{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

De belangrijkste voordelen van een stokparasol op een rijtje

  • Door Sanne
  • Monday 12 / 07 / 2021 0
De belangrijkste voordelen van een stokparasol op een rijtje

Lekker veel tijd in de tuin doorbrengen; dat is toch de droom van iedereen? Om dit voor jezelf mogelijk te maken, is het aan te raden om de juiste tuinmeubelen aan te schaffen. Voor welke meubelen je het beste kunt kiezen? Dat hangt volledig van jouw eigen voorkeuren af.
Daarbij heb je uiteraard ook nog te maken met de afmetingen van jouw tuin. Om uiteindelijk de beste tuinmeubelen aan te kunnen schaffen, zou je dus een uitgebreide vergelijking voor jezelf moet maken. Gelukkig hoef je deze vergelijking niet meer zelf te maken. Wij helpen je hier namelijk graag een handje bij!
Dat doen we enerzijds door een uitgebreid aanbod aan te bieden. Zo vind je in onze webshop veel verschillende soorten meubelen, maar ook veel verschillende accessoires. In dít artikel richten wij onze pijlen daarbij op een specifiek accessoire; de parasol. Of beter gesteld: de stokparasol. In het aanbod van parasols nemen de stokparasols namelijk nog steeds een belangrijke rol in. Ondanks de populariteit van de zweefparasol(s).
Voor welke stokparasol je het beste kunt gaan kiezen? Dat hangt volledig van jouw eigen voorkeuren af. Wij willen je met dit artikel in ieder geval gaan inspireren voor de aankoop van een stokparasol. Dat doen we door alle voordelen van een stokparasol voor je op een rijtje te zetten.
Heb je na het lezen van dit artikel interesse om een stokparasol aan te schaffen? Dan ben je daarvoor bij ons ook direct aan het juiste adres. Wij bieden namelijk veel soorten stokparasols aan; je geniet bij ons ook nog eens van hele scherpe prijzen. Uiteindelijk kun je bij ons de stokparasols met de best mogelijke prijs-kwaliteitsverhouding aanschaffen; dat is alles wat je wilt, niet waar?

Wat is een stokparasol?

Wil jij graag een nieuwe parasol voor in jouw tuin aanschaffen? Dan heb je in principe de keus uit twee soorten parasols: een stokparasol of een zweefparasol. Deze twee soorten parasols zijn beide behoorlijk populair én zijn behoorlijk verschillend.
Een stokparasol bestaat in ieder geval uit twee onderdelen: een stok en een parasoldoek. De stok bevindt zich in het midden van het parasoldoek, waardoor je de parasolvoet in het midden van jouw terras moet zetten. Dit is niet altijd even handig, maar het levert aan de andere kant op wel handige voordelen op.
De vormgeving van een zweefparasol is ten opzichte van een stokparasol weer compleet anders. Juist doordat beide parasols zo verschillend zijn, is het advies om een goede vergelijking te maken. Of je daarbij het beste voor een stokparasol kunt kiezen, hangt van jouw eigen voorkeuren af. Wij kunnen op dit moment in ieder geval één ding verklappen: een stokparasol brengt echt veel voordelen met zich mee!

Wat zijn de voordelen van een stokparasol?

Zou jij graag op een aangename manier veel tijd in jouw tuin door willen brengen? Dan doe je er verstandig aan om een goede parasol te kopen. Met een goede parasol weet je namelijk de gewenste schaduw te creëren. Dankzij deze schaduw bescherm je jouw huid goed, terwijl je het ook nog een stuk aangenamer voor jezelf maakt.
Wil je het voor jezelf ook een stuk aangenamer maken? Kies dan voor een stokparasol of een zweefparasol uit ons aanbod. Als je voor een stokparasol uit ons aanbod kiest, geniet je in ieder geval van veel voordelen. Over deze voordelen vertellen wij je graag hieronder alles!

Een stokparasol is voor in de meeste tuinen geschikt

Een belangrijk voordeel is dat een stokparasol vrij klein is. Juist doordat de parasol klein is, kun je de stokparasol ook in een kleine tuin of op een balkon te zetten. Mocht je een grotere tuin hebben, is het óók mogelijk om voor een stokparasol te kiezen.
Met andere woorden: een stokparasol is voor in de meeste tuinen geschikt. Dit is onder meer te danken aan de compacte afmetingen van het parasoldoek; zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een stokparasol met een doek met een diameter van 1,5 meter. Ideaal als je bijvoorbeeld een kleinere tuin hebt!
Als je een stokparasol uit gaat kiezen, moet je overigens heel goed naar dit parasoldoek kijken. Waarom? Omdat de afmetingen van het parasoldoek uiteraard bij jouw tuin moeten passen. Meet daarom goed de ruimte in jouw tuin op, waarna je een stokparasol met de juiste afmetingen uit kunt kiezen. Je hebt in ieder geval de keus uit meer dan voldoende afmetingen!

Een stokparasol is makkelijk te bedienen

Wil je de parasol even in- of uit klappen? Bij een stokparasol kost dit echt geen enkele moeite. Met een kleine handeling kun je de stokparasol naar wens bedienen. Bij een zweefparasol is dat toch wel een ander verhaal; een zweefparasol kent een iets ingewikkeldere bediening.
Wel is het zo dat de instelmogelijkheden bij een stokparasol beperkter zijn. Zo kun je in veel gevallen het parasoldoek niet kantelen of draaien. Bij een zweefparasol is dit wel mogelijk.

Een stokparasol is betaalbaar

Ben je op zoek naar een nieuwe parasol voor in jouw tuin? En geef je het liefste niet al te veel geld uit aan jouw nieuwe parasol? Dan doe je er verstandig aan om een stokparasol aan te schaffen. Ten opzichte van een zweefparasol is een stokparasol namelijk écht voordelig/betaalbaar.
Hoe dat komt? Dat is vooral te danken aan het simpele ontwerp van een stokparasol. Om een dergelijke parasol te fabriceren, heeft een fabrikant in principe twee onderdelen nodig: de stok en het parasoldoek. Doordat een fabrikant slechts twee onderdelen nodig heeft, kunnen de kosten laag gehouden worden. dat zie je dan ook in de relatief lage vraagprijzen van de verschillende stokparasols!
Overigens hoef je je over de kwaliteit geen zorgen te maken. Als je voor een goede stokparasol kiest, geniet je namelijk van een prima kwaliteit. Die prima kwaliteit gaat ook gepaard met een lange levensduur; dit maakt het relatief betaalbare prijskaartje alleen maar interessanter!

Een stokparasol is in veel soorten en maten te verkrijgen

Spreken de hierboven genoemde voordelen jou aan? En heb je daarom interesse om direct op zoek te gaan naar de beste stokparasol voor in jouw tuin? Dan is ons advies om hier de nodige tijd voor uit te trekken. Het is namelijk een feit dat je uit ongekend veel soorten stokparasols kunt kiezen. Less is more = eenvoud Tot slot zijn wij erg te spreken over de eenvoud van een stokparasol. Je kunt de parasol makkelijk bedienen, er kan weinig kapot gaan aan de parasol en je geniet van een strakke vormgeving. Al deze zaken zorgen ervoor het gezegde ‘less is more’ absoluut van toepassing is op een stokparasol.
Deze eenvoud merk je overigens vanaf het allereerste moment al. Zodra je de stokparasol uit de doos haalt, begint het genieten. Je zet de stokparasol makkelijk in elkaar, waarna je de stokparasol op de gewenste plek in de tuin neer kunt zetten. Doordat een stokparasol een eenvoudig ontwerp heeft, is de parasol zelf ook niet al te zwaar. Ook als je niet al te veel spierkracht hebt, kun je een stokparasol moeiteloos in jouw tuin neerzetten. Ondertussen geniet je van een prima bescherming tegen de zon!

Zorgt voor een prima bescherming

Vind je het heerlijk om veel tijd in jouw tuin door te brengen? Logisch, de temperaturen worden immers ook steeds aangenamer in ons land. Doordat het in ons land steeds warmer wordt, moet je wel meer rekening gaan houden met de felle zonnestralen. Met andere woorden: je moet jouw huid goed gaan beschermen tegen de felle zonnestralen.
Dát doe je perfect met een stokparasol. In onze ogen biedt een goede stokparasol namelijk een perfecte bescherming. Het parasoldoek houdt de felle zonnestralen tegen, waardoor je op een aangename manier veel tijd in de schaduw door kunt brengen. Dit is zowel aangenaam als veilig; je hoeft niet bang te zijn dat jouw huid gaat verbranden. Al met al is een stokparasol dus een ware aanwinst voor in elke tuin. Ongeacht wat voor tuin je hebt!

Wat zijn de nadelen van een stokparasol?

is het nou allemaal koek en ei bij een stokparasol? Of zijn er ook nog bepaalde zaken waar je goed rekening mee moet houden? Naar onze mening moet je ook met enkele aandachtspunten goed rekening houden. Wat deze aandachtspunten precies zijn, bespreken we graag hieronder.
Ten eerste moet je rekening houden met de afmetingen van het parasoldoek. Over het algemeen is een stokparasol vrij compact, waardoor dit niet de meest geschikte parasol voor in een grote tuin is. Als je een grotere tuin hebt, kun je beter voor een zweefparasol kiezen. Sommige zweefparasols hebben bijvoorbeeld een diameter van 4 meter; daarmee weet je écht flinke oppervlakten in jouw tuin in de schaduw te brengen.
Ten tweede is de plaatsing van de parasolvoet niet altijd even handig. Doordat de stok zich in het midden van het doek bevindt, moet je de stok ook in het midden van jouw terras neerzetten. Je kunt de stok niet zomaar op de grond neerzetten; nee, daar heb je een parasolvoet nodig. Nadeel is echter dat de meeste parasolvoeten vrij groot zijn. Je kunt dan ook al snel een lelijke val over de parasolvoet heen maken. Daarnaast is het ook niet al te fraai om zo’n parasolvoet in het midden van jouw terras te hebben staan.
Ten derde heb je bij een stokparasol minder verstelmogelijkheden. Bij een zweefparasol is het bijvoorbeeld mogelijk om het doek te kantelen, maar dat is bij een stokparasol in principe niet mogelijk. Een stokparasol kun je echter wel in hoogte verstellen, waardoor je het alsnog aangenaam in jouw tuin kunt maken.
Kun je nou het beste voor een stokparasol of voor een zweefparasol kiezen? Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, brengen beide soorten parasols de nodige voor- en nadelen met zich mee. Het is dan ook aan jou om te bepalen aan welke voor- en nadelen jij de meeste waarde hecht. Onder aan de streep kunnen wij de aanschaf van een stokparasol aanraden, maar dat geldt ook voor de aanschaf van een zweefparasol. Maak dus voor jezelf een heel goede vergelijking!

Hoe kies je de beste stokparasol uit?

Gaat jouw voorkeur uit naar een stokparasol? Dan sta je voor een leuke uitdaging! Het aanbod van stokparasols is namelijk ongekend divers te noemen. Je kunt uit veel soorten stokparasols kiezen, waardoor je mogelijk door de bomen het bos niet meer kunt zien. Om je bij de zoektocht een handje te helpen, hebben wij onderstaand rijtje opgesteld. In dit rijtje vind je de belangrijkste aandachtspunten bij het uitkiezen van een nieuwe stokparasol.

  • Afmetingen: kijk sowieso goed naar de afmetingen van het parasoldoek. Stem de afmetingen daarbij ook goed af op de ruimte in jouw tuin.
  • Kleur van het parasoldoek: als je een stokparasol in jouw tuin neer gaat zetten, gaat het parasoldoek direct opvallen. Kies daarom voor een kleur die volledig naar jouw wens is.
  • Materiaal van het parasoldoek: kijk ook goed naar het materiaal van het parasoldoek. Je wilt voor het best mogelijke materiaal gaan, aangezien dat materiaal de best mogelijke bescherming biedt.
  • Vorm van het parasoldoek: ook is het verstandig om goed naar de vorm van het parasoldoek te kijken. Ga je voor een rechthoekige-, ronde of vierkante variant? Aan jou de keuze!
  • Prijs-kwaliteitsverhouding: verder is het advies om goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding te kijken. Kies altijd voor een stokparasol van een gerenommeerd merk en durf te investeren in een goede stokparasol. Onder aan de streep zorgt dat er alleen maar voor dat je jarenlang van jouw nieuwe stokparasol kunt genieten!
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »