{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

27 februari 2021

De belangrijkste eigenschappen van een tuintafel op een rijtje

In nagenoeg elke tuin is een belangrijke rol weggelegd voor de tuintafel. Dit is logischerwijs één van de grootste meubelstukken in de tuin, waardoor het ook één van de meest opvallende meubelstukken is. Daarnaast heeft een tuintafel ook een onwijs belangrijke – en onvervangbare – functie.

 

Bijkomend voordeel: je kunt op tal van manieren gebruik maken van een tuintafel in jouw tuin. Voordat je op al deze manieren gebruik van de tuintafel kunt maken, moet je uiteraard wel een geschikte tuintafel zien te vinden.

 

Uit ervaring weten wij dat het lastig is om een geschikte tuintafel te vinden. Dit komt onder meer door het uitgebreide aanbod en doordat het ook gene jaarlijkse aankoop is. Als je een goede tuintafel aanschaft, kun je hier namelijk jarenlang van genieten. Merk je zelf ook dat je het lastig vindt om een geschikte tuintafel uit te kiezen? Dan verwijzen wij je graag naar de inhoud van dit artikel. In dit artikel bespreken wij namelijk wat de belangrijkste eigenschappen van een tuintafel zijn.


Wat heb je aan die informatie? Nou, op basis van die eigenschappen kun je gericht op zoek gaan naar de beste tuintafel. Ons advies is dus om dit artikel op je gemakje door te nemen. Nadat je dat gedaan hebt, weet je precies wat de belangrijkste eigenschappen van een tuintafel zijn. Aan de hand van die informatie kun je vervolgens via onze webshop direct de beste tuintafel voor in jouw tuin vinden!

 

De vorm van de tuintafel

Allereerst is het van belang om goed over de vormgeving van de tuintafel na te denken. Je kunt hierbij eigenlijk tussen drie verschillende vormen kiezen: een ronde tuintafel, een vierkante tuintafel en een rechthoekige tuintafel. Wat voor in jouw tuin de beste optie is? Dat is echt volledig afhankelijk van jouw tuin.

 

Zo moet je goed kijken naar de vorm van jouw terras. Heb jij een rond terras in jouw tuin gecreëerd? Dan is het niet aan te raden om voor een vierkante tuintafel te gaan; rondom deze vierkante tuintafel kun je immers niet op de gewenste manier rondlopen. Dat is wel het geval als je voor een ronde tuintafel op een rond terras kiest.

 

Let dus goed op de vorm van jouw terras. Op basis van die vorm kun je vervolgens de juiste vorm tuintafel kiezen. Uiteraard is het hierbij ook onwijs belangrijk om goed naar de afmetingen van het terras te kijken. Je moet de afmetingen van de tuintafel afstemmen op de vorm van het terras, waarover later meer.

 

Kortom: je moet heel goed nadenken over de vorm van de tuintafel. Er zijn meerdere redenen om voor een ronde tuintafel te kiezen, maar ook een rechthoekige tuintafel biedt meerdere voordelen. Maak dus voor jezelf een goed vergelijk, kijk goed naar de situatie in jouw tuin en hak uiteindelijk de knoop voor jezelf door. Als je een weloverwogen keuze op dit gebied hebt gemaakt, kun je verder met de volgende eigenschappen uit dit artikel!

 

De afmetingen van de tuintafel

Hierboven hebben we al aangegeven dat je goed naar de vorm van jouw terras moet kijken. Niet alleen de vorm van het terras is hierbij belangrijk, maar ook de afmetingen van jouw terras. Als je een terras van 3 bij 3 meter hebt, heb je immers niks aan een tuintafel van maar liefst 3,5 meter lang. Nee, je moet namelijk óók nog stoelen rondom de tuintafel zetten en je moet ook nog om de tuintafel heen kunnen lopen.

 

In onze ogen is het van belang om eerst de afmetingen van het terras op te meten. Heb je die afmetingen duidelijk in beeld voor jezelf gebracht? Dan kun je gericht gaan zoeken naar een tuintafel die bij deze afmetingen hoort. Houd hierbij ook heel goed rekening met het feit dat je nog om de tafel heen moet kunnen lopen.

 

Verder moet je goed rekening houden met de tuinstoelen die je om de tafel heen gaat zetten. Deze tuinstoelen moet je immers ook nog vrij kunnen bewegen, aangezien je anders onmogelijk op de stoelen plaats kunt nemen. Houd ook hier goed rekening mee bij het bepalen van de afmetingen van de tuintafel!

 

De hoeveelheid zitplaatsen

Hoe kun je nou de juiste afmetingen van jouw nieuwe tuintafel gaan bepalen? Dit kun je onder meer doen door goed naar de afmetingen van jouw terras te kijken. Daarnaast moet je ook goed na gaan denken over de hoeveelheid zitplaatsen die je wenst te creëren. Wil je bijvoorbeeld vier zitplaatsen rondom de tuintafel creëren? Of gaat je voorkeur uit naar zes of acht zitplaatsen?

 

De hoeveelheid zitplaatsen zegt uiteraard ook iets over de afmetingen van de tuintafel. Des te groter de tuintafel is, des te meer zitplaatsen je weet te creëren. Als je behoefte aan veel zitplaatsen hebt, is het dus zaak om voor een grote(re) tuintafel te kiezen. Wil je alleen met jouw partner aan jouw tuintafel plaatsnemen? Dan kun je het beste kiezen voor een knusse en compacte tuintafel. Als je in dat geval voor een te grote tuintafel kiest, wordt het namelijk al snel ongezellig.

 

Hoogte van de tuintafel

Bij het uitkiezen van een tuintafel let je mogelijk direct op de lengte en de breedte. Begrijpelijk, maar je moet ook goed naar de hoogte van de tuintafel kijken. Waarom dit zo belangrijk is? Omdat deze hoogte bepalend is voor de tuinstoelen die je om de tuintafel heen kunt gaan zetten.

 

Ons advies is dan ook om goed naar de hoogte van de tuintafel te kijken. Dit is niet alleen voor de keuze van de stoelen van belang, maar ook voor het zitgemak. Ben je bijvoorbeeld vrij klein? Dan is het niet al te handig om te kiezen voor een tuintafel die vrij hoog is. Mocht je daar wel voor kiezen, kun je er in ieder geval van uitgaan dat je met je voeten de grond niet aan gaat raken.

 

Plaatsing van de tuintafel

In het verlengde van de vorm van het terras en de afmetingen van de tuintafel is er nóg een belangrijke eigenschap. Je moet namelijk ook goed na gaan denken waar en hoe je de tuintafel in jouw tuin gaat plaatsen? Wil je deze in het midden van jouw terras neerzetten? Of wil je de tuintafel mogelijk tegen de muur in jouw tuin aanzetten?

 

Beide plaatsingen bieden absoluut meerdere voor- en nadelen. Het is dus aan jou om te bepalen waar jouw voorkeur naar uitgaat. Wij willen je alleen meegeven dat je deze eigenschap goed moet combineren met de twee hierboven genoemde eigenschappen. Deze eigenschappen gaan namelijk hand in hand en zijn onwijs belangrijk bij het uitkiezen van een tuintafel.

 

Combinatie met tuinstoelen

In dit artikel hebben we al meerdere keren aangegeven dat je goed rekening moet houden met de tuinstoelen. In onze ogen is dit om meerdere redenen belangrijk; de tuinstoelen en de tuintafel moeten bijvoorbeeld een fraai geheel gaan vormen.

 

Ondertussen zijn de tuinstoelen ook nog bepalend voor de uitstraling van de tuintafel. Het maakt namelijk nogal wat uit of je kiest voor tuinstoelen van hout of voor tuinstoelen van aluminium. Aan jou in ieder geval de keus, maar maak ook op dit vlak voor jezelf een goed vergelijk.

 

Is het aan te raden om een complete tuinset aan te schaffen? Als je het voor jezelf makkelijk wilt maken, is dat zeker een aanrader. Je hoeft dan niet eindeloos veel tuinstoelen en tuintafels uit te gaan zoeken. Nee, in plaats daarvan koop je de tuinstoelen en tuintafel eigenlijk in één koop. Dit bespaart je een hoop tijd en je weet zeker dat de tuinstoelen en de tuintafel perfect bij elkaar passen.

 

Houd bij het uitzoeken van de tuinstoelen in ieder geval goed rekening met de ruimte in jouw tuin. Als je op een tuinstoel plaats wilt nemen, moet je deze immers naar achteren schuiven. Houd in de gaten dat je hier meer dan voldoende ruimte voor overhoudt op jouw terras!

 

Materiaal van de tuintafel

In onze webshop vind je tientallen verschillende tuintafels. Deze tuintafels verschillen op het gebied van vormgeving en afmetingen, maar ook zeker op het gebied van toegepast materiaal. Sommige tuintafels zijn van hout vervaardigd, terwijl andere tuintafels van kunststof vervaardigd is. Wat voor jou het beste materiaal is? Dat hangt echt volledig van jouw voorkeuren af!

 

In onze ogen is het vooral van belang om na te gaan wat jij mooi vindt. Gaat jouw voorkeur uit naar een tuin met een landelijke uitstraling? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een tuintafel van een natuurlijk materiaal. Verschillende houtsoorten en graniet passen perfect in een landelijke tuin, aangezien de tafel dan dus ook van een natuurlijk materiaal vervaardigd is.

 

Gaat jouw voorkeur uit naar een tuin met een moderne stijl? Dan is het aan te raden om te gaan voor een tuintafel met een strak design. Je kunt ook hierbij uit tal van materiaalsoorten kiezen. De uiteindelijke keuze is dus compleet afhankelijk van jouw eigen voorkeuren.

 

Hierbij moet je ook goed rekening houden met de levensduur en het benodigde onderhoud. Als je voor een houten tuintafel kiest, weet je dat je hier het nodige onderhoud aan uit moet voeren. Zo moet je bijvoorbeeld de tafel regelmatig lakken en moet je de tafel ook regelmatig grondig reinigen. Als je een kunststof of aluminium tuintafel hebt, hoef je uiteraard een stuk minder onderhoud te plegen. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

 

Is het makkelijk om op dit gebied de juiste keuze te maken? Nee, dat is zeker niet makkelijk. Onder aan de streep is het vooral een kwestie van jouw voorkeuren duidelijk in beeld brengen én vervolgens een goed vergelijk maken. Vergelijk de verschillende materiaalsoorten met elkaar, check goed het benodigde onderhoud en bepaal wat je zelf mooi vindt. Uiteindelijk kun je op die manier zeker de juiste keuze gaan maken!

 

Kwaliteit van de tuintafel

Als je honderden euro’s aan een tuintafel uit gaat geven, wil je ongetwijfeld verzekerd zijn van een geweldige kwaliteit. Als je een tuintafel uit onze webshop aanschaft, weet je 100% zeker dat de kwaliteit dik in orde is. Dit komt puur doordat wij louter met de beste merken samenwerken.

 

Waarom wij met de beste merken samenwerken? Omdat die merken bewezen hebben dat zij prima tuintafels weten te ontwikkelen. Dat zijn tuintafels die aan alle verwachtingen voldoen, een prima prijs-kwaliteitsverhouding hebben en ook nog eens een lange levensduur hebben.

 

Wil je verschillende tuintafels op het gebied van kwaliteit met elkaar gaan vergelijken? Dan is het aan te raden om goed te kijken naar de afwerking én het gebruikte materiaal. Bij de beste tuintafels zie je dat onder meer bij de hoeken alles tot in perfectie afgewerkt is. Ook zie je bij de beste tuintafels dat de fabrikant voor het beste materiaal gekozen heeft. Let dus ook goed op deze eigenschappen en maak ook op basis hiervan voor jezelf een goed vergelijk.

 

Uitstraling van de tuintafel

Eerder in dit artikel hebben we het veelvuldig gehad over de vormgeving van de tuintafel. Die vormgeving is bepalend voor de uitstraling van de tuintafel, maar daar blijft het echter niet bij. Nee, in dit geval hebben we het namelijk puur gehad over de vormgeving van het blad van de tuintafel. Bij een tuintafel heb je echter ook nog te maken met de poten.

 

Wij willen je dan ook graag aanraden om goed naar de poten van een tuintafel te kijken. Kijk hierbij niet alleen naar de vorm van de poten, maar ook naar de hoeveelheid tuinpoten en de afwerking van deze poten. Voldoet dit allemaal aan jouw wens? Dan weet je ook zeker dat de uitstraling van de tuintafel naar jouw wens is. De uitstraling van de tuintafel wordt door meerdere factoren bepaald, waaronder ook de kleur van de tafel.

 

Kleur van de tuintafel

Wil jij voor een donkergekleurde tuintafel gaan? Of gaat jouw voorkeur toch echt uit naar een lichtgekleurde tuintafel? Het leuke van een tuintafel is dat je op dit vlak alle keuze hebt.

 

Wij willen je dan ook graag aanraden om ook dit gebied een goed vergelijk te maken. Als je dit vergelijk gaat maken, merk je al snel dat er een duidelijk verband zit tussen kleur en materiaal. Ons advies is dan ook om op zowel de kleur als op het materiaal heel goed te letten, zodat je uiteindelijk voor de beste tuintafel kunt kiezen. Dat is de tuintafel die qua uitstraling volledig aan jouw smaakvoorkeuren voldoet!

 

Prijskaartje van de tuintafel

Zo, je weet nu wat de belangrijkste eigenschappen van een tuintafel zijn. Houd het bij deze eigenschappen dan ook op? Nee, dat is zeker niet het geval. Als je de beste tuintafel voor in jouw tuin wilt gaan vinden, moet je ook goed op het prijskaartje letten.

 

Ons advies is om voor jezelf een maximum budget vast te stellen. Dit advies geven wij voornamelijk omdat je hiermee al een flinke schifting in het aanbod kunt maken. De prijzen van de tuintafels variëren nogal, waardoor je op deze manier al snel een groot deel van het aanbod buiten beschouwing kunt gaan laten.

 

Is het aan te raden om te investeren in een duurdere tuintafel? Ja, met het oog op de kwaliteit en de levensduur is dat absoluut aan te raden. Het is namelijk zo dat de beste tuintafels vaak iets duurder zijn, aangezien deze tuintafels van betere materialen vervaardigd zijn. Dat merk je dan ook terug aan de robuustheid, de levensduur en de algehele kwaliteit van de tuintafel!

 

Slotwoord

Wil je een nieuwe tuintafel aan gaan schaffen? Dan moet je een onwijs goed vergelijk voor jezelf gaan maken. Je weet nu in ieder geval op welke eigenschappen je heel goed moet gaan letten. Wil je direct een uitgebreid aanbod van tuintafels met elkaar gaan vergelijken? Check dan zeker onze webshop; wij bieden namelijk tientallen tuintafels aan. Deze tafels zijn van de hoogste kwaliteit én zijn ook nog eens scherp geprijsd. Wat wens je nog meer? Veel succes met jouw zoektocht!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »