{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

Door Sanne, 2 juli 2021

De beste tips voor een groene tuin zonder groen

We houden er vaak allemaal wel van, een prachtige groene tuin vol natuur en een heerlijke natuurlijke uitstraling. We komen in deze tuinen vaak helemaal tot rust en genieten van de natuur om ons heen! De kleur groen werkt rustgevend en geeft ons een fris en natuurlijk gevoel, en we raken meteen ontspannen! Daarnaast is het ook nog eens erg prettig om zoveel groen in je tuin te hebben omdat het ook erg mooi oogt.

Het lijkt dus heel simpel om voor een groene tuin te gaan en veel natuur aan je tuin toe te voegen. Maar soms zijn er toch redenen waarom dit een wat minder goed idee is. Soms kan een gebrek aan tijd een reden zijn om niet zomaar voor veel groen in de tuin te kiezen maar om ervoor te zorgen dat je juist wat minder groen in je tuin hebt staan zodat je er ook minder werk aan zal hebben dit kan een hele goede reden zijn. Maar denk ook bijvoorbeeld eens aan mensen met een allergie. Dit kan soms dusdanig erg zijn dat je eigenlijk bijna helemaal niet buiten kunt zijn. Je kunt dan soms zelfs noodgedwongen binnen komen te zitten om te voorkomen dat je te veel last hebt van de natuur om je heen die je allergie vaak enorm aanjagen!

En soms woon je simpelweg op een plek waar het niet mogelijk is om veel natuur aan je tuin toe te voegen, bijvoorbeeld in een flat, of in een woning met een binnenplaats. Maar toch zijn er ook bij al deze problemen voldoende manieren om er toch voor te zorgen dat je tuin een heel groen uiterlijk krijgt! Je kunt dus zorgen voor een groene tuin zonder veel groen erin! Wij gaan je in deze blog laten zien hoe je dat doet! Sommige manieren zijn heel erg voor de hand liggend en andere zullen je wellicht verrassen! Maar feit is sowieso dat je dus ook heel goed voor groen in je tuin kunt zorgen zonder natuur!

Als je last hebt van allergie

Maar welke redenen zijn er dan allemaal waarbij je dus niet kunt kiezen voor natuur in je tuin en moet zoeken naar andere oplossingen? Ten eerste kan een allergie hier dus voor zorgen! Denk bijvoorbeeld aan hooikoorts, als je last hebt van deze allergie kan dit soms echt behoorlijk lastig zijn! Zo lastig zelfs dat sommige mensen gedwongen zijn om binnen te blijven zitten in de zomer in plaats van lekker te genieten van de natuur in de tuin. Het vervelende is ook dat je tegen deze allergie weinig kunt doen. Er bestaan wel medicijnen voor maar vaak hebben deze niet voldoende effect en is de enige oplossing om ervoor te zorgen dat je dan maar niet te veel bij de natuur in de buurt komt.

Als je zelf dus een hele groene achtertuin vol natuur hebt staan dan is dat vaak een beetje lastig en kun je hier dus ook flink veel last van hebben. Het is dan het beste om te zorgen dat er zo weinig mogelijk groen in je tuin staat, gelukkig zijn er wel voldoende andere manieren om voor een groen gevoel in je tuin te zorgen!

Een binnenplaats of een balkon

Als je een woning hebt met een binnenplaats of een balkon in plaats van een tuin kan het soms ook wat lastiger zijn om voldoende groen in je tuin te plaatsen. Je kunt dan natuurlijk wel wat regelen met potten en bakken en hier wat plantjes in plaatsen maar veel meer mogelijkheden heb je dan helaas niet.

In een tuin is dit toch een stuk makkelijker en kun je heel veel kanten op met al het groen! Maar gelukkig kun je ook een binnenplaats of balkon op heel veel andere manieren opleuken zodat het ook een groene oase van rust zal zijn!

Geen groene vingers

Een andere reden om niet voor te veel groen in je achtertuin te kiezen kan zijn omdat je geen groene vingers hebt. Bij sommige mensen gaat dit zelfs zo ver dat ze het liefst hun tuin volledig zouden willen laten betegelen. Nu is dit natuurlijk wel heel rigoureus maar het feit is wel dat je tot op bepaalde hoogte wel groene vingers nodig hebt om de natuur in je achtertuin in leven te houden!

Maar het kan dus zo zijn dat je hier helemaal niets mee hebt en er dus voor kiest om een tuin zonder al te veel groen te realiseren! En dan komt het ook hier dus weer van pas dat er gelukkig ook heel veel andere manieren zijn om voor een groen gevoel in je tuin te zorgen zonder dat je hier allerlei planten en bloemen voor nodig hebt!

Niet van echt te onderscheiden

Tegenwoordig is er ontzettend veel kunstgroen te koop! Dit groen zit zo mooi in elkaar dat het niet van echt te onderscheiden is! Ook qua kleur lijkt het echt als twee druppels water op kunstgroen! En dat is natuurlijk heel erg leuk want op deze manier kun je dus prima kunstgroen in je tuin gebruiken en is het niet van echt te onderscheiden! En zo zorg je dus heel makkelijk voor een groen gevoel in je tuin zonder dat je er groene vingers voor hoeft te hebben of dat je kans loopt op een verergering van je allergie!

Er is een enorm aanbod op het gebied van kunstgroen en dit groen ziet er werkelijk waar uit alsof het helemaal echt is. Je zou zelfs bijna even willen voelen of ruiken om jezelf er echt van te verzekeren dat je hier met kunstgroen te maken hebt! Daarnaast is het aanbod dus heel groot, allerlei soorten bloemen en planten en struiken zijn er dus ook in de kunst variant en kun je dus prima in je tuin plaatsen om een groen gevoel te realiseren!

Zo kun je dus allerlei kanten op en zijn er enorm veel mogelijkheden voor een groene tuin zonder groen! Zo kun je dus bijvoorbeeld denken aan kunstbloemen, deze kun je dus in potten zetten en met deze potten je tuin wat geur en kleur geven! Maar je kunt er ook voor kiezen om een heg van kunstplanten te plaatsen! Op deze manier krijg je dus ook heel erg snel een groen gevoel in je tuin! Juist door grotere oppervlakten met kunstgroen in je tuin te plaatsen vergroot je het groene gevoel in je tuin! Zo zijn er ook schermen te koop waarop kunstplanten bevestigd zijn, deze schermen hebben bijvoorbeeld kunst klimop erop bevestigd zitten, op deze manier kun je dus heel makkelijk met de schermen een deel van je tuin afbakenen en ziet het er meteen heel groen en natuurlijk uit in je tuin! En alleen als je echt dichtbij kijkt zie je dat het om een kunstproduct gaat in plaats van om een echte klimop plant!

Maar er zijn ook planten en zelfs hele struiken te koop in de kunst variant. En ook allemaal vaak niet van echt te onderscheiden! Wel raden we aan om goed naar de kwaliteit te kijken voor je tot de aanschaf overgaat omdat dit soms enorm kan verschillen per merk! En je wil natuurlijk wel dat het product er zo natuurlijk mogelijk uitziet! Vandaar dat we ook aanraden om soms beter eerst even goed om je heen te kijken en misschien iets meer geld uit te geven maar om wel te kiezen voor een product wat kwalitatief hoogstaand is en er dus heel goed uitziet! Deze producten zijn vaak niet van echt te onderscheiden en dat is dan ook precies de bedoeling!

De kleur groen

Maar naast het werken met kunstgroen zijn er nog veel meer manieren om jouw tuin een groene uitstraling te geven! Zo kun je dit ook bereiken door het gebruik van de kleur groen! Het klinkt heel simpel, door de kleur groen toe te voegen ziet je tuin er heel groen uit, maar het klinkt niet alleen simpel het is ook daadwerkelijk zo simpel!

Zo kun je er bijvoorbeeld aan denken om een blinde muur in je tuin groen te verven! Op deze manier heb je dus ook meteen groen in je tuin, ook al gaat het enkel over het gebruik van de kleur groen! Of wat zou je ervan denken om bijvoorbeeld je schutting groen te verven? Op deze manier kun je met een pot groene verf dus heel snel je hele tuin een groene look geven!

Maar je kunt het natuurlijk ook wat meer subtiel aanpakken! Zo kun je er dus ook voor kiezen om groene kussentjes en een plaid op je tuinbank en tuinstoelen te leggen! Op deze manier zien deze er ook meteen groen uit en heb je dat natuurlijke gevoel in je tuin waar je zo naar verlangt! Of denk aan het gebruik van groene kaarsen of een groene vaas op tafel, een groen tafelkleed, groene bekers, je kunt er werkelijk alle kanten mee op en alles draagt bij aan dat heerlijke groene gevoel in je tuin!

En dan hebben we natuurlijk ook nog de zonwering in je tuin! Ook hiermee kun je heel handig en makkelijk de kleur groen in je tuin aanbrengen! Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een groene parasol of een groen zonnescherm. Maar ook een groen schaduwdoek behoort tot de mogelijkheden! Kortom wat je ook kiest als je de kleur groen toevoegt in je tuin zorg je meteen voor een groene look en dus een oase van rust in je tuin en dat is uiteindelijk waar het allemaal om draait! Tot rust komen in je eigen achtertuin!

Voordelen van de kleur groen

Maar waarom hebben we dan toch zo graag zoveel groen in onze tuin? Nou dat is eigenlijk heel simpel. De kleur groen doet ons denken aan de natuur en de natuur brengt ons tot rust! Dus bij het zien van de kleur groen hebben we eigenlijk vaak meteen een heerlijk rustig en ontspannen gevoel. En dat is een gevoel wat we vaak opzoeken! Zeker in onze drukke levens van vandaag de dag kan het heerlijk zijn om lekker te ontspannen in je eigen achtertuin!

Daarnaast is de kleur groen ook een vrij neutrale kleur, zo kan je hem goed met andere kleuren combineren en dat maakt dat je de kleur heel makkelijk in je tuin kunt gebruiken. Hij gaat namelijk heel goed samen met de andere kleuren van je tuin!

En als laatste heeft de kleur groen het voordeel dat er ook veel kleine dieren op afkomen. Denk bijvoorbeeld aan insecten en vlinders, deze zijn vervolgens weer heel erg goed voor onze natuur. En daarnaast is het natuurlijk ook nog eens een heel gezellig gezicht om al deze kleine vriendjes in je tuin te hebben!

Kijken naar mogelijkheden

Zo zie je maar weer dat een tuin zonder natuurlijk groen dus ook heel goed een groene tuin kan zijn! Er zijn namelijk meer dan voldoende mogelijkheden om er toch voor te zorgen dat jouw tuin een heel groen uiterlijk heeft! Probeer te zoeken naar manieren om toch de kleur groen in je tuin toe te voegen en verdiep je ook vooral in kunstplanten, hiermee kun je namelijk al snel een heel natuurlijk effect bereiken.

Maar naast kunstplanten is het toevoegen van de kleur groen aan je tuin op allerlei verschillende manieren ook een grote aanrader! Dit zorgt al direct voor een heerlijk rustig gevoel in je tuin en op deze manier krijg jij jouw eigen groene oase zonder last van een allergie, of de benodigdheden van groene vingers!

Het is dus vooral heel erg belangrijk om te zoeken naar mogelijkheden en manieren om alsnog veel groen aan je tuin toe te voegen zonder hiervoor gebruik te maken van bloemen en planten uit de natuur! Maar als je in mogelijkheden denkt zal je jezelf verbazen over wat er eigenlijk allemaal kan en zit jij er binnen no time ook heerlijk groen bij in je eigen achtertuin!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »