{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 4 oktober 2022

De handigste manieren om al je tuinspullen op te bergen

Als je een eigen tuin hebt dan weet je dat hier vaak heel wat bij komt kijken. En waarschijnlijk weet je dan ook dat je aardig wat spullen nodig hebt om deze tuin bijvoorbeeld te onderhouden of om te genieten van je tuin. Dit alles bij elkaar kan dus ervoor zorgen dat er flink wat tuinspullen zich bij je huishouden gevoegd hebben en dat is natuurlijk allemaal wel leuk en aardig maar deze moeten ook nog opgeborgen worden.

 

Gelukkig zijn er een aantal fijne manieren waarop je dit kunt doen en zijn er gelukkig ook wat handige tips te bedenken die het net even wat makkelijker maken om je tuin spullen netjes op te bergen. Tips waar je misschien zelf nog niet zo snel aan gedacht zou hebben maar die het dus echt heel handig maken om al je tuinspullen een plekje te geven!

 

In deze blog hebben wij dan ook al deze handige tips op een rijtje gezet voor je zodat ook jij je tuinspullen op een slimme en efficiënte manier een plekje kunt geven zodat je ze ten eerste handig kunt pakken als je ze nodig hebt maar dat je ze ook uit het oog kunt wegbergen als je ze niet nodig hebt.

 

Ontzettend veel tuinspullen

 

Bij iedere tuin vind je ze terug, tuinspullen. Ze zijn er in allerlei soorten en maten en ze dienen ook allemaal een ander doel. Sommige spullen zijn er om mee in de tuin te werken, denk aan snoeischaren, scheppen, harken en bezems. En weer andere spullen zijn ervoor om het verblijf in je tuin zo aangenaam mogelijk te maken. Denk dan bijvoorbeeld aan tuinkussens, tafelkleden, buitenlampen en kaarsen en ga zo maar door. En dan heb je natuurlijk ook nog allerlei andere soorten spullen die je eigenlijk niet echt onder een categorie kunt scharen maar die je op de een of andere manier toch echt nodig hebt in je tuin. En dan tot slot heb je nog de categorie buitenspeelgoed. Heel veel mensen kunnen zich hier wel in herkennen dat deze categorie ook aardig wat ruimte in je tuin inneemt.

 

Alles bij elkaar heb je dus vaak als huishouden zijnde ontzettend veel tuinspullen in allerlei soorten en maten en behorend tot allerlei verschillende categorieën. Maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat je ze toch echt nodig hebt in de tuin en dat ze dus als het ware onmisbaar zijn! Vandaar dat we je graag vertellen hoe je ze zo goed mogelijk kunt opbergen want dat is dan natuurlijk wel zo prettig.

 

Bij de hand maar toch uit het zicht

 

Het opbergen van tuinspullen op een handige manier is een uitdaging op zich. Dit komt doordat je de spullen eigenlijk wel binnen handbereik moet hebben maar toch het liefste ook uit het zicht. En dat is natuurlijk best een lastige combinatie. Het vormt dan ook een flinke uitdaging om ervoor te zorgen dat je tuinspullen makkelijk te pakken zijn maar dat ze toch ook weer niet je gehele tuin bezetten en dat ze slim opgeborgen zijn.

 

Vandaar dat je best even moet nadenken over het algemeen over waar je deze tuinspullen dan ook het beste op kunt bergen. Veel mensen kiezen voor een tuinhuis waarin ze alles opstapelen. Maar is dit wel zo makkelijk? En wat nu als je helemaal geen tuinhuis hebt wat zijn dan de andere mogelijkheden? Het goede nieuws is dat deze mogelijkheden er zeker weten zijn.

 

Er zijn dus absoluut ook andere mogelijkheden en manieren om tuin spullen goed op te bergen op een dusdanige manier waarbij je ze dus wel kunt pakken en bereiken maar waarbij ze dus niet de overhand nemen in je tuin.

 

Een tuinhuis als ideale opbergplek

 

De meeste mensen kiezen voor een tuinhuis als opbergplek voor allerlei verschillende tuin attributen. Dit kan dan ook zeker een hele handige opbergplek zijn maar het is wel handig om je goed te realiseren dat je het indelen van een tuinhuis dan wel goed aan moet pakken.

 

Vaak zien we helaas dat mensen de neiging hebben om allerlei spullen maar her en der in een tuinhuis te zetten en om allerlei dozen met tuinspullen op te stapelen. En dit is dan weer niet zo handig. Door dit te doen zorg je er namelijk voor dat je soms niet goed bij bepaalde tuin spullen kunt of dat je ze bijvoorbeeld niet goed kunt vinden en dat is natuurlijk niet zo handig.

 

Wel is het natuurlijk zo dat als je een tuinhuis hebt het wel heel handig is dat je alles op een plek op kunt bergen en dat je alles ook nog eens vrij makkelijk bij de hand hebt. Dat is natuurlijk wel een fijn voordeel. En ook biedt een tuinhuis vaak ruimte aan wat grotere spullen en ook dat is toch wel heel erg handig! Zo kun je er makkelijk fietsen, tuinkussens of andere grote items in kwijt en is alles ook nog eens netjes uit het zicht.

 

Een tuinhuis als ideale opbergplek is dus zeker weten een goed idee en kan heel handig zijn! Wel is het dan dus zo dat je goed moet letten op de indeling van het tuinhuis en dat je stapelen moet voorkomen zodat je zoveel mogelijk ruimte overzicht houdt in je tuinhuis!

 

Een opbergbak voor de buitenkussens

 

Iedere tuin heeft wel tuinmeubelen staan en tuinmeubelen bevatten vaak fijne kussens. Deze kussens zijn vaak best groot van formaat en het kan dan ook een flinke uitdaging vormen om deze kussens op te bergen. Vaak kom je dan bij het tuinhuis uit maar ook hier kan dat soms meteen al een flink deel van je tuinhuis innemen en dat is niet altijd even handig.

 

Gelukkig is er ook een andere manier om je tuin kussens op te bergen. Er zijn namelijk zogenaamde opbergbakken te vinden voor buitenkussens waar je al je buitenkussens dus prima een plekje in kunt geven! Op deze manier kun je dus heel gemakkelijk je buiten kussens opbergen en zijn ze ook meteen uit het zicht. Het handige hiervan is dat je ze vervolgens ook weer heel handig kunt pakken. Je hoeft enkel maar de bak open te doen en de kussens te pakken en ze na afloop weer in de bak terug te stoppen. Ideaal dus en ontzettend fijn en handig.

 

Op deze manier heb je ze dus niet in de weg liggen in het tuinhuis en blijft er in het tuinhuis meer dan voldoende ruimte over voor al je andere tuinspullen. Ook zien we bijvoorbeeld vaak dat mensen tuinspullen opbergen op zolder of soms zelfs in de woonkamer maar ook dit is natuurlijk verre van ideaal.

 

Gelukkig hoef je hier met en opbergbak niet meer aan te beginnen en kun je de kussens allemaal kwijt in deze bakken. Het fijne is dat ze ook nog eens waterdicht zijn en dat je kussens dus ook echt goed bewaard blijven op deze manier door alle seizoenen heen.

 

Buitenspeelgoed in een grote bak

 

Als je kinderen hebt dan weet je dat ze vaak enorm veel speelgoed en spullen met zich meebrengen. Het kan dan ook soms best een zoektocht zijn waar je al deze spullen moet laten en hoe je dit alles dus ook op een handige manier op kunt bergen zodat je er niet teveel last van zal hebben.

 

Het lastige aan buitenspeelgoed is dat het er vaak in allerlei soorten en maten is en dat het ook nog eens vaak erg groot is, dit zorgt ervoor dat het vaak best lastig is om het buitenspeelgoed een plekje te geven. Dit komt met name ook doordat je wel graag wil dat het buitenspeelgoed bereikbaar is voor kinderen. Je wil dus graag dat ze erbij kunnen en het speelgoed kunnen pakken en daarvoor is het natuurlijk wel van belang dat je het ergens op bergt waar dit ook kan.

 

Aan de andere kant is er vaak ook niets zo ontsierend in een tuin als allerlei verschillende soorten buitenspeelgoed in felle kleuren en hebben veel mensen hier dan ook echt een hekel aan. Meer dan voldoende reden dus om voor een goede manier van opbergen voor het speelgoed te zorgen zodat het uit de weg is!

 

Wat heel handig is, zorg voor een grote plastic bak waar al het buitenspeelgoed in kan en zorg er dus op deze manier voor dat het en uit het zicht is maar dat het toch ook makkelijk gepakt kan worden. Mocht je een tuinhuis hebben dan is het natuurlijk wel heel handig om deze bak vervolgens in het tuinhuis op te bergen. Als je kinderen dan willen spelen kunnen ze gemakkelijk kijken wat er in de bak zit en kiezen of ze daarmee aan de slag willen gaan. Een fijne en handige manier om lekker bezig te zijn en om je kinderen lekker te laten genieten in je tuin!

 

Berg alles op waar het hoort

 

Een andere handige opberg tip voor al je tuinspullen is om alles goed op te bergen waar het hoort. Stel je voor je gooit graag de barbecue aan en hebt hier dus ook veel barbecue spullen voor. Berg deze dan allemaal bij elkaar op zodat dit bij elkaar blijft en je er niet naar hoeft te zoeken. Kies ook hiervoor weer een fijne bak en plaats deze dan ook in de buurt van de barbecue.

 

En zo gaat het ook met al je andere tuinspullen. Geef ze in de eerste plaats allemaal een vaste plek op deze manier zorg je dan ook niet alleen voor voldoende structuur maar zorg je er ook voor dat je iets makkelijk kunt vinden als je iets nodig hebt. Dat is natuurlijk wel zo prettig en bespaart je dus ook heel wat zoek uren.

 

Ook is het dus slim om spullen in de buurt te plaatsen van waar ze nodig zijn en waar je ze dan ook gebruikt. Op deze manier zorg je er ook voor dat je onnodig blijft zoeken en is het snel en makkelijk duidelijk waar je bepaalde spullen kunt vinden. Dit zorgt voor enorm veel gebruikersgemak in je tuin en dat is natuurlijk wel zo prettig!

 

De beste opberg methodes voor je tuin spullen

 

Tuin spullen zijn natuurlijk onmisbaar in je tuin en wil je ook nog eens graag gemakkelijk bij de hand hebben. Des te meer reden om ervoor te zorgen dat je ze goed opbergt en dat ze dus handig bereikbaar zijn! Gelukkig zijn er ook heel erg veel handige manieren om ervoor te zorgen dat jij je tuin spullen op een slimme en handige manier opbergt en dat is natuurlijk enorm fijn.

 

Vaak wordt er enkel gedacht aan een schuur of tuinhuis als opbergplek voor tuinspullen of wordt er zelfs uitgeweken naar de woonkamer of de zolder om eventueel tuinkussens op te bergen. Maar dit is natuurlijk niet altijd even praktisch en het is dan ook fijn dat er gelukkig ook wel wat andere manieren zijn om je tuinspullen snel en handig op te bergen.

 

Zo kun je bijvoorbeeld ook prima uit de voeten met opbergbakken waarin je bijvoorbeeld je tuinkussens of allerlei andere tuinspullen kwijt kunt. Deze zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten en van verschillende materialen waardoor je altijd wel een opbergbak kunt vinden die bij je tuin past. Hierdoor heb je dus ook altijd al snel een fijne plek te pakken voor al je tuin spullen!

 

Opruimen kan dus op heel veel verschillende manieren en het is daarbij dan ook wel heel erg handig om er altijd voor te zorgen dat je jouw tuin spullen ook op een praktische manier opbergt. Zorg er dus voor dat de spullen altijd bereikbaar zijn en dat je er goed bij kan. Dit is natuurlijk wel zo handig als je iets nodig hebt. Je voorkomt op deze manier dat je lang hoeft te zoeken en je hebt zo veel meer tijd om lekker van je tuin te genieten.

 

Maar ook is het zo dat je op deze manier altijd alles overzichtelijk houdt. Vandaar dat wij ook aanraden om met de doorzichtige bakken te werken. Op deze manier kun je altijd gelijk goed de inhoud van een bak zien en dat is natuurlijk wel zo prettig. Ook dit bespaart je weer een heleboel zoekwerk!

 

Kortom het is altijd een goed idee om ervoor te zorgen dat je de spullen in je tuin een goed plekje geeft en dus netjes opbergt. Op deze manier zorg je er dus voor dat alles een plek heeft en dat jij dus optimaal kunt genieten van je tuin! En laat dat nu precies de bedoeling zijn!