{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

Door Roos, 20 september 2021

Brengt de herfst in huis

Het is zover, de herfst komt er weer aan. Een seizoen vol wind, regen, maar ook prachtig gekleurde herfstbladeren, een heerlijk zonnetje en warme chocolademelk. Een seizoen vol verrassingen want het kan best nog flink warm worden in de herfst maar het kan soms ook zelfs al gaan sneeuwen. Het kan dus werkelijk alle kanten op en van het ene uiterste naar het andere uiterste gaan. Dit maakt de herfst tot een heel bijzonder seizoen! Ze zeggen ook weleens in de herfst is alles te koop en dat gezegde lijkt ook helemaal te kloppen!

 

Maar waar de herfst aan de ene kant vooral bekend staat om zijn roerige weer types, staat de herfst ook bekend om de prachtige natuur. Zo krijg je enkel in de herfst de meest prachtig gekleurde bladeren te zien en is het juist in de herfst zo dat er overal kastanjes en beukennootjes te vinden zijn.

 

De herfst is dan ook een heel bijzonder seizoen. Vaak hadden mensen een beetje moeite met de herfst, de zomer is natuurlijk heel erg vrolijk en warm. En in de winter krijg je sneeuw en heb je de gezelligheid van de feestdagen en de herfst zat er dan eigenlijk vaak maar een beetje tussen in. Maar wist je dat de herfst juist een heerlijk seizoen kan zijn waar je ook echt heel erg van kunt genieten! Hoe je dat precies kunt doen vertellen we je dan ook graag in deze blog. Want de herfst is zeker niet alleen buiten leuk, het is minstens zo leuk om de herfst in huis te halen!

 

Haal de herfst in huis

 

We kunnen dus wel stellen dat de herfst een prachtig seizoen is vol verrassingen. Van prachtig gekleurde bladeren tot een heerlijk herfstachtig zonnetje. Het is er allemaal en je kunt er prima van genieten! Vaak gaan we dan ook lekker naar buiten om optimaal van dit mooie seizoen te profiteren, maar wist je dat het minstens zo leuk is om de herfst naar binnen te halen?

 

Het kan namelijk echt ontzettend gezellig zijn om die leuke herfstsfeer naar binnen in je woning te halen en om ook hier optimaal van dit mooie seizoen te genieten! Er zijn natuurlijk verschillende manieren waarop je dit kunt doen en het leuke is dit hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn! al met en paar kleine aanpassingen geniet jij in je eigen woning van de herfst!

 

Zo kun je met leuke accessoires werken maar ook de kleuren van de herfst dragen al snel bij aan deze sfeer, kortom de mogelijkheden zijn eindeloos! En het is dan ook vooral erg leuk om je creativiteit de vrij loop te laten en om te zorgen voor een schitterend resultaat!

 

Een mooie krans aan de voordeur

 

Voor veel mensen vormt een krans aan de voordeur een warm welkom. Zij hebben er dan ook altijd wel eentje hangen vaak aangepast aan het huidige seizoen. In de zomer zien we dan ook vaak prachtige bloemenkransen aan de deur hangen en in de winter natuurlijk de alom bekende kerstkransen. Maar wist je dat er daarnaast dus ook echt prachtige herfst kransen bestaan. Wellicht iets minder bekend maar dus zeker minstens zo mooi!

 

En je kunt deze kransen op verschillende manieren maken. Ten eerste kun je ervoor kiezen om de krans te versieren met allerlei verschillende kleuren herfstbladeren. Een zogeheten blader krans ziet er natuurlijk meteen al herfstachtig en kleurrijk uit en staat vast prachtig op je voordeur. Maar je kunt je ook verder uitleven. Zo zijn er ook mensen die de krans nog verder versieren met dennenappels of kastanjes of allerlei verschillende takjes groen. Kortom de mogelijkheden zijn echt eindeloos en het resultaat vaak geweldig!

 

Vervolgens kun je de krans heel makkelijk aan de voordeur bevestigen en eenieder die naar je voordeur toeloopt voelt meteen een warm welkom en dat is natuurlijk precies de bedoeling! Dus leef jezelf lekker uit met bladeren, kastanjes en allerlei andere herfstartikelen! Dit is overigens ook een ontzettend leuke activiteit om met kinderen te ondernemen!

 

Een prachtig herfstboeket

 

Je zou het misschien niet direct denken maar je kunt dus ook genieten van een prachtig herfstboeket in de herfst! Er zijn namelijk heel veel verschillende bloemen die qua kleuren prachtig bij de herfst passen als deze vervolgens in een boeket verwerkt zijn heb je dus een schitterend herfstboeket en dit ziet er natuurlijk heel gezellig uit!

 

Maar naast mooie bloemen zie je bij een herfst boeket ook vaak de combinatie met gekleurde herfstbladeren om het plaatje compleet te maken. Deze vormen dan samen met de bloemen een werkelijk waar schitterend boeket waardoor je heel kamer meteen in herfstsferen verkeerd en dat is natuurlijk ontzettend gezellig!

 

Ook kun je een herfstboeket heel goed en vooral ook makkelijk zelf maken! Duik hiervoor de natuur in en kies allerlei materialen die je mooi vindt. Zet ze vervolgens bij elkaar in een mooie vaas of bindt ze met een stukje touw tot een boeket en klaar ben je! Dit ziet er vaak schitterend uit!

 

Pompoenen in allerlei soorten en maten

 

En dan hebben we nog een enorm herfstachtig item, namelijk de pompoen! Voor veel mensen staat de pompoen toch wel echt symbool voor de herfst en dat is natuurlijk ook niet zo vreemd. Ten eerste heeft de pompoen namelijk een prachtige kleur, hij is er in verschillende tinten die allemaal doen denken aan de herfst. En ten tweede is de pompoen ook nog eens schitterend van vorm waardoor je helemaal het gevoel hebt alsof je de herfst in huis haalt.

 

We hebben al eens eerder in een van onze blogs laten zien hoe je met pompoenen een hele gezellige sfeer neer zet in je tuin. Zo kun je ze gezellig bij de entree van je woning zetten met wat kaarsen of waxinelichtjes ertussen en je hebt meteen een schitterende entree! Maar dat is niet het enige, zo kun je ook binnen in huis met de pompoen allerlei kanten op en dat doe je dan dus zo!

 

Het is bijvoorbeeld heel erg leuk om een paar pompoenen in verschillende vormen en maten bij elkaar neer te zetten met bijvoorbeeld een vaas met een herfstboeket ertussen. Maar het is ook leuk om er kaarsen of waxinelichtjes tussen te zetten. Op deze manier ziet het er heel mooi en gezellig uit en kun je dus optimaal genieten van de pompoenen in huis!

 

En wist je trouwens dat ze er niet alleen heel erg mooi uitzien maar dat je er ook de meest heerlijke gerechten mee kunt bereiden! Denk bijvoorbeeld aan een verrukkelijke pompoensoep, of pompoenfrietjes. Het is allemaal mogelijk en zorgt ervoor dat wij in ieder geval groot fan zijn van de pompoen!

 

Een herfsttafel voor de kinderen

 

Wie kent het niet van vroeger? De originele herfsttafel zowel op school als thuis hadden wij er vaak eentje staan! Een ontzettend leuke traditie waar kinderen ook nog eens erg leuk van kunnen leren maar ook creatief mee bezig kunnen zijn! het is een heel slim idee om eerst met je kinderen op avontuur te gaan. Neem ze gezellig mee naar het bos en ga met elkaar allerlei items verzamelen die te maken hebben met de herfst. Op deze manier leg je dus de basis voor een herfsttafel. Het leuke is dat kinderen hierbij ook meteen heel veel kunnen leren. Er komen ongetwijfeld veel vragen bij ze op en het is ontzettend leuk om hiermee met ze aan de slag te gaan! Zo geef je de herfsttafel ook meteen een educatief karakter!

 

Als er dan uiteindelijk van alles verzameld is dan is het tijd om de herfst tafel vorm te gaan geven. Kiest hiervoor ten eerste een leuk plekje in huis en uiteraard een fijne tafel waarop de herfst tafel zal komen te staan. Vervolgens kun je aan de slag. Geef alle verzamelde spullen een plekje en knutsel er nog het een en ander bij. Op deze manier krijg je een hele persoonlijke herfst tafel waar je kinderen graag naar willen kijken. Als er vervolgens visite komt is het ontzettend leuk voor ze om vol uit te vertellen over alle schatten die ze gevonden hebben en wat ze er allemaal mee kunnen doen!

 

Daarnaast kunnen ze de herfst tafel gedurende het seizoen ook iedere keer weer een beetje bijvullen om zo tot een mooie totale tafel te komen waar ze heel het seizoen plezier van hebben! Tot slot kan het ook heel erg leuk zijn om de herfst tafel op de foto te zetten en ook alle toevoegingen die er steeds bij kwamen kijken! Op deze manier kun je er later bijvoorbeeld een leuk fotoboekje van maken waar je kinderen met veel plezier in kunnen bladeren! Hoe leuk is dat om op deze manier op deze leuke ervaring terug te kunnen kijken!

 

Wij vinden een herfst tafel zeker als je kinderen hebt dan ook zeker een ontzettend goed idee waar je heel veel plezier aan kunt beleven! Daarnaast kost het ook nog eens niets doordat je alles zo uit de natuur haalt! En je bent ook nog eens actief bezig! Wat wil je nu nog meer!

 

Herfstige kleuren in huis

 

Een andere leuke tip om de herfst in huis te halen is door herfstige kleuren in huis te gebruiken. Op deze manier krijg je eigenlijk al heel erg snel een herfstachtig sfeertje! Alles oogt dan zoals de herfst is en de kleuren in huis laten je dan ook aan de herfst denken en dat is natuurlijk heel erg fijn!

 

Uiteraard hoef je niet meteen verf en rollers te halen en je muren van kleuren te voorzien, het is al heel erg leuk als je deze kleuren in de accessoires in je woning terug laat komen! Op deze manier kun je later ook weer heel erg makkelijk wisselen en dat is natuurlijk helemaal een succes! Als je dan op bepaalde accessoires uitgekeken bent of als de zomer weer in aantocht is dan wissel je ze gewoon om en dat ziet er dan ook weer heel gezellig uit!

 

Maar wat zijn dan echte herfst kleuren horen we je denken, ten eerste allerlei rood en oranje tinten, maar ook allerlei bruintinten en groen, denk dan aan mosgroen bijvoorbeeld. Als je deze tinten op welke manier ook in huis haalt dan zullen ze je aan de herfst doen denken.

 

Breng de herfst in huis

 

Zoals je dus kunt zien kun je op heel erg veel manieren de herfst in huis halen. Zo kun je dit doen door het gebruik van allerlei kleuren maar ook door het gebruik van allerlei materialen die de sfeer van de herfst uitstralen.

 

Daarnaast is het natuurlijk ook ontzettend leuk om lekker op pad te gaan en echte herfst materialen in de natuur te verzamelen. Hierdoor haal je dus letterlijk een stukje herfst in huis en dat is natuurlijk wel heel erg fijn en leuk om te doen! Hierdoor kom je zelf ook meteen even lekker buiten en kun je misschien zelfs genieten van een heerlijk herfst zonnetje, zo sla je dus meteen twee vliegen in een klap!

 

Het is vooral belangrijk dat je zelf kijkt naar een manier die het beste bij je past. zoek een manier van herfst in huis brengen waar jij blij en vrolijk van wordt en die dus helemaal bij je past. vervolgens is dit de manier waarop jij in je eigen woning het beste de herfst in huis kunt brengen!

 

Vervolgens kun je een heel seizoen lang genieten van de sfeervolle herfst sfeer in huis! Maandenlang ademt jouw woning herfst en is het een en al gezelligheid! Het is dan ook absoluut een echte aanrader om ook de herfst in huis te halen en hier heerlijk van te genieten!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »