{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

Door Roos, 19 januari 2022

Alles over de hond als huisdier

In ons land hebben veel mensen een huisdier. Dit is dan ook echt iets wat bij ons land past. uiteraard zien we in andere landen ook veel huisdieren maar ons land spant toch wel een beetje de kroon. Ook is het zo dat wij in ons land veel verschillende huisdieren houden, van honden tot katten en vogels en alles er tussen in!

 

Maar laten we eerlijk zijn de hond is in ons land toch echt wel het meest bekende huisdier en veel mensen hebben dan ook een hond in huis om voor te zorgen. Dit is natuurlijk ontzettend fijn en gezellig aangezien een hond ook nog eens een erg sociaal dier is! Op deze manier kun je dus optimaal genieten van sfeer en gezelligheid in huis en krijg je veel liefde en warmte van je hond!

 

Wel is het natuurlijk zo dat je ook goed voor je huisdier moet zorgen en hier komt soms best wel wat bij kijken. Het ligt er dus maar net aan of je hier zelf tijd genoeg voor hebt en maakt en of je dus ook in staat bent om een hond als huisdier te houden. Het is namelijk wel enorm belangrijk dat je de juiste zorg en gezelschap aan je hond kunt bieden want anders zijn we heel eerlijk en kun je er beter niet aan beginnen. Ook op de kosten die een hond met zich meebrengt moet je goed voorbereid zijn en het is dan ook belangrijk dat je hier vooraf goed over nadenkt!

 

Maar puntje bij paaltje kun je dus zeker heel veel plezier beleven aan een hond als huisdier en dat is uiteindelijk waar het allemaal om draait! Op deze manier geeft een hond je dus ook erg veel gezelligheid en dat is natuurlijk wel zo prettig!

 

Een hond als huisdier

 

Een hond is dus het meest bekende huisdier en veel mensen kiezen dan ook voor een hond in huis en dat is eigenlijk wel heel erg begrijpelijk want een hond biedt dan ook erg veel gezelligheid! Daarnaast heb je met een hond vaak ook meteen wat beweging te pakken doordat je zelf ook lekker naar buiten gaat om je hond uit te laten.

 

Honden zijn ook hele sociale dieren, ze herkennen hun baasjes en kunnen deze ook affectie tonen. Daarnaast zijn ze dus heel trouw en geven ze veel warmte en liefde. Een hond als huisdier is dus voor heel veel mensen een echte kameraad en kan aanvoelen als een vriend voor het leven!

 

Er zijn ontzettend veel verschillende rassen en de meeste rassen zijn geschikt om als huisdier te houden. Wel is het altijd zo dat je goed moet onthouden dat een hond uiteindelijk wel een dier blijft en een dier kan nu eenmaal soms onvoorspelbaar reageren, het is goed om dit jezelf te realiseren en om ervoor te zorgen dat je de hond goed traint en begeleidt in bijvoorbeeld de omgang met kleine kinderen. Gelukkig zijn honden ook dieren die slim zijn en die makkelijk leren waardoor je dus ook echt veel plezier van je hond kunt hebben en bepaald gedrag ook aan kunt leren. Onthoudt alleen wel dat instinct altijd blijft bestaan en dat dit best een flinke rol bij je hond kan spelen!

 

Ook komt er best wel wat verzorging bij het houden van een hond als huisdier kijken. Zo heeft een hond natuurlijk momentjes naar buiten nodig en dit het liefste meerdere malen per dag. Daarnaast heeft een hond ook verzorging van zijn vacht nodig en eten en drinken. En tot slot kan een hond ook niet goed tegen al te lang alleen zijn dus hij vraagt ook wel echt gezelschap en aandacht van je. Het is goed om je vooraf te realiseren of jij dit een hond kan bieden en om dan zo te beslissen of een hond wel het juiste huisdier voor jou is!

 

Maar bovenal kun je enorm genieten van een hond als huisdier en snappen wij ook zeker dat heel veel mensen dit erg prettig vinden en enorm graag een hond als huisdier hebben willen!

 

Een puppy of een hond uit het asiel

 

Als mensen besluiten om een hond in huis te nemen dan komen ze al snel voor de vraag te staan of ze dan kiezen voor een puppy of voor een hond uit het asiel. Beide is natuurlijk mogelijk en ook kun je van beide enorm genieten.

 

Wel is het natuurlijk zo dat er een groot verschil zit tussen een puppy of een hond uit het asiel. Waar een puppy alles nog moet leren is dat bij een volwassen hond heel anders. Bij een volwassen hond is de basis namelijk al gelegd en dan is het voor jou natuurlijk maar net de vraag hoe die basis is en of je daar mee uit de voeten kunt.

 

Als er een goede basis gelegd is kan het een enorm voordeel zijn als dit niet het geval is dan kan het juist een nadeel zijn. Op deze manier is het gedrag van je hond namelijk ook al voor een groot deel bepaald!

 

Aan de andere kant brengt een puppy ook wel weer wat uitdagingen met zich mee want bij een puppy moet je echt nog alles aanleren en dit vraagt ook zeker wel een investering qua tijd. Voor sommige mensen is dit helaas niet haalbaar en zij kiezen er dan toch liever voor om een hond uit het asiel te adopteren. Ook zijn er veel mensen die sowieso graag voor deze optie kiezen omdat zij graag een hond willen verzorgen die weinig kansen heeft gehad en die anders eenzaam in een asiel blijft zitten.

 

Of je dus kiest voor een puppy of een hond uit het asiel is enorm persoonlijk. Allebei heeft het zo zijn voor- en nadelen en kunnen mensen er dan ook onwijs van genieten! Wat je ook kiest het is altijd heel erg belangrijk om er goed over na te denken en om goed te bekijken of jij je hond wel alles kan bieden wat deze nodig heeft! Zeker qua tijd en verzorging.

 

De kosten die bij een hond komen kijken

 

Veel mensen denken hier helaas niet zo goed over na en dat is eigenlijk enorm jammer maar bij een hond kunnen vaak best wel wat kosten komen kijken! Zo is het ten eerste zo dat het verzorgen van een hond flink in de papieren kan gaan lopen door alle spullen die je hiervoor nodig hebt.

 

Denk bijvoorbeeld aan het voer, verzorgingsattributen, hondenmand, en ga zo maar door. Als je een hond in huis wil nemen dan komt hier best wel even een lijstje bij kijken en het is dan ook belangrijk om hier rekening mee te houden. Uiteraard kun je het vaak zo gek maken als je zelf zou willen maar het is vaak toch ook wel zo dat je sommige dingen toch echt nodig hebt en daar betaal je nu eenmaal voor!

 

Maar vergeet ook vooral de dierenartskosten niet. Wellicht is dat nog wel hetgeen het meest in de papieren gaat lopen bij het houden van een hond als huisdier. Ten eerste heeft een hond inentingen nodig net als vele andere huisdieren. Deze inentingen kunnen best aardig wat kosten. Maar ook de overige dierenartskosten kunnen helaas flink in de papieren lopen en dat is dan ook zeker wel iets om rekening mee te houden als je graag een hond als huisdier wil hebben.

 

En ook de kosten van bijvoorbeeld het knippen van de nagels en het verzorgen of trimmen van de vacht van je hond kan een terugkerende kostenpost zijn die flink wat geld kost! Het is slim om hier vooraf allemaal over na te denken zodat je weet waar je aan toe bent en niet ineens voor onverwachte kosten komt te staan als je hond er eenmaal is. Dit is dan ook vaak een reden dat mensen later een hond toch weer terug naar het asiel brengen en dat is natuurlijk wel heel erg zonde!

 

Heb je wel voldoende tijd

 

Een hond is een gezelschapsdier en heeft ons mensen dan ook echt om zich heen nodig. Als je dus een hond als huisdier houdt is het heel erg belangrijk om wel eerst goed bij jezelf te rade te gaan of je wel genoeg tijd voor de hond hebt, ben je wel genoeg thuis en kun je de hond dus wel genoeg liefde en aandacht en zeker ook verzorging geven.

 

Het is slim om hier goed over na te denken voordatje besluit een hond als huisdier te nemen. Als je er namelijk niet voldoende tijd en aandacht aan kan schenken dan komt dit de gezondheid van de hond niet ten goede, hoe leuk het dan ook is om een hond in huis te hebben wellicht dat je dan toch een andere keuze moet maken.

 

Stel je hebt een drukke baan en bent vijf dagen in de week van huis dan is een hond als huisdier wellicht niet de meest geschikte keuze. De meeste honden vinden het namelijk helemaal niet fijn om heel de dag alleen te zitten en geen gezelschap te hebben. Uiteraard kun je een service inhuren voor het uitlaten maar daarna zal de hond alsnog het grootste gedeelte van de dag alleen zitten. Honden zijn hier niet voor gemaakt en zullen hier dan ook veel last van ervaren.

 

Kijk dus goed en eerlijk naar de indeling van je eigen leven en beslis daarna of een hond daarbij past.

 

Heb je voldoende ruimte

 

Naast tijd is het ook slim om te kijken of je wel voldoende ruimte in huis en eventueel je tuin hebt. Uiteraard is niet ieder ras hetzelfde en zijn er kleine schoothondjes die helemaal niet zoveel ruimte nodig hebben. Maar er zijn ook rassen met grotere honden die toch echt wel een beetje ruimte om zich heen nodig hebben.

 

En dan kan het dus heel fijn en slim zijn om ervoor te zorgen dat ze die ruimte ook hebben. Op die manier zorg je er namelijk voor dat honden lekker om zich heen kunnen rennen en doen en dat is natuurlijk wel zo prettig!

 

Bekijk dus goed welk soort ras jij eventueel in huis wil nemen en welke en vooral ook hoeveel ruimte dit ras nodig heeft. Op deze manier zorg jij ervoor dat je helemaal klaar bent voor de komst van jouw trouwe viervoeter en kunnen jullie hopelijk samen veel avonturen beleven.

 

Een hond als huisdier

 

Zoals je wel kunt lezen heeft het hebben van een hond als huisdier enorm veel voordelen. Honden zijn niet alleen heel sociaal maar ook nog eens gezellig en ze zorgen voor trouw en de nodige beweging. Allemaal hele fijne eigenschappen dus waar je als hondenbaasje enorm van genieten kunt!

 

Wel is het natuurlijk zo dat het heel belangrijk is om goed te kijken of jij wel alles in huis hebt letterlijk en figuurlijk om voor een hond te kunnen zorgen. Dat betekent dat je natuurlijk wel de ruimte moet kunnen bieden die een hond nodig heeft net als de juiste verzorging. Ook is het belangrijk dat je niet de hele dag op pad bent maar voldoende tijd ook hebt om van het gezelschap van je hond te genieten. Tot slot is het ook erg belangrijk om te kijken of je de kosten kunt dragen die komen kijken bij het verzorgen van een hond.

 

Als dit allemaal bij elkaar lukt dan is een hond natuurlijk een ontzettend fijn huisdier waar je ook echt enorm van kunt genieten! Op deze manier is het zo fijn om een beetje gezelschap in huis te hebben. Je kunt kiezen uit heel veel verschillende rassen en natuurlijk uit een puppy of een volwassen hond uit het asiel. Het is belangrijk dat je een klik voelt met de hond en dat jullie echt maatjes zullen zijn. een hond is namelijk enorm trouw en loyaal dus je vindt daarbij een vriend voor het leven.

 

Wij raden iedereen aan om een hond te nemen en hier onwijs van te genieten! Op deze manier kun je heel veel gezelligheid beleven!

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »