{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

Door Roos, 14 oktober 2021

Ben jij al klaar voor de kerstboom

Het is alweer zover, de herfst is aangebroken. Dit betekent dat veel mensen alweer een beetje beginnen af te tellen naar de kerst. Het lijkt misschien nog ver weg nu maar net zoals ieder jaar zal het ook dit jaar weer een stuk sneller gaan dan je misschien op het eerste gezicht denkt!

 

Over een tijdje is het namelijk toch echt weer zover en kunnen we de feestdagen gaan vieren. Uiteraard zet je vaak voor de kerst al een kerstboom in huis en ga je er al voor zorgen dat je woning in de kerstsfeer komt te verkeren, heel veel mensen beleven hier erg veel plezier aan en kijken hier ook al langere tijd naar uit! Het is dan ook zeker een erg gezellige periode. Buiten is het vaak koud en guur en hoe fijn is het dan om het binnen lekker behaaglijk te hebben en te genieten met elkaar van gezelligheid en sfeer!

 

Een kerstboom draagt dan ook zeker bij aan deze sfeer en gezelligheid. Wel is het zo dat de meningen over wanneer de kerstboom in huis komt enorm zijn verdeeld. De een zou hem het liefst aan het begin van herfst al meteen een plekje in de woonkamer geven terwijl de ander toch echt vindt dat de Sint eerst weer het land uit moet zijn. dit is dus heel erg verschillend en het is dan ook leuk om te zien hoe mensen hiermee om gaan.

 

Vervolgens zijn er op het gebied van kerstbomen ook nog eens heel erg veel keuzes te maken en ook hier gaat eenieder weer verschillend mee om. Waar de een het liefst een echte kerstboom heeft omdat die geur en sfeer nu eenmaal onmiskenbaar met kerst verbonden zijn, heeft de ander liever een kunstboom omdat deze jaren meegaat en ook geen naalden verliest.

 

En zo maakt eenieder zijn persoonlijke keuze hierin en zien we in iedere huiskamer wel weer een ander exemplaar verschijnen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de aankleding van de boom. Ook hierin doet eenieder wat hij fijn en mooi vindt en ook dit kan dus heel erg verschillen!

 

In deze blog nemen we je dan ook mee in de wereld van de kerstboom en laten we zien wat er allemaal mogelijk is. Ook geven we je wat fijne tips om je kerstboom mooi te versieren. Lees je weer met ons mee?

 

Tijd voor de kerstboom of toch niet

 

Het tijdstip voor het plaatsen van de kerstboom in huis verschild bij mensen enorm. Waar de ene het liefst aan het einde van de zomer al de kerstboom in huis wil knallen is de ander hier pas aan het einde van de herfst aan toe en dan nog vinden ze het net een beetje vroeg, wel is het zo dat veel mensen de vuistregel aanhouden om de boom niet voor de sinterklaas viering in huis te halen. Vooral mensen met kleine kinderen houden deze regel aan omdat hier natuurlijk ook het sint feest nog goed gevierd wordt.

 

Het is dus heel erg persoonlijk wanneer jij het dan ook het juiste moment vindt om de kerstboom in huis te plaatsen! Kies dan ook vooral het moment waar jij jezelf goed bij voelt het is ten slotte jouw huis en leven. Wel is het zo dat een echte kerstboom vaak voor de herfst nog niet zo makkelijk ergens te koop is. Maar uiteraard kun je een kunst kerstboom in principe het hele jaar door opzetten. Er zijn zelfs mensen die een boom altijd laten staan al vinden wij dat wel iets te veel van het goede.

 

Een echte boom of een nepper

 

En dan is het natuurlijk de vraag voor welk soort boom ga je? Er zijn hierin namelijk verschillende keuzes om te maken. Ten eerste kun je natuurlijk kiezen tussen een echte kerstboom of een kunstkersboom. Dit is dan ook meteen de belangrijkste keuze om te maken. Uiteraard zitten er aan beide keuzes voor- en nadelen. Het voordeel van een echte kerstboom is de heerlijke geur. Deze is echt onmiskenbaar en het is dan ook echt ontzettend leuk om een echte boom in huis te zetten en hier heerlijk van te genieten. Ook is een echte kerstboom een stuk goedkoper dan een kunstboom en ook dit is voor veel mensen een reden om voor een echte kerstboom te kiezen! Daarnaast zijn er dan ook nog eens verschillende boomsoorten om uit te kiezen en hebben ze ook allemaal hun eigen specifieke tint groen.

 

En dan hebben we natuurlijk ook nog de kunstkerstboom. Ook hierin kun je weer verschillende keuzes maken. Zo kun je ze in allerlei verschillende afmetingen kopen. Van hoog tot kort en van smal tot breed. En ook net als de echte kerstbomen in allerlei verschillende soorten bomen en dus ook kleuren, iedere boom heeft zo zijn eigen specifieke kleur groen en dat maakt dus ook iedere boom uniek. Dit zie je dus niet alleen bij kunstbomen maar ook bij echte kerstbomen!

 

De keuze voor een kunst boom of een echte kerstboom is dus heel persoonlijk, allebei hebben ze zo hun voor- en nadelen. En bij beide kun je best veel verschillende opties kiezen waardoor je dus kunt kiezen voor een boom die helemaal bij je past!

 

Versiering in allerlei kleuren

 

En als dan de boom gekozen is kun je hem natuurlijk ook nog eens gaan versieren en ook dit gebeurt weer op heel veel verschillende manieren! Waar de een kiest voor hele uitbundige versiering houdt de ander het liever wat rustiger en andersom. In ieder geval is het zo dat het ontzettend leuk is om een boom te versieren en dat ook hierbij weer de mogelijkheden eindeloos zijn!

 

Zo kun je er bijvoorbeeld aan denken om de boom te versieren met versiering in een kleur en stijl, tegenwoordig zijn goud en zilver bijvoorbeeld weer helemaal terug van weggeweest maar ook kleuren als roze en paars vinden hun weg naar de kerstboom. Maar je kunt ook kiezen voor een traditionele boom, een boom vol met ballen en hangers die je door de jaren heen verzameld op verschillende plekken en die allerlei verschillende kleuren en vormen hebben. Ook dit is natuurlijk heel erg leuk!

 

En zo zijn de mogelijkheden eindeloos en kun je een kerstboom realiseren met versiering die helemaal naar wens is! Niet alleen ballen en hangers geven overigens sfeer aan je boom maar ook slingers zijn erg belangrijk en laten we de absolute sfeermaker niet vergeten, lichtjes in de boom. Deze zijn toch echt wel onmisbaar in iedere kerstboom en zorgen voor heel erg veel sfeer en gezelligheid in huis!

 

Hoe lang laat jij de kerstboom staan

 

En dan is er natuurlijk nog een vraag waar je goed over na moet denken want hoe lang laat jij vervolgens de kerstboom in huis staan? Heel veel mensen vinden dat hij zo snel mogelijk na de kerst viering weer de deur uit moet. Ze verlangen dan weer naar rust en ruimte in huis en zijn eigenlijk wel weer een beetje klaar met al die versiering om hen heen. Ze willen hun huis weer zoals het was en de kerstboom gaat dan ook al snel weer de deur uit! Maar er is ook een hele andere groep mensen. Zij genieten het liefst zo lang mogelijk van de kerstsfeer en willen dit het liefste het hele jaar door meemaken. Zij genieten van het samen zijn met elkaar en daardoor vinden ze het ook erg leuk om die kerstsfeer nog zo lang mogelijk vast te houden en de kerstboom lekker lang te laten staan!

 

De boom staat bij deze mensen soms tot wel ver in het nieuwe jaar nog in de woonkamer. Pas als de lente haar intrede doet verlangen zij ernaar om de boom weer af te tuigen en gaan zij weer verder met het normale leven en ruimen zij alle kerstversiering weer op, om hem vervolgens ook weer heel vroeg in het nieuwe jaar tevoorschijn te halen!

Hoe lang mensen de kerstboom in huis laten staan is dus heel erg verschillend en vooral ook heel erg persoonlijk. Hier zijn dus verschillende mogelijkheden in en dat resulteert erin dat iedereen de kerstboom tot een ander moment in huis laat staan. Wel is het natuurlijk zo dat je bij een echte boom soms wel gedwongen bent om hem wat eerder naar buiten te doen omdat de naalden dan enorm uit gaan vallen en de boom helemaal kaal zal worden. Gelukkig heb je dit probleem niet bij een kunstboom.

 

Niet alleen een boom in huis

 

Naast de kerstboom is er natuurlijk nog veel meer leuke en vooral natuurlijke kerstversiering die je in huis kunt halen. Zo kun je met de takken van een dennenboom heel veel kanten uit. Je kunt de takken bijvoorbeeld als decoratie gebruiken om een mooie versiering in je woning te maken. Denk aan het versieren van een trap of een schouw, maar ook kun je de takken samenbinden en hier toefjes van maken die je her en der neerhangt!

 

Op deze manier breng je dus heel veel versiering in huis en zorg je ervoor dat alles er heel gezellig uit komt te zien! Zo blijft het dus ook zeker niet alleen bij een kerstboom. Ook heb je nog de mistletoe takken, ook deze kunnen heel erg goed een plekje in huis vinden. Zo kun je ze in de deuropening hangen en degene die eronderdoor loopt kan dan een kus ontvangen. Een erg leuke traditie die ook veel mensen in ere houden!

 

Het is dus vooral ook erg leuk om met een natuurlijke versiering in huis te werken. Op deze manier breng je ook echt die ouderwetse gezelligheid in huis en dat is natuurlijk op en top genieten van sfeer en gezelligheid!

 

Ben jij al klaar voor de kerstboom

 

De grote vraag is nu natuurlijk nog steeds of jij al klaar bent voor de kerstboom. Is het bij jou al zover dat je zin hebt om de kerst in huis te halen en de boom een plekje te geven of wacht je liever nog even af. Dit is natuurlijk heel erg persoonlijk zoals je wel hebt kunnen lezen en iedereen gaat hier anders mee om. De een heeft de boom al heel erg vroeg staan terwijl de ander hier nog even mee wacht, op deze manier kun je dus heel erg genieten van een kerstboom in huis en kies je ook nog eens voor een manier van kerstvieren die helemaal bij je past.

 

En dan heb je ook nog eens veel keuzes, want ga je voor een echte boom of een kunstboom, en zo ja welke kleur en vorm kies je dan. Ook hier kun je dus alle kanten mee op en zo kun je dus kiezen voor een boom die helemaal bij je wensen past! wij zouden het dan ook zeker iedereen aanraden om voor een boom te kiezen waar je blij van wordt en waar je heel erg van kunt genieten! Op deze manier kies je dus een boom die helemaal aan jouw wensen voldoet en die ook helemaal past in je woning.

 

Daarnaast is het natuurlijk ook zaak om vooral de versiering niet te vergeten. Want ook hier kun je dus heel veel kanten mee op! De mogelijkheden die je hebt om voor versiering in huis te kiezen zijn dan ook eindeloos! Zo kun je kiezen voor bomen met een hele klassieke versiering, denk dan aan rood en gouden ballen en slingers en lichtjes niet te vergeten, maar je kunt ook gaan voor hele hippe kleuren zoals roze en paars of zelfs zwart en wit. En zo kun je dus alle kanten op en op die manier komt alles er mooi en gezellig uit te zien!

 

Of jij dus al klaar bent voor de kerstboom zou zomaar het geval kunnen zijn. Je hebt dan in ieder geval wel erg lang plezier van de gezelligheid in huis en dat is tenslotte waar het allemaal om gaat! Genieten van een heerlijke decembermaand!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »