{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

De beste tips voor een heerlijke zomeravond

  • Door Sanne
  • Wednesday 30 / 06 / 2021 0
De beste tips voor een heerlijke zomeravond

Nu de temperaturen weer enorm oplopen in ons land en we van een heerlijke zomer kunnen genieten, komen de fantastische, zwoele zomeravonden ook weer om de hoek kijken! Vaak genieten we hier allemaal enorm van, de temperatuur blijft tot diep in de nacht hoog en aangenaam, en het is soms zelfs te warm in huis om te kunnen slapen! Vaak blijven we dan ook maar heerlijk buiten zitten met een hapje en een drankje en gezellige tuinverlichting!

Het zijn vaak de avonden die we ons later nog lang kunnen herinneren. Vaak genieten we er dan ook enorm veel van en juiste omdat deze avonden niet zo heel erg veel voorkomen blijven ze enorm speciaal. We kunnen dus wel stellen dat we allemaal heel erg dol op die heerlijke zomeravonden zijn!

Maar hoe zorg je er nu voor dat je optimaal kunt genieten van een heerlijke zomeravond in je eigen tuin? Waar moet je allemaal aan denken en welke items heb je allemaal nodig om er zo comfortabel mogelijk bij te zitten? Wij hebben alles voor je op een rijtje gezet en laten je graag zien hoe je optimaal kunt genieten van een heerlijke zomeravond in je eigen tuin!

De temperaturen stijgen


Als de zomer in de lucht hangt en de temperaturen op de dag enorm stijgen dan heb je kans dat de eerste zwoele zomeravond niet lang meer op zich laat wachten. Zeker als de temperatuur een paar dagen achter elkaar tot een hoogtepunt komt neemt de kans op de eerste warme zomeravond enorm toe!

Je voelt het vaak al in de lucht hangen, op de dag wordt het broeierig warm en neemt de temperatuur eigenlijk alleen maar toe. Uiteindelijk is het aan het einde van de dag enorm warm, eigenlijk zelfs een beetje benauwd en vaak weet je dan wel dat je ervan uit kunt gaan dat de temperaturen die nacht niet zo snel zullen zakken. De eerste zwoele zomeravond is dan ook een feit.

Voor veel mensen is dit het startsein van een heerlijke zomer vol heerlijke zomeravonden! Ze genieten dan ook met volle teugen van deze heerlijke temperaturen en zijn tot laat in de avond nog in de tuin te vinden! Ze halen alles eruit wat erin zit en genieten van deze heerlijke eerste zomeravond!

Liever buiten dan binnen


Als de temperaturen zo enorm oplopen is het soms binnen in onze woningen ontzettend warm. Zeker als het meerdere dagen achter elkaar erg warm is zal de hitte uiteindelijk ook onze woning binnendringen hoe goed we ook ons best doen om de hitte buiten te houden! Gelukkig zijn er wel heel veel manieren om ervoor te zorgen dat het binnen wat af zal koelen maar vaak is het ook een erg fijne oplossing om lekker buiten te blijven zitten en te genieten van de heerlijke temperaturen!

Als je de hitte uit je woning wil weren dan is het ten eerste slim om hier op de dag al aan te werken! Zorg ervoor dat je alles zo goed mogelijk dicht houdt zodat de warmte geen kans krijgt om je woning binnen te dringen. Houd dus ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten en gordijnen en rolluiken naar beneden! Op deze manier zorg je ervoor dat de warmte weinig kans krijgt om je woning binnen te dringen en dat is nu ook precies de bedoeling! Uiteraard kun je het uiteindelijk helaas niet helemaal voorkomen dat er toch wat warmte je woning binnenkomt maar door alles op de dag gesloten te houden kun je het wel voor een heel groot deel voorkomen!

Als het dan in de nacht uiteindelijk wat af gaat koelen is het tijd om juist wel alles open te zetten. Kies er dan ook vooral voor om verschillende ramen tegenover elkaar open te zetten zodat het ook goed door kan waaien in je woning. Op deze manier kan de warmte je woning goed verlaten en dat is precies wat je graag wil! Het koelt dan lekker af in huis en na een heerlijk zwoele zomeravond in je tuin kun je vervolgens heerlijk in je afgekoelde slaapkamer slapen!

Ook een ventilator of een airco in huis kunnen natuurlijk enorm helpen om je woning op temperatuur te houden! Hierdoor kun je dus heerlijk genieten en blijven de temperaturen ook in je woning aangenaam, want uiteindelijk is die warme hartstikke fijn maar natuurlijk wel het liefste buiten je huis!

Ook zijn er nog allerlei huis tuin en keuken trucjes te bedenken om je woning zo koel mogelijk te houden. Hier kun je vooral veel over lezen op het internet en als je geen airco of ventilator bij de hand hebt dan zijn sommige van deze trucjes best handig! Een goede tip dus om je hier dan ook even in te verdiepen!

Optimaal genieten in je eigen tuin


Maar als de eerste zwoele zomeravond dan eindelijk voor de deur staat is het vooral heel erg fijn om thuis lekker in je eigen tuin te genieten! Zorg ervoor dat je een lekker plekje in de tuin hebt waar het liefste een klein beetje wind staat! Op deze manier kun je namelijk ook nog voor wat verkoeling zorgen en kun je het jezelf zo aangenaam mogelijk maken! Ook kun je ervoor kiezen om lekker met je voeten in een badje met water te gaan zitten om zo een beetje verkoeling te zoeken!

Maar het belangrijkste is dus om voor een heerlijke relaxte plek te zorgen waar je optimaal kunt genieten en waar je vooral ook heel comfortabel kunt zitten. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke loungebank of een paar lekkere ligstoelen waar je heerlijk kunt hangen en chillen en optimaal kunt genieten van deze heerlijke zwoele zomeravond!

Zorg ook voor extra comfort door heerlijke drankjes en hapjes op tafel te zetten! Het kan erg leuk zijn om lekker te borrelen en zo te genieten van deze heerlijke zomeravond in je eigen tuin! En wie weet kun je zelfs de barbecue wel even aanzetten om nog wat lekkers op tafel te toveren!

Een sfeervol geheel


Naast dat het erg belangrijk is om ervoor te zorgen dat je er heerlijk comfortabel bijzit kan het ook erg fijn zijn om te genieten van een heerlijke sfeer in je tuin! Gelukkig zijn er ook een aantal makkelijke manieren om ervoor te zorgen dat jij er heerlijk bij zit en kunt genieten van een heerlijke relaxte sfeer in je eigen tuin! Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van gezellige lichtjes in je tuin, eigenlijk zorgt dit direct al voor een heel gezellig gevoel! De lichtjes branden en zorgen voor een leuke sfeer in je tuin! Daarnaast kun je dus ook lekker genieten van het zachte licht dat de lichtjes geven in je tuin! Maar ook kaarsjes of fakkels in de tuin zien er altijd heel erg gezellig uit en zorgen direct al voor een leuke sfeer!

Maar denk ook eens aan een gezellig tafelkleed op tafel, vlaggetjesslingers in de tuin en gezellige kussentjes in de stoelen en op de banken. Dit zorgt vaak ook al voor een heel gezellig gezicht en een sfeervol geheel! Alles bij elkaar zorgt het er dan voor dat je optimaal van deze heerlijke zomeravond kunt genieten en dat je er vooral ook heel gezellig bij zit!

Als het toch gaat afkoelen


Soms kan het wat later op de avond toch wat gaan afkoelen maar vind je het nog wel erg fijn om lekker buiten te blijven zitten! Ook dan hebben we gelukkig een paar goede tips voor je om toch nog lekker buiten te kunnen blijven zitten met aangename temperaturen!

Ten eerste is het dan heel erg fijn en handig om een extra laagje kleding aan te trekken of om er een lekker fleece dekentje bij te pakken! Maar dit ligt natuurlijk erg voor de hand en is soms simpel weg ook niet voldoende! Dan kun je bijvoorbeeld denken aan een heather, op deze manier komt er heerlijke warmte je tuin in en kun je heerlijk genieten van de lekkere warmte die de heather je zal geven! Zet hem lekker in de buurt van de plek waar jullie zitten en je kan nog heerlijk lang buiten blijven zitten met aangename temperaturen!

Maar denk ook eens aan een gezellig kampvuur of een gelhaard op tafel, ook deze geven heerlijk veel warmte af en kunnen dan ook een heerlijke toevoeging in je tuin zijn! Het is heerlijk om lekker rond het kampvuur te zitten en het vuur te horen knetteren terwijl je geniet van de sfeer en de warmte die het vuur je bieden! Als je de mogelijkheid hebt voor een kampvuur in je tuin zouden wij het dan ook zeker aanraden! Het kan echt voor een heerlijke en sfeervolle avond zorgen!

Maar er zijn ook nog wat andere slimme tips die je kunt toepassen om ervoor te zorgen dat je nog wat langer van aangename temperaturen in je tuin kunt genieten! Zo kun je bijvoorbeeld heerlijk onder de parasol of het zonnescherm blijven zitten! Hier blijft namelijk vaak de warmte onder hangen en op deze manier kun je dus heerlijk genieten en blijft het nog lang aangenaam warm!

Er zijn ook ongenodigde gasten


Maar er zijn ook wat nadelen aan die heerlijke zomeravonden, al kun je daar gelukkig wel heel makkelijk iets aan doen! Denk bijvoorbeeld aan allerlei insecten die in de avond tevoorschijn komen en die het soms heerlijk vinden om te prikken! We hebben het dan natuurlijk vooral over muggen! Deze kunnen je heerlijke zomeravond soms flink verpesten en je helemaal lek prikken. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten! Helaas komen muggen op warmte en licht af en daar heb je op een zwoele zomeravond van beide genoeg van!

Gelukkig zijn er ook flink wat goede tips om ervoor te zorgen dat de muggen bij je uit de buurt blijven! Dit doe je namelijk als volgt! Ten eerste heb je zogenaamde citronella kaarsen, deze hebben een geur waar muggen absoluut niks van willen hebben dus ze zullen er dan ook zeker ver uit de buurt blijven! Daarnaast is het ook mogelijk om jezelf met deze geur in te smeren, aangezien er allerlei anti-muggen middeltjes op de markt zijn die deze geur dragen, de muggen zullen dan ook zeker niet bij je in de buurt komen als jij deze geur op hebt!

Maar ook zijn er speciale lampjes te koop die je buiten neer kunt zetten en deze zorgen voor een bepaalde vibratie, muggen hebben hier een hekel aan en komen dan ook niet bij de lamp in de buurt, als je ervoor zorgt dat de lamp bij jou in de buurt staat zullen de muggen jouw dus ook met rust laten! En dat is dan ook precies de bedoeling!

En als laatste zijn er ook nog wat natuurlijke middeltjes tegen muggen. Zo moeten ze bijvoorbeeld niks van lavendel hebben! Dus met een gezellig lavendel plantje op tafel ben jij ervan verzekerd dat de muggen niet in je buurt komen en daarnaast staat het ook nog eens heel erg gezellig op tafel!

Kortom je kunt buiten op een zwoele zomeravond zeker heel veel last hebben van muggen maar gelukkig is er ook meer dan genoeg tegen te doen en kun je allerlei middelen inzetten om de muggen bij je uit de buurt te houden!

Een heerlijke zwoele zomeravond


Zoals je wel kunt zien is een heerlijke zwoele zomeravond dus echt heel erg fijn en genieten we hier ook enorm van! Je kunt er op allerlei manieren voor zorgen dat je het jezelf zo comfortabel mogelijk maakt en dat je optimaal van de heerlijke temperaturen kunt genieten! Daarnaast kun je natuurlijk wel wat last hebben van muggen maar gelukkig hebben we je laten zien dat je hier ook heel veel tegen kunt doen om ze bij je uit de buurt te houden!

Zorg voor een heerlijke sfeer en geniet dus optimaal van die heerlijke zwoele zomeravonden nu het nog kan! Voor je het weet is de zomer namelijk weer ten einde en staat de herfst weer voor de deur. Dan is het toch weer een jaar wachten voor het weer zover is! Des te meer reden dus om enorm te genieten!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »