{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

30 januari 2021

Ben je op zoek naar een nieuwe parasol? Kijk eens naar de zweefparasol!

Als je écht van jouw tuin wilt genieten, is de aanschaf van sommige producten simpelweg noodzakelijk. Hierbij kun je onder meer denken aan een tuintafel, waardoor je heerlijk in jouw kunt van een lekkere maaltijd kunt genieten en een borreltje kunt drinken. Als je heerlijk bij wilt komen, komt een loungeset of tuinset daarbij perfect van pas. Kortom: sommige tuinmeubelen zijn in elke tuin onmisbaar. Dat geldt niet alleen tuinmeubelen, maar ook voor een parasol.

 

Ongeacht wat voor tuinmeubelen je in jouw tuin hebt staan, moet je rekening houden met de zon. De zon is – zeker in de afgelopen jaren – onwijs fel in ons landje, waardoor jouw huid al snel schade op kan lopen. Het verbranden van de huid is één van de belangrijkste voorbeelden hiervan. Om de verbranding van jouw huid te voorkomen, is de aanschaf van een parasol absoluut aan te raden.

 

Een terechte vraag daarbij is echter: voor welke parasol kun je nou het beste kiezen? In onze ogen is deze keuze voornamelijk van de ruimte in jouw afhankelijk én van jouw voorkeuren. Ons advies is dan ook om vooraf goed over jouw wensen na te denken. Bepaal waar je de parasol graag wilt gebruiken en bepaal ook hoe je de parasol graag wilt gaan gebruiken. Op basis van jouw wensen kun je vervolgens de juiste keuze gaan maken. Een keuze waarbij je dus ook goed rekening moet houden met de ruimte in jouw tuin.

 

Heb je een vrij groot terras dat je graag in de schaduw wilt (kunnen) brengen? Dan is de aanschaf van een zweefparasol aan te raden. Eén van de voordelen van een zweefparasol is namelijk dat deze parasol op verschillende manieren ingesteld kan worden, waardoor je zowel kleinere als grotere oppervlakten moeiteloos in de schaduw kunt brengen.

 

In dit artikel willen we jou graag nader kennis laten maken met een zweefparasol. Dit doen we door te bespreken wát een zweefparasol precies is, wat de voordelen van een zweefparasol zijn én wat de nadelen van een zweefparasol zijn. Ook bespreken we nog in het kort waar je rekening mee moet houden bij het uitkiezen van een zweefparasol.

 

Wat is een zweefparasol precies?

Als je het aanbod van parasols in onze webshop kijkt, zie je verschillende soorten parasols naar voren komen. Het belangrijkste onderscheid hierbij kan gemaakt worden tussen de stokparasols en de zweefparasols. De stokparasols zijn de parasols zoals wij deze al jarenlang kennen. Een zweefparasol is eigenlijk een unieke variant op een stokparasol.

 

Het belangrijkste kenmerk bij een zweefparasol is dat deze parasol géén stok in het midden kent. Nee, in plaats daarvan bevindt de stok van deze parasol zich aan de zijkant. Dankzij een handig mechanisme kun je vervolgens de stand van het grote parasoldoek gewenst instellen, waardoor je al snel van een heerlijke schaduw weet te genieten.

 

Doordat de stok van een zweefparasol zich volledig aan de zijkant bevindt, kun je al snel van meerdere voordelen genieten. Wat deze voordelen precies zijn, bespreken wij graag uitgebreid in dit artikel.

 

Graag willen we je nu alvast wijzen op ons aanbod van zweefparasols. Mocht je specifiek naar een prachtige, hoogwaardige en voordelige zweefparasol op zoek zijn, ben je bij ons sowieso aan het juiste adres. Wij bieden namelijk de beste parasols tegen de scherpste prijzen aan; je geniet hierdoor in onze webshop van een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding. Daarnaast heb je bij ons ook meer dan voldoende keus; wij hebben vrij veel varianten van de zweefparasol in ons assortiment opgenomen. Doordat wij met alleen de beste merken samenwerken, bieden wij bovendien alleen de beste parasols aan!

 

Wat zijn de voordelen van een zweefparasol?

Wil je graag een geschikte parasol voor in jouw tuin aan gaan schaffen? Dan is het allereerst van belang om een keuze te maken tussen een stokparasol en een zweefparasol. Beide varianten hebben zeker hun voor en tegens, waarbij met name in de grotere tuinen je beter voor een zweefparasol kunt kiezen.

 

Waarom dat zo is? Omdat een zweefparasol in de meeste gevallen een ongekend groot parasoldoek kent. Juist door dit grote parasoldoek ben je in staat om bijvoorbeeld het complete terras in de schaduw te brengen. Doordat je het complete terras in de schaduw kunt brengen, kun je op een aangename manier van jouw tuin gaan genieten.

 

Bijkomend voordeel is dat je óp het terras zelf géén ruimte vrij hoeft te houden voor de parasolvoet. Dat is wel het geval als je voor een stokparasol kiest, aangezien de parasolvoet in dat geval echt in het midden van het oppervlakte geplaatst moet worden. Een zweefparasol dien je echter aan de zijkant van het terras neer te zetten, waarna alsnog het gehele terras in de schaduw gebracht wordt. Ideaal!

 

Doordat een zweefparasol over het algemeen vrij groot is, valt deze parasol ook vrij goed in jouw tuin op. Daar hoef je je gelukkig geen zorgen over te maken; de meeste zweefparasols hebben namelijk een prachtige uitstraling. Dat is niet alleen te danken aan het fraaie parasoldoek, maar ook aan de stijlvol vormgegeven stok van een zweefparasol. In verhouding tot een stokparasol oogt een zweefparasol eigenlijk een stuk moderner en hipper.

 

Daarnaast is het ook een feit dat je een zweefparasol perfect op de stand van de zon af kunt stemmen. Zoals je ongetwijfeld weet, verplaatst de zon zichzelf gedurende de dag. Hierdoor krijg je continu met een andere invalshoek te maken, waardoor het goed mogelijk is dat je meermaals op een dag de stand van de parasol aan moet passen. Gelukkig is dat bij een zweefparasol geen probleem, aangezien je het parasoldoek onwijs makkelijk aan kunt passen. Zo kun je het doek niet alleen draaien, maar ook nog eens kantelen. Dat laatste is met name handig als de zon nog niet zo hoog aan de hemel staat.

 

Ook zijn wij van mening dat een zweefparasol méér sfeer met zich mee brengt. Wij vinden het lastig om dit op digitaal papier uit te kunnen leggen, maar je moet eigenlijk eens een zweef- en een stokparasol naast elkaar zien staan. Je ziet dan direct dat een zweefparasol een stuk moderner, hipper, fraaier en stijlvolger oogt. Bovendien past een zweefparasol perfect in zowel een tuin met een landelijke uitstraling als in een tuin met een moderne uitstraling!

 

Verder is het nog goed om te weten dat je de keus uit allerlei soorten zweefparasols hebt. Zo kun je de juiste keuzes op het gebied van afmetingen en kleurgebruik maken. Ga je bijvoorbeeld voor een parasoldoek met een diameter van 300 centimeter? Of kies je voor een parasoldoek met een diameter van 400 centimeter? Beide is mogelijk, met alle dank aan ons uitgebreide aanbod!

 

Ook op het gebied van kleuren heb je méér dan voldoende keus. Je kunt bijvoorbeeld voor een prachtige taupe kleur kiezen, maar je kunt ook voor één van de donkere tinten kiezen. Onder aan de streep is het aan te raden om de kleur van het parasoldoek af te stemmen op de rest van jouw tuin. Je kunt hiermee een prachtig contrast creëren, maar je kunt juist ook voor dezelfde kleurtinten kiezen.

 

Tot slot willen we nog benoemen dat een zweefparasol ook nog handig in te klappen is. Op de momenten dat je de parasol niet gebruikt, wil je ongetwijfeld dat de parasol niet al te vies wordt. Dat is mogelijk door de zweefparasol volledig in te klappen en vervolgens de parasolhoes om de parasol heen te schuiven. Ook met het oog op de levensduur en de opbergmogelijkheden is de aanschaf van een zweefparasol dus aan te raden!

 

Wat zijn de nadelen van een zweefparasol?

Het mag duidelijk zijn: om meerdere redenen is de aanschaf van een zweefparasol aan te raden. Met name als je een grotere tuin hebt, kun je beter voor een zweefparasol kiezen dan voor een stokparasol. Ook op het gebied van de uitstraling is het – wat ons betreft – beter om voor een zweefparasol te kiezen.

 

Als je ons aanbod van zweefparasols gaat bekijken, is het wel goed om te weten dat ook een zweefparasol enkele nadelen met zich mee brengt. Zo is het in onze ogen een nadeel dat een zweefparasol vrij prijzig is. In verhouding tot een stokparasol betaal je voor een zweefparasol echt al snel het dubbele of zelfs het driedubbele bedrag. Ben je bereid om dat bedrag te betalen? Dan is de aanschaf van een zweefparasol zeker aan te raden.

 

Ook is het goed om te weten dat je rekening moet houden met de wind. Op het moment dat het buiten vrij hard waait, is het aan te raden om jouw zweefparasol direct in te klappen. Door de vormgeving staat een zweefparasol namelijk minder stevig dan een stokparasol; dit komt onder meer door de plaatsing van de parasolvoet.

 

Moraal van het verhaal: op de dagen dat het hard waait, kun je eigenlijk geen gebruik van een zweefparasol maken. Aangezien de zomers in ons land echter steeds warmer en aangenamer worden, is dit nadeel wat ons betreft steeds minder belangrijk aan het worden.

 

Slotwoord

Zo, gaat jouw voorkeur uit naar een zweefparasol? Hebben bovengenoemde voordelen jou direct over de streep getrokken? Dat kunnen wij ons maar al te goed voorstellen. Persoonlijk zijn wij ook fan van een zweefparasol, waardoor wij ook besloten hebben om een uitgebreid aanbod van zweefparasols in ons assortiment op te nemen.

 

Je bent van harte welkom om dit uitgebreide aanbod eens te bekijken. Met behulp van de filters aan de linkerkant kun je ook nog jouw voorkeuren doorgeven, waardoor je nóg sneller de perfecte zweefparasol voor in jouw tuin kunt vinden. Van de aanschaf van een zweefparasol ga je absoluut geen spijt krijgen; daar zijn wij van overtuigd!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »