{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

Door Roos, 12 september 2022

De beste manieren om je terras schoon te houden

Bijna iedere tuin heeft wel een of meerdere terrassen. Dit is natuurlijk enorm fijn omdat een terras de plek is waar je lekker kunt zitten en relaxen of waar je sociale leven in de tuin zich afspeelt. Het is dan ook heel erg leuk om lekker met vrienden en familie je terras op te duiken en te genieten van lekker eten en drinken en gezelligheid.

Daarnaast kan een terras ook de perfecte plek zijn om tuinmeubelen op te plaatsen waardoor je dus een plek realiseert in je tuin waar je lekker kunt gaan zitten. Maar vergeet ook vooral het feit niet dat het terras ook een fijne plek is om bloempotten en bloembakken op neer te zetten. Ook dit kan hier namelijk meer dan prima.

Ook kinderen vinden het vaak erg fijn om op een terras te spelen en kunnen hier dan ook al snel vrij makkelijk een plekje vinden waar ze lekker met hun speelgoed aan de gang kunnen gaan. Kortom een terras in de tuin is dus een heerlijke plek waar je tijd door kunt brengen en kunt genieten van gezelligheid en sfeer.

Wel is het natuurlijk zo dat een terras ook best snel vies kan worden. Gelukkig zijn er dan wel allerlei manieren om ervoor te zorgen dat je terras netjes en schoon wordt en blijft. Maar hoe pak je dat dan eigenlijk precies aan? Dat hebben wij in deze blog voor je op een rijtje gezet zodat ook jij precies kunt zien hoe je jouw terras zo netjes mogelijk kunt houden!

Een schoon en netjes terras

Je terras netjes en schoon houden is natuurlijk heel erg prettig. Doordat je veel tijd op je terras doorbrengt en het vaak ook nogal in het oog springt in je tuin is het natuurlijk des te belangrijker dat je terras er netjes en schoon bij blijft liggen.

Ook zit je natuurlijk een stuk relaxter als je terras netjes en schoon is in plaats van dat je op een vies terras zit. Dit doet dan ook vaak meteen iets met de sfeer en gezelligheid en dat wil je natuurlijk voorkomen. Daarnaast staat het ook vaak gewoon erg rommelig en onverzorgd en ook dat is niet fijn.

Je wil je tuin graag in goede conditie houden en goed onderhoud hoort daar nu eenmaal bij. En dus zeker ook van je terras tegels. Deze spelen dan ook absoluut een grote rol in hoe je tuin oogt en eruit ziet en hoe je dit dan ook vaak zelf ervaart.

Des te meer reden dus om je terras netjes en schoon te houden en ervoor te zorgen dat je er helemaal netjes bij zit!

Kies voor grote tegels

Als je graag je terras schoon wil houden dan kan het erg slim zijn om voor grote tegels te kiezen. Deze zijn er in allerlei verschillende uitvoeringen. Het leuke aan deze grote tegels is dat je ze gemakkelijk schoon kunt houden. Op deze manier zorg je er dus ook al heel handig en snel voor dat je terras schoon en opgeruimd oogt. En dat zonder dat je er verder nog iets voor hoeft te doen.

Het is dan ook je eerste verdienste om voor grote tegels te kiezen. Kies ook voor tegels die je gemakkelijk kunt reinigen en die dus niet te kwetsbaar zijn. Ook tegels met een druk patroon kun je beter vermijden omdat ook deze al snel wat viezer en rommeliger ogen.

Het is dus zeker weten verstandig om voor grote tegels te kiezen en om op deze manier dus meteen te zorgen voor een netjes en verzorgd terras in je tuin.

Haal onkruid tijdig weg

Niets is zo ontsierend voor je terras als onkruid. Het is dan ook heel erg naar om een terras vol met onkruid te hebben staan wat zich in een oogwenk verspreidt door je tuin. Het oogt dan meteen heel onverzorgd en slecht onderhouden en kan het gehele plaatje van je tuin teniet doen. Dat is natuurlijk niet fijn en ook helemaal niet de bedoeling. Vandaar dat het prettig kan zijn om het onkruid tijdig te verwijderen. Eigenlijk al zodra je het op ziet komen. Op deze manier geef je het onkruid geen kans om zich verder te verspreiden en dat is natuurlijk wel heel erg fijn

Maar hoe verwijder je dat onkruid van je terras nu eigenlijk het beste. Wat je op je terras vooral veel ziet is dat het onkruid tussen de terras tegels gaat zitten en zich hier gaat nestelen. Het is dus zaak om het daar ook zo snel mogelijk weer weg te halen. Hier zijn gelukkig een aantal handige manieren voor. We kennen natuurlijk allemaal de ouderwetse manier waarbij je met een mesje te werk gaat en zo dus het onkruid tussen de tegels weghaalt. Maar er zijn natuurlijk meerdere manieren.

Zo kun je ook met allerlei middelen aan de gang om het onkruid tussen je tegels te verwijderen en ervoor te zorgen dat het ook niet meer zo snel terugkomt. Deze middelen werken vaak snel en effectief en het onkruid blijft daarna ook vaak nog eens langere tijd weg en dat is natuurlijk helemaal mooi meegenomen!

Een terras zonder onkruid is in ieder geval een heel erg goed idee omdat je terras er zo dus netjes en verzorgd uit blijft zien en juist dat is natuurlijk zo onwijs belangrijk en wat we graag willen zien.

Verwijderen van groene aanslag

Naast onkruid op je terras is ook groene aanslag zeker weten iets wat je terras onwijs kan ontsieren en ook groene aanslag wil je dan ook het liefste vaak zo snel mogelijk weer weg hebben. Ook hier zijn gelukkig een aantal handige manieren voor.

Ten eerste kan het al voldoende zijn om een harde borstel te pakken en heel heet water. Hiermee kan je vaak de groene aanslag al heel handig wegschrobben. Dit is natuurlijk een hele simpele maar wel doeltreffende manier om direct groene aanslag van je tegels te verwijderen. Als je daarna het je tegels goed naspoelt weet je echt zeker dat ze weer helemaal spik en span zijn.

Toch is dit niet de enige manier om groene aanslag van je tegels te verwijderen. Er zijn namelijk zeker weten nog een aantal andere handige manieren. Zo zijn er dus ook speciale middelen voor die je aan wat heet water toe kunt voegen en die er in een oogwenk voor zorgen dat je aanslag van je tegels verdwijnt. Ook deze middelen zijn onwijs handig en effectief en houden dus heel simpel en snel groene aanslag buiten de deur. Wel is het zo dat je voor deze middelen vaak goed moet kijken of er niet teveel beplanting in de buurt staat. Soms kan dit namelijk een slechte uitwerking op elkaar hebben.

Wel is het noodzakelijk om groene aanslag zo snel mogelijk weer te verwijderen. Niet enkel maar omdat het er onverzorgd uitziet maar zeker ook omdat groene aanslag ervoor kan zorgen dat je tegels erg glad worden. Op deze manier ligt een ongelukje dus op de loer en ook dat is iets wat je veel liever voorkomen wil. Verwijderen dus die groene aanslag.

Dagelijks even vegen

Je terras schoon houden kan dus nog een flinke klus zijn. Wel is het zo dat alle kleine beetjes helpen en dat het ook zeker weten loont om het onderhoud van je terras goed bij te houden. Zo is het bijvoorbeeld enorm belangrijk om ervoor te zorgen dat je het terras regelmatig even aanveegt. Door dit te doen zorg je er namelijk voor dat je het terras netjes en schoon houdt.

Als je dus iedere dag even wat aandacht aan je terras besteedt dan blijven de werkzaamheden te overzien en gaan ze je dus zeker weten ook gemakkelijk af. Zo hou je alles dus netjes en aan kant en voorkom je daarnaast ook nog eens dat je in een keer heel veel werk te verrichten hebt.

Daarnaast vormt al het vuil op de grond van je terras natuurlijk ook geen gezellig en fris gezicht, des te meer reden dus om hiermee aan de slag te gaan en om het vuil dus zo snel mogelijk te verwijderen.

De beste manieren om je terras schoon te houden

Zoals je wel kunt lezen zijn er dus heel veel manieren om je terras schoon te houden. Op deze wijze zorg je er dan ook voor dat het vuil op je terras niet te veel ophoopt en dat je alles dus ook goed onder controle kunt houden. Dit heeft dan ook zeker weten veel fijne voordelen waar je goed van kunt profiteren.

Het beste is het dus om je terras met regelmaat te onderhouden zodat de rommel niet te ver oploopt en je alles netjes en aan kant kunt houden! Ook kan het enorm schelen om te zorgen voor grote tegels die er al snel fris uitzien en die dus ook heel makkelijk te reinigen zijn. Dit scheelt natuurlijk al een heleboel en ook dat is natuurlijk heel erg prettig.

Uiteraard heeft je terras ook zo nu en dan een grote schoonmaak nodig maar het helpt echt al enorm als je het op regelmatige basis bijhoudt en er dus in ieder geval voor zorgt dat je er alles aan doet om je terras in nette staat te houden.

De slimste tips

En dan zijn er ook nog een aantal hele slimme tips die wellicht iets minder bekend zijn maar die we toch zeker weten even willen noemen. Het is namelijk zo dat je ook met schoonmaakazijn onwijs goed je terras kunt reinigen. Je kiest hier bij voorkeur een zonnige dag bij uit en je zorgt ervoor dat je het azijn rijkelijk over je tegels spuit. Vervolgens laat je het zonnetje zijn werk doen en het azijn intrekken. Als dit eenmaal gebeurt is dan zal je zien dat het onkruid op je terras net als het vuil als sneeuw voor de zon verdwijnt en dat is natuurlijk wel heel erg fijn.

Op deze manier maak je het jezelf ook meteen een stukje gemakkelijker en zorg je er dus voor dat je in enkele simpele stappen je terras weer helemaal schoon krijgt. Mocht je terras nu uit allemaal kleine tegels bestaan dan is het ook een heel goed idee om ervoor te zorgen dat je een anti onkruid middel tussen deze tegels spuit. Op deze manier krijgt onkruid namelijk ook in de toekomst geen kans en dat is natuurlijk wel zo fijn. En bespaart je daarnaast dus ook weer heel erg veel werk.

En ook groene zeep is een heel fijn schoonmaakmiddel dat dus in een oogwenk voor een schoon en netjes terras zorgt, wel is het hierbij zaak je terras goed na te spoelen zodat er geen zeepresten blijven hangen. Op deze manier blijft je terras netjes en schoon en ook dat is natuurlijk wel heel erg prettig.

De slimste tips om je terras schoon te krijgen kun je op deze wijze dus heel eenvoudig toepassen en dit bespaart je dan ook een heleboel moeite en tijd. Een schoon terras is dan ook enorm prettig, het is vaak het eerste wat in het oog springt dus natuurlijk wel zo prettig als dit er een beetje verzorgt bij komt te liggen. Daarnaast is het ook zeker wel fijn om op deze wijze ervoor te zorgen dat je er sfeervol en gezellig bij zit.

Juist als je een terras in je tuin hebt is dit de plek waar je over het algemeen het meeste tijd doorbrengt in je tuin en dus ook de plek waar je eventueel gasten ontvangt. Het is de meeste mensen er dan ook veel aan gelegen dat deze plek er sfeervol en netjes uit komt te zien en dat begint er dus mee met dat het terras netjes en schoon is. Een vuil terras vol onkruid en viezigheid brengt dan ook al snel een bepaald gevoel met zich mee en oogt rommelig en onverzorgd. En dat is nu precies wat je liever niet wil voor je tuin. Vandaar dat het dan ook zeker weten een goed idee is om je tuin netjes en verzorgt te houden en om dus te beginnen met schoonhouden van je terras. Op deze manier zit jij van de zomer gezellig met vrienden en familie op een schoon terras te genieten van de zon.

Als je dan ook nog eens de tips uit deze blog toepast weet je zeker dat je er niet teveel werk en tijd aan kwijt bent maar maak je het jezelf ook nog eens een stuk gemakkelijker.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »