{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

Door Roos, 25 juni 2022

De handigste tuin tips bij mooi weer!

 

Als het zonnetje schijnt dan brengen we allemaal het liefste zoveel mogelijk tijd in de tuin door. Lekker genieten van de warme zonnestralen en het buitenleven, ontzettend fijn en iets waar je vaak ook erg blij en vrolijk van wordt.

 

Alles staat weer mooi in bloei en de heerlijke warme zomerlucht geeft een heerlijk warm en vrij gevoel. Het is dus helemaal niet vreemd dat heel veel mensen vaak enorm naar de zomer uit kijken en niet kunnen wachten tot ze weer veel tijd in de tuin door kunnen brengen!

 

Maar het is natuurlijk wel belangrijk om dit goed voorbereid te doen. Vandaar dat wij een aantal handige tips voor je op een rijtje hebben gezet die het net even wat makkelijker en meer aangenaam maken in de tuin tijdens warme dagen en die eventueel ongemak kunnen voorkomen. Maar ook tips om goed voor je tuin te zorgen zodat alles hier zo netjes mogelijk blijft en zodat al je planten die warme weer ook goed kunnen doorstaan.

 

Het is namelijk zo dat deze overgang naar warm weer in je tuin voor je beplanting soms best pittig kan zijn dus meer dan genoeg reden om hier goed naar te kijken en om ervoor te zorgen dat je beplanting de juiste zorg krijgt om de zomer goed door te komen!

 

In deze blog hebben wij alle tuin tips voor je op een rijtje gezet zodat je heerlijk ongestoord van een warme zomerdag in de tuin kunt genieten! Deze tips helpen je dan ook werkelijk waar de zomer door. Lees je met ons mee?

 

Het mooie weer komt er weer aan

 

Na een herfst en winter vol nat, koud en onstuimig weer is het natuurlijk niet zo verwonderlijk dat we met zijn allen reikhalzend naar de winter uitkijken. We kunnen dan ook niet wachten tot we heerlijk kunnen genieten van warmere temperaturen en heerlijk lekker tijd buiten doorbrengen!

 

Nu het mooie weer er weer aan komt wordt dat eindelijk realiteit. We maken onze tuinen gereed om weer heerlijk te kunnen genieten en om weer lekker veel tijd buiten door te gaan brengen. Want dat is over het algemeen toch wel hetgeen dat we heel erg graag doen! Lekker veel naar buiten en genieten van een heerlijk zonnetje en lucht en ruimte om ons heen!

 

Op de een of andere manier zijn we een stuk vrolijker als we lekker veel buiten kunnen zijn en daar heerlijk kunnen genieten van het mooie weer!

 

Is jouw tuin er klaar voor

 

Voordat je lekker naar buiten gaat en het nieuwe seizoen weer gaat beginnen is het ten eerste handig om even goed na te gaan of jouw tuin er wel helemaal klaar voor is. Maak dan ook gerust een ronde door je tuin en maak je tuin helemaal klaar voor het nieuwe seizoen!

 

Zorg ervoor dat de tuinmeubelen weer allemaal op hun plek staan en dat ze even goed afgesopt worden. Het is voor het behoud van je meubelen namelijk enorm belangrijk om vuil zo snel mogelijk te verwijderen. Daarnaast is het natuurlijk ook veel fijner om op een schone tuin set te zitten in plaats van op eentje die helemaal vies is!

 

Maar er zijn nog veel meer punten waar je even goed op moet letten voordat je aan de slag gaat. Zo is het bijvoorbeeld handig om even goed naar de beplanting in je tuin te kijken. Staat alles er nog netjes bij of zijn er wellicht wat planten die wat extra verzorging nodig hebben? En zijn er ook eventueel planten, struiken of bomen die de winter niet overleefd hebben en die je dus beter kunt verwijderen?

 

En dan zijn er natuurlijk ook nog wat kleine klusjes die toch altijd wel even uitgevoerd moeten worden, test bijvoorbeeld even of de buiten kraan nog werkt en laat hem even goed doorlopen. Hetzelfde geldt voor de elektriciteit in de tuin. Kijk even goed of dit allemaal nog naar behoren werkt. Het lijken kleine stappen maar toch is dit allemaal enorm belangrijk om ervoor te zorgen dat alles het goed zal blijven doen.

 

Tot slot maak je natuurlijk ook de tuin nog even goed schoon, verwijder eventueel onkruid en veeg de tegels even goed aan. Als je dit allemaal gedaan hebt dan kan jouw tuin er weer goed tegenaan. En dat is natuurlijk wel waar het allemaal om draait. De zomer kan beginnen!

 

Zorg voor een comfortabele plek om te zitten

 

Ten eerste is het natuurlijk handig dat je ervoor zorgt dat je in de tuin een lekkere plek hebt om lekker te zitten of liggen. Zodat je echt helemaal ontspannen tijd in de tuin door kan brengen! Leg bijvoorbeeld lekker de kussens op de bank, en zorg voor een heerlijk plekje.

 

Realiseer eventueel ook wat schaduw als je hier behoefte aan hebt zodat je er echt helemaal comfortabel bij kunt zitten of liggen. Op die manier geniet je optimaal van je tuin en het buiten zijn en dat is natuurlijk wel heel erg prettig!

 

Ook is het fijn om goed te kijken naar waar je echt lekker zit of ligt. Voor iedereen zal dat weer een andere plek zijn. Het is belangrijk om hier goed naar te kijken en rekening mee te houden want alleen zo zorg je ervoor dat je echt optimaal van je tuin kunt genieten!

 

Maak eventuele klusjes in de tuin eerst af

 

Er is niets zo lastig dan lekker te ontspannen en heerlijk in de tuin te gaan zitten of liggen terwijl je weet dat er nog allemaal klusjes op je liggen te wachten. Heel veel mensen hebben hier erg veel moeite mee en dat is natuurlijk ook niet zo verwonderlijk. Het kan dan ook erg vervelend zijn als je om je heen ziet dat er nog van alles gebeuren moet. Het is lastig om je hiervoor dan af te sluiten en toch te doen wat je moet doen.

 

Vandaar dat het handig is om eerst te kijken of je zoveel mogelijk klusjes alvast kunt afmaken zodat je straks helemaal ontspannen en met een gerust hart kunt gaan zitten! Op die manier weet je zeker dat je helemaal tot rust kunt komen en optimaal kunt ontspannen in je tuin!

 

Uiteraard zullen er altijd ook wel klussen blijven die gedaan moeten worden maar waar je niet aan toe komt en daarbij is het dan vooral handig dat je leert om dat even los te laten. Je kunt nu eenmaal niet alles in een keer en dat moet je ook niet van jezelf verwachten. Grotere klussen kunnen dus vaak best even op zich laten wachten en dat is dan ook helemaal niet erg!

 

Zorg voor wat lekkers te eten en drinken

 

Als je lekker in de tuin wil gaan zitten en het zonnetje schijnt dan is het natuurlijk ook wel heel belangrijk dat je voldoende eet en drinkt. Vandaar dat het erg fijn is om ervoor te zorgen dat je voldoende eten en drinken bij je hebt in de tuin zodat je niet steeds weer naar binnen hoeft te lopen.

 

Zeker op warmere dagen kan een kan of fles met water echt een uitkomst zijn zodat je dit altijd bij de hand hebt en lekker wat kunt drinken als het erg warm aan het worden is. Op deze manier hou je de warmte ook zo goed mogelijk vol en dat is natuurlijk wel erg prettig!

 

Door wat lekkers te eten en te drinken bij de hand te hebben vermaak je jezelf ook een stuk langer en kun je echt optimaal relaxen met altijd wat lekkers bij de hand en dat is natuurlijk wel heel erg fijn en prettig!

 

Houdt een handdoek bij de hand

 

En dan hebben we nog een handige tip. Als je lekker in de tuin gaat zitten of liggen om te genieten van het warme weer dan kan het soms al snel erg warm worden. Het is dan ook om meerdere redenen altijd erg handig om een handdoek bij de hand te hebben. Ten eerste is dit handig omdat je op die manier eventueel je zweetdruppels af kunt vegen. Maar ook kunnen tuin meubelen soms enorm warm worden. Het kan dan fijn zijn om er een handdoek over te leggen en hiertegen aan te zitten of leunen. Bijvoorbeeld bij armleuningen van een stoel.

 

Daarnaast kan het soms ook prettig zijn om de handdoek over bijvoorbeeld je benen heen te leggen als deze beginnen te verbranden en je niet voldoende schaduw plek hebt. Kortom met een handdoek kun je op warmere dagen heel veel kanten op en het is dan ook zeker geen overbodige luxe om er eentje bij de hand te houden op warmere dagen!

 

Zorg voor voldoende schaduw

 

Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat als je lekker in je tuin wil genieten van het mooie weer dat het dan toch ook wel handig is als je wat schaduw bij de hand hebt! Op deze manier kun je zelf de keuze maken om soms van de zon te genieten en om soms juist lekker de schaduw op te zoeken! Zo geniet je van beide en is er dus altijd voor iedereen wel een plekje in de tuin te vinden.

 

Zeker voor jongere kinderen en oudere mensen is het ook enorm belangrijk dat ze een schaduw plek hebben en niet in de volle zon hoeven te zitten. Het is dan ook zeker een aanrader om hierin te voorzien!

 

Je kunt natuurlijk ook nog eens vrij makkelijk op verschillende manieren voor schaduw zorgen! Zo kun je ten eerste ervoor zorgen dat je een parasol hebt staan. Bij veel mensen heeft deze manier ook de voorkeur omdat je dan zelf kunt kiezen wanneer je zon of schaduw wil hebben! Maar ook met een zonnescherm of een schaduwdoek kom je natuurlijk een heel eind en kun je heerlijk genieten van voldoende schaduw in je tuin!

 

Vooral nu het warme weer er dus weer steeds meer aankomt is dat een hele handige tip. Zorg ook vooral dat je dit op tijd in orde hebt zodat je jezelf hier niet meer druk om hoeft te maken als het heerlijke zonnetje er eenmaal is!

 

Zorg goed voor de bloemen en planten in je tuin

 

Sommige bloemen en planten zijn dol op de warmte en de zon en andere hebben er wat meer moeite mee. Als dit het geval is dan is het natuurlijk wel heel handig om hier wat extra zorg en aandacht aan te besteden en om dus goed te zorgen voor de bloemen en planten in je tuin. Gelukkig kun je dit dan ook op een aantal verschillende manieren doen!

 

Ten eerste is het natuurlijk wel belangrijk om ze allemaal voldoende water te geven zodat ze goed kunnen groeien en bloeien. Maar daarmee alleen ben je er natuurlijk nog niet. Daarnaast is het ook van belang om ervoor te zorgen dat de bloemen en planten die niet van de felle zon houden een eventueel schaduw plekje kunnen vinden. Voor veel bloemen en planten is dit namelijk enorm prettig omdat ze op die manier niet in de volle zon hoeven te staan. Ze kunnen hier namelijk soms niet goed tegen en dat is natuurlijk enorm zonde omdat ze anders zelfs kans hebben om dood te gaan. Dit wil je natuurlijk voorkomen dus let goed op welke planten nu wel en niet tegen de zon kunnen!

 

Daarnaast is het juist ook met warm weer meer belangrijk dan ooit om de planten en bloemen de juiste voeding te geven. Op die manier blijven ze stevig en sterk en kunnen ze de warmte goed weerstaan. Ook voldoende water is van belang, let er echter wel op dat je de planten en bloemen niet gaat sproeien als de zon voluit schijnt. Doe dit bij voorkeur in de vroege ochtend of avond omdat de planten anders kunnen verbranden met allerlei vervelende gevolgen van dien.

 

Klaar voor het mooie weer

 

Zoals je dus wel kunt lezen zijn er best wel wat punten waar je even goed op moet letten en wat aandacht aan moet besteden voordat jouw tuin klaar is voor het mooie weer. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je tuin er mooi bij blijft staan als de temperaturen op gaan lopen. Maar ook zorg je er zo voor dat je zelf optimaal van je tuin kunt genieten en even helemaal tot rust kunt komen!

 

Om je tuin helemaal klaar te maken voor het mooie weer zijn er dan ook een aantal handige stappen die je kunt doorlopen. Ten eerste is het aan te raden om ervoor te zorgen dat je zeker weet dat je alles bij de hand hebt om het wel een tijdje uit te houden in de warmte. Zorg bijvoorbeeld voor voldoende eten en drinken maar neem ook een handdoek en zonnebrand mee. Zorg ook voor een lekker plekje in de tuin en voldoende ruimte om zowel de schaduw als de zon op te kunnen zoeken. Dit is enorm belangrijk want zo kun je dus heel erg goed van beide genieten en laat dat nu net de bedoeling zijn!

 

Zorg vervolgens ook goed voor de beplanting in je tuin. Zorg dat de planten die schaduw nodig hebben deze ook krijgen en dat de planten en bloemen allemaal voldoende water krijgen. Let wel op dat je enkel gaat sproeien al de zon niet hoog aan de hemel staat. Op die manier voorkom je namelijk dat je planten zullen verbranden en daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

 

Als je al deze stappen goed doorloopt en dus ook goed voor je tuin zorgt dan ben jij helemaal klaar voor het mooie weer en kun je dus ook optimaal genieten en laat dat nu net de bedoeling zijn! Heerlijk genieten van de warmere temperaturen op een plek waar je helemaal tot rust kunt komen! Optimaal genieten in je eigen achtertuin!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »