{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

Door Sanne, 1 juli 2021

De 10 beste tips voor het inrichten van jouw tuin

Ben je op dit moment niet helemaal tevreden met jouw tuin? Heb je daarom mogelijke interesse om jouw tuin opnieuw in te richten? Dan is het goed om te weten dat je ongekend veel kanten op kunt. Je hebt veel inrichtingsmogelijkheden, je kunt uit veel verschillende tuinmeubelen kiezen en je kunt verschillende stijlen hanteren.
Vind je het enigszins lastig om jouw tuin opnieuw in te richten? Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? En weet je ook niet zo goed hoe je jouw tuin eindelijk volledig naar wens kunt maken? Dan is het aan te raden om dit artikel op je gemakje door te nemen. In dit artikel geven wij je namelijk 10 handige tips. Of beter gezegd: de 10 beste tips waarmee je jouw tuin op een perfecte manier in kunt richten.
In dit artikel verwijzen wij her en der ook naar bepaalde tuinmeubelen en accessoires. Dit doen wij uiteraard niet zomaar; nee, wij bieden deze meubelen en accessoires zelf aan. Doordat wij deze meubelen zelf aanbieden, kunnen wij je ook van het perfecte advies voorzien. Een advies waarmee je écht de voeten uit kunt, zodat je direct jouw tuin geheel naar wens in kunt richten.

Is het inrichten van een tuin lastig?

Is het nou zo dat het inrichten van een tuin lastig te noemen is? Ja, dat is zeker het geval. Zoals we eerder in dit artikel al aangegeven hebben, heb je de keus uit ongekend veel mogelijkheden. Juist doordat je zoveel mogelijkheden hebt, is het geen eitje om een tuin volledig naar wens in te richten.
Daarbovenop komt ook nog het volgende: je hebt ook nog met bepaalde factoren te maken. Je moet met jouw voorkeuren rekening houden, maar je moet ook zeker met de afmetingen van jouw tuin rekening houden. Zeker als je een relatief kleine tuin hebt, betekent dit dat je ongekend creatief moet zijn. De ruimte die je in jouw tuin hebt, moet je bij voorkeur zo optimaal mogelijk benutten. Ook daarvóór vind je in dit artikel behoorlijk veel handige tips!
Met andere woorden: het inrichten van een tuin is zeker niet makkelijk te noemen. Ook zijn wij van mening dat je voor het inrichten van een tuin echt de nodige tijd vrij moet houden. Je kunt jouw tuin niet binnen één dag volledig naar wens inrichten. Nee, daar heb je wellicht meerdere weken voor nodig. Meerdere weken om goed na te denken, om producten te vergelijken en om uiteindelijk de knopen door te hakken.

Welke tips kunnen wij je geven?

Zou jij dolgraag jouw tuin opnieuw in willen richten? Dan hebben wij je op voorhand één goede tip: neem dit artikel op je gemakje door. In dit artikel vind je 10 verschillende tips, waarmee je jouw tuin op een perfecte manier in kunt richten. Je richt de tuin hiermee relatief snel in, terwijl de tuin ook echt naar jouw wens gaat worden!

Tip 1: denk heel goed na over het gebruik van de tuin

Ten eerste willen wij je deze tip meegeven: denk heel goed na over het gebruik van de tuin. Op welke manier wil jij graag zoveel mogelijk tijd in jouw tuin door gaan brengen? Op welke manier wil jij van jouw tuin kunnen genieten? En op welke manier zouden jouw kinderen bijvoorbeeld van jouw tuin willen genieten? Dit zijn stuk voor stuk belangrijke vragen waar je goed over na moet denken.
Waarom het van belang is om hier zo goed over na te denken? Puur omdat je met dank aan deze vragen al een duidelijke schifting in de vele mogelijkheden kunt maken. Wil je bijvoorbeeld veelvuldig kunnen relaxen in jouw tuin? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een tuin waar je echt tot rust kunt komen. Vind je het echter leuker om actief bezig te zijn in de tuin? Dan kun je beter kiezen voor een tuin met de nodige begroeiing. Met dank aan deze begroeiing heb je immers voldoende mogelijkheden om lekker te tuinieren.
Vind je het lastig om dit gebruik te bepalen? Dan is het interessant om eens de nodige inspiratie op het internet te doen. Door inspiratie op te doen, kun je mogelijk goede ideeën krijgen. Ideeën waarmee je uiteindelijk jouw tuin op de perfecte manier kunt inrichten!

Tip 2: teken een ontwerp volledig uit

Heb je al bepaalde keuzes gemaakt over het gebruik maken van jouw tuin? Heb je al een beetje in beeld voor jezelf hoe je gebruik van jouw tuin wilt gaan maken? Dan is onze tip om deze ideeën uit te werken in een volledig ontwerp.
Hoe je een dergelijk ontwerp kunt maken? Dat kun je doen met behulp van speciale online software. Met deze software kun je – via jouw computer – een volledig tuinontwerp maken. Je kunt er echter ook voor kiezen om ‘gewoon’ met potlood en papier aan de slag te gaan. Door het ontwerp volledig uit te tekenen, krijg je in ieder geval een prima fundering. Een fundering waar je vervolgens op kunt gaan bouwen.
De kans is namelijk klein dat jouw eerste ontwerp direct het eindontwerp gaat worden. Laat het ontwerp daarom enkele dagen liggen, bekijk het ontwerp nogmaals en bepaal of het ontwerp volledig naar jouw wens is. Als dat nog niet volledig het geval is, is het aan te raden om het ontwerp toch nog aan te passen. Het leuke is dat je jouw ontwerp uiteraard onbeperkt aan kunt passen; de ervaring leert dat veel mensen hier echt de nodige tijd aan kwijt zijn.
Wil je deze tip direct op gaan volgen? Dan raden wij je aan om overal ook de afmetingen bij te benoemen. Door de afmetingen in het ontwerp te benoemen, kun je mogelijke denk- en rekenfouten direct signaleren. Die fouten kun je tijdig aanpassen, waardoor je uiteindelijk voor een perfect tuinontwerp kunt zorgen.

Tip 3: ga altijd voor kwaliteit

Ben je van plan om jouw tuin opnieuw in te gaan richten? Dan kun je er zeker van zijn dat je uit heel veel producten kunt kiezen. Je kunt uit heel veel producten kiezen, waardoor je de tuin echt altijd naar wens kunt maken. Wel raden wij je hierbij aan om altijd voor kwaliteit te gaan.
Ga je op zoek naar nieuwe tegels voor in jouw tuin? Kies dan bij voorkeur voor tegels van gerenommeerde merken. De gerenommeerde merken zijn in staat om een geweldige kwaliteit te leveren, waardoor je van een lange levensduur geniet. Dit heeft niet alleen betrekking op de bestrating in jouw tuin, maar eigenlijk op álle andere onderdelen van jouw tuin.
Ben je ook van plan om nieuwe meubelen voor in jouw tuin aan te schaffen? Ook dan is het echt een ware aanrader om voor kwaliteit te gaan. Door voor kwaliteit te gaan, kun je uiteindelijk lang genieten van jouw nieuwe tuinmeubelen. De hoge kwaliteit merk je niet alleen aan de levensduur terug, maar ook aan bijvoorbeeld de afwerking.
Als je jouw tuin opnieuw in gaat richten, moet je wel met een fors prijskaartje rekening houden. Je betaalt relatief veel voor de tegels, je betaalt relatief veel voor begroeiing en je betaalt ook relatief veel voor de betere tuinmeubelen. Je moet dan ook het nodige geld vrijmaken voor de inrichting. Op termijn geniet je echter wel van deze extra investering; je geniet immers van een langere levensduur! Al met al is het in onze ogen dus aan te raden om altijd voor kwaliteit te gaan.
Ben je op zoek naar kwalitatieve tuinmeubelen? Dan raden wij je aan om ons aanbod eens te bekijken. In onze webshop vind je namelijk een divers aanbod van de beste tuinmeubelen. Deze tuinmeubelen zijn stuk voor stuk door de beste merken vervaardigd; iets wat duidelijk terug te zien is in de kwaliteit. Tevens is het een feit dat je in onze webshop niet de hoofdprijs hoeft te betalen voor de beste tuinmeubelen. Nee, wij doen er alles aan om de prijzen voor jou zo laag mogelijk te houden. Met dank aan deze lagere prijzen is het voor jou nóg leuker om jouw tuin volledig naar wens in te richten!

Tip 4: kies altijd voor begroeiing in de tuin

Eigenlijk zou je eens met een drone over de woonwijken bij jou in de buurt moeten vliegen. Als je nadien deze beelden bekijkt, schrik je ongetwijfeld van de hoeveelheid tegels die je ziet liggen. Meer en meer huishoudens kiezen er namelijk voor om hun tuin volledig vol te leggen met tegels. Dankzij deze tegels krijgt de tuin een strakke uitstraling én is er ook geen omkijken naar het onderhoud van de tuin.
Op papier klinkt dit dus erg interessant, maar in de praktijk blijkt dat dit helemaal geen verstandige keuze is. Waarom niet? Nou, stel eens voor dat het behoorlijk hard regent. Al het regenwater komt in de tuin terecht, maar kan werkelijk waar geen kant op. De regen kan immers niet door de tegels heen zakken.
Om deze reden is het dan ook aan te raden om altijd te kiezen voor begroeiing in jouw tuin. De wortels van planten/bomen/struiken zuigen het regenwater op, terwijl het regenwater ook nog via de grond (aarde) kan verdwijnen. Juist dit is erg wenselijk, aangezien je op deze manier voorkomt dat jouw tuin direct gaat verzakken. Dat is wel mogelijk als je louter voor bestrating in jouw tuin kiest.
Tevens doe je met alleen maar bestrating de insecten ook geen plezier. Zij hebben een belangrijke rol in het ecosysteem en moeten eigenlijk verwend worden. Hoe je insecten kunt verwennen? Dat doe je door planten en bloemetjes in jouw tuin te zetten. De insecten komen graag op de planten en bloemetjes af, waarmee je dus een fijne leefomgeving voor hen weet te creëren. Absoluut een aanrader dus om áltijd voor begroeiing in de tuin te kiezen!

Tip 5: kijk goed naar de afmetingen van jouw tuin

Deze tip klinkt wellicht als het opentrappen van een deur die reeds open stond. Dat is echter níet het geval. In onze ogen is het namelijk echt van belang om goed naar de afmetingen van jouw tuin te kijken. Je moet hierbij niet alleen naar de afmetingen kijken, maar ook naar de vorm van de tuin.
Hoe dit precies zit? Nou, je kunt bijvoorbeeld een vrij diepe maar niet al te brede tuin hebben. In dat geval moet je vooral in de lengte toe gaan werken, waarbij je de tuin op een bepaalde manier ook nog breder kunt laten ogen. Heb je echter juist een brede tuin, maar een niet al te diepe tuin? Dan kun je weer voor een hele andere soort inrichting kiezen.
Heb je een niet al te grote tuin? Dan kun je er ook nog voor kiezen om de hoogte in te gaan werken. Door voor een verticale tuin te kiezen, weet je jouw kleine tuin op een ideale manier in te richten. Daarbij geniet je alsnog van de ruimte in jouw tuin, terwijl jouw tuin dus niet al te groot is. Bijkomend voordeel: met een verticale tuin weet je ook nog eens groen in jouw tuin te creëren. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is óók dat aan te raden.

Tip 6: durf voor kleur te kiezen

Heb je enig idee hoe je vrolijkheid in jouw tuin kunt creëren? Dat doe je onder meer door kleur in jouw tuin aan te brengen. Met dank aan deze kleur geniet je niet alleen van een vrolijke tuin, maar ook van een hele gezellige tuin. Zet bijvoorbeeld maar eens een parasol met een zwart parasoldoek naast een parasol met een geel parasoldoek. De parasol met het zwarte parasoldoek valt een stuk minder op, maar is tegelijkertijd ook een beetje saai. Dat is een stuk minder het geval bij een gele parasol. Die parasol straalt direct vrolijkheid en gezelligheid uit.
Hoe je de gewenste kleur in jouw tuin kunt creëren? Dat doe je onder meer door voor gekleurde tuinmeubelen en accessoires te kiezen. Als je bijvoorbeeld een loungeset aan gaat schaffen, kun je kiezen uit verschillende kleuren kussens. Je kunt gaan voor een loungeset met grijze kussens, maar je kunt ook voor (fel)gekleurde kussens kiezen. De keuze is – al met al – volledig aan jou.
Wil je graag ook nog op een andere manier kleur in jouw tuin creëren? Dat is ook mogelijk door gekleurde plantjes en bloemetjes in jouw tuin te plaatsen. Met dank aan bijvoorbeeld felgekleurde gele, blauwe of rode bloemetjes maak je jouw tuin direct een stuk gezelliger.
Al met al is het volgens ons aan te raden om kleur in de tuin aan te brengen. Je tuin oogt hierdoor leuker, gezelliger en een stuk vrolijker. Daarbij heb je ook nog eens te maken met veel mogelijkheden! Je kunt op meerdere manieren kleur in jouw tuin aanbrengen; ideaal.

Tip 7: kies altijd voor een parasol

Als je jouw tuin in gaat richten, moet je met veel factoren rekening houden. Je hebt met jouw eigen smaak te maken, je hebt met de afmetingen van jouw tuin te maken én je hebt ook nog met externe factoren te maken. Een belangrijke externe factor zijn de zonnestralen. Deze zonnestralen zijn heerlijk, maar zijn tegelijkertijd ook gevaarlijk voor jouw huid en gezondheid.
Graag raden wij je dan ook het volgende aan: kies voor in elke tuin altijd voor een parasol. Met een parasol weet je de gewenste schaduw te creëren, waardoor je op een veilige manier veel tijd in jouw tuin door kunt brengen. Daarbij geniet je niet alleen van de gewenste bescherming, maar ook nog eens van veel gemak. Het is immers wel zo lekker om veel tijd door te kunnen brengen in een schaduwrijke tuin. Een tuin waarin je van de heerlijke temperatuur geniet, maar waarin je niet blijvend zweet door de hoge temperaturen.
Enfin: het is aan te raden om altijd voor een parasol te kiezen. Als jij voor in jouw tuin graag nog een parasol aan wilt schaffen, raden wij je aan om ons aanbod eens te bekijken. In ons aanbod vind je verschillende soorten parasols; een stokparasol, een zweefparasol en een zogeheten horecaparasol. Tevens vind je in ons aanbod nog meerdere parasol accessoires; daarmee kun je jouw parasol helemáál naar wens maken! Daarmee maak je jouw tuin dus ook volledig naar wens.

Tip 8: kies voor de nodige accessoires in de tuin

Ga je jouw tuin inrichten? Dan heb je ongetwijfeld al snel jouw pijlen op de tuinmeubelen gericht. Logisch ook, aangezien je veel tijd op en rondom deze tuinmeubelen door gaat brengen.
Ons advies is om niet alleen naar de meubelen te kijken. Nee, het is in onze ogen net zo belangrijk om te kiezen voor de leukste accessoires voor in jouw tuin. Over welke accessoires we het zoal hebben? Nou, je kunt de parasol eigenlijk als één van de belangrijkste tuinaccessoires zien. Maar, denk ook eens aan een bijzettafel, aan een voetenbank, aan een opbergbox, aan tuinkussens, aan een terrasverwarmer en aan leuke plantenbakken.
Wat de voordelen van dergelijke accessoires zijn? Vooral dat je nóg meer van jouw tuin kunt genieten. Met deze accessoires geef je eigenlijk de finishing touch aan jouw tuin. Tevens kun je met de juiste accessoires jouw tuin een stuk fraaier laten ogen. Eigenlijk zijn de accessoires voor in elke tuin onmisbaar.
Wil je graag de beste accessoires voor in jouw tuin aanschaffen? Dan raden wij je aan om ons aanbod van tuinaccessoires eens te bekijken. In ons aanbod vind je veel verschillende soorten accessoires; je kunt met dank aan ons aanbod echt de perfecte accessoires voor in jouw tuin vinden!

Tip 9: maak een keuze tussen de verschillende stijlen

Ben je voornemens om jouw tuin opnieuw in te gaan richten? Zoals je aan bovenstaande tips al hebt kunnen zien, moet je belangrijke keuzes gaan maken. Daarbij is het ook van belang dat je een keuze gaat maken tussen de verschillende stijlen. Eigenlijk kun je hierbij kiezen uit twee hoofdstijlen: modern en landelijk.
Als je voor een moderne tuin kiest, kies je voor strakke vormen. Ook kies je voor strakke materialen, strakke patronen en bepaalde materiaalsoorten. Als je bijvoorbeeld op zoek naar een tuintafel gaat, kun je voor in een moderne tuin kiezen voor bijvoorbeeld een granieten tafel.
Vind jij een moderne tuin niet super fraai? Dan kun je beter kiezen voor een landelijke tuin. Een landelijk tuin wordt gekenmerkt door begroeiing, door natuurlijke materialen en door niet al te strakke patronen. Nee, een landelijke uitstraling kun je eigenlijk vergelijken met een bos. In een bos staan ook niet alle bomen netjes op een rijtje.
Voor welke stijl jij het beste kunt kiezen? Dat is echt volledig afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Wel is het goed om te weten dat je niet per sé uit een moderne- of landelijke stijl hoeft te kiezen. Je kunt hier namelijk volledig jouw eigen invulling aan gaan geven. Kies uiteindelijk voor de stijl die jou het meeste aanspreekt.

Tip 10: koop jouw meubelen en accessoires bij AVH Outdoor

Heb je nu direct interesse om met de inrichting van jouw tuin aan de slag te gaan? Wil jij graag jouw nieuwe tuin volledig naar wens gaan maken? Zet dan jouw wensen op een rijtje, maak een ontwerp voor jezelf en hak vervolgens de knoop door. Nadat je de knoop doorgehakt hebt, is het zaak om op zoek te gaan naar de beste tuinmeubelen en accessoires voor in jouw tuin.
Wij willen je hierbij graag – nogmaals – wijzen op ons aanbod. In ons aanbod vind je namelijk de beste meubelen en accessoires voor in jouw tuin. Je hebt hierbij de keus uit een uitgebreid aanbod, zodat je ook nog eens een goede vergelijking voor jezelf kunt maken. Nadat je in onze webshop een goede vergelijking hebt gemaakt, kun je voor jezelf direct de gewenste meubelen en accessoires aanschaffen.
Wil je liever niet al te veel geld aan de inrichting van jouw tuin uitgeven? Logisch. Ook daarvoor ben je bij ons gelukkig aan het juiste adres. Zoals je aan onze prijzen al kunt zien, doen wij er alles aan om deze zo laag mogelijk te houden. Doordat wij voordelige prijzen hanteren, is het voor een ieder mogelijk om in onze webshop de perfecte meubelen en accessoires te vinden. Veel plezier en succes met het inrichten van jouw nieuwe tuin!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »