{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

Door Roos, 22 mei 2022

De beste tips voor een Engelse tuin!

 

Er zijn in ons land veel verschillende soorten tuinen te bekennen. Zo zijn er allemaal stijlen en veel mensen vinden het leuk om hun tuin in een bepaalde stijlvorm te geven. Dat zorgt natuurlijk voor een onwijs mooi en sfeervol resultaat. Maar welke stijlen zijn er dan eigenlijk allemaal te bekennen? En hoe zorg je er nu voor dat je jouw tuin helemaal vorm geeft in een bepaalde sfeer en stijl? Dat gaan we je in deze blog dus helemaal laten zien.

 

In deze blog staat de Engelse stijl centraal, een romantische en lieflijke stijl met vooral veel mooie zachte tinten. Het is dan ook helemaal niet verwonderlijk dat veel mensen deze stijl aanhangen. In deze blog gaan wij je dan ook laten zien hoe jij deze prachtige stijl verwerkt in jouw eigen achtertuin. Wat zijn nu eigenlijk de kenmerken van een Engelse tuin en hoe realiseer je deze dus in je eigen achtertuin?

 

Wat moet je precies allemaal doen om ervoor te zorgen dat jouw tuin de Engelse sfeer en stijl zal ademen? Welke planten gebruik je en welke accessoires? Welke kleuren komen er veel naar voren en welke materialen worden er veel gebruikt? In deze blog gaan wij je dat allemaal uitleggen zodat jij thuis ook prima de Engelse sfeer in je tuin kunt realiseren! Zo weet je precies na het lezen van deze blog hoe jij dat aan moet pakken en kun je dus optimaal gaan genieten van een Engelse tuin! Een lekker kopje thee erbij en het is perfect. Lees dus maar snel met ons mee en ga aan de slag!

 

De kenmerken van een Engelse tuin

 

Om te beginnen gaan we eerst eens even kijken naar de kenmerken van een Engelse tuin. Want waaraan kun je een Engelse tuin nu eigenlijk precies herkennen? En hoe zorg je er dus voor dat je deze kenmerken zelf ook in je tuin verwerkt?

 

Ten eerste kun je een Engelse tuin natuurlijk herkennen aan de bloemen en planten die erin groeien. Dit zijn vaak bloemen en planten met prachtige pastel achtige tinten die zorgen voor een hele romantische en warme sfeer. Enorm prettig natuurlijk want op deze manier wordt jouw tuin eigenlijk direct een hele fijne plek om tijd door te brengen. Vooral ook bloemen zien we enorm vaak terug in een Engelse tuin. Denk dan vooral aan rozen, maar ook de hortensia is vaak ruim vertegenwoordigd. En laten we ook vooral de bloesembomen niet vergeten. Ook deze zien we vaak terug in een Engelse tuin en zorgen voor een prachtig plaatje. Alles bij elkaar zijn er dus zeker weten een aantal planten waaraan je een Engelse tuin goed kunt herkennen!

 

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer kenmerken voor een Engelse tuin te vinden. Zo kun je een Engelse tuin bijvoorbeeld ook heel goed herkennen aan het gebruik van kleine stenen en keien. Je vindt er geen grote tegels van 60 bij 60 maar er wordt gebruik gemaakt van kleine steentjes waarmee een mooi paadje of terras wordt gerealiseerd. Op die manier ziet het er ook meteen heel sfeervol uit en heb je dus ook echt die fijne Engelse sfeer te pakken.

 

Naast de steentjes zijn er nog meer materialen die we opvallend vaak terug zien in een Engelse tuin. Zo wordt er veel gebruik gemaakt van hout. Dit hout wordt verwerkt in bijvoorbeeld hekjes of andere items die dan meteen wat extra sfeer aan je tuin geven. Daarnaast zien we ook ijzer veel voorbij komen. En dit zien we dan vooral weer meer terug in ornamenten of bijvoorbeeld in de tuin meubelen. Deze zijn dan vaak ook heel sierlijk vorm gegeven en dat zorgt helemaal voor een mooi resultaat!

 

Alles bij elkaar heb je zo dus een heel mooi plaatje en zorg je er dus ook voor dat je tuin er helemaal in Engelse sferen bij komt te liggen. Deze kenmerken kun je dan ook absoluut goed gebruiken om zelf een Engelse tuin te realiseren!

Veel bloemen en planten

 

We lieten het net al even voorbij komen bij de kenmerken van een Engelse tuin maar in een Engelse tuin wordt dus enorm veel gebruik gemaakt van bloemen en planten en dan ook nog eens in allerlei soorten en maten. Vooral rozen zijn enorm goed vertegenwoordigd. Denk bijvoorbeeld aan de Engelse roos een prachtige sierlijke roos die je tuin dan ook meteen in Engelse sferen brengt.

 

Maar je hebt natuurlijk ook de rozenstruik of de klimroos. Ook deze rozen zien we vaak terug in een Engelse tuin en dan vooral in allerlei verschillende kleuren en maten. Zo krijg je natuurlijk een mooi resultaat waarbij allerlei verschillende soorten rozen met elkaar gecombineerd worden.

 

Maar naast rozen zien we ook allerlei andere bloemen verschijnen, al is het wel vaak zo dat de bloemen en planten die in een Engelse tuin gebruikt worden opvallend vaak roze of wit zijn, het roze kleuren palet wordt dan ook vol op gebruikt in de Engelse tuin en zorgt voor een mooi resultaat.

 

Niet enkel rozen en bloemen zien we voorbij komen maar ook veel groene planten. In de Engelse tuin is de natuur dan ook zeker weten goed vertegenwoordigd. Wel is het zo dat we zien dat het vooral netjes bijgehouden planten zijn die goed verzorgd zijn en die ook nog eens strak vormgegeven zijn. Je vindt in een Engelse tuin over het algemeen geen wildgroei aan planten.

 

Tot slot mogen we vooral de bomen niet vergeten want ook die zien we in een Engelse tuin voorbij komen. En dan met name de bloesembomen zijn enorm populair. Niet zo verwonderlijk natuurlijk aangezien de bloesem natuurlijk ook weer zorgt voor een heel romantisch plaatje en dat is natuurlijk wel echt het kenmerk van een Engelse tuin!

 

De indeling van een Engelse tuin

 

Naast de bloemen en planten en de materialen die er gebruikt worden kun je een Engelse tuin aan meer punten herkennen. Zo is het bijvoorbeeld zo dat de indeling van een Engelse tuin ook vaak heel herkenbaar is. Zo zien we met name een zelfde soort indeling terug waaraan je dus een Engelse tuin kunt herkennen.

 

Ten eerste is het zo dat een Engelse tuin vaak enkele borders bevat. Deze borders zien we dan terug verspreidt over de tuin en geven een heel groen en sfeervol beeld. De borders zijn dan ook vaak gevuld met allerlei verschillende soorten bloemen en planten en zo heb je dan ook meteen een heleboel sfeer en kleur in je tuin!

 

Het leuke aan deze borders is dat ze op een hele fijne manier meteen heel veel groen in je tuin een plekje geven. Ook is het leuk om verschillende soorten planten en bloemen met elkaar te combineren waardoor er een sfeervol beeld ontstaat en vooral een heel kleurrijk plaatje!

 

Maar er zijn nog een paar kenmerken aan de indeling van een Engelse tuin die we vooral niet kunnen vergeten. Denk bijvoorbeeld aan de kleine sfeervolle zitjes die je vaak overal door de tuin heen terug kunt vinden. Deze heerlijke zitjes zorgen ervoor dat je overal een fijn plekje kunt vinden waar je even lekker tot rust kunt komen met een lekkere kop thee en dat is natuurlijk echt genieten! Vaak hebben deze plekjes ook wel de nodige schaduw zodat je er echt heerlijk kunt zitten en relaxen!

 

En dit zijn dan toch echt wel een aantal punten waaraan je een Engelse tuin heel goed kunt herkennen! Deze punten zijn dan ook echt typerend voor een Engelse tuin en zorgen voor veel sfeer en gezelligheid!

 

Een border in de tuin

 

Veel Engelse tuinen hebben zogenaamde borders. Dit is natuurlijk echt een feestje omdat deze border ervoor zorgen dat je heerlijk kunt genieten van heel veel groen en kleur in je tuin! Het fijne aan borders is dat je toch veel bloemen en planten een plekje in je tuin kunt geven zonder dat je overal in je tuin ruimte moet maken. Door een border te plaatsen heb je de planten en bloemen mooi bij elkaar en kunnen ze met elkaar ook nog eens zorgen voor een heel sfeervol geheel. Het is dan ook zeker heel erg leuk om al deze planten en bloemen bij elkaar terug te zien!

 

Een border kun je ook vrij makkelijk realiseren, het enige wat je hoeft te doen is dus een stuk van je tuin af te kaderen en dit te vullen met planten en bloemen. Je kiest de planten en bloemen uit waar je zelf blij van wordt en die dan ook echt bij je tuin passen. Het leuke is dat je allerlei soorten door elkaar kunt mixen dit geeft juist een heel gezellig beeld!

 

Daarnaast is het ook nog eens zo dat je dus prima gebruikt kunt maken van je borders om meer groen aan je tuin toe te voegen. Dat is dus echt een heel fijn voordeel aan het hele verhaal!

 

Sierlijke meubelen

 

En dan hebben we natuurlijk ook de tuin meubelen nog. Met meubelen in een bepaalde stijl en sfeer kun je namelijk ook heel handig ervoor zorgen dat een tuin een bepaalde uitstraling krijgt. En zo werkt dat dus ook bij de Engelse tuin! Door meubelen in een bepaalde stijl aan te schaffen zorg je ervoor dat je tuin er heel mooi uit komt te zien en dat alles een fijn geheel vormt!

 

Kies dan ook met name voor gietijzeren tuin meubelen in mooie sierlijke vormen voor een heel romantisch geheel. Dit is dan ook echt kenmerkend voor een Engelse tuin en heel sfeervol en gezellig! We kennen deze meubelen dan ook vanuit de plaatjes die we zien van Engelse tuinen in tijdschriften of op tv. Daar zien we deze sierlijke meubelen ook terug. Vaak met een prachtige schaduwplek erbij, omringd door bloesembomen of mooie struiken.

 

Het leuke aan deze tuin meubelen is dat we ze vaak verspreid over de Engelse tuin terug zien. Het is dus niet zo dat we in de Engelse tuin een terras zien met veel tuin meubelen erop nee de Engelsen kiezen er liever voor om verspreid door de tuin allerlei fijne plekjes te realiseren waar je dan heerlijk kunt zitten en tot rust kunt komen. Even een momentje voor jezelf!

 

Dat ze vooral gebruik maken van meubelen met sierlijke vormen is natuurlijk wel heel erg slim. Op deze manier zorg je er namelijk ook echt voor dat je tuin dus een hele sierlijke uitstraling krijgt en dat is natuurlijk wel heel erg prettig!

 

De kleuren in een Engelse tuin

 

We lieten het aan het begin ook al even vallen in een Engelse tuin wordt dan ook zeker gebruik gemaakt van kleuren. Deze zijn dan ook kenmerkend voor een tuin in Engelse stijl. Wel is het zo dat een tuin in Engelse stijl niet zomaar alle kleuren bevat. Het zijn namelijk vooral kleuren van een bepaald kleuren palet. En dan hebben we het over de roze tinten. Paars en lila zien we ook nog wel terug en wit. Maar verder blijft het vooral beperkt tot deze kleuren.

 

Felle kleuren zien we dan ook niet terug in een Engelse tuin en dat is ook logisch want dit zorgt natuurlijk weer voor een hele andere sfeer! Het is dan ook zeker aan te raden om vooral van deze kleuren gebruik te maken en om zo te zorgen voor een heel sfeervol en gezellig beeld in de tuin maar toch ook voor een bepaalde rust.

 

Wist je overigens ook dat kleuren heel bepalend zijn voor een sfeer. Met bepaalde kleuren kun je dus ook heel handig een bepaalde sfeer realiseren. Zo heeft iedere kleur bepaalde kenmerken waardoor je dus deze sfeer kunt herkennen en dat kun je natuurlijk heel fijn voor je laten werken.

 

De beste tips voor een Engelse tuin

 

Zoals je dus wel ziet is het eigenlijk heel goed te doen om een Engelse sfeer in je eigen tuin te realiseren. Al met een paar fijne tips kun jij er dus heel makkelijk voor zorgen dat jouw tuin een fijne Engelse sfeer heeft en kun je hier dus ook optimaal van genieten.

 

In deze blog hebben we je dan ook laten zien hoe bepalend bepaalde kleuren, materialen en vormen zijn voor een bepaalde sfeer in de tuin. Maar ook hoe bepalend de vormgeving van een tuin eigenlijk wel niet is. In een Engelse tuin zien we dan ook een echte typische vormgeving waaraan je een Engelse tuin dus ook eigenlijk altijd wel kunt herkennen.

 

Het fijne hieraan is dat deze vormgeving zorgt voor heel veel gezellige hoekjes in de tuin en dat maakt een tuin dan ook meteen heel erg sfeervol en gezellig. Maar ook het gebruik van kleuren speelt in een Engelse tuin een grote rol. Door de kleuren die gebruikt worden zorg je er namelijk voor dat je een heel fijn en sfeervol beeld krijgt en dat komt de tuin natuurlijk enorm ten goede.

 

Wil jij dus graag een Engelse sfeer in je tuin realiseren zorg dan vooral voor mooie materialen, veel bloemen en planten en zachte kleuren in je tuin. Op die manier krijgt jouw tuin echt die typische Engelse sfeer waar je optimaal van kunt genieten! Het heeft dan ook veel voordelen om je tuin in Engelse sferen te brengen en hier echt van te genieten! Gauw aan de slag dus en voor je het weet heb je een prachtige Engelse tuin om van te genieten.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »