{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

19 januari 2021

De fraaiste bloempotten voor in jouw tuin!

Betrek je een nieuw huis en wil je de tuin volledig direct naar wens maken? Of ben je met een make over van jouw huidige tuin bezig? Ongeacht wat de situatie is, is het van cruciaal belang om goed na te denken over de inrichting van jouw tuin. Jouw tuin moet er niet alleen fraai uit komen te zien, maar moet ook het nodige gemak bieden. Daarbij is het ook nog wenselijk dat de tuin volledig binnen jouw budget past; voordat je met het inrichten van jouw tuin kunt beginnen, moet je dan ook meerdere belangrijke knopen doorhakken.

 

Maar, wat zijn nou echt belangrijke punten bij het inrichten van een tuin? In onze ogen is het zaak om te zorgen voor een fraaie combinatie van bestrating en groen. Veel huishoudens kiezen tegenwoordig voor een tuin met alleen maar bestrating, maar dat is absoluut niet goed voor de grond. Mocht het hard regenen, kan het regenen immers geen kant op. De regen kan niet door de straattegels heen, maar kan wel in de grond opgenomen worden. Mede daarom is het advies om te kiezen voor begroeiing in jouw tuin.

 

Verder is het advies ook om goed te kijken naar verschillende accessoires in jouw tuin. Zo kun je bijvoorbeeld jouw tuinset op een leuke manier aankleden, kun je jouw tuintafel op een leuke manier decoreren en kun je kiezen tussen tal van andere accessoires. Eén van de meest geliefde accessoires is daarbij zonder enige twijfel een bloempot.

 

In dit artikel willen we jou graag kennis laten maken met de fraaiste bloempotten voor in jouw tuin. We bespreken tussen welke soorten bloempotten je kunt kiezen én waarom de aanschaf van een bloempot überhaupt aan te raden is. Ook geven we je nog enkele handige tips voor de plaatsing van een bloempot én voor de styling van een bloempot.

 

Kortom: na het lezen van dit artikel weet jij alles over bloempotten. Na het lezen van dit artikel wil je wellicht ook direct één of meerdere bloempotten aanschaffen. Daarvoor ben je bij AVH Outdoor direct aan het juiste adres; bij ons vind je een divers aanbod van de meest fraaie bloempotten. Met enkele van deze bloempotten laten wij je ook graag kennis maken in dit artikel!

 

Waarom een bloempot aanschaffen?

Ben je liefhebber van prachtige planten en bloemen? Heb je echter een hekel aan tuinieren? Dan is het wellicht niet interessant om te kiezen voor veel aarde en begroeiing in jouw tuin. Je weet dan immers zeker dat je regelmatig onkruid moet gaan wieden.

Desalniettemin is het wél erg leuk om wat kleur in jouw tuin aan te brengen. Dat is dus mogelijk als je voor de aanschaf en plaatsing van bloempotten kiest. Met de bloempotten weet je immers kleur in jouw tuin aan te brengen, terwijl je geen rekening hoeft te houden met onkruid. Ondertussen draagt de bloempot ook nog bij aan de uitstraling van jouw tuin, waarover later meer.

Het is bij een bloempot namelijk ook mogelijk om de bloempot volledig naar jouw wens te maken. Sommige bloempotten kun je bijvoorbeeld in de gewenste kleur spuiten, terwijl je sowieso bij alle bloempotten volledig zelf kunt bepalen hoe je de bloempot gaat vullen. Kies je voor een opvallende roze plant? Of gaat je voorkeur toch uit naar een stijlvolle plant met prachtige groene bladeren? De keus is aan jou.

Daarbij weet je een bloempot ook perfect te combineren met andere accessoires en meubelen in jouw tuin. Zo past een bloempot perfect op een terras, maar kun je een bloempot ook bijvoorbeeld halverwege de tuin neerzetten. Ook is het mogelijk om de bloempot naast het tuinhuisje neer te zetten, naast de achterdeur of vlak bij de loungeset in jouw tuin. Je kunt simpelweg alle kanten op bij het plaatsen van een bloempot in jouw tuin!

 

Tot slot is het ook nog een voordeel dat een bloempot écht een stijlitem is geworden. In de afgelopen jaren zijn de bloempotten eigenlijk uitgegroeid tot één van de populairste stijlitems en accessoires voor in de tuin. Je ziet dan ook in de meest trendy tuinen allerlei fraaie bloempotten staan. Deze bloempotten zien er niet alleen fraai uit, maar bieden dus ook nog eens een hoop gemak. Onder aan de streep is de aanschaf van een bloempot dus absoluut aan te raden!

 

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een bloempot voor in de tuin?

Heb je interesse om één of meerdere bloempotten voor in jouw tuin aan te schaffen? Dan is het zaak om op meerdere criteria te letten. Allereerst is het zaak om goed jouw wensen op een rijtje te gaan zetten. Je moet niet alleen over de uitstraling van de bloempot na gaan denken, maar ook over het prijskaartje van de bloempot.

Daarbij moet je ook goed rekening houden met de aanwezige ruimte in jouw tuin. Hoeveel ruimte heb je voor bloempotten over? En hoe groot kunnen de bloempotten dus zijn? Kies je daarbij voor één bloempot? Of gaat je voorkeur toch echt uit naar meerdere bloempotten? De keus is echt volledig aan jou op dit gebied.

Het is dus ook zaak om vooraf al te bepalen wáár je de bloempot precies neer gaat zetten. Nadat je dat bepaald hebt, kun je gericht(er) gaan zoeken naar de beste bloempot. Uiteraard is het daarbij ook van belang om goed naar het design en het materiaal van de bloempot te kijken.

Je kunt kiezen voor een prachtige bloempot van bijvoorbeeld steen, graniet of een ander hard materiaal. Je kunt echter ook kiezen voor een prachtiger bloempot van rotan of wicker. Door de jaren heen zijn simpelweg veel verschillende bloempotten op de markt gebracht door de fabrikanten, waardoor je momenteel ook meer dan voldoende keus hebt.

In het verlengde daarvan is het ook belangrijk om goed naar de kleur te kijken. Je kunt nu bijvoorbeeld ook voor een witte bloempot kiezen, maar dat moet dan uiteraard wel in de stijl van jouw tuin passen. Mede daarom kiezen veel mensen toch voor een bruine, een zwarte, een grijze of een andere donkergekleurde bloempot.

Op basis van al jouw wensen kun je dus gericht het aanbod van bloempotten gaan bekijken. Daarbij is het niet alleen zaak om op bovengenoemde criteria te letten, maar óók om goed op het prijskaartje van de bloempot te letten. Als je een hoogwaardige, grote en fraaie bloempot wilt kopen, ben je al snel een flinke som geld kwijt. Mede daarom is het onwijs belangrijk om goed na te denken over jouw aankoop.

Gaat jouw voorkeur uit naar kleinere bloempotten? Ook dan heb je in ieder geval voldoende keus, waarbij de gemiddelde prijs ook een stuk(je) lager ligt. Ons advies is om in ieder geval voor jezelf het maximale bedrag te bepalen. Het maximale bedrag dat je uit wilt/kunt geven aan een nieuwe bloempot.

Als je óók dat bepaald hebt, is het eigenlijk een kwestie van vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken. Des te langer en beter je vergelijkt, des te beter de keuze is die je uiteindelijk gaat maken. Weet je echter zeker dat je voor een bepaalde bloempot wilt gaan? Koop die bloempot dan direct! Van de aanschaf van een nieuwe bloempot word je uiteindelijk toch alleen maar geluk.

 

De nieuwe bloempot in jouw tuin plaatsen

Heb je een vrij grote bloempot voor in jouw tuin gekocht? Dan moet je wel rekening houden met een logische uitdaging: de bloempot moet in jouw tuin komen. Als een bloempot vrij groot is, is de bloempot indirect ook direct vrij zwaar. Je moet dus veel mankracht op de been zien te brengen of je moet op een andere manier de bloempot in jouw tuin te zien krijgen.

Vervolgens is het zaak om de bloempot op de juiste plaats in de tuin neer te gaan zetten. Ons advies is om altijd enige ruimte rondom een fraaie bloempot te houden. Waarom? Omdat je dan méér kunt genieten van de prachtige uitstraling van de bloempot. Ook als je dan bijvoorbeeld in jouw huiskamer zit, kun je genieten van de uitstraling van de bloempot.

Uiteraard is het wel wenselijk dat de bloempot volledig waterpas staat. Om dat voor elkaar te krijgen, is het aan te raden om echt een waterpas te gebruiken. Ook kan het handig zijn om vooraf de betreffende plek van de bloempot al even netjes egaal te maken.

Vervolgens kun je de bloempot volledig naar wens aan gaan kleden. Doe aarde in de bloempot, zet de gewenste bloemen en planten in de bloempot en kleed de bloempot verder aan. Zeker als je meerdere bloempotten in jouw tuin hebt staan, kun je op deze manier de uitstraling van deze bloempotten gelijk aan elkaar gaan maken.

Staat de bloempot eenmaal volledig naar jouw wens in jouw tuin? Dan begint het echte genieten. Je geniet niet alleen van de fraaie uitstraling van de bloempot, maar ook van de vrolijkheid die de bloempot met zich mee brengt. Met name als je fraaie, gekleurde bloemetjes in de bloempot doet, geniet je van veel vrolijkheid.

Kortom: de aanschaf van een bloempot kun je beter vandaag doen dan morgen. Haal direct de gewenste bloempot in jouw tuin, kleed deze bloempot naar wens aan en ga genieten. Met de aanschaf van één of meerdere bloempotten maak je jouw tuin in ieder geval nóg fraaier!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »