{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

Door Roos, 5 september 2022

De beste zorg voor je fruitbomen

Fruitbomen in je eigen tuin is natuurlijk een waar feestje! Niet alleen zien ze er schitterend uit maar je kunt ook nog eens genieten van een heerlijke oogst. Denk je eens in verse appels en peren zo uit je eigen tuin. Heerlijk zoet en vers en zonder de tussenkomst van allerlei bestrijdingsmiddelen.

 

Om optimaal van de fruitbomen in je tuin te kunnen genieten en uiteindelijk natuurlijk de oogst is het vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat jij je fruitbomen de juiste zorg geeft want anders dan je wellicht zou denken hebben fruitbomen dus best wel wat zorg en aandacht nodig. Maar als je dit allemaal goed regelt kun je er echt onwijs veel profijt van hebben en uiteindelijk dus genieten van een heerlijke oogst.

 

Het is dan ook heel belangrijk om goed voor je fruitbomen te zorgen en om er zo dus voor te zorgen dat ze het goed blijven doen. Maar hoe pak je dat dan precies aan? En wat hebben fruitbomen dan eigenlijk allemaal precies nodig? Voor veel mensen is dat soms nog best even zoeken en het is dan ook maar wat handig dat wij het in deze blog allemaal voor je op een rijtje hebben gezet.

 

Zo kun je precies zien welke zorg jouw fruitbomen nodig hebben en hoe je er dus voor kunt zorgen dat je uiteindelijk optimaal kunt genieten van een heerlijke berg vers fruit. Lees je met ons mee?

 

Het genot van fruitbomen in de tuin

 

Ten eerste is het natuurlijk heel fijn om te benoemen waarom het nu zo onwijs fijn is om zelf fruitbomen in je tuin te hebben staan. Wij kunnen je in ieder geval alvast verklappen dat hier dus een aantal hele fijne voordelen aan zitten. Ten eerste is het zo dat je natuurlijk als het goed is uiteindelijk kunt genieten van een goede oogst. Denk je eens in heerlijke verse appels of peren of wat dacht je van kersen die verrukkelijk smaken en natuurlijk heel vers zijn. Daarnaast zijn er geen bestrijdingsmiddelen aan te pas komen en dat heeft toch zeker weten ook wel erg veel voordelen. Doordat er namelijk geen bestrijdingsmiddelen gebruikt zijn blijven de fruitsoorten een stuk verser en gezonder en eet je dus echt gezond en puur. En dat willen we natuurlijk allemaal wel.

 

Daarnaast zien de fruitbomen er ook gewoon nog eens heel erg leuk en gezellig uit en zijn ze dus ook echt een aanwinst voor je tuin! Het is dan ook zeker weten een feestje om op deze wijze fruitbomen in je eigen tuin te hebben staan en om hier heerlijk van te genieten!

 

En wist je trouwens dat de meeste fruitbomen ook prachtige bloesems hebben. Dit is natuurlijk helemaal een prachtig gezicht. Het is dan ook zeker weten heel erg leuk om van de bloesems te genieten als de bomen nog geen vruchten hebben. Dit is dan ook een prachtig gezicht dat zelfs iets magisch aan je tuin geeft!

 

Zoals je ziet is het dus werkelijk waar een genot om fruitbomen in je tuin te plaatsen en kun je hier dan ook echt enorm van genieten. Als je de tijd en ruimte hebt dan zouden wij het je ook zeker weten aanraden!

 

De grond waar de bomen in staan

 

Als je uiteindelijk de beste zorg voor je fruitbomen wil welke uiteindelijk weer zal leiden tot een goede oogst en dat is het ten eerste belangrijk om goed naar de grond te kijken waar de bomen in staan. Ten eerste is het namelijk zo dat deze grond voldoende voeding voor de bomen moet bevatten. Je wil natuurlijk maar wat graag dat de bomen goed groeien en daar heb je wel een bepaald soort grond voor nodig. Als je uiteindelijk zorgt voor voldoende voeding in je grond dan kunnen de bomen hier onwijs van profiteren en dat merk je dan ook zeker weten terug in de groei van de bomen. En uiteindelijk merk je het dus zelfs ook in de oogst. Want ook de oogst zal enorm toenemen en van betere kwaliteit zijn als je goed voor de bomen zorgt!

 

Nu vraag je jezelf natuurlijk af hoe je ervoor kunt zorgen dat de kwaliteit van de grond dus in orde is en dat de grond voldoende voeding bevat. Ten eerste merk je het meteen aan de bomen als dit niet zo is. De bladeren gaan dan verkleuren en hangen en dat zijn wel echt alarmsignalen die je serieus moet nemen. Daarnaast zijn er een aantal stappen die je zelf kunt ondernemen om ervoor te zorgen dat de grond kwaliteit op orde is. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je de grond goed omwoelt. Op deze manier komt er namelijk zuurstof bij de grond en hierdoor neemt de grond dus ook makkelijker voeding en vocht op. Dit maakt de grond dan ook meteen een stuk rijker en dus geschikter om bomen op te laten groeien.

 

Ook de zuurgraad en vocht zijn enorm belangrijk voor de bodem. Ook deze twee kun je vaak niet echt met het blote oog zien maar wel merken aan de staat van de boom. Als de zuurgraad namelijk niet op orde is dan zie je ook verkleuring bij de bladeren maar ook van de aarde en een tekort aan vocht kun je op deze wijze ook duidelijk zien. En wist je trouwens dat ook een teveel aan vocht niet goed is.

 

Als er namelijk teveel vocht in de grond zit kan dit ook weer nadelige gevolgen hebben voor de fruitbomen en ook dat is dus niet de bedoeling. Alles bij elkaar speelt de kwaliteit van de grond dus een grote rol bij het gezond houden van de bomen in je tuin en dit is dan ook een factor die je zeker niet zomaar over het hoofd mag zien.

 

De juiste plek in de tuin voor de bomen

 

Naast dat de grond een grote rol speelt is de juiste plek in de tuin waarop de bomen staan ook van belang. Door de bomen op de juiste plek in de tuin te plaatsen zorg je er namelijk voor dat je heerlijk kunt genieten van de bomen. Uiteraard hebben de bomen zon nodig, door ze dan ook een heerlijke zonnige plek te geven zorg je ervoor dat ze ook daadwerkelijk lekker veel zon krijgen en dus ook een betere oogst leveren. Door het zonnetje zal het fruit dan ook lekker groeien en ook nog eens een stuk zoeter worden en dat is natuurlijk een fijne bijkomstigheid!

 

De juiste plek in de tuin is dus zeker weten van belang en speelt dan ook een belangrijke rol. Daarnaast is het ook nog eens zo dat de bomen een bepaalde ruimte nodig hebben om goed te groeien zowel boven de grond als onder de grond. Boven de grond zien we dat vooral de takken ruimte nodig hebben om goed te groeien en onder de grond zien we dat de wortels natuurlijk ook hun weg moeten kunnen gaan. Hierdoor zie je dan ook dat de bomen voldoende ruimte nodig hebben om goed te kunnen groeien en ook dat komt de oogst dus weer ten goede.

 

Dus een fijne plek in de tuin waar vooral veel zon komt en waar ze ook nog eens de ruimte hebben is dus zeker weten een fijne aanrader voor de bomen in je tuin!

 

Bladluis en andere aandoeningen

 

Net als wij mensen kunnen dus ook bomen ziek worden en dat is natuurlijk niet prettig. Het is dan ook zaak om te voorkomen dat je bomen ziek worden omdat het genezen ervan soms best wel even wat voeten in de aarde kan hebben. Het is dan ook zeker weten een goed idee om goed te kijken naar hoe je er nu zelf het beste voor kunt zorgen dat je bomen gezond blijven. Een factor die hierbij enorm kan helpen is als je zelf op tijd kan herkennen wanneer je bomen eventueel ziek zijn of worden.

 

Vaak zie je de eerste tekenen al vooraf verschijnen. Als de bladeren van je boom bijvoorbeeld allerlei gaatjes krijgen of rare vlekjes dan weet je eigenlijk al wel dat er iets aan de hand is en dat het dus ook tijd is om in te grijpen. Daarnaast kan het ook lonen om eens van heel dichtbij naar de boom te kijken. Vaak kun je dan bijvoorbeeld heel simpel en snel bladluis herkennen. En bladluis is iets wat je dan ook zeker weten niet op je planten aan wil treffen.

 

Als je namelijk bladluis op je planten ziet dan is het tijd om in te grijpen omdat de luis de boom enorm ziek kan maken en uiteindelijk dus ook je oogst kan verpesten. Gelukkig zijn er wel allerlei verschillende middelen te koop waarmee je de luis de baas kunt blijven en dat is natuurlijk wel heel erg fijn.

 

Naast bladluis kan je boom ook te maken krijgen met verschillende soorten schimmels. Gelukkig kun je ook deze ruim op tijd herkennen en is het dan ook dan zaak om zo snel mogelijk in te grijpen. Door op tijd te herkennen wanneer de schimmels je boom aantasten kun je namelijk een heleboel leed voorkomen. Ook hiervoor zijn gelukkig weer voldoende slimme tips en middelen verkrijgbaar die het leed kunnen beperken en die er dus voor kunnen zorgen dat de schimmels je boom en oogst niet nog verder aantasten.

 

Verder zijn er ook nog allerlei andere wat minder vaak voorkomende ziektes die de gezondheid van je boom toch wel flink aan kunnen passen. Ook hierbij is het dan ook zaak om op tijd in te grijpen zodat je boom zo lang mogelijk gezond zal blijven!

 

De beste zorg voor je fruitbomen

 

Als je fruitbomen in je tuin hebt staan dan is het van groot belang dat deze voldoende goede zorg krijgen juist door goed voor je bomen te zorgen kun je ook een gezonde en goede oogst realiseren en dat is natuurlijk toch wel het doel van de bomen in je tuin. Het is dan ook zeker weten een feestje om fruitbomen in je tuin te hebben staan en je kunt hier dan ook enorm van genieten.

 

Zo is het ten eerste onwijs leuk om de bomen te zien staan. Fruitbomen hebben iets heel sfeervols en lieflijks en dat maakt ze echt tot een verrijking van je tuin. Daarnaast is het ook nog eens zo dat de fruitbomen een prachtige bloesem hebben waar je echt onwijs van genieten kunt. Deze bloesem is dan ook enorm sfeervol en zorgt voor veel gezelligheid in je tuin!

 

Daarnaast is het natuurlijk ook nog eens zo dat je uiteindelijk van een heerlijke oogst kunt genieten en dit is dan ook echt een waar feestje. Het fruit is namelijk enorm vers en zo puur dat het ook zo gezond is. Veel gezonder dan bespoten fruit wat je in de supermarkt koopt. Niet verwonderlijk dus ook dat vers fruit uit eigen tuin voor veel mensen de voorkeur heeft!

 

Wel zijn er een aantal factoren erg belangrijk in het behoudt van je fruitbomen en de juiste zorg ervoor. Ten eerste is het natuurlijk zaak dat je ervoor zorgt dat de bomen in goede conditie blijven en niet ziek worden. Hier kun je heel goed voor zorgen door de bomen de juiste zorg te geven en door goed te letten op eventuele alarmsignalen zoals verkleurde bladeren, gaten in blaadjes of eventuele slappe bladeren. Dit zijn allemaal signalen die aangeven dat er iets niet in orde is met de boom en waar je dus ook op moet ingrijpen. Daarnaast is het ook nog eens zo dat je goed naar de stam kunt kijken of de boom bijvoorbeeld geen last van schimmels heeft.

 

Ook de plek in de tuin is van belang voor de gezondheid van de boom. Het is dan ook belangrijk dat de boom op een lekkere zonnige plek staat waar hij ook flink de ruimte heeft. De zon zorgt ervoor dat de vruchten goed groeien en dat de boom het dus ook goed doet en de ruimte is nodig voor de takken en de wortels op deze wijze kan de boom dan ook echt goed groeien!

 

En tot slot is het dan natuurlijk vooral belangrijk om uiteindelijk heerlijk te genieten van die heerlijke verse oogst die de boom je hopelijk gaat geven. Verse appels en peren uit eigen tuin is werkelijk waar een feestje waar je dan ook zeker weten onwijs van kunt genieten!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »