{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 24 februari 2022

De hipste planten en bloemen van dit seizoen

Nu het weer bijna lente is gaan we allemaal weer hard aan de slag om onze tuin er zo sfeervol en gezellig mogelijk uit te laten zien. Dit doen we op veel verschillende manieren. Zo besteden we aandacht aan de inrichting van onze tuin en de decoratie ervan maar ook de beplanting speelt hierbij zeker een rol.

 

De beplanting van onze tuin bepaald namelijk voor een groot deel de sfeer in onze tuin. Met beplanting kun je dan ook veel zeggen. Zo kun je ermee zorgen voor een hele natuurlijke tuin maar je kunt er ook een hele moderne of juist landelijke sfeer mee neerzetten. Op deze manier kun je dus heel goed de beplanting kiezen die bij jouw en je wensen past en daarmee je tuin vorm geven en de sfeer mee geven waar je zelf ook blij van wordt!

 

En net als ieder seizoen zijn er ook dit seizoen weer een aantal hele hippe bloemen en planten te bekennen die we ineens overal op zien duiken en die beloven een grote hit te worden het komende seizoen. Maar welke bloemen en planten zijn dat dan eigenlijk? En waarom zijn juist deze zo populair? In deze blog gaan wij voor je op onderzoek uit en laten wij je graag zien wat de meest populaire planten van het komende seizoen beloven te worden en waarom dit zo is! Lees je met ons mee?

 

Iedereen houdt van bloemen en planten

 

We hebben ze allemaal wel in onze tuin en woningen staan. We hebben het dan natuurlijk over bloemen en planten. Ze zijn er in allerlei verschillende soorten, kleuren en maten en we worden er eigenlijk altijd wel een beetje vrolijk van. Daarnaast hebben ze ook nog een heleboel andere fijne eigenschappen waardoor we ze graag een plekje in ons huis of tuin geven. ‘

 

Zo helpen ze ons ontspannen, vinden we het fijn om voor ze te zorgen en maken ze ons vaak simpel weg gewoon heel erg vrolijk. Daarnaast kunnen sommige planten in huis ook nog eens voor meer zuurstof en dus een beter leef klimaat zorgen en dat is natuurlijk helemaal mooi meegenomen. Meer dan genoeg reden dus om voor planten in huis te kiezen en om hier heerlijk van te genieten.

 

Maar niet alleen in ons huis genieten we van bloemen en planten ook in onze tuinen zijn we groot fan. Ze voegen dan ook veel sfeer, kleur en gezelligheid aan onze tuinen toe en dat is natuurlijk wel heel erg prettig. Wij zijn dus dol op bloemen en planten en hebben ze ook zelf in grote getalen in onze tuin en woningen staan.

 

Zeg het met bloemen

 

We kennen ook allemaal dit gezegde wel, zeg het met bloemen. Een gezegde wat al heel lang bestaat en wat ervoor zorgt dat we allemaal heerlijk kunnen genieten van een mooie bloemenpracht. Op deze manier zorgen bloemen ervoor dat we veel kleuren te zien krijgen en daar worden we dus enorm vrolijk van.

 

We gebruiken bloemen zowel in huis als buiten in onze tuin. In onze tuin planten we graag verschillende bloemen bij elkaar zodat dit voor een kleurrijk en gezellig beeld zorgt. Maar ook in onze huizen houden we van bloemen en zetten we graag een vrolijke bos op tafel.

 

Daarnaast geven bloemen ook heel goed gevoelens weer en gebruiken we ze bij veel verschillende gelegenheden. Zo kiezen we bijvoorbeeld voor bloemen om te laten zien dat we van iemand houden. Maar we kiezen ook voor bloemen om iemand te feliciteren of sterkte te wensen. Dit kun je allemaal met bloemen zeggen en dat is natuurlijk heel erg bijzonder.

 

De trends van het seizoen

 

Net als bij heel veel andere onderdelen van onze tuin zijn er ook op het gebied van bloemen en planten dus veel trends te bekennen. Al deze trends zorgen ervoor dat er ieder seizoen weer andere bloemen en planten zijn die we heel veel terug gaan zien.

 

Ook dit seizoen zijn er dus weer een aantal fijne trends te bekennen van bloemen en planten die we dus ineens overal op zien duiken. Het leuke hieraan is dat deze bloemen en planten vaak allemaal heel verschillend van elkaar zijn en dat er zo dus altijd voor iedereen wel een geschikte trend bij lijkt te zitten!

 

Maar wat zijn dan de trends van dit seizoen en wat maakt deze trends nu eigenlijk zo bijzonder. Wij gingen op onderzoek uit en laten het je graag in deze blog zien!

 

Heel veel vrolijke kleuren

 

Wat we dit seizoen vooral heel veel terug zien zijn heel erg veel vrolijke kleuren! Dit zorgt natuurlijk voor heel erg veel sfeer en gezelligheid en vandaar dat dit dan ook een hele fijne ontwikkeling is! We zien opvallende kleuren terug komen zoals roze, paars en rood. Maar ook geel, oranje en helder blauw maken hun opwachting. Allemaal heerlijke, zomerse kleuren waar je direct blij van wordt.

 

Vorig seizoen waren het juist vooral de pastel tinten die de overhand hadden maar dat is dit seizoen dus wel even anders en dat is heel erg leuk. Zelf zijn we ook groot fan van deze kleuren omdat ze veel sfeer en vrolijkheid met zich meebrengen. Daarnaast springen ze er ook echt uit dus je kunt je vast wel voorstellen dat als je bloemen in deze kleur hebt je meteen een flinke blikvanger hebt staan. En laat dat nu net heel erg leuk zijn.

 

Maar welke planten en bloemen passen er dan eigenlijk bij deze mooie kleurenpracht? Ook dat gaan wij je natuurlijk laten zien zodat je ook zelf een stukje vrolijkheid aan kunt schaffen.

 

De citroenplant

 

We beginnen met een hele leuke plant die heel veel sfeer en gezelligheid brengt in je tuin. Namelijk de citroenplant! Het leuke aan deze plant is dat hij prachtig van kleur is! Zowel de steel als het blad zijn heel mooi helder groen als de citroenen die eraan groeien die natuurlijk mooi geel zijn. we noemen het een plant maar het lijkt natuurlijk op een boompje maar officieel valt het toch onder de noemer plant. Dit kan wat verwarring geven daarom geven wij dat nog even goed aan.

 

Het leuke aan de citroen plant is dus dat hij prachtige heldere kleuren met zich meebrengt waar je heerlijk van kunt genieten. Maar daarnaast is het ook nog eens zo dat de citroen plant zorgt voor een heerlijke geur in je tuin. Heel veel mensen zijn echt dol op deze geur en hij laat zich het beste omschrijven als een frisse licht zoete geur. Daarnaast komen er ook prachtige witte bloesem bloemetjes aan de citroenplant te hangen voordat de citroenen gaan groeien.

 

Vandaar dat dit dus een echte topper is die eigenlijk niet in je tuin of je huis mag ontbreken. Wij zijn dan ook helemaal fan van deze heerlijke plant!

 

De aardbeien plant

 

En dan gaan we verder met een andere plant die ook weer mooie en lekkere vruchten laat groeien, namelijk de aardbeien plant. Dit is een hele populaire plant die we eigenlijk ieder seizoen wel terug zien komen maar die nu dus ook heel erg aan terrein wint. Het leuke aan de aardbeien plant is dat hij vrij makkelijk te onderhouden is. Je hoeft er dus niet heel veel moeite voor te doen of echte groene vingers voor te hebben. Eigenlijk kan dus bijna iedereen een aardbeien plant groot brengen en dat is natuurlijk wel heel erg prettig!

 

Daarnaast ziet ook een aardbeien plant er dus weer heel vrolijk en gezellig uit. Hij heeft net als de citroen plant prachtige groene bladeren en daarnaast dus mooie rode aardbeien die er echt uitspatten qua kleur! Denk je ook eens in hoe mooi dat bij elkaar staat, de prachtige gele citroenen van de citroen plant in combinatie met de rode aardbeien van de aardbeien plant. Een heerlijke combinatie waar je direct heel blij van kunt worden!

 

Een fijn voordeel van de aardbeien plant is dat je er dus ook heerlijke aardbeien mee kunt eten en dat is natuurlijk wel heel erg fijn! Veel mensen genieten dan ook van de heerlijke zoete smaken die de aardbeien bieden.

 

Prachtige witte rozen

 

En dan gaan we nu over naar een hele mooie bloemsoort die we dus ook heel veel terug gaan zien dit seizoen maar die in tegenstelling tot de rest dit keer geen kleur bevat maar juist mooi wit is! We hebben het dan over de witte rozen. De roos is al eeuwenlang een prachtige bloem die overal enorm gewaardeerd wordt. En ook niet zo verwonderlijk want een roos is nu eenmaal prachtig om te zien.

 

Het is dan ook niet voor niets dat de roos symbool staat voor schoonheid. Veel mensen hebben dan ook graag een bos rozen in huis staan en ook in de tuinen zien we vaak rozenstruiken terug komen! Maar meestal gaat het dan om de rode roos de meest bekende of de roze roos met een goede tweede plek. Het leuke aan de trends van dit seizoen is dat het ditmaal de witte roos is die we veel voorbij zien komen. En dat is heel erg leuk want dit geeft een prachtig contrast met alle hippe en felle kleuren die er verder vooral veel in de spotlight staan dit seizoen.

 

De witte roos biedt hier dus een mooi evenwicht aan en zorgt voor een fijn plaatje in combinatie met de andere kleuren. Het is dan ook heel erg leuk om hier zelf een mooie mix van te maken en om gekleurde bloemen te combineren met de prachtige witte rozen! Op deze manier maak je er dus ook echt een feestje van!

 

Je kunt er dus voor kiezen om een mooie witte rozen struik in de tuin te plaatsen maar het kan ook erg fijn zijn om een prachtige bos met witte rozen op tafel te zetten. Het is allemaal mogelijk en het zorgt er ook allemaal voor dat je huis of tuin er prachtig en sfeervol uit komen te zien met deze schitterende bloemen!

 

De hipste planten en bloemen van dit seizoen

 

We hebben ze in deze blog voor je op een rijtje gezet, een paar van de hipste planten en bloemen van dit seizoen. Uiteraard hebben wij er slechts enkele uitgelicht en zijn er nog veel meer maar op deze manier heb je wel een idee van welke bloemen en planten er nu eigenlijk zo populair zijn en wat we daar allemaal mee kunnen doen.

 

Het leuke is dat heel veel bloemen en planten leuk zijn voor zowel binnenshuis als buitenshuis en dat maakt het natuurlijk heel fijn om ze een mooi plekje te geven. Ook kan het leuk zijn om ze juist op beide plekken terug te laten komen zodat je binnen met buiten in verbinding brengt en omgekeerd. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je overal wat groen hebt staan!

 

Daarnaast is het natuurlijk ook wel heel erg fijn en leuk om te zien dat er dit seizoen zoveel mooie en hippe kleuren voorbij komen! Deze kleuren maken meteen helemaal vrolijk en zorgen ook heel snel voor sfeer en gezelligheid in je tuin! Op deze manier kun je dus ook optimaal profiteren van deze kleuren en dat is natuurlijk wel zo prettig.

 

Combineer bijvoorbeeld de mooie citroenplant met de aardbeien plant en stop er wat witte rozen bij om het geheel af te maken. Zo komen ze allemaal volledig tot hun recht en versterken ze elkaar alleen maar doordat ze zo verschillend van elkaar zijn en dat is natuurlijk precies de bedoeling. Op deze manier heb je een paar echte blikvangers in je tuin of huis staan waar je helemaal vrolijk van wordt!

 

Volg dus gerust de leukste en hipste trends van dit seizoen en zorg er zelf ook voor dat je tuin een en al sfeer en gezelligheid uit zal stralen. Met de trends op het gebied van planten en bloemen van dit moment gaat dit ook zeker weten helemaal goed komen en kun je heerlijk genieten in je eigen tuin van al die pracht en praal en gezelligheid!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »