{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Het zijn de herfstweken bij AVH - Deze week 5% extra korting bij besteding vanaf €500,- - 10% extra korting bij besteding vanaf €2500,- - Voer de kortingscode in!

Alle voordelen van echt gras op een rijtje

  • Monday 18 / 01 / 2021 0
Alle voordelen van echt gras op een rijtje

Zou jij graag een gazon in jouw tuin aan willen (laten) leggen? Dan is het goed om te weten dat je enkele belangrijke keuzes moet gaan maken. Zo moet je onder meer gaan bepalen op welke plek in de tuin het gazon moet komen én hoe groot het gazon moet gaan worden. Ook moet je na gaan denken over de aankleding van het gazon; wil je bijvoorbeeld plantjes rondom het gazon heen zetten of geef je toch de voorkeur aan (grote) siertegels? De keus is aan jou.

 

Ook moet je goed nadenken over het soort gras. Jarenlang is het voor de hand liggend geweest om voor echt gras te kiezen, maar daar is sinds enkele jaren toch verandering ingekomen. Dat komt puur door de opkomst van natuurgras; natuurgras ziet er onwijs gaaf uit en is onderhoudsarm. Mede vanwege deze twee voordelen kiezen relatief veel huishoudens voor kunstgras. 

 

Maar, wat zijn nou de redenen om voor echt gras te kiezen? Die redenen vind je in dit artikel. In dit artikel zetten wij namelijk alle voordelen van echt gras op een rijtje. Neem het artikel op je gemakje door en denk vervolgens nogmaals goed na over deze keuze. Ga je voor het echte gras of geef je toch de voorkeur aan kunstgras? Voor beide valt iets te zeggen, maar het is een feit dat echt gras de nodige voordelen met zich mee brengt.

 

Voordeel 1: de natuurlijke uitstraling

In de afgelopen jaren is het kunstgras behoorlijk verbeterd. Dit is niet alleen terug te merken in de kwaliteit van het kunstgras, maar ook in de uitstraling van het kunstgras. Verschillende fabrikanten zijn in staat om kunstgras vrij echt te laten ogen, maar desalniettemin zie je toch altijd verschil met echt gras.

Wil je graag een natuurlijke/landelijke uitstraling in jouw tuin creëren? Dan is het absoluut aan te raden om te kiezen voor echt gras. Je kunt namelijk alleen met echt gras de natuurlijke uitstraling in jouw tuin gaan verkrijgen. Zoals gezegd: het kunstgras is qua uitstraling flink verbeterd, maar het kan nog steeds niet tippen aan de uitstraling van echt gras.

 

Voordeel 2: de lekkere geur

Vind je het leuk om lekker in jouw tuin te tuinieren? Dan is het ook aan te raden om voor echt gras te kiezen. Bij echt gras moet je namelijk echt met de grasmaaier aan de slag, waardoor je het gras in perfecte conditie weet te houden.

Bijkomend voordeel is dat je kunt genieten van de lekkere geur. Van deze geur kun je simpelweg niet bij kunstgras genieten. kunstgras heeft namelijk geen geur en is daardoor een beetje oppervlakkig te noemen.

Als je een liefhebber van de geur van gemaaid gras bent, is het absoluut aan te raden om te kiezen voor echt gras. Bovendien is het leuk om jouw gazon netjes te onderhouden, waarover hieronder meer.

 

Voordeel 3: gras onderhouden is leuk om te doen

Heb je voor echt gras in jouw tuin gekozen? Dan weet je op voorhand al dat je hier de nodige tijd aan moet gaan besteden. Je moet bijvoorbeeld het gras maaien, je moet het gras kalken en je moet het gras gaan bemesten. Ook is het zaak om de randjes netjes bij te knippen en om af en toe het gras opnieuw in te zaaien. Kortom: je bent al snel de nodige tijd kwijt aan het onderhouden van het gras.

Als je dit zelf geen probleem vindt, is het absoluut aan te raden om te gaan voor echt gras. Je kunt dan immers doen wat je leuk vindt: het gazon keurig onderhouden. Bovendien geniet je dus ook hierbij van het hierboven genoemde voordeel; de lekkere geur van het net gemaaide gras.

Waarom het zo leuk is om echt gras te onderhouden? Dat komt met name doordat je direct het resultaat ziet. Als je het gazon even netjes maait, zie je daarna direct dat het gazon er weer subliem bij ligt. Dit geeft je een voldaan gevoel, waardoor je eigenlijk ook gemotiveerd bent om continu het gazon op een nette manier te gaan maaien en te onderhouden.

Kortom: heb je groene vingers? Dan is het aan te raden om te kiezen voor echt gras. Je kunt hier de nodige tijd aan besteden en je weet daarmee ook de levensduur van het echte gras te bevorderen!

 

Voordeel 4: goed voor de natuur

Wist je dat het gazon in jouw tuin een belangrijke rol speelt in het eco systeem? Ja, het gras is bijvoorbeeld een broeinest voor insecten en biedt ook aan verschillende beestjes de gewenste bescherming. Mede daarom is het ook aan te raden om voor echt gras te kiezen.

Heeft een insect nou het verschil door tussen echt gras en kunstgras? Ja, dat is zéker het geval. Een insect kan namelijk op grote afstand al ruiken wat voor soort gras er in jouw tuin aanwezig is. Als jij voor echt gras hebt gekozen, weet je het in ieder geval zo aangenaam mogelijk voor de insecten te houden.

Daarmee weet je dus een positieve bijdrage aan de natuur te leveren. Wil jij graag de nodige insecten naar jouw tuin toetrekken? Ook dan is het advies dus om te kiezen voor een echt gras. Met echt gras weet je simpelweg de natuur tot bloei te laten komen en in bloei te laten blijven!

 

Voordeel 5: goedkoper

Wil je een gazon in jouw tuin aan laten leggen? Dan kun je al snel rekening houden met een forse investering. Je moet bijvoorbeeld de hovenier betalen, maar je moet uiteraard ook de graszoden kopen. Als je graszoden koopt, ben je in ieder geval een stuk goedkoper uit dan bij het kopen van kunstgras.

Door de jaren heen is de prijs van kunstgras flink gedaald. Desalniettemin is het nog steeds voordeliger om voor echt gras te kiezen. Als je specifiek kosten wilt besparen, is het dus absoluut aan te raden om te kiezen voor echt gras in plaats van voor kunstgras.

Het enige waar je wél rekening mee moet houden, is het feit dat je een vakman in moet huren. Je kunt er ook voor kiezen om de graszoden zelf te leggen, maar dit is een vrij specialistische klus. Als je zeker wilt weten dat de graszoden op de perfecte manier neergelegd worden, is het dus verstandig(er) om een vakman in te huren.

 

Voordeel 6: beter voor kinderen & huisdieren

Heb jij een kat, een hond of een ander huisdier? Of ben je de trotse ouder van één of meerdere kinderen? Of heb je mogelijk zowel kinderen als een huisdier? In al deze gevallen is het ook aan te raden om voor echt gras te gaan. Waarom? Omdat echt gras simpelweg beter is voor kinderen en voor huisdieren.

Zo is echt gras bijvoorbeeld een stuk zachter dan kunstgras. Dat komt puur doordat echt gras natuurlijk is en een directe verbinding met de bodem heeft. Kunstgras daarentegen ligt eigenlijk ‘op de bodem’, waardoor er weinig tot geen sprake is van een dempende werking.

Daarnaast zijn de rubberen korrels ook nog eens gevaarlijk voor kind en dier. Als bijvoorbeeld jouw kind enkele van deze korrels in zijn/haar mondje stopt, kan dit verstrekkende gevolgen hebben. Dat is niet alleen het geval bij een kind, maar ook zeker bij een huisdier. Ook dit zijn dus zwaarwegende redenen om te kiezen voor echt gras in plaats van voor kunstgras.

Waar kun je graszoden kopen?

Hebben bovengenoemde voordelen jou over de streep getrokken? Wil jij ook graag echte graszoden in jouw tuin hebben in plaats van kunstgras? Dan is het zaak om op zoek te gaan naar de beste graszoden. Op het gebied van graszoden gaat het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ ook zeker op. Ons advies is dan ook om een investering te durven doen in echt gras; je geniet daarmee op de langere termijn alleen maar van een langere levensduur.

Maar, waar kun je dit echte gras nou kopen? Je hebt daar eigenlijk drie mogelijkheden voor:

  • Je kunt het gras via een online speciaalzaak aanschaffen. Lastige hiervan is echter dat je het gras niet kunt zien en niet kunt voelen.
  • Je kunt het gras bij een plaatselijke speciaalzaak of tuincentrum kopen. Hier kun je het gras dus wel zien en ook voelen.
  • Je kunt het gras via jouw hovenier aanschaffen. Vaak is dit ook iets duurder, aangezien de hovenier hier ook iets aan wil verdienen.

Wat nou de beste mogelijkheid is? Ja, dat verschilt echt van situatie tot situatie. Ons advies is om voor jezelf een goed vergelijk te gaan maken, zodat je uiteindelijk de juiste keuze kunt gaan maken. Let hierbij overigens niet alleen op het kostenplaatje, maar ook op de kwaliteit van het gras. Des te hoger de kwaliteit van het gras is, des te langer je kunt genieten van de graszoden in jouw tuin!

 

Slotwoord

Zo, je hebt in dit artikel alle voordelen van echt gras kunnen vinden. Gaat jouw voorkeur dankzij dit artikel uit naar echt gras in jouw tuin? Ga dan op zoek naar het juiste gras en leg dit gras direct in jouw tuin aan. Wil je dit liever niet zelf doen? Schakel dan een hovenier in; dan heb je helemaal geen omkijken naar het leggen van het gras in jouw tuin. Feit is dat je sowieso een goede keuze maakt als je voor echt gras gaat in plaats van voor kunstgras!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »