feit dat aluminium tegen allerlei weersomstandigheden ebstand is. Tegen regen, tegen kou, tegen harde windstoten en zelfs tegen vorst. Doordat dit materiaal tegen aller weersomstandigheden bestand is, geniet je van een nóg langere levensduur. Zoals je eerder in dit artikel al hebt kunnen lezen, is dit volgens ons sowieso al een belangrijk voordeel!

Voordeel 6: je kunt uit veel soorten tuinsets kiezen

Wil jij graag van bovengenoemde voordelen profiteren? Dan is het zaak om op zoek te gaan naar de beste aluminium tuinset. Zoals je wellicht in ons aanbod al opgemerkt had, kun je uit meerdere soorten aluminium tuinsets kiezen. Juist dankzij dit uitgebreide aanbod ben je in staat om de perfecte tuinset uit te kiezen.


In onze ogen is dit ook het gevolg van de voordelen van aluminium. Doordat aluminium zo robuust is, kan een fabrikant bij het ontwerpen van een aluminium tuinset veel kanten op. De fabrikant kan bijvoorbeeld uit allerlei soorten loungesets kiezen, maar ook uit allerlei vormgevingen en stijlen. Eigenlijk heeft een fabrikant bij het ontwerpen van een aluminium tuinset vrij spel. Dát zie je ook duidelijk terug in het hedendaagse aanbod van aluminium tuinsets!

Voordeel 7: aluminium biedt veel comfort

Zit jij graag meerdere uren per dag op/bij jouw aluminium tuinset? Dan wil je hierbij uiteraard van zoveel mogelijk comfort genieten. Indien je voor een tuinset van aluminium kiest, komt dát absoluut goed. Het is namelijk een feit dat aluminium ongekend veel comfort met zich mee brengt.


Hoe dit comfort tot stand komt? Dit komt onder meer door de samenstelling van het materiaal. Aluminium veert een klein beetje mee, waardoor het erg aangenaam is om op een aluminium tuinstoel plaats te nemen. Het comfort wordt vervolgens versterkt door de aanwezigheid van het tuinkussen. Met dank aan het tuinkussen geniet je van een zachte zit én dus van nog veel meer comfort.


In onze ogen kun je uren achtereen gesloten van een aluminium tuinset genieten. Puur vanwege het ideale comfort én vanwege het gemak. Als de zon begint te draaien, kun je bovendien uit twee keuzes kiezen: ga je de parasol anders instellen of zet je de aluminium tuinstoel even op een andere plek neer? Dankzij het lichte gewicht is dit uiteraard geen probleem om te doen!

Wat zijn de nadelen van een aluminium tuinset?

Het mag duidelijk zijn; een aluminium tuinset brengt echt veel voordelen met zich mee. Tegelijkertijd is het ook zo dat je bij een aluminium tuinset met verschillende nadelen rekening moet houden. Dit ligt echt niet aan dit materiaal; bij alle materialen heb je met voor- én nadelen te maken.


Maar, wat zijn nou de voor- en nadelen van een aluminium tuinset? Wij zijn voor je op onderzoek uitgegaan en delen hieronder graag de verschillende nadelen. Neem de nadelen op je gemakje door en bepaal of jij deze zwaarder vindt wegen dan de hierboven besproken voordelen!

Nadeel 1: relatief prijzig

Als je naar de prijzen van een aluminium tuinset kijkt, vallen deze mogelijk ietwat tegen. Het is namelijk een feit dat de meeste aluminium tuinsets relatief prijzig zijn. Zeker als je de prijzen met andere materiaalsoorten vergelijkt, valt dit in negatieve zin op.


Desalniettemin is het aan te raden om te investeren in een goede aluminium tuinset. Waarom? Omdat je bij een goede aluminium tuinset van echt een jarenlange levensduur kunt genieten. Alleen al om die reden is het aan te raden om in een goede aluminium tuinset te investeren. Ook al moet je hier relatief veel voor betalen.

Nadeel 2: je moet oppassen voor de hitte

Staan de aluminium meubelen in jouw tuin in de volle zon? Dan moet je echt voor het materiaal op gaan passen. Een gekend nadeel is namelijk dat aluminium door de zon flink opgewarmd wordt. Als jouw aluminium tuinset de gehele dag in de zon staat, kun je aan het einde van de dag jouw handen hier lelijk aan verbranden.


Hoe je dit op kunt lossen? Dat doe je door bijvoorbeeld een goede parasol aan te schaffen. Met een goede parasol kun je immers de gewenste schaduw in jouw tuin creëren. Dit is niet alleen aangenaam, maar is ook nog veilig. Voor jouw huid, maar dus ook voor de temperatuur van het aluminium. Zolang je deze temperatuur enigszins laag weet te houden, hoef je niet bang te zijn voor bijvoorbeeld een verbranding aan jouw huid!

Hoe kun je de perfecte aluminium tuinset uitkiezen?

Zo, je bent nu volledig op de hoogte van alle voor- en nadelen. Spreken alle voordelen jou wel aan? En vind jij de nadelen eigenlijk niet super belangrijk? Dan is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar de beste aluminium tuinset.


Hoe je deze tuinset kunt vinden? Nou, onze eerste tip is hier om sowieso de tijd voor te nemen. Het aanbod is nogal divers, waardoor je echt een goede vergelijking moet maken. Pas nadat je deze vergelijking gemaakt hebt, kun je voor jezelf de knoop op de juiste manier doorhakken. Daarbij is het uiteraard zaak om op meerdere criteria te letten, waarover we je hieronder graag iets meer vertellen.

Naar welk soort tuinset gaat jouw voorkeur?

Wil je graag een tuinset in jouw tuin hebben? En gaat jouw voorkeur uit naar een tuinset van aluminium? Dan is het advies allereerst om goed naar de verschillende soorten tuinsets te kijken. Wil je bijvoorbeeld een verstelbare tuinset hebben? Wil je een bistro- en balkon tuinset hebben? Of wil je een dining tuinset hebben? Dit zijn slechts enkele soorten tuinsets waar je tussen kunt kiezen.


Hoe je de juiste keuze op dit gebied kunt maken? Wij raden je aan om daarvoor jouw wensen op een rijtje te zetten. Probeer vooral voor jezelf te bepalen hóe je van de tuinset gebruik wilt maken. Aan de hand van het gewenste gebruik kun je een vergelijking maken tussen de verschillende soorten aluminium tuinsets.

Kijk goed naar de afmetingen en vorm

Daarnaast raden wij je aan om goed naar de afmetingen van de tuinset te kijken. De tuinset moet immers wel in jouw tuin passen én moet ook groot genoeg zijn. Het advies is dan ook om de afmetingen af te stemmen op de hoeveelheid zitplaatsen die je nodig denkt te hebben. Heb je bijvoorbeeld 6 zitplaatsen nodig? Dan zou je voor een relatief grote tuinset moeten gaan.


Let hierbij niet alleen op de afmetingen, maar óók op de vorm. Wil je bijvoorbeeld een ronde aluminium tuinset hebben? Of gaat jouw voorkeur uit naar een vierkante of rechthoekige aluminium tuinset? Je hebt in ieder geval uit meerdere vormen de keuze!


Om dit te bepalen, is het verstandig om goed naar de plaatsing van de tuinset te kijken. Wáár wil je de tuinset in jouw tuin precies neerzetten? Als je dat weet, weet je ook wat de afmetingen en vorm zouden moeten zijn.

Kijk goed naar de vormgeving

Een aluminium tuinset is niet zomaar een aluminium tuinset. Nee, als je tien tuinsets naast elkaar zou zetten, zou je ook daadwerkelijk 10 verschillende tuinsets zien staan. Check dus goed of de vormgeving van de aluminium tuinset volledig naar jouw wens is!


Hoe je dit het beste kunt bepalen? Dat doe je het beste door in ons aanbod rustig te scrollen. Je ziet dan direct de verschillende soorten tuinsets naar voren komen, waardoor je een goede vergelijking voor jezelf kunt gaan maken!

Kijk goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding

Verder is het ook aan te raden om goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding van de tuinsets te kijken. Wij hebben op dit gebied eigenlijk twee tips voor je. De eerste tip heeft betrekking op het merk; ga altijd voor een aluminium tuinset van een gerenommeerd merk. De gerenommeerde merken zijn immers in staat om de gewenste kwaliteit te leveren. Dáárdoor ben je in staat om van een lange levensduur te genieten.
Ten tweede raden wij je aan om te investeren. Om te investeren in een goede aluminium tuinset. Als je bereid bent om net iets meer geld uit te geven, kun je van een lange levensduur genieten. Je geniet hierbij niet alleen van een lange levensduur, maar ook van veel gemak en van de gewenste kwaliteit. Voor kwaliteit moet je nu eenmaal betalen!

Slotwoord

Wil jij dolgraag een nieuwe tuinset aanschaffen? Als wij zo vrij mogen zijn om je een tip te geven: kijk zeker naar de aluminium tuinsets. Zoals je in dít artikel hebt kunnen lezen, brengen deze tuinsets immers de nodige voordelen met zich mee.


Daarbij raden wij je ook aan om ons aanbod direct te checken. Je vindt bij ons niet alleen veel verschillende aluminium tuinsets, maar ook de beste tuinsets. Voor deze tuinsets hoef je bovendien niet de hoofdprijs te betalen; wij doen er alles aan om de prijzen zo laag mogelijk te houden. Veel plezier alvast met/van jouw nieuwe aluminium tuinset!