{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

Door Roos, 23 juni 2022

Alles over de boerderij tuin!

 

Ons land kent heel erg veel boeren bedrijven. Deze boeren bedrijven zijn gevestigd op boerderijen. Prachtige panden met mooie schuren eraan vast gebouwd en meer dan voldoende grond eromheen om ook nog ruimte te bieden aan allerlei boerderij dieren of het verbouwen van gewassen.

 

Op de boerderij wonen de boeren families die vandaag de dag nog steeds hard werken om ons allemaal van de nodige grondstoffen en gewassen te voorzien. Ze werken vaak hard en maken lange dagen waarbij ze vroeg opstaan en pas laat gaan slapen. Alles voor de dieren en het verbouwen op het land, daar zetten zij hun leven van in het teken.

 

Naast alle grond die gebruikt wordt om gewassen te verbouwen of om dieren te laten grazen is er ook vaak nog een privé tuin waar de boeren families voor eigen gebruik tijd buiten door kunnen brengen. Op deze manier hebben ze een fijne plek waar ze tot rust kunnen komen en waar ze dus ook zelf van het buitenleven kunnen genieten. Een welkome afwisseling na al dat harde werken.

 

Toch kan het een hele uitdaging zijn om op die grote boerderij met al die grond toch ook een plek voor eigen gebruik te realiseren. Ondanks al die ruimte die er tot je beschikking is kan het dus toch nog knap lastig zijn. In deze blog duiken wij dieper in de wereld van de boerderij tuinen. We gaan goed kijken naar hoe deze tuinen zijn vormgegeven en op welke manier ze worden ingericht, maar ook kijken we naar hoe ze ondanks dat ze apart zijn toch een geheel vormen met de rest van de boerderij. Kortom alles over de boerderij tuin vind je in deze blog terug. Lees je met ons mee?

 

Een plek om tot rust te komen

 

Juist op de grote boerderij kan het enorm prettig zijn om een plek te hebben waar je toch even tot rust kunt komen en kunt ontspannen na al het harde werken. Daarnaast wil je toch ok nog graag het gevoel behouden van de boerderij dat is wat het leven daar zo bijzonder maakt en het is dan ook logisch dat je dat gevoel wil behouden, gelukkig kan dat ook op een heleboel handige manieren.

 

Het is dan ook vooral zoeken naar de juiste balans. Enerzijds wil je namelijk niet steeds met het werk bezig zijn en wil je er een beetje afstand van kunnen nemen zodat je echt tot rust kan komen. Anderzijds wil je er ook weer graag betrokken bij blijven en is het juist het gevoel van de boerderij dat je zo graag wil behouden.

 

Dit vormt dan ook een dun lijntje en kan dus ook best wel even een puzzel zijn. De truc is dan ook om voldoende feeling met de boerderij te houden terwijl je toch ook een duidelijke eigen plek hebt waar je kunt ontspannen.

 

De scheidslijn tussen de tuin en de boerderij

 

Bij een boerderij tuin is het vooral heel erg belangrijk om een goede scheidslijn tussen de boerderij en de tuin te maken. Op deze manier staan ze nog wel met elkaar in verbinding maar maak je toch duidelijk waar het werk stopt en de tuin om te genieten begint.

 

Dit kun je dan ook op een aantal verschillende manieren doen. Juist omdat je toch graag de feeling en verbinding wil houden is het wel even iets om goed over na te denken en is het een keuze die je dus niet zomaar even maakt. Je moet dan ook kiezen voor materialen die nog wel wat ruimte tot verbinding over laten maar die toch ook een grens kunnen realiseren.

 

Denk dan bijvoorbeeld aan leibomen, deze vormen vaak een mooie en natuurlijke scheidslijn tussen de boerderij en je tuin. Daarnaast hebben ze ook nog het fijne voordeel dat ze voor schaduw zorgen en dat is natuurlijk ook wel heel erg prettig. Meer dan genoeg reden dus om voor deze fijne bomen te kiezen!

 

Maar er zijn natuurlijk veel meer handige manieren om voor een scheidslijn tussen de boerderij en je tuin te zorgen. Denk bijvoorbeeld aan een houten hek afgewisseld met hier en daar een boom of een hoge struik. Op deze manier zorg je dus ook voor een duidelijke grens maar door het gebruik van hout en groen zorg je daarnaast ook nog voor die echte landelijke sfeer die je op de boerderij waarschijnlijk zo waardeert. Daarnaast kun je natuurlijk kiezen voor een niet te hoog hek en op deze manier hou je dus ook heel fijn en makkelijk de verbinding met de boerderij.

 

En wacht dacht je bijvoorbeeld van een heg. Ook dit kan een hele fijne scheidslijn vormen tussen de boerderij en je tuin. Het fijne hieraan is dat je meteen lekker in het groen zit en dat is natuurlijk wel heel erg prettig. Zo heb je dan ook meteen een ontspannen sfeer te pakken en dat is vaak precies de bedoeling.

 

Zo zie je dus maar dat er heel erg veel handige manieren zijn waarop jij jouw tuin kunt afscheiden van de boerderij en andersom. Dit alles terwijl je er alsnog een geheel van maakt en alles nog steeds met elkaar in verbinding staat. Op deze manier kun je optimaal genieten!

 

De sfeer van de boerderij

 

Verder is het natuurlijk ook ontzettend leuk om in je eigen tuin de sfeer van de boerderij vast te houden en ook dat kun je natuurlijk op een aantal leuke manieren doen. Het fijne hierbij is dat je lekker je creativiteit de vrije loop kunt laten en zo kunt zoeken naar manieren om die sfeer over te brengen.

 

Het is bijvoorbeeld heel leuk om een beetje een knipoog naar de boerderij te geven met allerlei losse elementen. Denk bijvoorbeeld aan een melkfles met bloemen erin. Of een grote houten voederbak waar je kinderspeelgoed in bewaard of waar je een moestuin bak van maakt. Op deze manier geef je dus heel subtiel een knipoog naar de boerderij en zorg je voor een fijn geheel.

 

Het is dan ook heel erg leuk om op deze manier wat items van de boerderij terug te zien en om zo alles bij elkaar te laten passen. De sfeer van de boerderij komt op deze manier dus ook naar voren in de items die je een plekje geeft.

 

Maar daarnaast zijn er nog veel meer manieren om die boerderij sfeer over te brengen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor veel natuur in je tuin. Op deze manier oogt je tuin heel landelijk en dat past natuurlijk ook perfect bij de sfeer van de boerderij. Het is dan ook zeker weten heel leuk om op deze manier je tuin een fijn sfeertje mee te geven!

 

Ook kun je natuurlijk op een leuke manier een knipoog naar de boerderij dieren geven. Denk bijvoorbeeld aan een tuinposter met koeien of kippen erop. Of een stenen beeld van een kip of een ander boerderij dier! Dit zet al gauw de toon en zorgt voor een hele speelse en fijne sfeer!

 

Een plek om tot rust te komen

 

Een groot doel van de boerderij tuin is om heerlijk tot rust te kunnen komen. Het is dan ook aan te raden om je tuin hierop in te richten zodat hij dit doel ook kan dienen. Ook dit kun je gelukkig dus weer op een aantal manieren doen. Zo kun je ten eerste ervoor zorgen dat je heerlijke relax meubelen hebt staan waar je even helemaal bij tot rust kunt komen. Op deze manier is er altijd wel een plek in je tuin waar je heerlijk kunt relaxen.

 

Ook is het fijn om niet te veel drukte in je tuin te hebben. Hou het gebruik van accessoires dus een beetje in het midden en zorg vooral voor rustige kleuren en items. Op deze manier zorg je ervoor dat je tuin echt een fijne plek zal zijn waar je heerlijk tot rust kunt komen en kunt ontspannen na het harde werken op de boerderij!

 

Zorg er ook voor dat niet iedereen zomaar vanaf de boerderij constant je tuin in kan lopen. Als je namelijk niet uitkijkt wordt je tuin op deze manier een soort deel van de boerderij waar iedereen ook even gezellig aan komt waaien, harstikke fijn natuurlijk maar op deze manier kun je natuurlijk moeilijk tot rust komen.

 

Zorg dus wel voor een bepaalde sfeer in je tuin zodat je er echt een warme en fijne plek van maakt waar je jezelf helemaal terug kunt trekken na een dag hard werken en waar je dus ook optimaal kunt ontspannen!

 

Neem de ruimte

 

Als je als boeren gezin een deel van je boerderij wil toe eigenen en om wil toveren tot een tuin van eigen gebruik dan kan het nog best lastig zijn om te bepalen hoeveel grond je hiervoor ter beschikking stelt. Vaak zien we dat boeren dit lastig vinden en dat ze zoveel mogelijk grond voor het boeren bedrijf willen houden. Dat is natuurlijk vrij begrijpelijk maar ook lastig. Want op deze manier blijft er weinig ruimte voor jezelf over terwijl ook dit juist zo belangrijk is.

 

Juist als tegenhanger voor al het harde werken is het heel erg belangrijk dat je ook lekker kunt ontspannen en tot rust kan komen! Op deze manier kun je dan ook een hele fijne en goede balans vinden en dat is natuurlijk onwijs prettig!

 

Je kunt dus prima een flink stuk van de grond omtoveren tot eigen privé tuin, op deze manier heb je er zelf ook plezier van dat je zo landelijke en ruim woont en is het niet enkel maar zo dat je de grond gebruikt om hard te werken. Een goede balans tussen deze twee is van groot belang om alles te laten slagen!

 

Verse kruiden voor eigen gebruik

 

Vaak zien we dat er op de boerderij allerlei gewassen worden verbouwd. Deze gaan uiteindelijk het transport in en worden over het hele land afgenomen en verkocht. Nu is het natuurlijk ook wel heel leuk om wat te verbouwen in je eigen tuin. Waarschijnlijk stroomt het bloed toch ook waar het niet gaan kan en is het dus heel erg prettig als je ook zelf de ruimte hebt om wat te verbouwen en hier ook hobby matig mee bezig te zijn.

 

Dan kan het dus heel erg leuk zijn om verse kruiden in je tuin te planten. Op deze manier kun jij je maaltijden verrijken met heerlijke verse kruiden en hier ook optimaal van genieten. Dat is natuurlijk ontzettend fijn. Deze verse kruiden zijn dan ook zeker weten een aanvulling op je maaltijden en je bent dus ook nog steeds lekker bezig in je tuin!

 

Een leuke combi dus waar je veel plezier en profijt van kunt hebben! Het is dan ook zeker een aanrader om op deze manier aan de slag te gaan en zo voor je eigen gewassen te zorgen!

 

Alles over de boerderij tuin

 

Als je op een boerderij woont heb je natuurlijk heel veel grond tot je beschikking. Toch wordt deze vaak grotendeels voor het boerenbedrijf gebruikt en blijft er dus vaak maar weinig voor jezelf over. En dat terwijl het juist zo fijn is om als tegenhanger van al dat harder werken ook een plekje te hebben waar je zelf even helemaal tot rust kunt komen en jezelf terug kunt trekken van alle drukte en hectiek!

 

Dit kan dan ook prima in een boerderij tuin! Vandaar dat het juist op een boerderij zo fijn is als je daar ook een tuin voor jezelf maakt. Je kunt dan optimaal profiteren van de landelijke sfeer en als je een goede balans vindt tussen de boerderij en je tuin heb je echt een gouden zet te pakken! Even uitrusten na een dag hard werken en even loslaten van alles wat er op de boerderij gebeurt terwijl je toch ook een bepaalde verbinding houdt. Op deze manier profiteer je dus optimaal van alle voordelen die een boerderij met zich mee brengt en kun je dus heerlijk genieten van je eigen boerderij met grond erbij!

 

Een boerderij tuin is dus niet alleen een heel erg goed idee maar eigenlijk bijna noodzakelijk. Alleen op deze manier kun je namelijk optimaal genieten van de ruimte die je bij een boerderij tot je beschikking hebt!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »