{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

0

Kortingscode: HERFSTDEAL22 - 10% extra korting > €500,-

Door Roos, 13 september 2022

De grote tuin verbouwing

Als je een bestaande tuin hebt dan kan het natuurlijk zo zijn dat na verloop van tijd de wens ontstaat om iets aan deze tuin te veranderen. Het kan dan zo zijn dat het tijd is geworden voor een grote tuin verbouwing. De wensen voor je tuin zijn wellicht door de jaren heen wat veranderd of je bent simpelweg toe aan iets nieuws.

 

Een grote tuin verbouwing is natuurlijk niet iets wat je zomaar even doet. Nee hier gaat toch zeker wel het nodige werk en de nodige voorbereiding aan vooraf. Gelukkig kun je met een aantal handige tips prima aan de slag en ervoor zorgen dat jouw grote tuin verbouwing een groot succes zal worden waar je vervolgens onwijs van kunt genieten.

 

In deze blog laten wij je zien waar je allemaal op moet letten bij een grote tuin verbouwing maar ook laten we je zien welke stappen je allemaal moet doorlopen om tot een groot succes te komen. Een goede voorbereiding is hierbij echt het halve werk en de sleutel tot een prachtig resultaat. Lees dus snel met ons mee hoe wij dit aanpakken en wie weet ga jij binnenkort wel in jouw tuin aan de slag!

 

De wens voor verandering

 

Als je besluit tot een tuin verbouwing dan ligt hier natuurlijk altijd een wens voor verandering aan ten grondslag. Als je een bestaande tuin hebt dan is deze soms al jaren in dezelfde staat. Soms is het zelfs zo dat mensen er sinds de aankoop van een woning niks aan veranderd hebben. Op een bepaald moment kan het dan natuurlijk zo zijn dat je wel de wens hebt om iets aan je tuin te veranderen en dat je hier over na gaat denken.

 

Ten eerste is het dan natuurlijk slim om eens goed te bekijken wat je eigenlijk allemaal wil veranderen maar als je hier vervolgens over uit bent kan het heel slim zijn om aan de slag te gaan. Wel is het aan te raden om te kijken of het nog wel in verhouding staat tot de kosten en het woonplezier, als je bijvoorbeeld twijfelt om wellicht over afzienbare tijd een andere woning te zoeken dan kan het wellicht een beter idee zijn om de tuin te laten voor wat het is en al je wensen in je nieuwe tuin te realiseren.

 

Het is dus wel altijd een bepaalde afweging die je maakt maar als je hier goed over nadenkt dan kan het zeker weten enorm fijn zijn om op deze wijze voor een fijne verandering van je tuin te zorgen.

 

Alles op een rijtje

 

Als je gaat beginnen aan een grote verbouwing van je tuin dan is het ten eerste aan te raden om alles eens goed op een rijtje te zetten. Wat wil je nu precies allemaal aanpakken in je tuin en wat vind je dan ook echt belangrijk. Door dit voor jezelf overzichtelijk te maken kun je vervolgens ook veel beter een goed plan maken.

 

Kijk bijvoorbeeld goed naar welke functies je graag allemaal terug wil zien in je tuin. Op deze manier weet je dan ook precies waar je allemaal rekening mee moet houden maar ook hoe je met de ruimte om kunt gaan. Je wil waarschijnlijk het meeste ruimte reserveren voor de functies waar jij het meeste waarde aan hecht en dat is ook logisch.

 

Alles op een rijtje zetten helpt dan ook enorm om het overzicht te bewaren en om ervoor te zorgen dat je tuin verbouwing op rolletjes zal verlopen.

 

Een goed budget maken

 

Als je alles op een rijtje gaat zetten dan zie je daarna vanzelf een lijstje ontstaan met wensen voor je grote verbouwing. Nu is het natuurlijk wel zo dat hier ook zeker weten een aardig prijskaartje aan hangt. Het verbouwen van je tuin kan dan ook flink in de papieren lopen.

 

Het is dan ook belangrijk om een goed budget voor je tuinverbouwing te maken zodat je precies weet waar je aan toe bent. Ten eerste is het dan belangrijk om ervoor te zorgen dat je weet hoeveel budget je te besteden hebt. Daarna is het zaak om een overzicht van de kosten te maken zodat je precies weet waar je aan toe bent.

 

Het is belangrijk om dit heel zorgvuldig te doen. Neem hierbij dan ook materiaalkosten mee maar ook kosten om iemand in te huren. Op deze wijze maak je dan ook echt een totaalplaatje en weet je dus ook precies wat er wel en niet kan.

 

Uiteindelijk is het natuurlijk zaak om binnen je budget te blijven en dat kan soms best een uitdaging vormen. Het is dan ook handig om te kijken hoe je dit het beste kunt doen. Soms kan het nodig zijn om de kosten wat te drukken en ook dit kun je gelukkig op verschillende manieren aanpakken.

 

Ten eerste is het erg handig om ervoor te zorgen dat je probeert om zoveel mogelijk zelf te doen. Dit is werkelijk waar je eerste verdienste en dan ook de makkelijkste manier om kosten te besparen. Daarnaast is het ook handig om te kijken hoe je zo goedkoop mogelijk aan je materialen kunt komen. Soms loont het enorm om goed om je heen te kijken en te zoeken zodat je een goede aanbieding kunt vinden!

 

Op deze manier kun je dus zoveel mogelijk van je wensen realiseren binnen je eigen budget en kun je dus ook de verbouwing volledig naar wens uitvoeren.

 

Op het juiste moment starten

 

Als jij ervoor kiest om je tuin te gaan verbouwen dan is het natuurlijk wel van groot belang om hiervoor het juiste moment te kiezen. Ten eerste is het namelijk zo dat je dit niet in de winter of herfst moet gaan doen. Dan heb je natuurlijk veel kans op slecht weer en ook is de grond dan heel erg koud. Dit zijn factoren die niet in het voordeel werken bij het verbouwen van een tuin.

 

Maar ook in de zomer wil jij liever niet in een grote tuin verbouwing zitten. Het is dan natuurlijk erg lekker weer en het liefste wil je dan ook zoveel mogelijk van je tuin genieten. Het is dan ook erg jammer als je juist dan gedwongen binnen zit omdat je tuin een grote verbouwing krijgt.

 

Het seizoen dat overblijft is dan ook de lente en dit is het beste seizoen om aan een grote tuinverbouwing te beginnen. Dit heeft een aantal slimme redenen. Ten eerste is het vaak al een stuk beter weer, de grond is niet meer te koud en het kan zelfs al wat warmer worden. Maar ook weer niet zo warm dat het te heet is om hard in de zon te werken. De ideale klus omstandigheden dus.

 

Daarnaast maak je dus zelf ook nog niet zoveel gebruik van je tuin omdat het seizoen nog moet starten. Het beste moment om je tuin dus te onderwerpen aan een grote verbouwing is dit moment! Naar alle waarschijnlijkheid ben je dan ook ruim op tijd weer klaar voor de zomer waarin je optimaal van je vernieuwde tuin kunt genieten!

 

Weten wat je zelf gaat doen

 

Als je kiest voor een verbouwing van je tuin dan is het ook erg belangrijk om goed te kijken naar wat je zelf gaat doen en naar wat je laat doen. Het kan enorm lonen om zoveel mogelijk zelf te doen. Zeker omdat je op deze manier veel kosten kunt besparen. Maar ook is het zo dat je soms maar beter een vakman in kan huren. Zeker bij een grote verbouwing waarbij je ook echt grote klussen aan gaat pakken kan het enorm handig zijn om ervoor te zorgen dat je een vakman aantrekt die je hierbij kan helpen. Als je deze klussen namelijk niet op de juiste wijze uitvoert kun je enkel maar verder in de problemen komen en uiteindelijk meer kosten kwijt zijn aan het herstellen van je eigen fouten.

 

Doet het dan ook in een keer goed en zorg ervoor dat je de verbouwing van je tuin op de juiste wijze aanpakt en dat je er dus ook echt veel profijt van kan hebben! Het kan enorm helpen om dus vooraf goed het verbouwingsplan te bekijken en echt goed te kijken naar wat je zelf doet en wat je toch echt moet laten doen.

 

Mocht het nodig zijn om vakmensen in te huren doe dit dan ook altijd ruim op tijd zodat je zeker weet dat ze beschikbaar zijn en je niet ineens zonder komt te zitten.

 

Rekening houden met tegenslagen

 

Als je aan een tuin verbouwing gaat beginnen op deze schaal dan maak je natuurlijk een planning en een fijn budget zodat je goed beslagen ten ijs komt. Toch is het echter zo dat je nooit alles kunt voorkomen en dat er dus ook zeker wel wat tegenslagen op je pad kunnen komen. Deze kunnen dan ook voor een flinke uitdaging zorgen en daar moet je vervolgens goed mee aan de slag gaan.

 

Het kan natuurlijk weleens voorkomen dat er bijvoorbeeld een fout wordt gemaakt, of dat het weer ineens onwijs tegenzit waardoor de verbouwing tijdelijk stil komt te liggen, of dat je vakmensen ineens niet beschikbaar blijken te zijn. Als dit gebeurt komt er natuurlijk ineens een flinke kink in de kabel en vraagt dit ook opeens om een verandering van je plannen. Dit kan natuurlijk een flinke tegenvaller zijn die soms ook zelfs de nodige kosten met zich meebrengt.

 

Het is dan ook zeker weten een goed plan om altijd wat ruimte in je budget maar ook in je tijd op te nemen voor dit soort onvoorziene zaken. Op die manier zorg je ervoor dat je dit kunt overzien en dat het niet meteen einde project betekend. Dat zou natuurlijk ook wel heel erg zonde zijn maar toch gebeurt dat best vaak.

 

Houdt dus rekening met eventuele tegenslagen en zorg dan ook dat je een bepaalde mate van flexibiliteit hebt. Enkel op deze wijze kom je tot het beste resultaat.

 

De focus op de basis

 

Een grote tuin verbouwing is dus alles bij elkaar een flinke klus. Het kan dan ook best even zoeken zijn waar nu het beste te beginnen. Gelukkig kunnen we je hier een handige tip voor geven. Het is ten eerste enorm belangrijk om ervoor te zorgen dat de focus op de basis ligt. Eventuele aankleding kun je altijd later nog realiseren als de tijd en het budget dit toelaat.

 

Zolang de basis maar goed is heb je in ieder geval een start en kun je van daaruit altijd weer verder bouwen aan jouw droom tuin, leg dan ook de focus op een perfecte basis die volledig naar wens en goed afgewerkt is! Dan ben je al een heel stuk verder!

 

Mocht er nog wel ruimte, tijd en budget over zijn kun je natuurlijk altijd nog aan de slag met de verdere aankleding van je tuin!

 

De grote tuin verbouwing

 

Het verbouwen van je tuin is een ontzettend leuk proces, het is natuurlijk altijd enorm leuk om de mogelijkheid te hebben om de tuin van je dromen te realiseren en het is dan ook prettig als deze droom werkelijkheid kan worden! Wel is het zo dat er ontzettend veel komt kijken bij het verbouwen van je tuin en dat het dan ook zeker weten slim is om hier handig mee om te gaan en om dit in slimme stappen aan te pakken. Zoals bij zoveel projecten valt of staat ook de verbouwing van je tuin met een goede voorbereiding en dat is dan ook zeker weten onwijs belangrijk.

 

Begin dan ook bij de basis en start met het maken van een goed plan, vervolgens is het noodzakelijk om een goed budget op te stellen en van daaruit kun je dan vervolgens aan de slag gaan. Op deze manier laat je een fijn plan tot stand komen waarmee je de verbouwing in kunt gaan.

 

Houdt vooral ook rekening met het moment van starten. Dit kun je namelijk het beste in de lente doen. In de herfst en winter werkt het weer niet mee en kan de grond ook vaak erg koud zijn. In de zomer is het juist weer te warm en wil je natuurlijk ook graag gebruik van je tuin maken. Het perfecte moment is dan ook zonder twijfel de lente.

 

Als je in de lente start met je grote verbouwing heb je een grote kans dat je voor de zomer klaar bent en dus al meteen van het prachtige resultaat kan genieten! Meer dan genoeg reden om dus snel aan de slag te gaan en de tuin van je dromen te realiseren!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »