{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

Door Matthijs, 15 april 2019

De afmetingen van een parasol

De afmetingen van een parasol

De geleerden zijn het er over eens dat de Uv-straling ongezond voor het menselijk lichaam is. Als je graag veel tijd in je tuin doorbrengt, is een parasol dan ook aan te raden. Een parasol is overigens niet alleen aan te raden om de Uv-straling tegen te houden. Nee, een parasol biedt simpelweg veel gemak en comfort. Een bijkomend voordeel is bijvoorbeeld dat je niet compleet weg ligt te zweten in de zon. Nee, je kan onder een parasol heerlijk een boekje lezen en genieten van een koud drankje.

Bij het uitzoeken van een parasol heb je met meerdere aspecten rekening te houden. Allereerst moet je bepalen wat voor parasol je wenst te hebben; een zweefparasol of een stokparasol. Ook moet je een keus maken wat betreft de kleur van het doek van de parasol. Een laatste aspect waar je rekening mee moet houden, zijn de afmetingen van een parasol.

Terras

Bij het bepalen van de afmetingen van je parasol dien je rekening te houden met je terras. Op de plek waar de parasol dient te komen, heb je een bepaalde hoeveelheid ruimte tot je beschikking. Wil je deze volledige ruimte in de schaduw leggen met behulp van een parasol? Of enkel de helft?

Aspecten die hierbij om de hoek komen kijken, zijn ook de vorm van het doek en het soort parasol. Een zweefparasol heeft bijvoorbeeld een ander bereik dan een stokparasol. Dat komt doordat je een zweefparasol ook nog kan kantelen, waardoor je het bereik kan vergroten of juist verkleinen.

Bij het uitzoeken van een geschikte parasol is het in ieder geval zaak om op de afmetingen te letten. De eerste stap is dan ook om de afmetingen van je terras op te meten. Vervolgens dien je te bepalen welk deel je van het terras onder de parasol wilt krijgen. Houd hierbij ook rekening met de stand van de zon. Vergeet daarbij ook niet dat de zon gedurende de dag beweegt, waardoor je wellicht je parasol ook anders neer moet zetten.

Een advies vanuit onze kant is om niet een te kleine parasol te nemen, maar ook zeker niet een te grote. Een te grote parasol kan simpelweg in de weg staan en een te groot deel van de tuin met schaduw bedekken.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »