{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

22 juni 2022

De balans tussen spelen en genieten in de tuin

Als je als gezin zijnde een tuin hebt dan heb je vaak te maken met verschillende wensen voor deze tuin. Zo willen de volwassenen uit het gezin vaak vooral lekker genieten en rusten en willen de kinderen meestal lekker veel spelen en actief bezig zijn. Ondanks dat deze wensen zo ver uit elkaar liggen wil je toch graag dat je allemaal optimaal van de tuin kunt genieten. En dus is het enorm belangrijk om in je tuin de balans te vinden tussen spelen en genieten. En laat dat nu net best een grote uitdaging vormen.

Het is dan ook best een puzzel en een zoektocht te noemen om deze twee elementen met elkaar te verenigen in een tuin! Aan de ene kant wil je dus dat de kinderen lekker kunnen spelen en hun gang kunnen gaan maar aan de andere kant wil je als ouders graag lekker kunnen ontspannen en relaxen in je tuin. Een flinke uitdaging ligt dus voor je om dit allemaal onder te brengen in een tuin.

Gelukkig is dit wel mogelijk. Met een beetje denkwerk en de nodige creativiteit kun je er dan ook prima voor zorgen dat je de juiste balans in een tuin kunt vinden en dat je dus zowel kunt genieten en ontspannen maar ook spelende kinderen in de tuin een plekje kunt geven. In deze blog gaan wij je dan ook precies laten zien hoe je dat aan kunt pakken en hoe je er dus voor kunt zorgen dat spelen en genieten prima samen kunnen gaan in een tuin! Lees je met ons mee?

Van alle markten thuis

Als je als gezin met elkaar een tuin deelt dan is het eigenlijk van groot belang dat je van alle markten thuis bent. Je deelt namelijk met elkaar de ruimte in de tuin en je hebt hier waarschijnlijk ook allemaal zo je eigen redenen en bedoelingen mee. Ook de wensen verschillen dus enorm en dat is natuurlijk ook logisch. Je kunt zelfs veilig stellen dat de behoefte voor de invulling van de tuin voor een gezin vaak niet op een lijn liggen en dat kan soms dan ook best een uitdaging vormen!

Gelukkig zijn er dus wel heel veel manieren om hier balans in aan te brengen maar daarbij moet je dus wel van alle markten thuis zijn. Het is dan ook enorm belangrijk om ervoor te zorgen dat de inrichting van de tuin voor alle verschillende leeftijden geschikt is en dat een ieder dus zijn of haar eigen wensen vervuld ziet gaan.

Uiteraard is dit niet altijd nodig en moet iedereen ook concessies doen maar er is vaak toch echt wel veel mogelijk en het kan dan ook zeker weten heel leuk zijn om op deze manier tijd in de tuin door te brengen als gezin terwijl iedereen het naar zijn of haar zin heeft.

De gemeenschappelijke deler

Als je dus op deze wijze een tuin met elkaar gaat delen is het ten eerste makkelijk en slim om te kijken naar de gemeenschappelijke deler. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je sommige elementen in de tuin ook prima met elkaar kunt delen waardoor je er dus allemaal profijt van kunt hebben.

Denk bijvoorbeeld aan een loungebank of plek. Het is slim om deze een fijne plek in de tuin te geven omdat zowel kinderen als volwassenen hier gebruik van kunnen maken. Volwassenen kunnen op deze manier lekker ontspannen in de tuin en kinderen kunnen er ook af en toe even neerstrijken om uit te rusten van het spelen. Dit is dus echt een element waar je allemaal wat aan hebt en wat je dus ook prima met elkaar kunt delen.

Als je goed zoekt zijn er op deze wijze meer gemeenschappelijke delers in de tuin te vinden waar je dus met alle gezinsleden profijt van kunt hebben en die je dan dus ook met elkaar kunt gebruiken. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je allemaal plezier ervan hebt en dat is wel heel erg fijn. Ook qua ruimte in de tuin is dit enorm handig omdat je er op deze manier voor zorgt dat je allemaal die ruimte kunt pakken en nemen en door een stuk ruimte te delen kun je met de rest van de tuin weer heel veel kanten op.

Zo blijft er dan weer op andere vlakken meer dan genoeg ruimte over om bijvoorbeeld een speelplek te realiseren of een moestuin of een andere plek waar volwassenen even helemaal tot rust kunnen komen. Zo heeft de tuin verschillende doelen en dat is natuurlijk wel heel erg prettig.

Een fijne speelplek in de tuin

Uiteraard is het voor kinderen natuurlijk wel heel erg prettig als er een fijne speelplek in de tuin te vinden is en gelukkig is dit dan ook vrij makkelijk te realiseren. Nu is het natuurlijk wel zo fijn als je dit kunt doen op een manier die toch nog een bepaalde rust met zich meebrengt zodat je de balans in de tuin kunt behouden.

Dit kun je bijvoorbeeld heel goed doen door een natuurlijke speelplek in de tuin in te richten. Denk bijvoorbeeld aan een speelplek waarbij je vooral veel gebruik maakt van bijvoorbeeld zand en gras zodat hier heerlijk gespeeld kan worden. Vermijd dan ook felle kleuren en allerlei plastic speelgoed en zo kun je dus op een hele fijne en leuke manier voor een speelplek voor je kinderen zorgen zonder dat ze hier verder last van hebben. Op deze wijze kunnen de kinderen heerlijk spelen en blijf jij toch nog genieten van een bepaalde rust in je tuin.

Verder is het vooral erg slim om op de ligging van de speelplek te letten. Het kan enorm schelen als je ervoor zorgt dat de ligging erg slim is ten opzichte van bijvoorbeeld de relax plek in de tuin. Als je ze namelijk direct met elkaar verbindt heb je een grote kans dat er hinder van ondervonden zal worden, veel slimmer is het dan ook om ervoor te zorgen dat deze plekken iets uit elkaar liggen zodat er voldoende ruimte overblijft om elkaar niet in de weg te zitten. Zo kan spelen en ontspannen naast elkaar bestaan en behoud je dus de balans in de tuin.

Zorg voor voldoende ruimte

Niets is zo belangrijk voor de balans in een tuin als ruimte. Als er namelijk te weinig ruimte in een tuin is zal deze al snel rommelig en vol ogen en dit zorgt voor een onrustig gevoel. De balans is dan ook ver te zoeken en laat dit nu net niet de bedoeling zijn.

Maar hoe zorg je nu eigenlijk voor de balans in een tuin? Hoe pak je dat precies aan? Een hele belangrijke factor hierbij is ruimte. Het zorgen voor voldoende ruimte in een tuin is dan ook van groot belang voor de juiste balans. Gelukkig kun je op heel veel manieren voor voldoende ruimte in een tuin zorgen.

Zo kun je ten eerste goed naar de opzet van een tuin kijken en de indeling ervan. Zorg dat deze goed klopt en dat de indeling dus een ruimtelijk effect geeft. Prop dus niet teveel elementen op elkaar en laat overal wat ruimte tussen. Op deze manier oogt je tuin dus zo ruimtelijk mogelijk en vind je dus al snel een fijne balans in je tuin.

Ook betekent dit dus dat je keuzes moet maken met de elementen die je een plekje geeft in je tuin. Kijk goed naar waar je voor kiest en welke toevoeging dit dan ook voor je tuin zorgt. Niet iedere toevoeging is handig en nodig en het is dan ook belangrijk om hier goed naar te kijken en vooral om hier een weloverwogen keuze in te maken! Op deze manier zal de balans in je tuin optimaal zijn en dat is natuurlijk wel zo prettig.

Wissel elkaar af

In de praktijk zijn er dus verschillende manieren om te bedenken waarop je met zijn allen optimaal van de tuin kunt profiteren. Zowel jong als oud kan op deze manier gebruik van de tuin maken en genieten van alles wat de tuin te bieden heeft.

Soms is de ruimte vrij beperkt en dit kan ervoor zorgen dat je niet alles kwijt kan in de tuin wat je graag zou willen. Als dit het geval is en de elementen die er staan vrij dicht bij elkaar staan dan kan het helpen om elkaar af te wisselen. Op het ene moment kun je er dan voor kiezen om kinderen in de tuin te laten spelen en op het andere moment kun je de keuze maken om zelf even in de tuin te genieten.

Zo kun je elkaar dus handig afwisselen en is de tuin toch voor iedereen een fijne plek waar optimaal genoten kan worden door iedereen zowel jong als oud en dat is natuurlijk precies waar een tuin ook voor bedoeld is. Het vinden van de juiste balans is hierbij wel cruciaal en dat is dan ook precies de bedoeling.

Stel niet te hoge eisen

Ook zijn er natuurlijk wel wat manieren om het jezelf wat makkelijker te maken en om ervoor te zorgen dat je echt optimaal in de tuin kunt genieten. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen met het stellen van niet te hoge eisen. Als jij jezelf namelijk oplegt dat je de hele tijd optimaal van je tuin moet genieten dan is dit natuurlijk niet haalbaar.

Veel slimmer is het dan ook om ervoor te zorgen dat je alle geniet momenten mee pakt en dat je jezelf niet oplegt het non stop te kunnen ontspannen in de tuin. Zo ga je jezelf ook niet eregeren aan bijvoorbeeld de spelende kinderen in je tuin en kun je dus optimaal met elkaar van de tuin genieten.

Het stellen van niet te hoge eisen voor de tuin is dus enorm belangrijk en zorgt er dus ook voor dat je met zijn allen optimaal gebruik van de tuin kunt maken zonder je aan elkaar te storen en dat is natuurlijk onwijs belangrijk en zorgt ook meteen voor een hele prettige balans in de tuin waar je allemaal profijt van kunt hebben!

 

De balans tussen spelen en genieten in de tuin

De balans tussen spelen en genieten in de tuin is dus zeker weten prima te vinden als je er een beetje moeite voor doet. Het kan om te beginnen heel handig zijn om eerst even goed te kijken wat iedereen graag zou willen in de tuin en om vervolgens te kijken hoe je dit dan het beste met een fijne indeling kunt realiseren. Enkel op deze manier kun je van de tuin dus een fijne plek maken die helemaal in balans is en waar dus zowel gespeeld als genoten kan worden.

Het is dan ook heel erg fijn om een prettige indeling te maken waar iedereen zich in kan vinden en waar iedereen dus ook optimaal van kan genieten. Alleen op deze manier zorg je er dus voor dat de indeling van je tuin helemaal klopt en dat zowel jong als oud er veel plezier kunnen beleven.

Het is dan ook zeker geen voldongen feit dat spelen en genieten niet samen zouden kunnen gaan. Juist als je hier op de juiste manier mee omgaat en je tuin op de juiste manier indeelt met een fijne balans tussen spelen en genieten kan dit ontzettend goed samen gaan. Daarnaast willen spelende kinderen na het spelen ook graag uitrusten en waar kunnen ze dat nu beter doen dan lekker ontspannen bij hun vader en moeder die op de lounge plek aan het ontspannen zijn.

Dit is dan ook precies wat we bedoelen met de juiste balans in je tuin tussen spelen en genieten. En als je deze dus eenmaal gevonden hebt dan gaat er een wereld voor je open en zal je achtertuin een heerlijke plek zijn voor zowel jong als oud waar ze samen heerlijk kunnen genieten en ook tot rust kunnen komen! Een echte gezinstuin volledig in balans, het is toch echt mogelijk en zorgt voor heel erg veel tuin plezier!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »