{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 2 december 2022

Breng de kleur rood terug in je tuin

In de jaren 70 kon je er bijna niet omheen, de kleur rood kwam je toen bijna overal tegen en zeker bij de inrichting van je woning en je tuin was het een kleur die je eigenlijk altijd wel terug zag komen. De kleur rood heeft dan ook een aantal fijne eigenschappen die het dan ook heel begrijpelijk maken dat juist deze kleur zo in de mode was. Het was dan ook met recht een ware trendkleur te noemen! Maar waar kwam deze trendkleur dan eigenlijk vandaan? En wat maakte deze trendkleur dan zo bijzonder?

 

Tijd om dat eens wat verder uit te gaan zoeken en om ook eens te kijken naar hoe je de kleur rood nu eigenlijk het beste terug kunt laten komen in je tuin want hier zijn dus wel een aantal hele fijne manieren voor. Vaak zien we dat mensen de kleuren in de beplanting in een tuin terug laten komen maar dat hoeft dus zeer zeker niet de enige manier te zijn. Er zijn echt nog heel veel andere fijne manieren te vinden waarop je de kleur rood dus terug kunt laten komen in je tuin.

 

Lees dus snel met ons mee en leer hoe jij er ook voor kunt zorgen dat je handig en snel kleur aan je tuin toe kunt voegen. Wij helpen je dan ook graag op weg.

 

Waarom specifiek de kleur rood

 

Kleur in de tuin is iets wat vaak gebruikt wordt en wat we dus ook iedere keer voorbij zien komen. Nu zijn er natuurlijk heel erg veel verschillende kleuren en iedere kleur heeft zo zijn persoonlijke eigenschappen. Hier staan kleuren dan ook om bekend dat ze een speciaal gevoel met zich mee brengen. De ene kleur maakt heel erg blij en vrolijk, de andere kleur zorgt voor rust en weer een andere kleur zorgt ervoor dat de energie gaat stromen.

 

Heel leuk natuurlijk om je te verdiepen in al die verschillende eigenschappen en dit kan dan ook enorm helpen om ervoor te zorgen dat je een kleur kunt kiezen die helemaal bij de wensen die jij voor je tuin hebt past.

 

Maar waarom nu specifiek de kleur rood, waarom zagen we in de jaren 70 nu juist deze kleur zoveel terug en waarom komt ook nu deze kleur weer steeds meer naar voren. Dat is zeker iets om eens goed naar te kijken en om dat beter te begrijpen is het ten eerste nodig om de eigenschappen van deze kleur eens goed onder de loep te nemen.

 

Hiervoor is het ten eerste nodig om eens goed te kijken welk gevoel de kleur rood nu eigenlijk teweeg brengt en welke eigenschappen deze kleur dus heeft. Rood is een kleur die staat voor warmte en liefde en sfeer. Iets wat mensen natuurlijk graag terug zien in hun tuin. Als je de kleur rood dus toevoegt aan je tuin heb je eigenlijk meteen een hele fijne en vooral ook warme sfeer in je tuin te pakken en dat is natuurlijk precies de bedoeling.

 

Dit verklaart dan ook meteen waarom nu juist de kleur rood zo een groot succes is voor in je tuin en waarom we dus ook juist deze kleur zo vaak voorbij zien komen!

 

De kleur rood terug laten komen in de beplanting in je tuin

 

De meest voorkomende manier waarop we zien dat mensen een kleur terug laten komen in de tuin is toch wel met de beplanting in de tuin. Dit zien we dan ook zeker vaak gebeuren. Er zijn dan ook heel veel bloemen en planten te vinden waar de kleur rood in terug komt. Ten eerste zien we natuurlijk rode bloemen en ook dat is dan meteen een hele fijne manier om meer rood in je tuin terug te laten komen. Deze bloemen zijn er dan ook in veel verschillende soorten en hier heb je dan ook veel keuze in. Maar niet enkel maar met bloemen kun je natuurlijk goed uit de voeten als je de kleur rood terug wil laten komen in je tuin. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om bepaalde struiken in je tuin een plekje te geven en om dan te kiezen voor struiken die bijvoorbeeld rode besjes bevatten. Ook dit zorgt natuurlijk handig en snel voor de kleur rood in je tuin en ook nog eens op een hele natuurlijke manier.

 

En als je dan bij de beplanting zelf de kleur rood niet echt tot zijn recht kan laten komen dan is het altijd nog een optie om bijvoorbeeld een rode pot of bloembak te kiezen of om hier rode accenten op terug te laten komen. Op die wijze voeg je dus ook de kleur rood mooi toe aan je tuin en kun je dit zelfs wat subtieler aanpakken. Iets wat veel mensen aanspreekt.

 

Werken met accessoires

 

Eigenlijk is een andere hele bekende manier om een bepaalde kleur in je tuin terug te laten komen het werken met accessoires. Ook dit kun je weer op een aantal hele fijne manieren doen. Ten eerste kan het heel handig zijn om te kijken welke accessoires er nog ontbreken in jouw tuin en kun je die vervolgens heel fijn in het rood alsnog toevoegen. Maar ook kun je goed kijken naar welke accessoires ook sfeervol ogen uitgevoerd in het rood en dat zijn er natuurlijk nogal wat!

 

Denk ten eerste eens aan mooie bloempotten of bloembakken in de kleur rood of met rode accenten. Dit zorgt direct voor veel sfeer en gezelligheid in je tuin en de kleur rood komt op deze manier dan ook meteen goed naar voren. Maar ook kun je denken aan kussens of plaids in de kleur rood of met rode accenten. Ook dit is een prima manier om een bepaalde kleur een plekje in een tuin te geven en zorgt ook nog eens voor veel sfeer en gezelligheid.

 

En wat dacht je van beelden of ornamenten. Deze zijn meestal van steen en hout maar wist je dat je deze vaak ook prima een kleurtje kan geven. En hoe leuk is het wel niet om dan natuurlijk de kleur rood op deze wijze terug te laten komen! Zo heb je dus ook meteen weer die sfeer en warmte te pakken waar je naar op zoek bent. Als je deze accessoires vervolgens ook nog eens fijn over je tuin verdeeld dan heb je het plaatje helemaal compleet en heb je heel veel sfeer te pakken!

 

Kijk uit met grote oppervlaktes

 

Soms brengen we ook kleuren toe op grote oppervlaktes in een tuin. Denk dan bijvoorbeeld aan een blinde muur of een schutting. Met de kleur rood kun je hier maar beter mee uitkijken omdat dit anders al snel te overheersend wordt. Het is dan ook beter om deze kleur te beperken tot wat kleinere oppervlakten zodat het allemaal niet te heftig zal worden.

 

Het lastige hieraan is dat als je wel voor grotere oppervlaktes in de kleur rood kiest de kleur al snel overheersend is en je het effect dus ook weer teniet doet en dat is natuurlijk nu juist wat je liever wil voorkomen.

 

Kijk dus uit met grotere oppervlaktes in de kleur rood en verdeel het een stuk beter. Op die manier zie je de kleur dan ook op verschillende plekken terug komen en zorg je zo dus ook voor veel sfeer en gezelligheid en vooral ook warmte in je tuin.

 

Combineren met andere kleuren

 

Het fijne aan de kleur rood is wel dat je het ook heel handig en snel kunt combineren met andere kleuren. Wel is het belangrijk dat dit warme kleuren zijn omdat deze tinten goed bij elkaar passen en elkaar complimenteren. Kleuren die heel goed samen gaan met rood zijn bijvoorbeeld oranje maar ook paars en geel. En dan met name warme tinten geel. Uiteraard heb je ook knal geel maar die bedoelen we dit keer niet. Door kleuren met elkaar te combineren ontstaat er een heel speels en verrassend beeld en juist dat is zo sfeervol en gezellig en maakt dit dan ook tot een heel goed idee. Op deze manier kun je kleuren nog meer tot hun recht laten komen.

 

Let er dan echter wel op dat rood de boventoon blijft voeren omdat dit natuurlijk de kleur is die je graag in de schijnwerpers wil zetten. Kies dan ook bewust voor deze kleur en maak er op deze manier een bonte vertoning van in je tuin.

 

De jaren 70 en de kleur rood

 

De trend die we nu dus terug zien komen waarbij vooral de kleur rood veel in tuinen gebruikt wordt komt dus weer terug na een hele lange tijd. In de jaren 70 was het gebruik van deze kleur in de tuin namelijk ook heel erg populair en werd deze kleur dan ook erg vaak gebruikt om in tuinen toe te passen. En niet zonder reden. De kleur rood voegt namelijk zoveel sfeer en warmte aan een tuin toe. In de jaren 70 zagen we verder vooral dat deze kleur veel gecombineerd werd met de kleuren oranje en paars. Dit leken op het oog een beetje gewaagde combinaties maar als je ze eenmaal bij elkaar zag was het toch echt wel onwijs genieten van deze kleuren pracht.

 

De jaren 70 werden dan ook gekenmerkt door kleuren en het is dan ook niet zo vreemd dat deze trend nu weer terug komt en dat we allemaal weer steeds meer kleuren terug laten komen in onze woningen maar ook zeker in onze tuinen, dit zorgt dan ook meteen weer voor een stuk meer gezelligheid en sfeer en we merken dan ook dat deze trends weer meteen onwijs toenemen.

 

De kleur rood stond in deze blog dus centraal en was in de jaren 70 dan ook ruim vertegenwoordigd. In veel tuinen zagen we vooral veel rode planten en bloemen terug komen en ook onwijs veel rode accessoires. Sfeer en gezelligheid stonden op deze manier voorop en dit zag je dan ook zeker overal terug.

 

Onwijs leuk om deze trend nu weer voorbij te zien komen met een echte knipoog naar de jaren 70 daar waar deze trend zijn oorsprong vond.

 

De kleur rood is goed vertegenwoordigd in je tuin

 

Als je dus graag een warme en sfeervolle tuin wil realiseren dan grijp je natuurlijk snel terug naar die echte trend uit de jaren 70 en voeg je dus de kleur rood ruim aan je tuin toe. Dit kun je dan ook nog eens op veel verschillende manieren doen waarop er dus ook altijd wel een manier te vinden is die bij jou en je wensen past. Het is dan ook ontzettend leuk om deze kleur aan je tuin toe te voegen en het zorgt dan ook voor veel sfeer en gezelligheid in je tuin. Maar vooral heel veel warmte want dat is toch wel waar deze kleur bekend om staat.

 

Als je namelijk de kleur rood aan je tuin toevoegt ontstaat er eigenlijk direct een hele warme en gezellige sfeer en dat is natuurlijk ook precies de bedoeling. Door deze warme en gezellige sfeer te realiseren krijgt je tuin meteen een uitnodigende werking. Je voelt je er ook al snel thuis en je visite zal dit ook net zo ervaren. Op deze wijze is je tuin al snel het stralende middelpunt van je sociale leven en ook dat is natuurlijk wel zo fijn!

 

Pas echter wel op dat je de kleur rood niet teveel laat overheersen. Het is een kleur die al vrij snel behoorlijk aanwezig is en dat wil je natuurlijk liever wel een beetje in goede banen leiden en wat beperken. De kleur rood kan anders nog al snel de boventoon voeren. Ook kan het daarnaast een fijne tip zijn om de kleur rood met andere kleuren in je tuin te combineren om er zo een stralend geheel van te maken.

 

Wil jij dus een sfeervolle en warme tuin met een flinke knipoog naar de jaren 70 dan is deze trend en stijl een verrassend goed idee. Voeg dan ook op deze wijze veel sfeer en gezelligheid toe aan je tuin en profiteer hier optimaal van. Lichte accenten, beplanting, het kan allemaal voorbij komen en zorgt voor een sfeervol geheel in je tuin.