{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

Door Roos, 4 april 2022

De fijnste tips voor een moderne achtertuin

Als het gaat om de inrichting van onze woning of tuin dan zijn hier natuurlijk onwijs veel keuzes in te maken. Zo kun je gaan voor landelijk, sober, stoer of modern, maar ook kleurrijk of Scandinavisch kan een keuze zijn. Al deze keuze is natuurlijk heel erg fijn en prettig want zo kun je er makkelijk voor zorgen dat je kiest voor een stijl die helemaal bij je past.

 

Uit al deze stijlen hebben wij deze keer de moderne stijl gekozen om in het zonnetje te zetten. We gaan in deze blog dan ook precies kijken wat deze stijl nu eigenlijk precies inhoudt en hoe je deze stijl dus ook vorm kunt geven in je eigen achtertuin. Welke voorbeelden zijn er eigenlijk allemaal van moderne tuinen en wat hebben deze tuinen met elkaar gemeen? In deze blog lees je het allemaal zodat ook jij precies weet wat wij verstaan onder een moderne tuin en welke vereisten hier allemaal bij komen kijken.

 

De moderne stijl is een veel voorkomende stijl maar zeer zeker niet de bekendste vandaar dat het ons extra leuk leek om vandaag deze stijl eens in het zonnetje te zetten. Een moderne tuin heeft namelijk echt een hele fijne uitstraling en sfeer en veel mensen vinden dit dan ook de ultieme sfeer om tot rust mee te komen. Vandaar ook dat deze stijl nu enorm in opkomst is en we hem dus ook steeds vaker in de tuinen terug zien.

 

Wel is het natuurlijk even zoeken naar hoe je deze stijl nu eigenlijk precies vorm kunt geven en ondanks dat hier heel veel richtlijnen voor zijn zouden wij je toch ook vooral mee willen geven om ook dicht bij jezelf te blijven en je eigen smaak hierin te volgen. Vaak ontstaat er dan juist de mooiste mix waar je jezelf heel erg prettig bij kunt voelen. Lees je met ons mee?

 

De moderne sfeer is in opkomst

 

Lange tijd was het de landelijke sfeer die steeds meer aan terrein won en die enorm populair is en die we dan ook overal terug zien komen maar hier is recent een verandering in gekomen en tegenwoordig is het dan ook vooral de moderne sfeer die steeds meer in opkomst is. Een enorm leuke ontwikkeling en ook wel grappig dat deze twee stijlen natuurlijk enorm tegenovergesteld van elkaar zijn. Dat maakt het eigenlijk extra leuk en een fijne ontwikkeling.

 

De moderne sfeer is dan ook zeker een goede aanwinst en kan op veel verschillende manieren toegevoegd worden aan de tuin. Naast dat de moderne sfeer er vooral heel sfeervol en ook netjes uitziet is het ook een sfeer die vooral erg veel orde en netheid met zich mee brengt en veel rust. En vooral dat laatste is iets waar steeds meer mensen naar op zoek zijn en wat dus ook heel goed zou verklaren waarom deze stijl juist nu zo populair is!

 

Ook wij zijn een enorme fan van de moderne sfeer en zien hier dan ook zeker veel voordelen van in. Het is een sfeer die je ook nog eens gemakkelijk op veel verschillende plekken toe kunt passen en die je tuin ook een extra dimensie geeft. Daarnaast zorgt het voor veel sfeer en gezelligheid in de tuin en daar is het natuurlijk ook allemaal om te doen.

 

De kenmerken van de moderne sfeer

 

Net als iedere andere sfeer en stijl voor in de tuin heeft ook de moderne sfeer enkele fijne kenmerken. En ook dit keer hebben wij deze eerst eens even goed voor je op een rijtje gezet zodat je hier rustig naar kunt kijken!

 

Als we het hebben over de moderne sfeer dan heeft deze sfeer dus enkele kenmerken die we vaak voorbij zien komen en waar we deze sfeer dus ook aan kunnen herkennen. Door deze kenmerken zorg je ervoor dat je tuin echt modern aanvoelt en dat is dan ook precies de bedoeling, maar wat zijn deze kenmerken dan eigenlijk? Wij zetten ze op een rijtje

 

Ten eerste kun je een moderne stijl herkennen door het gebruik van strakke en rechte vormen in de tuin. Door op deze manier te kiezen voor vormen van bijvoorbeeld de indeling van je tuin, de meubelen en accessoires realiseer je een bepaalde eenheid en voldoe je dus ook helemaal aan de moderne stijl die hierom bekend staat. Daarnaast zie je dus ook meteen dat dit voor heel veel rust in een tuin zorgt en dat is dan ook precies het doel ervan.

 

Een ander kenmerk van de moderne stijl is de kleuren die gebruik worden of liever gezegd het gebrek eraan. Bij de moderne sfeer worden er namelijk niet veel kleuren gebruikt maar wordt er voornamelijk gekozen voor zwart en wit en dat geeft natuurlijk een heel fijn resultaat. Juist door voor deze tinten te kiezen zorg je ervoor dat je alles doet om ervoor te zorgen dat je tuin zo strak en modern mogelijk aanvoelt. Ook grijs zien we overigens wel voorbij komen in zowel lichte als donkere tinten.

 

Uiteraard kun je prima kiezen om kleur toe te voegen als je dit erg belangrijk vindt maar we zouden je dan wel willen aanraden om vooral zwart en wit als basis te houden en de kleuren vooral als extra toe te voegen. Op die manier kan er een hele eigen mix ontstaan en dat is natuurlijk heel prettig!

 

Een ander kenmerk van de moderne sfeer is het gebruik van materialen zoals beton, steen en metaal. Vooral deze materialen zien we opvallend vaak terug komen. Ze worden gebruikt voor de meubelen , accessoires, maar ook voor schuttingen, tuinhuizen en eventuele bestrating. Op deze manier zie je ook weer dat er een eenheid ontstaat in de tuin en dat veel dezelfde materialen op veel verschillende plekken terug komen!

 

Zo zie je dus dat de moderne tuin echt wel enkele bekende kenmerken heeft die je overal ziet terug komen en dat is natuurlijk wel heel erg prettig. Op deze manier kun je er namelijk voor zorgen dat je tuin precies dat uitstraalt waar jij voor gekozen hebt, namelijk rust en ontspanning!

 

Werk met groen in de moderne tuin

 

Nu denk je misschien dat er voor groen geen plek is in een moderne tuin maar niets is minder waar. Juist groen voegt ook zeker wat toe in de tuin in moderne sferen en het is dan ook erg belangrijk om hier rekening meet te houden! Door groen te gebruiken kun je er namelijk voor zorgen dat je op een hele fijne manier extra kleur toevoegt aan een moderne tuin. Zeker als je dit doet door groen te gebruiken zonder verder veel kleur pak je dit heel erg goed aan!

 

Je kunt je vast wel voorstellen hoe mooi het effect is als je naast het gebruik van steen en metaal en de kleuren zwart en wit ook wat groene beplanting toevoegt in je moderne tuin. Dit ziet er dan werkelijk waar heel mooi uit en zorgt er ook echt voor dat je hier optimaal van kunt genieten! Vandaar dat het ook enorm belangrijk is om dit goed aan te pakken en om te zorgen voor voldoende rust en ontspanning in je tuin en dit bereik je dus mede door het toevoegen van groen aan je tuin.

 

Het groen in je tuin staat er dan ook zeker om bekend dat het kan zorgen voor een ontspannen sfeer aangezien het groen ook die uitwerking op ons mensen heeft! Enorm sfeervol en gezellig en dat is dan ook precies de bedoeling!

 

Het werken met groen in een moderne tuin is volgens ons dan ook zeker weten een fijne aanrader die zorgt voor extra veel sfeer en gezelligheid in de tuin. Ook een moderne tuin heeft hier zeker weten baat bij!

 

Gebruik de juiste accessoires

 

Veel mensen vinden het altijd enorm leuk om te werken met accessoires en om op deze manier hun eigen sfeer aan een ruimte mee te geven en dat is natuurlijk ook heel erg leuk. Wel moeten we hier bij de moderne stijl een kanttekening bij maken want hier kan het juist al snel te veel zijn en is het dan ook zeker aan te raden om voorzichtig om te gaan met het toevoegen van accessoires en om dit ook niet te overdrijven. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat de moderne stijl goed tot zijn recht komt en behouden wordt.

 

Een deel van deze stijl wordt natuurlijk bepaald door de rust en ontspanning die deze sfeer uitstraalt als je hier teveel aan toevoegt dan kan dit natuurlijk averechts werken en zorgt dit ervoor dat deze stijl juist minder tot zijn recht komt. Het is dus zeker weten aan te raden om ervoor te zorgen dat je deze stijl beperkt tot slechts enkele zorgvuldig uitgekozen accessoires die de look compleet maken.

 

Denk dan bijvoorbeeld aan grote stukken die de ruimte vullen en de aandacht trekken. Gemaakt van bijvoorbeeld metaal of steen, dit ook om meteen weer extra die stijl te benadrukken. Op die manier zorg je dus ook voor extra sfeer en gezelligheid en dat is natuurlijk wel heel erg leuk en fijn!

 

De juiste accessoires kunnen dus zeker weten een toevoeging zijn ook of juist bij de moderne stijl maar het is wel een must dat ze op de juiste manier gebruikt en ingezet worden!

 

Zorg voor rust en ruimte in de tuin

 

Een belangrijk kenmerk van de moderne stijl is natuurlijk rust en ruimte. Het is dan ook zeker aan te raden om dit toe te voegen aan de tuin zodat je de moderne sfeer nog meer tot zijn recht laat komen. En laten er nu gelukkig ook meer dan voldoende handige manieren zijn om voor deze rust en ruimte in je tuin te zorgen. Zo kun je ten eerste ervoor zorgen dat je niet teveel items op elkaar propt. Kies enkele goed gekozen items en geef deze een plekje in de tuin waardoor je voldoende ruimte open laat om de moderne sfeer tot zijn recht te laten komen.

 

Maar ook de rust is een belangrijk punt. Dit realiseer je door voor eenheid in de tuin te zorgen. Maak dus gebruik van dezelfde kleuren en materialen zodat alles bij elkaar past en een geheel met elkaar vormt. op deze manier krijg je een bepaalde eenheid die enorm prettig is in de tuin. Het is dan ook heel erg fijn om je tuin op die manier vorm te geven en om de moderne sfeer op die manier tot zijn recht te laten komen.

 

Houdt hier dus ook rekening mee met het gebruik van accessoires in de tuin. Zorg dat je niet teveel accessoires gebruikt en dat de accessoires die je kiest echt een toevoeging zijn voor de tuin en goed tot hun recht komen. Op die manier zorg je ervoor dat je heerlijk kunt genieten van je tuin en dat de moderne sfeer de overhand kan blijven houden.

 

Rust en ruimte zijn dus twee enorm belangrijke elementen in een moderne tuin en laat deze dan ook goed tot hun recht komen!

 

De fijnste tips voor een moderne achtertuin

 

Zoals je dus wel kunt zien wint de moderne achtertuin niet voor niets aan terrein het is nu eenmaal een enorm fijne sfeer met heel erg veel voordelen waar veel mensen terecht enorm van profiteren en wij snappen dat ook zeker wel.

 

Vooral de rust die een tuin in moderne sferen met zich meebrengt is enorm fijn en belangrijk en zorgt er dan ook voor dat de moderne tuin goed in de spotlight komt te staan. Daarnaast maakt dit de moderne tuin ook meteen tot een hele fijne plek om tot rust te komen en te ontspannen en dat is dan ook precies het doel!

 

Een moderne sfeer bestaat natuurlijk uit verschillende elementen die allemaal bij elkaar voor de sfeer zorgen die zo geliefd en gewild is. Denk dan vooral aan het gebruik van kleuren zoals zwart en wit. Maar denk ook aan de materialen die we veel terug zien komen, steen, beton en metaal. Al deze elementen bij elkaar maken de moderne sfeer tot wat hij is en waarom hij bekend is en geliefd!

 

Wees ook vooral voorzichtig met het toevoegen van kleur en accessoires. Houdt dit allemaal heel beperkt zodat de rust en ruimte bespaard blijft en je hier van kunt blijven genieten. Voeg dus gerust wat toe maar met mate.

 

Ook groen vindt zijn plek in de moderne tuin maar dan vooral in de vorm van groene planten, struiken en heggen. Gekleurde bloemen zien we niet vaak voorbij komen en dat is dan ook logisch. Op deze manier zorg je voor een verzorgde tuin met een mooie moderne stijl waar je enorm van kunt genieten!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »