{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

29 januari 2021

Alle voordelen van kunstgras op een rijtje

Wat kan en mag echt niet in een tuin ontbreken? Juist, een gazon! Met een gazon in jouw tuin weet je niet alleen een fraaie uitstraling te creëren, maar je geniet van nog veel meer voordelen. Deze voordelen komen met name tot uiting als je het gazon op een fraaie en handige manier weet te combineren.

 

Zo kun je het gazon in jouw tuin combineren met bijvoorbeeld tuinmeubelen, sierbestrating en planten/struiken/bomen. Ongeacht voor welke combinatie je kiest, geniet je al snel van meerdere voordelen. Maar, hoe geniet je nou zo optimaal mogelijk van die voordelen? Dat is alleen mogelijk als je voor jezelf de juiste keuze weet te maken. De juiste keuze op het gebied van het soort gazon: ga je voor echt gras of kies je voor kunstgras?

 

Er zijn absoluut meerdere redenen om te kiezen voor echt gras. Zo is echt gras natuurlijk, is echt gras lekker zacht en is echt gras goed voor het milieu. Tegelijkertijd brengt echt gras ook de nodige nadelen met zich mee; juist vanwege die nadelen is kunstgras in de afgelopen jaren steeds populairder geworden.

 

Toenemende populariteit

Zoals hierboven al gesteld; kunstgras is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Deze toenemende populariteit is echter niet zomaar uit de lucht komen vallen; nee, dit is een gevolg van verschillende ontwikkelingen. Zo is het een absoluut voordeel dat kunstgras in de afgelopen jaren goedkoper geworden is. Als je bijvoorbeeld 10 jaar geleden kunstgras in jouw tuin aan wilde laten leggen, moest je echt heel diep in de buidel tasten. Dat is nu eigenlijk compleet anders, aangezien de kostprijs van kunstgras door de jaren heen (flink) gedaald is.

 

Daarnaast is de kwaliteit van het kunstgras ook steeds beter geworden. Dat merk je niet alleen aan de levensduur van het kunstgras, maar ook aan de uitstraling van het kunstgras. Het is namelijk een feit dat het huidige kunstgras vrij veel overeenkomsten met echt gras vertoont, waardoor je in sommige gevallen amper nog het verschil ziet. Ook dat heeft ervoor gezorgd dat kunstgras door de jaren heen steeds populairder geworden is.

 

Uiteraard is deze toenemende populariteit aan nog veel meer redenen te koppelen. De belangrijkste redenen bespreken wij graag in dit artikel. Wij zetten in dit artikel namelijk alle voordelen van kunstgras op een rijtje. Wat je aan dit artikel precies hebt? Nou, na het lezen van dit artikel kun je voor jezelf de juiste keuze maken: ga je voor kunstgras of geef je toch de voorkeur aan echt gras?

 

Graag bespreken we vanaf nu alle voordelen van kunstgras. We starten daarbij met één van de belangrijkste voordelen; het gebrek aan onderhoud.

 

Voordeel 1: onderhoudsarm 

Vrienden, familie, gezin, kinderen, huisdier, sport en werk. De gemiddelde dag van een gemiddelde Nederlander zit vaak al volledig volgestopt, waardoor je eigenlijk weinig tijd hebt voor het onderhoud van jouw tuin. Als je in dat geval voor echt gras kiest, loop je al snel tegen een muur op. Je hebt namelijk géén tijd om het gras te onderhouden, terwijl het juiste onderhoud voor het gras juist van cruciaal belang is.

 

Mede daarom kiezen veel mensen voor kunstgras. Als je voor kunstgras in jouw tuin kiest, heb je namelijk géén omkijken meer naar het onderhoud van jouw gazon. Je hoeft kunstgras niet te maaien, je hoeft kunstgras niet te bemesten en je hoeft kunstgras ook niet te kalken. Om het nog mooier te maken; het is óók niet nodig om kunstgras te zaaien of om de randjes van het kunstgras bij te knippen. Nee, je hoeft eigenlijk 0,0 tijd te investeren in het onderhoud van jouw kunstgras. Hoe prettig is dat?

 

Al met al is het onderhoudsarme aspect van kunstgras één van de belangrijkste redenen om voor kunstgras te kiezen. Met name als je een hekel aan tuinieren hebt óf als je niet teveel vrije tijd hebt, is het interessant om voor kunstgras te kiezen. Bijkomend voordeel: doordat je geen tijd aan het onderhoud van het kunstgras hoeft te besteden, heb je meer tijd over voor de leuke dingen in het leven. Lekker met je vrienden op een terras borrelen of lekker met jouw kind naar de speeltuin of dierentuin toe.

 

Kortom: voor veel mensen is het onwijs prettig dat kunstgras bijna 100% onderhoudsarm is. Het enige waar je mogelijkheid tijd aan moet besteden, is het schoonmaken van het kunstgras. Als je het kunstgras niet op de juiste manier schoon weet te houden, krijg je al snel met lelijk en vies kunstgras te maken. Maak dus wel af en toe eventjes tijd vrij voor het schoonmaken van het kunstgras; gelukkig is dat een kleine moeite!

 

Voordeel 2: strakke uitstraling

Bij het inrichten van een tuin moet je een belangrijke keuze maken: ga je voor een tuin met een landelijke uitstraling? Of geef je toch de voorkeur aan een tuin met een moderne uitstraling? De keus is volledig aan jou. Wij zijn in de afgelopen jaren dat meer en meer huishoudens kiezen voor een tuin met een moderne uitstraling. Waarom? Omdat een dergelijke tuin in de mode is en ook een stuk minder onderhoud vraagt.

 

Bijkomend voordeel: een moderne tuin heeft een prachtige en strakke uitstraling. Als je deze uitstraling wilt verkrijgen, is het absoluut aan te raden om te kiezen voor kunstgras. Met kunstgras weet je namelijk te genieten van de strakke patronen van jouw gazon; kunstgras kan bijvoorbeeld niet wild gaan groeien zoals dat bij echt gras wel mogelijk is.

 

Met kunstgras in jouw tuin weet je dus een geweldige uitstraling te creëren. Daarbij komt ook nog eens dat je kunstgras, net zoals echt gras, met verschillende onderdelen in jouw tuin kunt combineren. Wil je jouw hele tuin graag super strak houden? Dan is het aan te raden om fraaie sierbestrating rondom jouw kunstgras heen te leggen. Gaat jouw voorkeur uit naar een combinatie van strak en groen? Dan kun je het kunstgras ook nog combineren met leuke plantjes en struiken.

 

Al met al is de strakke uitstraling van kunstgras absoluut een voordeel. Zonder enige moeite weet je jouw moderne tuin eigenlijk nóg moderner te maken. Daarbovenop komt dus nog eens het hierboven genoemde voordeel; het feit dat je géén onderhoud aan het kunstgras uit hoeft te voeren. Ook over pakweg 3 jaar heeft het kunstgras dus nog steeds dezelfde, fraaie & strakke uitstraling!

 

Voordeel 3: je bent niet afhankelijk van de zon

Als je een tuin in gaat richten, moet je met meerdere factoren rekening houden. Zo is het belangrijk om goed de stand van de zon mee te nemen in jouw beslissingen. Je wilt immers dat je per dag de meeste zonuren op het terras in jouw tuin hebt, terwijl je ook voor jouw gazon goed naar de stand van de zon moet kijken.

 

Dat hoeft echter niet als je voor kunstgras kiest. Bij kunstgras ben je dus helemaal niet afhankelijk van de stand van de zon. Dit betekent dat je kunstgras ook in dat ene hoekje kunt leggen waar praktisch gezien altijd schaduw is. Daar is kunstgras namelijk prima tegen bestand, terwijl echt gras toch de nodige zonuren nodig heeft.

 

Voordeel 4: kunstgras kan in combinatie met kleigrond

Nederland is geen al te groot land, maar toch bestaan er ook grote verschillen tussen de verschillende regio’s. Zo bestaan er enkele regio’s in ons land waar de grond hoofdzakelijk uit klei bestaat. Het lastige hiervan is dat je echt gras lastig op klei kunt leggen, aangezien klei niet de gewenste bodem biedt. Daar heb je bij kunstgras echter geen last van; je kunt moeiteloos rollen kunstgras aan (laten) leggen op kleigrond.

 

Ongeacht waar je in ons land woonachtig bent, kun je dus voor kunstgras kiezen. Je hebt geen rekening te houden met de zon en je hebt dus ook geen rekening te houden met het soort grond. Al met al kun je dus heel veel kanten op met het kunstgras.

 

Voordeel 5: geen last van allergieën

Relatief veel mensen hebben last van pollen. Deze pollen kunnen onder meer voor personen met hooikoorts echt vervelend zijn; continu niezen, tranende ogen en jeuk in de ogen en neus. Dat zijn slechts enkele voorbeelden van de vervelende symptomen van hooikoorts.

 

Wil je graag voorkomen dat jij in jouw tuin last van hooikoorts krijgt? Ook dan is het aan te raden om te kiezen voor kunstgras. Kunstgras bevat namelijk geen pollen, trekt geen pollen aan en geeft ook geen pollen af. Voor mensen met een allergie is het dus ideaal om voor hooikoorts te kiezen; je weet daarmee simpelweg de symptomen van hooikorts volledig te laten verdwijnen.

 

Voordeel 6: ideaal voor in de zomer

In de afgelopen zomers hebben we vaker en vaker met hittegolven te maken. Deze hittegolven zijn het gevolg van het veranderende klimaat; het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat ook in de komende jaren meerdere hittegolven ons land gaan teisteren.

 

Als je voor echt gras in jouw tuin hebt gekozen, is een hittegolf funest. Je ziet het gras namelijk verder en verder uitdrogen, waardoor je eigenlijk maar één optie hebt: het gras besproeien met water. Dat is echter allesbehalve wenselijk, aangezien de waterbedrijven juist tijdens hittegolven vragen om zo zuinig mogelijk met water om te gaan.

 

Als je voor kunstgras in jouw tuin hebt gekozen, heb je echter nergens omkijken naar. Kunstgras is namelijk niet afhankelijk van regen; ook tijdens de hittegolven blijf je dus genieten van de fraaie uitstraling van het kunstgras. Bijkomend voordeel: je hoeft het kunstgras nooit te besproeien, waardoor je een hoop water weet te besparen. Dat merk je ook terug in jouw portemonnee.

 

Waar kun je kunstgras kopen?

Heb je dit artikel met veel enthousiasme doorgenomen? Heb je dankzij dit artikel interesse gekregen in het aan laten leggen van kunstgras in jouw tuin? Dan moet je allereerst op zoek gaan naar het juiste kunstgras.

 

Zoals hierboven al aangehaald; door de jaren heen is de kwaliteit van het kunstgras flink verbeterd. Wel is het een feit dat er tegenwoordig nog duidelijke kwaliteitsverschillen bestaan. Kunstgrassoort A kan bijvoorbeeld een stuk beter zijn dan kunstgrassoort B. Ons advies is dan ook om een goed vergelijk voor jezelf te gaan maken; let daarbij goed op zowel de prijs als op de kwaliteit van het kunstgras!

 

Wil je kunstgras gaan kopen? Dan heb je daar in de basis drie mogelijkheden voor:

 

  • Je kunt kunstgras bij een tuincentrum kopen. Niet alle tuincentra bieden echter kunstgras aan.
  • Je kunt kunstgras bij een specialist kopen. Je hebt bij een specialist vaak voldoende keus, maar je betaalt vaak ook wel iets meer.
  • Je kunt kunstgras via jouw hovenier kopen. Een hovenier is in staat om jou perfect te informeren/adviseren, waardoor je de juiste keuze kunt maken. Houd ook hierbij rekening met een relatief fors prijskaartje.

 

Slotwoord

Zo, wil jij graag kunstgras in jouw tuin (laten) leggen? Dan heb je in onze ogen een verstandige keus gemaakt. Net zoals echt gras biedt kunstgras namelijk de nodige voordelen. Met name als je nagenoeg geen omkijken naar het onderhoud wilt hebben, is kunstgras absoluut de juiste keuze.

 

Wel is het zaak om de juiste voorbereidingen te treffen. Zo is het aan te raden om een goed vergelijk te maken, is het aan te raden om een tuinontwerp te maken en is het aan te raden om de grond in jouw tuin alvast voor te bereiden. Wil je dit niet allemaal zelf doen? Schakel dan de hulp van een hovenier in; dat kost je allemaal net iets meer, maar je bent dan wel verzekerd van het perfecte kunstgras in jouw tuin. Van kunstgras in jouw tuin ga je in ieder geval géén spijt krijgen!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »