{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Bryan, 15 mei 2019

Ben je op zoek naar een houten tuintafel?

Ben je op zoek naar een houten tuintafel?

De tuintafel is één van de plekken in de tuin waar veelvuldig gebruikt van wordt gemaakt. Als het ’s avonds lekker weer is, kan je gezellig en comfortabel dineren aan een tuintafel. Maar, ook voor borrelen, voor het spelen van spelletjes of voor andere zaken kan je een tuintafel perfect gebruiken.

In ons assortiment zie je ongelooflijk veel tuintafels naar voren komen. Deze tuintafels hebben allen hun eigen design, hun eigen vormen, hun eigen afmetingen, hun eigen kleur en hun eigen materiaal. Je kan bij een tuintafel namelijk uit vele verschillende soorten materialen kiezen, waaronder aluminium, graniet, kunststof en wicker. Maar, ook de keuze voor een houten tuintafel is mogelijk. Als je graag een houten tuintafel in je tuin wilt hebben, heb je de keus uit twee verschillende houtsoorten.

Hardhout

De eerste variant is hardhout. Het belangrijkste kenmerk van hardhout is dat het behoorlijk hard is. Dit heeft één belangrijk voordeel tot gevolg; het hout is ook erg sterk. Dit resulteert uiteindelijk in een lange levensduur waar jij van kan profiteren.

Als je voor een hardhouten tuintafel kiest, is de tuintafel in nagenoeg alle gevallen bruin van kleur. Dat is tenslotte de originele kleur van het harde hout. Mocht je graag een andere kleur willen, kan je deze altijd nog over spuiten of in een andere kleur verven.

Teakhout

De andere variant van een houten tuintafel is teakhout. Teakhout is erg populair als het op tuinmeubilair aankomt. Nagenoeg alle soorten tuinmeubelen worden ook van teakhout vervaardigd. Dat is uiteraard niet zonder reden. De belangrijkste voordelen van teakhout liggen in de lange levensduur en het feit dat je weinig onderhoud uit hoeft te voeren. Klinkt dat niet goed?

Over het algemeen zie je bij teakhout vaak dezelfde patronen terugkomen in het hout zelf. Dat is bij hardhout een stuk minder, aangezien hardhout een stuk natuurlijker is.

Heb je naar aanleiding van dit artikel interesse gekregen in een hardhouten tuintafel of een teakhouten tuintafel? In ons assortiment kan je de verschillende varianten met elkaar vergelijken. Bekijk de afbeeldingen en bepaal welke variant jij mooier vindt. Met een houten tuintafel ben je in ieder geval verzekerd van een tafel met een lange levensduur én een mooi, natuurlijk design.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »