{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

Door Roos, 5 januari 2022

De beste tips voor een kind vriendelijke achtertuin

Het is de wens van veel ouders, en het is ook nog eens erg verstandig. Een kind vriendelijke achtertuin! Een kind vriendelijke achtertuin biedt namelijk veel voordelen en zorgt ervoor dat je heerlijk ongestoord kunt genieten terwijl je kind ook lekker in de tuin aan het spelen is. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken over je kinderen die lekker in de tuin spelen! Hoe fijn zou het wel niet zijn als je zelf ook met een gerust hart in de tuin kunt zitten terwijl je weet dat je kinderen ook goed onder de pannen zijn!

 

Als je dus beslist om een kind vriendelijke achter tuin te realiseren kan het dus best heel handig zijn om hier een aantal handige tips voor te ontvangen zodat je precies weet waar je allemaal mee bezig bent! Het is dan ook zeker een goed idee om deze blog te lezen en eens te kijken hoe je nu precies zorgt voor een kind vriendelijke achtertuin. Wij geven je de meest slimme en handige tips en laten je daarbij ook zien waar je allemaal op moet letten als je een kind vriendelijke achtertuin wil realiseren.

 

Geniet dus zelf ook van een zorgeloze tijd in je eigen achtertuin terwijl je kinderen heerlijk kunnen spelen zonder dat ze gevaar lopen. Op deze manier kan het hele gezin dus optimaal van de achtertuin genieten en dat geeft natuurlijk het beste resultaat! Lees je met ons mee?

 

Een achtertuin voor het hele gezin

 

Een tuin is natuurlijk heel erg prettig en het is dan ook vooral heel erg fijn om met het hele gezin van een fijne achtertuin te genieten! Op deze manier kun je dus echt heel fijn genieten en ervoor zorgen dat je met zijn allen optimaal van de tuin gebruik kunt maken. Gelukkig zijn er wel een aantal handige tips die je gebruiken kunt om er ook echt voor te zorgen dat je de hele tuin met het hele gezin kunt gebruiken!

 

Het is natuurlijk zo fijn als de achtertuin zowel geschikt is voor volwassenen als voor kinderen. En uiteraard is het natuurlijk ook logisch dat beide andere wensen hebben voor de achtertuin en andere behoeften. Vandaar dat het dus een heel goed idee kan zijn om ervoor te zorgen dat je achtertuin zowel geschikt is voor kinderen als voor volwassenen! En dat kun je dan weer heel handig doen op de volgende manieren!

 

Ten eerste is het natuurlijk heel erg belangrijk dat een achtertuin veilig is voor kinderen, je wil natuurlijk niet dat ze risico lopen en zich eventueel kunnen bezeren. Vandaar dat het dus een heel goed idee is om je achtertuin zo veilig mogelijk te maken. Maar daarnaast wil je ook dat je kinderen zich heerlijk kunnen vermaken in de tuin, dus dat ze plezier kunnen maken en lekker kunnen spelen. Vandaar dat het ook zeker zo is dat er aan het vermaak moet worden gedacht. Dit zijn dan ook zeker goede punten om rekening mee te houden!

 

Een veilige achtertuin

 

Als we het hebben over een kind vriendelijke achtertuin is het ten eerste heel erg belangrijk dat het een veilige achtertuin zal zijn. op deze manier zorg je er namelijk voor dat je kinderen zich niet kunnen bezeren en verwonden en dat is natuurlijk wel heel erg belangrijk zoals je begrijpt.

 

Maar hoe doe je dat nu? En op welke punten moet je dan allemaal letten om het zo veilig mogelijk te houden! Ten eerste moet je proberen om door de ogen van een kind te kijken. Dit houdt in dat je probeert te kijken hoe het kind zich door de tuin beweegt op deze manier kun je dus eventuele gevaren uit de weg gaan en ervoor zorgen dat je kind zich dus geen kwaad kan!

 

Ook zijn er natuurlijk een aantal dingen die best wel voor de hand liggen maar waarmee je dus de veiligheid van je kinderen kan garanderen in je tuin. Denk bijvoorbeeld aan losliggende tegels of scherpe randen. Hier kan je kind zich natuurlijk lelijk aan bezeren het is dan ook een goed idee om deze weg te halen. En daarnaast is het ook nog eens zo dat je goed op moet letten of er geen tegels zijn me een grof reliëf want ook hier kan je kind zich aardig pijn aan doen.

 

Maar vergeet ook vooral de beplanting in de tuin niet. Veel planten, bloemen of struiken kunnen giftig voor kinderen zijn. het is natuurlijk erg belangrijk om te zorgen dat je kind hier niet bij kan en deze dus ook niet te pakken kan krijgen! Vandaar dat het heel verstandig is om vooraf goed te kijken welke planten je graag in je tuin zou willen hebben en op welke manier deze eventueel kwaad kunnen! Er is sowieso op internet veel informatie te vinden maar je kunt het ook heel goed navragen bij het lokale tuincentrum bij jou in de buurt. Daar weten ze je vast ook goed te vertellen welke planten wel of niet goed geschikt zijn!

 

Ook is het verstandig om te kijken naar planten of bloemen die eventueel doornen of andere prikkels hebben. Ook op deze manier kunnen kinderen zich namelijk flink pijn doen in de tuin en ook dit wil je natuurlijk liever voorkomen.

 

Uiteindelijk is het daarnaast vooral ook belangrijk om te kijken naar eventuele hoogteverschillen in de tuin. Je wil natuurlijk niet dat je kind makkelijk kan vallen of zich zo kan bezeren. Maar denk ook vooral aan eventuele gevaarlijke punten zoals stopcontacten in de tuin. Ook hier kan natuurlijk best een gevaarlijke situatie ontstaan en ook dit voorkom je natuurlijk veel liever!

 

En laten we dan tot slot vooral niet vergeten om ook water partijen in de tuin goed te beschermen. Denk bijvoorbeeld aan een zwembad of een bubbelbad maar ook een vijver kan een risico vormen! Het is dan ook zeker heel belangrijk om goed te kijken of dit allemaal geen kwaad kan en laat je kind nooit zomaar in de tuin zonder dat je er zelf bij bent. Het kan namelijk altijd een risico zijn als je kind in de buurt van water is zonder dat je er zelf bij bent. Zeker bij kleinere kinderen! Vandaar dat water ook zeker een risico kan vormen in de tuin en niet altijd kind vriendelijk is.

 

Vooral veel vermaak voor de kinderen

 

In een kind vriendelijke achtertuin is het vooral ook heel erg fijn dat kinderen zich goed kunnen vermaken en dit kunnen ze gelukkig op heel veel verschillende manieren doen! Het is dan ook heel erg leuk voor kinderen om zich op deze manier te vermaken en lekker in de tuin bezig te zijn.

 

Veel ouders willen graag dat hun kind aardig wat tijd buiten doorbrengt en dat is ook niet zo verwonderlijk want dit is dan ook heel erg goed voor kinderen! Op deze manier kunnen ze namelijk heerlijk genieten van het buiten spelen en de heerlijke frisse lucht! Tegenwoordig zitten kinderen best vaak veel binnen en dat is natuurlijk helemaal niet zo fijn voor ze! Op deze manier krijgen ze veel minder frisse lucht en beweging terwijl dat juist zo belangrijk is voor kinderen. Als ze namelijk voldoende frisse lucht krijgen en lekker in beweging kunnen zijn slapen ze vaak beter en langer en rusten ze dus ook meer uit. Daarnaast is het ook voor allerlei processen in hun lichaam veel beter en zorgt het voor een betere gezondheid voor kinderen!

 

Dat maakt het dus extra belangrijk om ervoor te zorgen dat je kinderen zich in de tuin ook lekker helemaal uit kunnen leven en dat er dus voldoende vermaak voor ze is! Gelukkig kun je daar op een aantal manieren heel goed voor zorgen! Ten eerste is het vaak erg fijn voor kinderen als er een stuk gras in de tuin is voor kinderen. Hier kunnen ze namelijk heel veel kanten mee op! Zo kunnen ze er lekker op spelen, ravotten maar ook ontspannen. Daarnaast dient het ook als prima ondergrond voor bijvoorbeeld een glijbaan of een kinderbadje! Heel erg handig dus om een stukje gras in de tuin te hebben en het kan dan ook maar beter niet ontbreken!

Daarnaast is het natuurlijk erg leuk om iets te spelen in de tuin te hebben voor de kinderen! Denk bijvoorbeeld aan een speel toestel, maar ook een speelkeuken of wat kleine speelgoedjes kunnen heel goed dienst doen als vermaak voor kinderen in de tuin. Op deze manier kunnen ze lekker bezig zijn en zich heel goed vermaken in de tuin! En dat is natuurlijk heel erg fijn want dat zorgt er ook voor dat ouders zich ook kunnen vermaken in de tuin. Het is een stuk ontspannener als je als ouders lekker in de tuin kunt zitten terwijl je weet dat je kinderen zich ook goed vermaken!

 

Ook kan het erg leuk zijn voor kinderen om samen met andere kinderen in de tuin te kunnen spelen. Daarvoor is het natuurlijk wel fijn als ze hier wat ruimte voor hebben. Gelukkig kun je hier ook vrij makkelijk voor zorgen en er op deze manier voor zorgen dat je kinderen lekker met vriendjes en vriendinnetjes in de tuin kunnen spelen.

 

Een goede omheining

 

En misschien komen we dan nu wel bij het belangrijkste punt voor een kind vriendelijke achtertuin namelijk de omheining. Het is namelijk heel erg belangrijk dat je kinderen veilig in de tuin kunnen spelen zonder het risico te lopen de tuin te kunnen verlaten zonder dat je het als ouders zijnde merkt.

 

Kinderen lopen altijd een bepaald risico en zeker als je kinderen hebt die zelf ook erg ondernemend zijn kan het een goed idee zijn om ervoor te zorgen dat ze niet zomaar de tuin uit kunnen. Dit kun je gelukkig heel goed doen door een goede omheining in je tuin te plaatsen in de vorm van een schutting of een heg.

 

Maar denk bijvoorbeeld ook aan de omheining van een vijver of een zwembad, dit zijn grote risico’s voor een kind en het is dan ook heel belangrijk om deze goed af te schermen zodat je kind er geen kant mee op kan! Op deze manier voorkom je voor een groot deel ongelukken en zorg je voor een veilig klimaat voor je kinderen.

 

Een plek om vies te worden en lekker te rommelen

 

Veel kinderen houden ervan om vies te worden en lekker te rommelen en veel ouders zijn hier juist wat minder van gecharmeerd. Toch kan het heel erg leuk en fijn zijn om ervoor te zorgen dat je kinderen zich in de tuin lekker uit kunnen leven en dus ook lekker vies kunnen worden!

 

Gelukkig kun je hier ook vrij makkelijk voor zorgen door een plek in de tuin te realiseren waar ze heerlijk kunnen rommelen. Denk bijvoorbeeld aan een fijne buiten keuken waar kinderen lekker aan de gang kunnen met bekers en bakjes en water en eventueel zand. Kinderen vinden dit over het algemeen helemaal geweldig en beleven hier ook heel erg veel plezier aan!

 

Het is dan ook zeker een heel leuk idee om een buiten keuken in je tuin te realiseren. Maar ook een watertafel of een zandbak zijn echte toppers voor kinderen en ook hier kunnen ze dus flink wat plezier aan beleven! Het is dan ook zeker leuk om voor deze elementen in je tuin te zorgen!

 

Een kindvriendelijke tuin

 

Een kind vriendelijke tuin is dus vooral een tuin waar kinderen ongestoord hun gang kunnen gaan en waar ze geen risico lopen. Op deze manier heeft een kindvriendelijke tuin zowel voor volwassenen als voor de kinderen zelf veel voordelen! Optimaal genieten van het buiten spelen terwijl je ouders ook even achter over kunnen leunen!

 

Uiteraard is het ook zo dat je bij een tuin geschikt voor kinderen een aantal elementen weg moet nemen of juist toe moet voegen om de tuin zo veilig mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld ook eens aan het zorgen voor een goede omheining, en vergeet vooral niet te checken of de planten die je in je tuin hebt staan geen risico vormen! Op deze manier zorg je ervoor dat alles met elkaar klopt en dat je tuin een paradijs voor kinderen zal zijn. let maar op jouw tuin is straks gevuld met alle kindjes uit de buurt en ze spelen naar hartenlust!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »