{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

Door Roos, 2 november 2021

Creatief met bladeren

Nu de herfst weer in ons land is zien we ook steeds meer bladeren verkleuren en van de bomen afvallen. Dit zorgt voor een prachtig beeld want overal waar je kijkt kun je de meest prachtig gekleurde blaadjes zien verschijnen. De herfst is dan ook een seizoen wat zich zeer kenmerkt door schoonheid en waar veel mensen ook enorm van genieten!

 

Naast dat deze blaadjes er prachtig uitzien kun je er ook nog eens allerlei leuke dingen mee verzinnen! Je kunt ze namelijk op verschillende manieren verwerken in leuke doe het zelf projecten. Zo kun je er mooie versiering van maken voor in of buitenshuis maar kun je er ook leuke kinderknutselwerken mee maken goed voor uren knutsel plezier. Hoe simpel kan het eigenlijk zijn pak een paar blaadjes die in deze tijd van het jaar overal te vinden zijn en ga aan de slag! Laat daarbij vooral ook zelf je eigen creativiteit de vrije loop zodat je nog meer leuke plannen kunt bedenken om ervoor te zorgen dat je de meest leuke items met deze blaadjes kunt maken!

 

Het leuke is dat je met deze mooie herfstblaadjes heel veel kanten op komt. Ze laten zich namelijk heel makkelijk verwerken in een kunstwerk. Daarnaast zijn ze ook nog eens overal te vinden op dit moment en helemaal gratis dus wat wil je nog meer. Daarnaast is het vooral ook heel erg leuk dat deze blaadjes zoveel verschillende kleuren hebben en er dus heel gezellig en kleurrijk uit komen te zien!

 

De herfst is in het land

 

We merken aan alles dat de herfst weer in ons land is. De blaadjes vallen van de bomen. Het weer veranderd enorm. Van warme dagen vol met zon belanden we nu in donkere dagen vol regen en wind. Dit weertype is echt kenmerkend voor de herfst. Maar toch zit er soms ook een mooie dag bij met een heerlijk herfstzonnetje. Op deze dagen is het extra genieten van al het moois wat de herfst ons te bieden heeft en dit doen we dan ook zeker met volle teugen!

 

Eigenlijk heeft natuurlijk ieder seizoen in ons land zo zijn charme maar bij veel mensen heeft de herfst toch wel een stapje voor. Dit komt met name doordat er dan zoveel moois te zien is in de natuur. De prachtig gekleurde herfstbladeren vormen dan ook een schilderachtig plaatje waar iedereen heerlijk van kan genieten!

 

Nu de herfst weer in het land is worden de dagen weer korter en liggen de blaadjes voor het oprapen en daar maken we in deze blog dan ook graag gebruik van! We laten je namelijk heel graag zien wat voor leuks je allemaal met herfstblaadjes kunt doen en hoe je ze in de meest leuke en originele doe het zelf projecten kunt verwerken, lees je met ons mee?

 

Een lichtjesslinger

 

Als eerste hebben we een heel leuk doe het zelf project voor je klaar staan waar je ook nog eens erg weinig bij nodig hebt! Met slechts een simpele slinger kerstboomlampjes en wat herfstblaadjes en een stuk touw ben je er namelijk al! Het idee is eigenlijk heel erg simpel, we gaan de lichtjesslinger versieren met bladeren zodat er een prachtige herfstslinger ontstaat! Het resultaat is daarna ontzettend leuk want je ziet dan namelijk de herfstblaadjes prachtig verlicht met de lampjes en dat zorgt voor een bijna sprookjesachtig resultaat!

 

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is op de slinger hier en daar wat herfst blaadjes bevestigen en dat kun je weer heel makkelijk op een aantal verschillende manieren doen. Ten eerste kun je dit met secondelijm doen of lijm uit een lijmpistool op deze manier lijm je namelijk heel simpel de blaadjes vast aan de lampjes slinger. Maar je kunt er ook voor kiezen om dit met een stuk touw te doen. Maak steeds een gaatje in de bladeren haal daar het stukje touw doorheen en bindt ze op deze manier aan de lampjes slinger. En tot slot kun je ook nog gaan voor een stukje ijzerdraad. Steek het stukje ijzerdraad door de blaadjes en buig ze op deze manier ook om de lampjes slinger. Op deze manier krijg je een heel leuk en simpel resultaat en dat zorgt ervoor dat de lampjes er prachtig uit komen te zien en dat de blaadjes heel mooi verlicht worden! Met als eind resultaat een sprookjesachtige lichtslinger helemaal in herfst stijl!

 

Een blaadjesslinger

 

En dan hebben we ook nog een hele leuke variant op deze lichtjes slinger. Namelijk een simpele blaadjes slinger! Het idee hierachter is heel erg simpel. Het enige wat je hoeft te doen is de blaadjes aan een touw vast te maken en er op deze manier een leuke slinger van te maken!

 

Het leuke hierbij is als je kiest voor blaadjes in verschillende soorten en maten en kleuren zodat je echt werkelijk waar een heel speels resultaat krijgt! Op deze manier komt het er erg mooi uit te zien en dat is natuurlijk wel zo leuk! Wissel de blaadjes in de slinger vervolgens af met kleur en vorm en je krijgt een prachtig eind resultaat!

 

Een prachtige herfst krans

 

Veel mensen hebben met de kerstdagen een prachtige kerstkrans aan de deur hangen. Maar wist je dat het niet alleen leuk is om met kerst een krans aan de deur te hebben hangen maar ook met de herfst. Het is namelijk ontzettend leuk om een echte herfstkrans te maken en om deze vervolgens aan de voordeur te hangen! Dit ziet er niet alleen ontzettend gezellig uit maar zorgt ook nog eens voor een echte herfstsfeer als je naar de deur komt lopen!

 

En wist je dat het ook nog eens vrij makkelijk is om een echte herfst krans te maken. Je hebt er ten eerste helemaal niet zo heel veel voor nodig en ten tweede is het ook nog eens een leuke manier om al je creativiteit kwijt te kunnen! Je kunt de krans namelijk zo maken als je maar wil en er op deze manier voor zorgen dat hij helemaal naar eigen ontwerp is!

 

Het enige wat je nodig hebt is de basis voor een krans. Deze kun je kopen in de vorm van piepschuim of steekschuim maar je kunt er ook voor kiezen om een ijzeren ring te gebruiken. Vervolgens ga je deze dus helemaal decoreren zodat er een prachtig gevulde herfst krans ontstaat! Dit doe je door er bijvoorbeeld allemaal bladeren in te steken of door er wat losse takjes tussen te stoppen. Maar het is bijvoorbeeld ook heel erg leuk om er wat kastanjes of beukennootjes op te lijmen voor een extra herfst gevoel! Kortom je kunt er dus alle kanten mee op en er helemaal voor zorgen dat het een prachtige krans wordt die helemaal mooi bij je voordeur past!

 

Een herfst kunstwerk aan de muur

 

Wie goed kijkt naar herfst bladeren kan hier echte kunstwerkjes in ontdekken. Ze hebben dan ook vaak de meest prachtige kleuren en zien er daarnaast ook nog eens prachtig uit. Ze hebben naast verschillende kleuren ook nog eens verschillende vormen en dit zorgt voor een prachtig resultaat!

 

Met al deze mooie herfstbladeren kun je natuurlijk heel erg makkelijk een ontzettend mooi kunstwerk maken om aan de muur te hangen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een grote fotolijst. In plaats van een foto maak je een mooie collage van allerlei prachtig gekleurde herfstbladeren. Daarna komt het er prachtig uit te zien!

 

Dit kunstwerk kun je vervolgens gezellig aan de muur hangen zodat je woning meteen een gezellige herfstsfeer heeft! Uiteraard is dit ook weer een hele leuke activiteit om samen met kinderen te ondernemen!

 

Om het extra leuk te maken zou je ook nog wat blaadjes kunnen besprenkelen met verschillende kleuren glitter of ervoor kunnen kiezen om enkele blaadjes goud te verven!

 

Een echte herfst tafel

 

Wie kent hem nog vanaf de basisschool. De enige echte herfsttafel die vroeger in de school stond te pronken. Allerlei verschillende herfstspullen werden verzameld en kregen een plekje op de herfsttafel. Vervolgens kon je er naar kijken en leerde de juf of meester je alles wat je moest weten over al deze leuke herfst items!

 

En hoe leuk is het om nu dus ook met je kinderen of helemaal zelf weer een herfst tafel te maken waar je met zijn allen van kunt genieten. Het gaat ook dit keer weer heel simpel in zijn werk. Het enige wat je namelijk hoeft te doen is leuke herfst items verzamelen. Hier kun je ook nog eens meteen een gezellig dagje weg van maken door ervoor te kiezen een dagje naar het bos te gaan. Neem een paar tassen mee en verzamelen maar! Het is ontzettend leuk om op deze manier om je heen te kijken en allerlei herfst items te verzamelen! Bij elkaar vormen ze dan een prachtig gezicht en dit doet je natuurlijk ook meteen weer aan die herfst tafel van vroeger op school denken en dat is natuurlijk ook wel weer heel erg leuk!

 

Blaadjes van klei

 

En dan hebben we voor de meer creatieve mensen onder ons ook nog een heel erg leuk idee! Wist je dat je met herfst bladeren en klei namelijk hele leuke dingen kunt maken! En het is ook nog eens heel erg simpel! Het enige wat je ervoor nodig hebt is een simpel pakje klei en wat blaadjes die je buiten natuurlijk heel makkelijk kunt vinden. Vervolgens ga je als volgt te werk. Je rolt een stukje klei uit tot een lap en vervolgens duw je daar een blaadje op. Daarna laat je los en haal je het blaadje weg en zal je dus zien dat de afdruk van het blaadje als het goed is in de klei staat en dat is dan ook precies de bedoeling! Daarna ga je verder want wat je nu dus gaat doen is ervoor zorgen dat je rondom de afdruk alle klei weghaalt zodat je als het ware enkel nog het blaadje van klei over hebt. Dit is heel erg handig want dit laat je vervolgens even drogen.

 

Daarna is je blaadje van klei af en kun je er eventueel zelfs nog voor kiezen om het blaadje te verven. Wat vooral enorm leuk is om meerdere blaadjes te maken en deze vervolgens een mooi plekje ergens te geven. Je kunt er ook een hanger van maken door meerdere blaadjes met touw bij elkaar te binden en er zo een mooie decoratieve hanger van te maken. Het is in ieder geval een enorm leuke bezigheid met ook nog eens een erg mooi resultaat! Het is dan ook zeker erg leuk om deze hanger vervolgens ergens op te hangen waar je er goed zicht op hebt en waar je er echt van kunt genieten! Ook voor kinderen is dit een erg leuke activiteit dit voor een verrassend resultaat kan zorgen!

 

Creatief met bladeren

 

Zoals je dus wel kunt zien kun je dus op heel erg veel manieren creatief met bladeren zijn en dat is natuurlijk wel heel erg leuk! Het is dan ook zeker een feestje om lekker aan de slag te gaan en je creativiteit en fantasie de vrije loop te laten en de leukste kunstwerken met bladeren te maken.

 

Het leuke is dat dit alles gratis en voor niets is en dat je op deze manier dus ook nog eens meteen een stukje natuur naar binnen haalt. Het is dan ook zeker erg leuk om bladeren te verzamelen en daarna lekker aan de slag te gaan. Zoals je wel kunt zien zijn er dus meer dan genoeg creatieve ideeën te bedenken waar je mee aan de slag kunt gaan! Ga dus lekker het bos of de tuin in en maak hier meteen een gezellig uitstapje van en ga op zoek naar de mooiste blaadjes om een gezellig tafereeltje van te maken! Op deze manier zorg je voor heel veel sfeer en gezelligheid in huis en haal je die echte herfst sfeer naar binnen! En wie wil er nu niet gezellig een extra stukje sfeer in huis in deze donkere maanden!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »