{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 4 februari 2022

De ideale tuin verdeling

Een achtertuin kan verschillende functies hebben. Zo kan je tuin dienen als plek om samen te zijn met familie en vrienden, maar ook als plek om heerlijk te ontspannen. Soms dient een tuin voor de kinderen of buitenplaats voor de hond en soms zelfs als werkplek. Maar ook kan het zo zijn dat een tuin gebruikt wordt voor een moestuin of het verbouwen van kruiden. Kortom een tuin kan allerlei verschillende soorten functies hebben en het kan dan soms lastig zijn om een goede balans te vinden.

 

Uiteraard zal het voor iedereen verschillen waar de tuin het meest voor gebruikt wordt en wat de grootste functie van je tuin is. Dit heeft te maken met persoonlijke voorkeuren en je levensstijl. Vandaar dat ook geen tuin hetzelfde is en dat iedereen dit naar eigen inzicht doet.

 

Maar toch is het zo dat er een ideale tuin verdeling bestaat. Een verdeling in de tuin die veel voordelen heeft en waarbij je ook echt kunt genieten van je tuin en vooral waarbij de balans goed is! In deze blog gaan we je wat meer vertellen over deze ideale tuin verdeling en hoe deze er meestal uit ziet. Daarnaast geven we je ook nog een paar handige tips om zelf een ideale tuin verdeling te maken zodat ook jouw tuin er tip top uit komt te zien! Lees je met ons mee?

 

Welke functies bestaan er allemaal voor je achtertuin

 

Ten eerste is het goed om even naar alle verschillende functies voor je achtertuin te kijken! Er is namelijk ontzettend veel mogelijk en het is dan ook leuk om te lezen waar je tuin allemaal voor gebruikt kan worden. Ten eerste beginnen we met de groene tuin. Dit is ook meteen de meest voorkomende functie die mensen aan een tuin geven namelijk het laten groeien en bloeien van bloemen en planten en andere soorten groen. We zien namelijk enorm vaak dat mensen vooral hier hun tuin voor gebruiken. Ze genieten van al het groen om hen heen en komen op deze manier helemaal tot rust. Daarnaast vinden ze het vaak ook erg leuk om lekker in de tuin bezig te zijn en is het eigenlijk zelfs een soort hobby om lekker te tuinieren!

 

Als je het mensen vraagt zullen velen van hen ook zeggen dat een tuin hiervoor bedoeld is, het laten groeien en bloeien van groen. En in de basis is dat natuurlijk ook zo. Pas veel later kreeg een tuin meerdere functies en werd ook het sociale aspect enorm belangrijk, maar vroeger ging het enkel en alleen om de natuur in een tuin. Vandaar dat dit vandaag de dag ook nog steeds een belangrijke functie is voor veel mensen.

 

Je tuin als sociale ontmoetingsplek

 

Maar naast het groeien en bloeien van planten kunnen ook vriendschappen en familiebanden flink opbloeien in de buitenlucht, dit is dan ook meteen de tweede functie voor een tuin die we het meest voorbij zien komen. Namelijk de tuin als sociale ontmoetingsplek. Veel mensen gebruiken hun tuin echt als plek om samen te komen met familie en vrienden en om op deze manier heerlijk van elkaars gezelschap te genieten. Dat is natuurlijk ook wel heel erg fijn en zorgt voor veel sfeer en gezelligheid.

 

Zo kun je heerlijk lekker eten met vrienden en familie in de tuin, of genieten van een lekker drankje op een bankje in de zon. Op deze manier is het heel erg fijn om samen te zijn met de mensen om wie je geeft en om dan op deze wijze je tuin te gebruiken als plek om samen te komen!

 

Ook wordt regelmatig de barbecue aangestoken of genieten we van een heerlijke avond rondom de vuurkorf. Maar ook samen in de slag gaan in de tuin en lekker tuinieren kan een band scheppen en ook hier biedt je tuin weer de prima basis voor! Je tuin is dus zeker een goede basis als sociale ontmoetingsplek en we snappen dan ook absoluut dat veel mensen dit fijn vinden!

 

Het verbouwen van groenten en fruit

 

Het is de laatste tijd een hobby die steeds meer aan terrein wint, we hebben het dan over het verbouwen van groenten en fruit! Steeds meer mensen ontdekken hoe ontzettend fijn dit is en gaan hier ook zelf in hun eigen tuin mee aan de slag. Ze verbouwen groenten en fruit en genieten hier enorm van! Soms zo, rechtstreeks in de bodem en soms met gebruik van een kweekkas of moestuinbak. Het kan allemaal en het is ontzettend leuk om mee bezig te zijn.

 

Daarnaast halen ze hiermee vaak ook nog eens een fijne oogst op en dat is natuurlijk helemaal prettig! Op deze manier kunnen ze de verse soorten groenten en fruit gebruiken en hier heerlijk van genieten! Hoe fijn is het om lekker te kunnen koken met verse producten uit je eigen achtertuin! Daarnaast is het ook nog eens zo dat deze verse producten heel erg gezond voor je zijn doordat ze bijvoorbeeld geen bestrijdingsmiddelen bevatten en dat is natuurlijk wel zo prettig!

 

En wist je trouwens ook dat het een hele fijne hobby is om lekker in de tuin bezig te zijn en om goed voor je gewassen te zorgen! Het geeft namelijk enorm veel ontspanning en dat is natuurlijk ook mooi meegenomen!

 

Ontspanning vinden in je tuin

 

En dan hebben we natuurlijk ook nog het onderdeel ontspanning. Vandaag de dag zijn we vaak allemaal ontzettend druk en hebben we ook hele drukke levens. Dit kan soms voor flink wat onrust en stress zorgen en we weten allemaal dat deze zaken niet goed zijn voor onze gezondheid. Vandaar dat het erg belangrijk is om voldoende te ontspannen! Gelukkig kunnen we dat ook op een paar handige manieren doen!

 

Een manier is namelijk door tijd in onze tuin door te brengen! Het zorgt namelijk voor veel ontspanning als je heerlijk lekker buiten bezig kunt zijn en je ontspanning kunt pakken in de tuin! Dit is dus ook een hele fijne functie van je tuin waar veel mensen dan ook graag gebruik van maken! Het kan namelijk heerlijk ontspannen zijn om tijd in je tuin door te brengen of om lekker te tuinieren!

 

Daarnaast ben je ook meteen lekker in de buitenlucht en laat dat nu ook nog eens heel erg gezond voor je zijn! het is dus zeker een aanrader om lekker buiten bezig te zijn en hier heerlijk van te genieten.

 

Een speel plek voor de kinderen of huisdieren

 

Iedereen die kinderen of huisdieren heeft weet dat beide het heerlijk vinden om lekker buiten te ravotten. Heerlijk rennen en spelen en lekker genieten van de frisse buitenlucht, het is natuurlijk wel heel erg fijn als jouw tuin deze ruimte biedt en als je kinderen er lekker rond kunnen rennen en kunnen spelen en als je hond er ook lekker zijn rondje kan doen!

 

Vandaar dat dit voor veel gezinnen ook een belangrijke functie van hun tuin is! Ook is het natuurlijk erg leuk om een speeltoestel in de tuin te zetten zodat je kinderen zich hier heerlijk mee kunnen uitleven! Succes gegarandeerd natuurlijk!

 

De juiste balans vinden

 

Dat een achtertuin heel veel verschillende functies kan hebben dat is inderdaad wel duidelijk inmiddels. Maar hoe zorg je er nu eigenlijk voor dat al deze functies met elkaar in balans zijn en dat het hele plaatje klopt. En hoe maak je dan dus de verdeling tussen al deze functies? Ook dit is gelukkig een stuk makkelijker dan je misschien zou verwachten. Het heeft allemaal te maken met een goede planning en alles eens goed op een rijtje zetten!

 

Ten eerste is het belangrijk dat je gaat kijken welke functies jouw tuin op dit moment allemaal heeft, als je dit gedaan hebt ga je eventueel schrappen in dit lijstje. Want welke functies heeft jouw tuin die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt of die je niet per se wil hebben in je tuin. Haal deze allemaal weg zodat er een lijstje overblijft met functies die je zelf ook echt graag wil gebruiken. Daarna ga je verder en voeg je functies toe die je eventueel nog mist in je tuin. Op deze manier ontstaat er een complete lijst en weet je dus ook meteen waar je aan toe bent!

 

Nu de lijst compleet is wordt het zaak om de functies op volgorde te zetten, begin met de functie waar je het meest waarde aan hecht en maak zo een top 5. Uiteindelijk hou je vijf functies over die je belangrijk vindt en daar maak je vervolgens een verdeling mee. het is de bedoeling dat je 2 functies een hoofdrol geeft en drie functies een gelijke tweede rol. Op deze manier heb je uiteindelijk een goede verdeling in je tuin te pakken die helemaal in balans is en waardoor je dus ook optimaal van je tuin kunt genieten!

 

De verdeling is persoonlijk

 

Uiteraard is het zo dat de verdeling van deze functies voor iedereen anders uit zal pakken. Je maakt natuurlijk allemaal een verdeling waar jij je prettig bij voelt en dit zal voor iedereen verschillen. Het is dan ook belangrijk om goed te kijken welke verdeling voor jou het beste werkt en waar jij je goed bij voelt. Op deze manier ontstaat er een verdeling die helemaal bij jou en je tuinwensen past.

 

Kijk hierbij ook vooral goed naar wat je zelf belangrijk vindt, stel jezelf ook de vraag op welke manier jij je tuin graag zou willen gebruiken en met het antwoord ga je vervolgens aan de slag en realiseer je een droom tuin voor jezelf. Op deze manier is succes gegarandeerd en kun je optimaal genieten van je tuin vol vertier en plezier!

 

Om deze reden is er ook een enorme diversiteit als het om tuinen gaat en dat zorgt weer voor een heel wisselend beeld en ook dat is natuurlijk weer heel prettig!

 

De ideale tuin verdeling

 

Zoals je dus wel kunt lezen is er flink wat te vertellen over de ideale verdeling voor je achtertuin het staat in ieder geval vast dat eenieder deze verdeling naar eigen wensen maakt en dat je er op deze manier ook van kunt genieten! Het is dan ook zeker heel fijn om een verdeling te maken die bij jouw persoonlijke tuin wensen past.

 

Wel is het zoals je ziet ook heel fijn om niet te veel verschillende functies aan een tuin te geven. Op deze manier loop je namelijk de kans dat het allemaal erg rommelig gaat worden en heb je juist niets aan de functies die graag terug wil zien doordat ze in het gedrang komen door functies waar je eigenlijk minder om geeft.

 

Vandaar dat de methode waarbij je een top 5 maakt ook ontzettend goed helpt doordat je op deze manier ook echt werkt aan een top 5 met functies waar van je weet dat je ze gebruiken gaat in je tuin. Als je dan vervolgens ook nog eens de drie twee verdeling hierin maakt dan zit je natuurlijk helemaal goed!

 

Een goede verdeling in je tuin geeft vervolgens veel rust en op deze manier kun je dus ook optimaal van je tuin genieten! Wij zijn dus helemaal voor een goede verdeling die je tuin in balans brengt en die ervoor zorgt dat jij je tuin kunt gebruiken waar je hem voor bedoeld hebt!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »