{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 16 december 2021

Ben jij goed voorbereidt op de winter

Als je op dit moment buiten loopt dan kun je het eigenlijk al heel erg goed merken en voelen. De Winter heeft zijn intrede gedaan en de temperaturen beginnen dan ook al aardig te zakken! Hier en daar zie je soms in de vroege ochtend al wat rijp of ijsvorming op de ramen en we hebben alweer voor de eerste keer onze autoruit kunnen krabben.

 

Allemaal signalen dat de winter toch echt is begonnen en dat het winterse weer nog wel een tijdje bij ons zal blijven. Daarnaast voorspellen de weermensen ook nog eens de koudste winter van de eeuw. Meer dan genoeg redenen dus om jezelf goed voor te bereiden op deze komende winter en om ervoor te zorgen dat je deze winter zonder al te veel kleerscheuren door komt.

 

Uiteraard is het heel erg goed en verstandig om jezelf te beschermen tegen deze lage temperaturen maar daarmee ben je er vaak nog niet. Ook is het namelijk heel erg verstandig om ervoor te zorgen dat je jouw huis en tuin ook voldoende bescherming biedt tegen deze omstandigheden want ook hier kan soms aardig wat schade ontstaan door het winterse weer, zeker als je niet de juiste voorzorgsmaatregelen neemt.

 

Doe jezelf en je omgeving dus een groot plezier en bereid je zelf op alle gebieden voor op de winter die komen gaat! Hoe je dat nu precies doet gaan wij je in deze blog allemaal vertellen, lees je met ons mee?

 

Een goede voorbereiding is het halve werk

 

Het is natuurlijk een oud gezegde maar wel een gezegde met heel veel waarheid erin. Het is namelijk zeker zo dat een goede voorbereiding het halve werk is! Dit komt dan ook doordat je met een goede voorbereiding een hoop ellende kunt voorkomen natuurlijk. Als je eenmaal in de ellende zit kan het je namelijk flink wat tijd, moeite en soms ook geld kosten om dit allemaal op te lossen. Vandaar dat voorkomen dan ook zeer zeker veel beter dan genezen is!

 

Ook als de winter zijn intrede doet kun je jezelf hier dus maar beter heel goed op voorbereiden en gelukkig kun je dit ook op een aantal verschillende manieren doen. Ten eerste zorg je er namelijk voor dat je alles klaar hebt om deze periode te trotseren. Denk dan aan op persoonlijk gebied bijvoorbeeld warme kleding maar ook zaken als een muts, wanten en sjaal zijn handig om op orde te hebben. En wat denk je van als het glad wordt buiten of er komt sneeuw te liggen? Dan ben je toch zeker maar wat blij met warme snowboots aan je voeten! Het is dan ook zeker heel belangrijk om dit allemaal goed te regelen zodat je straks goed de kou kunt trotseren zonder natte voeten.

 

Maar ook aan sneeuwplezier kun je denken, zorg bijvoorbeeld voor een slee en schaatsen. Zeker als je kinderen hebt is dit heel erg leuk en handig en vaak is het helaas zo dat als er eenmaal sneeuw ligt je dit nergens meer kunt krijgen! Je kunt jezelf dus maar beter goed voorbereiden en dit allemaal in huis hebben zodat je straks heerlijk kunt genieten van het winterse weer!

 

We kunnen dus zeker wel stellen dat een goede voorbereiding het halve werk is en dat dit je veel tijd en moeite scheelt op een later moment. Maar hoe gaat die goede voorbereiding dan eigenlijk in zijn werk? En wat heb je hier dan allemaal bij nodig? Dat laten we je graag nog even zien!

 

Voldoende warmte in de winter

 

Ten eerste is het in de winter dus heel erg belangrijk om voor voldoende warmte te zorgen op allerlei gebieden! In de eerste plaats natuurlijk voor jezelf. Als het flink koud gaat worden en zelfs gaat vriezen dan is het natuurlijk wel zo fijn als je jezelf goed warm kunt houden. Dit kun je natuurlijk in de eerste plaats doen door lekkere warme kleding te dragen! Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke warme winterjas of warme schoenen en laarzen. Maar denk ook aan broeken en truien. Zorg er allemaal voor dat dit heerlijk warm is zodat je optimaal van de kou kunt profiteren zonder het ook echt koud te krijgen. Vaak moet je door regen en wind naar buiten en het is dan natuurlijk wel zo prettig als je dit kunt doen terwijl je goed en warm aangekleed bent!

 

Voldoende warmte is dus echt een pluspunt. Maar dit geld dus niet alleen voor buiten maar zeker ook voor binnen. Ook hier is het namelijk erg belangrijk om er voor te zorgen dat de temperaturen aangenaam zijn en dat je het niet koud zal gaan krijgen! Dit doe je natuurlijk in de eerste plaats door de verwarming goed aan te zetten. Doe dit dan ook regelmatig en zeker als het vriest. Als het vriest raden we ook aan om de verwarming steeds op een onderhoudstemperatuur te houden zodat je leidingen ook goed warm blijven. Bij erg lage temperaturen riskeer je namelijk de kans dat je leidingen kapot vriezen en zelfs gaan barsten met alle gevolgen van dien. Je snapt natuurlijk vast wel dat je dat veel beter kunt voorkomen en vandaar dat het ook erg belangrijk is om ervoor te zorgen dat je altijd de verwarming aan laat staan als het buiten hard vriest.

 

Als je dus zorgt voor voldoende warmte voor jezelf en je omgeving dan kom je vast en zeker op een goede manier de winter door! Besteed hier dan ook tijd en aandacht aan en voorkom zo een heleboel problemen.

 

De warmte lekker binnen houden

 

Als het buiten erg koud is heb je het natuurlijk binnen graag lekker warm. Toch kan het zo zijn dat dit lang niet altijd lukt en dat het dus soms zelfs lastig om de warmte lekker binnen te houden. Maar hoe kun je er nu toch voor zorgen dat de warmte binnen blijft en dat de temperatuur dus aangenaam zal blijven? Hier zijn gelukkig een aantal hele handige tips voor!

 

Ten eerste is het zo dat het zeker aan te raden is om ervoor te zorgen dat de temperatuur binnen aangenaam is zodat je hier heerlijk warmt kunt bijkomen van de kou buiten. Toch kan de kou van buiten makkelijk door naar binnen dringen als je hier niet de juiste maatregelen bij neemt. En deze maatregelen zijn eigenlijk vrij simpel.

 

Ten eerste beginnen we met de ramen, dit is een bekende plek waar veel kou vanaf kan komen en waar veel warmte door kan ontsnappen. Het is dan ook belangrijk om te zorgen dat dit niet kan gebeuren en dit doe je door het plaatsen van goede raambekleding. Hierdoor zal de kou buiten blijven en kan de warmte ook lekker binnen blijven, het gevolg een heerlijke en aangename temperatuur binnen!

 

Maar kijk ook vooral naar gaten en kieren in huis. Dit zijn dus ook echt bekende plekken waardoor heel erg veel kou je woning binnen kan komen en dat is zo ontzettend zonde! Op deze manier wordt het namelijk al snel onaangenaam binnen en ook kan er zo tocht ontstaan. Dat wil je natuurlijk allemaal veel liever voorkomen vandaar dat het ook zeker aan te raden is om ervoor te zorgen dat je de kou zoveel mogelijk buiten laat en dat gaten en kieren dus gedicht zijn zodat er geen kou door naar binnen kan komen!

 

En ook doe je er goed aan om zoveel mogelijk de deuren van de verschillende ruimtes in huis dicht te houden. Als je deze open laat staan kan de koude lucht van de ene ruimte heel gemakkelijk richting de andere ruimte gaan en dat is natuurlijk net wat je wil voorkomen. Om er dus voor te zorgen dat de temperatuur overal in huis lekker aangenaam zal blijven is het dus zeker aan te raden om de deuren van alle ruimtes dicht te houden!

 

Je tuin in de winter

 

We hebben nu dus vooral heel erg laten zien hoe je jezelf en je woning zo goed mogelijk tegen de kou beschermt maar hoe zit dat eigenlijk met je tuin vraag je jezelf nu misschien af? Uiteraard is veel natuur in je tuin sowieso al gewend om in de kou te staan maar dat geld lang niet voor alles in je tuin en daarom zijn er dus ook hier zeker een aantal voorzorgsmaatregelen die je het beste kunt nemen om ervoor te zorgen dat je tuin ook in de winter goed bestand zal zijn tegen de kou!

 

Ten eerste is het slim om te kijken naar de beplanting in je tuin? Welke beplanting kan er goed tegen de kou en welke juist helemaal niet? En hoe kun je ervoor zorgen dat de beplanting in je tuin goed bestand is tegen de kou? Soms is het namelijk nodig om beplanting beter te beschermen, dit kun je soms doen door bepaalde planten in je tuinhuis of schuur te zetten als het erg hard gaat vriezen, maar ook kun je soms planten inpakken. Op deze manier zorg je er namelijk ook voor dat beplanting weer goed meekan en dat het de vries kou kan trotseren.

 

Op deze manier hoop je natuurlijk dat de beplanting in je tuin voldoende beschermd zal zijn tegen lage temperaturen of dit natuurlijk ook echt zo is in de praktijk dat zal nog moeten blijken!

 

En heb je al aan de buitenkraan gedacht? Dit is iets waar veel mensen niet direct bij stilstaan maar wat voor flink wat kosten kan zorgen als je het niet goed aanpakt! Als je namelijk je buiten kraan niet afsluit in de winter kan deze bevriezen met alle gevolgen van dien. Het gevolg kan dan namelijk zijn dat ook de leidingen kapot gaan en het is een aardig dure grap om dit later weer te laten repareren. Je snapt dus ook wel dat voorkomen ook in dit geval beter dan genezen is en dat je er dus maar beter voor kunt zorgen dat de buiten kraan afgesloten is voordat het echt koud gaat worden zodat je hier geen problemen mee krijgt. In het voorjaar kun je hem dan weer mooi aansluiten. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat je deze kraan in de winter buiten toch niet nodig hebt dus het is geen probleem voor veel mensen om deze voorzorgsmaatregel te nemen!

 

En wie heeft er nog nooit te maken gehad met gladheid in de tuin? Je kent het wel je moet wat uit je tuinhuis pakken en de weg naar je tuinhuis is helemaal bevroren. Dat is natuurlijk niet handig en kan flink vervelend zijn daarnaast kun je er ook nog eens lelijk over vallen. Het is dan ook heel erg aan te raden om ervoor te zorgen dat je dit pad goed ijsvrij houdt. En gelukkig kun je dit vrij makkelijk doen met strooizout. Zorg dat je er voordat het gaat vriezen wat strooizout op gooit en zo voorkom je straks gevaarlijke situaties!

 

De juiste voorbereiding voor de winter

 

Zoals je dus wel kunt zien zijn er aardig wat voorbereidingen die je voor de winter kunt treffen om ervoor te zorgen dat je straks zo goed mogelijk de winter doorkomt. op deze manier zorg je er namelijk voor dat je in de winter niet voor verrassingen komt te staan en dat je op allerlei manieren de koud goed kunt trotseren! Ook zorg je er op deze wijze voor dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan door schade en bijvoorbeeld bevroren leidingen. Zorg er daarom ook echt voor dat je alles in goede banen zal leiden zodat je zonder al te veel kleerscheuren de winter door zal komen!

 

Maar ook in huis is het natuurlijk erg belangrijkom het lekker warm te hebben en ook hier kun je met een goede voorbereiding gelukkig voor zorgen! Op deze manier blijft het binnen dus lekker warm en is het heerlijk om bij te komen in huis na de kou buiten. Lekker warm met een kop warme thee of chocolademelk op de bank voor de verwarming terwijl het buiten vriest dat het kraakt. Een echte Hollandse winter, jij bent er klaar voor!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »