{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 19 maart 2021

De Ibiza tuin?

De Ibiza tuin.


Wie heeft er niet ooit eens gehoord van het prachtige eiland Ibiza. Naast het feesten is het vooral ook een wonderschoon eiland, met prachtige natuur en een hele relaxte sfeer. Het is dan ook niet voor niets dat dit eiland enorm populair is onder de Nederlandse vakantiegangers!

Het is niet ver vliegen en eenmaal op de bestemming aangekomen kan het echte genieten beginnen! Geniet van een heerlijke cocktail in een van de hippe tentjes, of ga lekker zonnen op een van de vele prachtige stranden die het eiland rijk is. Maar het is ook zeker de moeite waard om een hippie markt te bezoeken of om cultuur te snuiven in de eeuwenoude straatjes die in tal van plekken op het eiland te vinden zijn!

Ibiza wordt ook wel het hippie eiland genoemd, dit is ontstaan omdat over het hele eiland een hele fijne relaxte sfeer hangt. Niemand maakt zich druk en de boodschap is vooral om te genieten en het genieten vooral niet uit te stellen tot morgen. Leef bij de dag en maak er wat moois van!
Naast deze relaxte sfeer is het ook het eiland van de kleur, het eiland barst namelijk van de kleurrijke tafereeltjes . Niet alleen de natuur brengt er enorm veel kleur ook de huizen hebben kleurrijke kleuren en zijn versierd met allerlei mooie elementen! Ook hangen de straten vol met vrolijk gekleurde vlaggetjes en heeft bijna iedere voordeur er een andere kleur!

Naast al deze heerlijke vrolijke aangezichten zijn er ook nog eens heel veel mooie tuinen te vinden in Ibiza. En dat is waar we het graag met u over willen hebben! We nemen u graag mee naar de sfeer van Ibiza en vertellen u vervolgens hoe u deze sfeer naar uw tuin thuis kunt vertalen! Leest u met ons mee?

De kleur van Ibiza.


Zoals we eerder al aangeven is Ibiza vooral een heel kleurrijk eiland! Overal waar je maar kijkt wordt je overladen met de meest prachtige kleuren! Er zijn een aantal kleuren die echt symbool staan voor Ibiza, zit zijn namelijk, roze, azuurblauw en paars en oranje. Ook wel de echte hippie kleuren genoemd!

Deze kleuren vindt je dan ook bijna overal op Ibiza terug. Veel huizen zijn versierd in deze kleuren. Typisch Ibiza is een wit huis met een gekleurde deur en gekleurde luiken aan de woning. Een voordeur waarbij potten vol met prachtige bloemen staan in de meest uiteenlopende kleuren, dit alles voor het echte eiland gevoel.!
Ook de natuur zelf helpt een handje mee! Overal op het eiland Ibiza vind je de meest mooie bomen, planten en bloemen! Alles staat door het zachte klimaat van het eiland bijna altijd vol in bloei en de kleuren schitteren je tegemoet! Het eiland oogt altijd groen en je kunt er ook bijna altijd genieten van een stralend blauwe lucht waarboven een zonnetje staat te schijnen!

Naast kleur ook rust.


Naast de kleuren van het eiland staat Ibiza ook vooral bekend om de rust die er op het eiland heerst. Ibiza kenmerkt zicht door een relaxte sfeer en alles op het eiland lijkt hier ook aan mee te werken. Niet alleen de inwoners stralen een bepaalde rust uit ook de huizen en tuinen zijn ingericht om heerlijk te relaxen en van de rust te genieten.
Zo vindt je bijna bij ieder huis wel een schommel of een hangstoel of een schommelbank en ook de loungehoeken zijn niet weg te denken uit een tuin op Ibiza!
Naast deze elementen bevatten veel tuinen op Ibiza ook een zwembad, dit komt door het gunstige klimaat en je bent dan ook gegarandeerd van heel veel uurtjes zwemplezier. Dus dan is de keuze voor een zwembad in de tuin uiteraard snel gemaakt!

De basis van een Ibiza tuin.


Steeds meer mensen hebben het eiland Ibiza leren kennen en zijn zo onder de indruk dat ze deze sfeer graag mee naar huis willen nemen om er ook in hun eigen omgeving optimaal van te genieten. Maar hoe kunt u dat nu het beste doen, hoe zorgt u er nu voor dat uw tuin aanvoelt alsof u op het eiland Ibiza bent? Wij nemen u in dit artikel mee op weg naar de ideale Ibiza tuin in uw eigen land!
De basis van de Ibiza tuin is eigenlijk altijd wit! Op Ibiza zelf zijn de woningen vaak wit geverfd in Nederland is dit vaak niet het geval, maar ook dan zijn er mogelijkheden! Denk bijvoorbeeld aan het wit verven van het tuinhuis. Of aan witte schutting delen, een witte parasol of witte tuinmeubelen. Ook met hout in een witte tint geverfd kunt u de perfecte basis voor een Ibiza tuin bereiken!

En soms kiezen mensen er ook voor om een grindpad van wit grind in de tuin te plaatsen dit zorgt direct voor een mooie relaxte look en geeft de tuin een stralende en relaxte uitstraling! De kleur wit vormt dus de basis en vanaf daar kan men verder werken aan de ideale Ibiza tuin!
Naast de kleur wit speelt juist ook kleur een hele grote en belangrijke rol in de Ibiza tuin! De kleuren kunnen op verschillende manieren in de tuin worden aangebracht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kleurrijke parasol, of prachtig felgekleurde kussentjes op de loungebank. Maar ook het zonnescherm kan kleur in de tuin brengen of kaarsen en andere accessoires. De keuze is enorm!
Naast kleur aanbrengen via textiel kan men ook enorm goed kleur aanbrengen in de tuin via de beplanting! Denk hierbij een bloemen in allerlei felle kleuren, maar ook struiken, bomen en andere beplanting speelt een grote rol in de Ibiza tuin!

Er zijn een aantal soorten beplanting die we heel vaak terug vinden in een Ibiza tuin! Denk bijvoorbeeld aan een Olijf boom of een sinaasappelboom! Naast kleur brengen ze ook nog eens heerlijke geuren naar de tuin! Maar ook kruiden zoals munt en rozemarijn zien we vaak terug in een Ibiza tuin, net als de heide en lavendel plant. Maar ook bloemen zijn er vaak in allerlei verschillende soorten terug te vinden! Dit alles geeft de tuin veel kleur en geur!
Belangrijk om rekening mee te houden bij het maken van een Ibiza tuin is dat alles vooral niet te netjes hoeft! Net als het gevoel wat men op het eiland graag vast wil houden, de rust en het relaxte leven zo is het ook voor de tuin. Alles hoeft niet kaarsrecht en keurig netjes aangelegd te zijn, in tegendeel zelfs, laat de natuur zijn gang maar gaan! Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat de tuin heerlijk speels aanvoelt en ook geen druk op u uitoefent om alles netjes bij te houden. Want ook dit draagt weer bij aan het gevoel van rust en ruimte in uw hoofd en leven!

De aankleding.


Na de basis is het mooi om te kijken naar de aankleding van de tuin! Hoe maakt u nu van een Ibiza tuin met een mooie basis een heerlijke plek waar u zich helemaal thuis kunt voelen? Soms hoort u weleens de slogan minder is meer, bij de Ibiza tuin is dit dus absoluut niet het geval! Hier geld eigenlijk hoe meer hoe beter! Hoe meer planten, kleur en gezellige hoekjes hoe meer de tuin het echte eilandgevoel zal weergeven!
Vaak zie je ook veel verlichting in een tuin op Ibiza. Ook in Nederland is dit heel goed te realiseren! Denk namelijk aan kaarsen op tafel in de tuin, of fakkels langs het pad, maar denk ook aan mooie sierlijke buitenlampen of lichtjessnoeren in de bomen! Dit alles zorgt voor een prachtig geheel en maak het ook op een mooie warme zomeravond goed vertoeven in de tuin!

Naast verlichting speelt ook textiel een belangrijke rol! Heerlijke gekleurde en versierde kussentjes staan toch eigenlijk wel symbool voor het eiland Ibiza, je vindt ze daar dan ook overal terug! Gelukkig zijn ze in Nederland ook goed te vinden en passen ze prachtig bij een mooie loungebank of ligstoel en fleuren ze de boel direct helemaal op!
Naast kussens zien we ook plaids veel terug in de echte Ibiza tuin! Prachtig versierd met Tassels of pompons en heerlijk zacht van structuur! Ze staan niet alleen enorm decoratief maar houden u ook nog eens heerlijk warm op een avond in de tuin met familie en vrienden!

Ook servies zien we veel terug in de Ibiza tuin, prachtig versierde glazen en mokken waaruit men heerlijk met vriendinnen een drankje kan doen! Of mooie waterkannen waarin de sangria of limonade al klaarstaat! Maar ook kleurrijke borden doen het goed op een mooi gedekte tafel in de Ibiza tuin!
En dan komen we bij de planten, vaak zien we allerlei gekleurde potten terug gevuld met de meest prachtige planten erin! Ze zijn allemaal verschillend maar vormen toch met elkaar een geheel! En misschien is dat ook wel de boodschap van het hele eiland, alles en iedereen is er verschillend en toch vormen ze samen een geheel!

Naast planten is er vaak altijd wel een punt met vuur in een tuin met het echte Ibiza gevoel! Denk hierbij aan een vuurkorf waar men heerlijke avonden met vrienden door kan brengen. Maar ook een BBQ en een pizza oven zien we vaak terug in een tuin met de Ibiza vibe! Alles draait dan ook om genieten en het goede leven en daar hoort uiteraard ook een goede maaltijd bij. Maar naast deze bronnen van vuur kun je ook vaak fakkels en kaarsen terugvinden! Ze staan op tafel, langs het pad, tussen de planten of op de veranda en zorgen ervoor dat de tuin een bijna magische uitstraling zal krijgen!

Ook zien we vaak zwembaden en ook deze zijn vaak mooi verlicht en vaak ook afgewerkt met een prachtige rand siertegels, en dit is dan ook weer direct iets wat typisch Ibiza is! Prachtige siertegels in allerlei kleuren en vormen die samen naast elkaar gelegd worden en zo een kleurrijk geheel vormen met elkaar!
Al deze elementen bij elkaar zorgen ervoor dat een tuin het echte Ibiza gevoel weer zal geven! Vooral veel kleur en een tuin waarin het genieten voorop staat!

De afwerking van de Ibiza tuin.


Als de tuin klaar is dan blijft er eigenlijk alleen nog de afwerking over. En dit is eigenlijk heel simpel, voeg op allerlei manieren zoveel mogelijk kleur toe aan uw tuin. Maar kijk daarnaast ook of uw elementen in kunt bouwen die rust geven. Denk dan bijvoorbeeld aan een water ornament of een plek waar men kan mediteren of de yoga mat uit kan rollen!

Ook dit zijn namelijk bezigheden waar men zich op Ibiza veel in verdiept en die ook bijna onmisbaar zijn in een Ibiza tuin! Net als muziek! Plaats gerust een oude gitaar in de tuin of zorg voor een goede geluidsinstallatie want op Ibiza houden ze wel van een feestje en als u de buren ook uitnodigt wordt dit vast ook in Nederland gewaardeerd!
En dan tot slot nog lekker eten en drinken! Nu de Ibiza tuin zo goed als klaar is kan het echte genieten beginnen! Dit kunt u heel goed doen met lekker eten en drinken! Steek de BBQ aan of de pizza oven en zorg ervoor dat u heerlijke gerechten op tafel tovert! Pak er een heerlijk drankje bij en het grote genieten kan beginnen! Op Ibiza staat er vaak een heerlijke verse kan Sangria op tafel, beter kan het eigenlijk niet!

Als u tuin dan echt helemaal klaar is dan rest u niks anders meer om een heerlijk lounge muziekje op te zetten, de BBQ aan te steken en heerlijk van uw eigen persoonlijke Ibiza tuin te gaan genieten! Het ultieme eilandgevoel gewoon hier op Hollandse bodem! Vergeet de tijd en al uw zorgen en dompel u onder in het vakantie gevoel, genieten gegarandeerd voor nu en voor later!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »