{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 7 juni 2023

De beste tips voor het inrichten van een eethoek in je tuin

Een eethoek in je tuin is een heel fijne aanvulling op je tuin en wellicht zelfs wel onmisbaar. Heerlijke lange zomeravonden waarbij je lekker genieten kan van een maaltijd in het zonnetje. Of een plek waar je buiten lekker even aan het werk kan of je huiswerk kan maken, of de krant ken lezen in de vroege ochtend met een kop koffie erbij. Welke manier van gebruik je ook kiest een eethoek in je tuin speelt dus een belangrijke rol en is dan ook eigenlijk niet weg te denken.

Het is dan ook om die reden dat de meeste mensen wel de keuze maken voor een eethoek in de tuin en zo het plaatje in hun tuin compleet maken. Zeker omdat je er ook zoveel gebruik van zal maken en plezier van kan hebben is dit echt de moeite waard.

Geniet dan ook van heerlijke maaltijden in de buitenlucht, van sfeer en gezelligheid en vooral van een heerlijke plek waar je een onvergetelijke tijd kan beleven. De eethoek in je tuin is hier dan ook zeker weten de plek voor en wij raden je dan ook aan om aan de slag te gaan!

Lees dan ook snel met ons mee en leer de beste tips kennen voor het inrichten van een eethoek bij jou in de tuin zodat jij er voor zorgen kan dat je tuin aan al je wensen voldoet en dat de eethoek ook echt het stralende middelpunt van jouw tuin kan vormen. Lees je met ons mee?

Kiezen voor de juiste plek in de tuin

Als je deze keuze maakt voor een eethoek in de tuin dan zijn er meteen een aantal keuzes die je moet maken. Om te beginnen is het vooral belangrijk om te kiezen voor de juiste plek in de tuin. Waar in de tuin ga je de eethoek vorm geven waar plaats je hem en hoe zorg je dan ook dat dit de perfecte plek is waar je zoveel mogelijk voordelen van kunt ervaren?

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat je een plek kiest die ook echt voldoende ruimte biedt. Daar begint het dan ook allemaal mee. Maar naast voldoende ruimte zijn er nog een paar andere kenmerken waar je even goed op moet letten en waar een eethoek aan moet voldoen. Zo wil je natuurlijk ook een beetje beschut zitten. Het is dan ook van belang om goed te kijken of je een plek in je tuin kunt vinden waar je dus wat beschut kan zitten en waar je dus ook echt lekker wat privacy hebt.

Maar ook wil je natuurlijk niet voluit in de volle zon zitten dus ook dit is zeker even iets om op te letten. Zorg dan ook voor een plek met wat schaduw en privacy of eventueel de mogelijkheid om af te wisselen zodat je zowel van de zon als de schaduw genieten kan. Dat zou den ook de meest perfecte oplossing zijn.

Onderaan de streep zijn dus beide opties van belang en is het zowel aan te raden om voor zon als schaduw te zorgen bij je eethoek zodat je ook altijd van beide genieten kan.

Kies voor de juiste afmetingen

We lieten het natuurlijk al even voorbij komen maar de juiste afmetingen zijn werkelijk waar van groot belang. Je wil namelijk wel dat de eethoek een beetje goed past op de plek die jij in gedachten hebt, zowel een te grote eethoek als een te kleine eethoek vormen dan ook een probleem en wil je liever vermijden.

Het is dan ook slim om goed op te meten hoeveel ruimte je eethoek in beslag gaat nemen en nodig gaat hebben en hoe je dus hierin kunt voorzien. Daarnaast wil je natuurlijk ook zeker weten dat het goed oogt. Als de eethoek te groot is kan de ruimte al snel klein ogen maar is hij te klein dan oogt alles ook uit verhouding. Zorg er dus voor dat de verhoudingen kloppen en dat je optimaal van je eethoek kan genieten.

Welke tafel kies jij

Als je een eethoek uit gaat kiezen dan heb je dus een aantal keuzes om te maken. Ten eerste is het handig om je te realiseren dat je eettafel het middelpunt van je eethoek vormt. Het is dan ook belangrijk om hier voldoende aandacht aan te besteden zodat alles met elkaar klopt.

Kijk ten eerste goed naar welk materiaal je gaat kiezen. Maak je de keuze voor hout, metaal of kunststof of ga je zelfs voor glas. Het materiaal bepaald natuurlijk al voor een groot deel de stijl in je tuin maar daarnaast bepaalt het materiaal ook de mate van onderhoud. Dit zijn zaken waar je dus even goed over na moet denken voordat je een keuze gaat maken van materiaal dat bij je wensen past.

Ook is het slim om naar de ruimte te kijken. Wist je bijvoorbeeld dat een uitschuifbare tafel een hele goede keuze kan zijn omdat je op deze manier dan ook verschillende personen kwijt kunt en ook met de ruimte kan spelen. Je kunt dan zo veel of weinig mensen kwijt in je tuin en hier echt je voordeel mee doen.

Zorg er in ieder geval voor dat de tafel comfortabel genoeg is om lekker aan te eten maar ook weer niet zo groot dat de tafel de gehele ruimte domineert. Als je precies hiertussen in gaat zitten dan zit je goed.

Zorg voor comfortabele stoelen

En aan die tafel wil je natuurlijk wel een beetje comfortabel zitten dus speelt de keuze voor de juiste stoelen hierin ook zeker weten een rol. Het is dan ook belangrijk om ook hier voldoende aandacht aan te besteden en om de juiste stoelen voor bij jouw eettafel te kiezen zodat ze goed bij elkaar passen en er een mooi en vooral functioneel geheel kan ontstaan.

Kies dan ook voor comfortabele stoelen die heerlijk zitten met zachte en goede kwaliteit kussens die ook echt wat toevoegen aan je tuin. Overweeg ook vooral om stoelen met armleuningen te kiezen. Dit zorgt voor zoveel comfort en gemak en zit dan ook vele malen beter dan stoelen zonder armleuning. Ook dit is dus weer een bewuste keuze waar jij zeker weten je voordeel mee kan doen.

Tot slot wil je natuurlijk ook stoelen die waterbestendig zijn zodat je zeker weet dat ze wel tegen een stootje en het buiten staan kunnen. Alles bij elkaar vorm je zo dus een succes verhaal.

Voeg sfeervolle verlichting toe

Uiteraard wil je vooral een hele sfeervolle en gezellige eethoek realiseren en hier moet je dan ook zeker wel even wat tijd en aandacht aan besteden. Ten eerste is het dan ook een goed plan om verlichting aan je eethoek toe te voegen. Sfeervolle verlichting zorgt er dan ook voor dat het hele plaatje klopt en je vooral heel veel genieten kan.

Denk je eens in hoe gezellig en sfeervol het eruit ziet als je in de avond lampjes of een lichtslinger bij je eethoek hebt staan die het plaatje compleet maken. Hang daarnaast ook sfeervolle lantaarns of dierbare buitenverlichting op waardoor je helemaal voor een sfeervol en functioneel geheel zorgt.

Hiermee realiseer je dan ook een heel fijne sfeer en laat je de eethoek ook echt goed tot leven komen. Zeker weten dat jij hier van de zomer lekker veel tijd door gaat brengen en optimaal van gaat genieten!

Bescherm je eethoek tegen de elementen van het weer

Een eethoek in je tuin staat natuurlijk over het algemeen het hele jaar buiten. Nu wil je natuurlijk wel dat je eethoek hier een beetje tegen bestand is en dat hij alsnog in goede staat en conditie blijft. Om dit te realiseren is het dan ook van belang dat je goed voor je eethoek zorgt en deze ook beschermd tegen de elementen van het weer wanneer dit nodig is. En ook dit kun je gelukkig weer op verschillende manieren doen.

Ten eerste is het verstandig om te overwegen om een parasol of een overkapping boven je eethoek te plaatsen om op deze wijze bescherming te geven tegen direct zonlicht en eventueel regen. Zo kun je dus wel op elk moment van de dag lekker comfortabel buiten zitten en genieten van het buiten zijn en lekker eten en drinken bij je eethoek.

Let er wel op dat je een parasol of een overkapping kiest die passen bij de stijl van je eethoek zodat alles bij elkaar een mooi geheel kan vormen. Vergeet dan ook niet om ook te kijken naar de kwaliteit en duurzaamheid van het materiaal. Je wil natuurlijk wel dat het goed bestand is tegen verschillende weerstypen!

Onderaan de streep is de bescherming van je eethoek dus zeker weten van groot belang en al helemaal als je er langere tijd plezier van wil hebben en er je voordeel mee wil doen.

Voeg wat extra sfeer toe aan je eethoek

Onderaan de streep wil je natuurlijk graag van je eethoek een hele fijne en vooral gezellige plek maken waar je ook veel sfeer en gezelligheid terug kan vinden. Het is dan ook zeker weten de moeite waard om eens goed te kijken hoe je dit kunt doen en hoe je hier dus een fijne keuze in kan maken.

Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een tafelkleed of placemats in gezellige kleuren. Maar ook bloemstukken, bloempotten, kaarsen of decoratieve verlichting kan een wereld van verschil maken. Hiermee voeg je dan ook persoonlijkheid toe aan de ruimte en realiseer je een hele fijne sfeer tijdens het dineren.

Kijk of er ruimte is om spullen op te bergen

Wat ook nog een hele handige tip kan zijn is het toevoegen van opbergruimte in de buurt van je eethoek zoals bijvoorbeeld een kast, planken of een opberg box. Dit is dan ook erg handig voor het opbergen van glazen, servies en tafelkleden en andere accessoires voor in je tuin die je met regelmaat gebruikt. Zo hou je dan ook alles georganiseerd en overzichtelijk en ook nog eens binnen handbereik.

Dit geeft je dus enorm veel gemak in de tuin en maakt je eethoek dan ook tot een hele prettige plek waar genieten met een hoofdletter bovenaan staat.

Het juiste onderhoud en bescherming voor je eethoek

Een eethoek in de tuin vormt een hele fijne plek waar je dan ook veel plezier van kan hebben. Wel is het belangrijk om er voor te zorgen dat je eethoek zo lang mogelijk mee gaat en dat je er dus veel profijt van hebben kan. Hierbij is het juiste onderhoud en de juiste bescherming dan ook van belang.

Denk dan ook aan het regelmatig schoonmaken van je tafels en stoelen en het opbergen van kussens en bekleding. Dit zorgt er dan ook voor dat je tuinmeubelen netjes en beschermd blijven en dat je eethoek dan ook lekker lang mee kan gaan en juist daar kun jij dan ook je voordeel mee doen.

Het juiste onderhoud en een goede bescherming is dan ook zeker weten onmisbaar en van groot belang voor het behoudt van je eethoek. Zorg er dan ook voor dat je dit allemaal op orde hebt. Op deze wijze gaat je eethoek dan ook zo lang mogelijk in goede en nette staat mee.

De beste tips voor het inrichten van een eethoek in je tuin

Een eethoek in je tuin vormt een hele speciale en centrale plek en kan zelfs de hoofdrol in je tuin gaan spelen. Het is dan ook enorm genieten van een mooie eethoek in je tuin waar jij je voordeel mee kunt doen.

Wel is het zo dat je best goed moet nadenken hoe je het plaatsen van een eethoek in je tuin nu eigenlijk het beste aan kunt pakken zeker als je er een succes van wil maken. Ten eerste moet je natuurlijk goed naar de beschikbare ruimte kijken. Je wil graag dat de eethoek goed tot zijn recht komt en ook goed past in de ruimte die je voor ogen hebt, het is dan ook belangrijk om dit goed af te stemmen en zo voor een succes verhaal te zorgen.

Zoek verder vooral ook goed naar de meest perfecte eettafel en stoelen zodat je hier een mooi geheel van kan maken. Je wil natuurlijk ook wel voor het nodige comfort gaan dus ook dat is een belangrijk punt om even goed rekening mee te houden. Alles bij elkaar zorg je er zo dus voor dat het hele plaatje klopt en dat je voor veel sfeer en gezelligheid in de tuin zorgt. Een perfecte eethoek is in enkele handige stappen dus zeker binnen handbereik en zorgt voor de perfect aanvulling van jouw tuin.