{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 14 juli 2022

De ideale zomeravond beleef je in je eigen tuin!

 

Een heerlijke zomeravond, de barbecue aan, hapje en drankje erbij, muziekje aan een heerlijk genieten van de temperatuur die nog tot laat op de avond heerlijk is! Op deze manier is het soms zelfs buiten beter te doen dan binnen en is het onwijs fijn om lekker te genieten!

 

Vaak zijn het deze heerlijke zomeravonden die je op vakantie beleefd als je op een andere plek bent en even helemaal tot rust kunt komen maar waarom beleef je deze heerlijke avonden eigenlijk niet ook in je eigen achtertuin! Wat is er nu fijner dan lekker je tuin in stappen en te genieten van een heerlijke avond! Een avond vol sfeer en gezelligheid en ook nog eens met goed gezelschap.

 

Maar welke elementen moet de perfecte zomeravond eigenlijk bevatten? En hoe maak je er in je eigen achtertuin een echt feestje van? Welke kenmerken heeft de ideale zomeravond? En wat maakt een zomeravond in je eigen tuin nu eigenlijk zo fijn! Dat gaan wij allemaal voor je op een rijtje zetten. Wij gaan je de beste tips en tricks geven om ervoor te zorgen dat jouw tuin alle elementen bevat voor een heerlijke zomeravond! Van jong tot oud kun je zo vervolgens heerlijk gaan genieten! Een feestje maak jezelf en wij hangen de slingers voor je op. Lees je met ons mee?


De magie van een zomeravond

 

We kennen allemaal wel dat gevoel vanuit onze jeugd, die heerlijke avonden in de zomer na een hele warme zomerdag waarbij de temperaturen soms boven de dertig graden kwamen. Daarna koelde het vaak erg langzaam af en bleef het dus buiten vaak meer aangenaam dan binnen. Het was dan ook vaak zo dat je tot laat lekker buiten bleef zitten met wat lekkers te eten en drinken erbij en dat je zo genoot van een heerlijke zomeravond!

 

Overal om je heen hoorde je dan tot laat in de avond nog leven en dat maakt het zo sfeervol en gezellig. Het zijn vaak avonden die je jezelf nu nog kunt herinneren. De speciale sfeer die er hing was dan ook met recht magisch te noemen.

 

Vandaar dat we allemaal nu nog steeds zo genieten van een heerlijke zomeravond en hier ook veel waarde aan hechten! Op deze manier is het dan ook zeker weten een feestje om een heerlijke zomeravond te organiseren waar je op en top van kunt genieten!

 

Een heerlijke zomerse dag

 

In de zomer kunnen de temperaturen in ons land vaak flink oplopen. Het komt niet heel vaak voor maar de temperaturen kunnen vaak met gemak boven de 30 graden komen. Zeker in het midden van de zomer kan dit nog weleens voorkomen. Als het zo warm wordt in ons land dan merk je dat meteen overal. Doordat we het niet zo heel vaak meemaken zie je dan ook vaak dat we er optimaal van genieten.

 

Na een zomerse dag zie je vaak dat de temperatuur nog erg lang hoog blijft. Dit komt omdat de warmte als het ware in de lucht blijft hangen. Zeker als er geen wind staat zien we dit vaak gebeuren en blijft het dus ook erg lang warm. Ook de warmte in ons huis kan dan vaak lastig weg omdat je geen wind hebt en het dus ook niet even door kunt laten waaien. Hierdoor blijft warmte dus overal langer aanwezig en dus ook buiten.

 

Vaak zie je dan pas dat tegen middernacht de temperatuur iets gaat zakken maar zelfs dan kan het na een echt warme zomerdag nog flink warm blijven! Genoeg reden dus om hier optimaal van te genieten en om ook van die heerlijke zomeravonden een waar feestje te maken!

 

Beginnen met een barbecue

 

Als er een heerlijke zwoele zomeravond aan zit te komen dan kan het ten eerste heel erg fijn zijn om deze af te trappen met een heerlijke barbecue. Dit staat voor veel mensen dan ook symbool voor de zomer en het is ook nog eens makkelijk en snel. Wat is er nu leuker dan aan het einde van de middag gezellig de barbecue aan te steken en zo te genieten van heerlijk lekker eten en drinken!

 

Barbecueën is een hele leuke bezigheid die vaak voor veel sfeer en gezelligheid zorgt. Vandaar dat we dit ook allemaal heel graag doen! Door de barbecue aan te steken ben je lekker bezig en kun je terwijl je lekker aan het barbecueën bent ook meteen genieten van de gezelligheid met je gezelschap.

 

Het leuke aan barbecueën is dat je vaak ook niet in een uurtje klaar bent. Je kunt het dan ook lekker een tijdje door laten gaan en steeds weer iets nieuws op de barbecue leggen. Op deze manier geniet je dan ook extra lang van de sfeer en gezelligheid!

 

Trap die heerlijke zomerse avond dus af met een gezellige barbecue en laat dit het start sein zijn voor een avond vol sfeer en gezelligheid!

 

De juiste voorbereiding

 

Als jij gezellig wil genieten van een heerlijke zomeravond in je eigen tuin dan begint dit natuurlijk met de juiste voorbereiding het is dan ook erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je alles goed verzorgd zodat je daarna ongestoord kunt genieten.

 

De juiste voorbereiding begint met een planning. Bedenk dus eerst hoe jij de zomeravond in je tuin door wil brengen. Wil je bijvoorbeeld genieten van een heerlijke barbecue en lekker eten en drinken, of kies je ervoor om een spel te spelen. Ook kan het zo zijn dat je ervoor gaat om een echt feestje te vieren, of een filmavond te houden. Kortom je kunt allerlei kanten op met de invulling van deze avond en het is dan ook erg persoonlijk hoe deze er precies uit komt te zien!

 

Als je eenmaal de planning hebt bepaald dan is het tijd om ervoor te zorgen dat je de juiste benodigdheden in huis haalt. Zorg dus voor de boodschappen maar vergeet ook vooral de aankleding van je zomeravond niet want deze speelt dus ook zeker weten een rol. Vervolgens is het tijd om alles voor te bereiden en dan is het tijd om heerlijk te gaan genieten van je zomeravond!

 

Een filmavond in de tuin

 

Een van de dingen die je dus kunt doen op een zomerse avond in de tuin is het organiseren van een filmavond! Op deze manier maak je in je eigen tuin heel makkelijk en snel een ware buiten bioscoop en dat is natuurlijk heel erg gezellig!

 

Maar hoe gaat dit precies in zijn werk. Dat is gelukkig heel erg makkelijk! Eerst zorg je ervoor dat je een scherm hebt wat je buiten kunt zetten. Een beamer met een scherm is hier ideaal voor en zorgt er ook voor dat je het goed kunt zien! Daarnaast is het natuurlijk leuk om te zorgen voor een aantal stoelen, bankjes of zitzakken en kussens. Zorg dus voor voldoende zitplekken!

 

Als je dit gedaan hebt is het ook zorg om ervoor te zorgen dat er voldoende plaids liggen zodat je ook de mogelijkheid hebt om eventueel een plaid om je heen te slaan. Nog wel hebben we een goede tip voor je zorg er dus voor dat je wel een stroompunt hebt in de tuin zodat je hier de beamer op aan kunt sluiten!

 

Zorg daarnaast alleen nog voor een lekker hapje en drankje en wat sfeervolle verlichting en jouw heerlijke filmavond kan van start! Geniet van de sfeer en gezelligheid met deze bijzondere bioscoopavond in je eigen tuin!

 

Een echt tuinfeest

 

Naast een bioscoopavond in de tuin is het natuurlijk ook heel erg leuk om een echt tuinfeest te geven. Ook dit kun je doen met veel sfeer en gezelligheid. Een tuinfeest vraagt ook de nodige voorbereiding maar van het eind resultaat kun je heerlijk genieten!

 

Voor een tuinfeest is het vooral erg belangrijk om te zorgen voor sfeer en gezelligheid. Zorg dus voor gezellige versiering in de tuin maar ook voor wat lekkers te eten en drinken! Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten van een heerlijke avond in de tuin met vrienden en familie.

 

Ook is het natuurlijk erg leuk om op deze avond je tuin heel sfeervol aan te kleden. Doe dit bijvoorbeeld door sfeervolle verlichting aan te brengen maar ook door ervoor te zorgen dat je wat slingers en lampionnen ophangt! Op deze manier krijgt jouw tuin al heel snel een gezellig sfeertje!

 

Wel is het slim om bij een tuinfeest met veel gasten en muziek de buren ook even in te lichten, dit zodat je later geen scheve gezichten krijgt. Of pak het nog wat beter aan en nodig de buren gewoon gezellig uit! Zeker weten een enorm succes!

 

Genieten van een zomerse avond

 

Als je graag wil genieten van een zomerse avond in je tuin dan is het handig om op een paar dingen te letten. Ten eerste is het heel prettig om wat fijne verlichting te hebben. Uiteraard niet te fel maar wat sfeer verlichting is zeker wel een handige tip en maakt het ook nog eens meteen een stuk gezelliger. Daarnaast is het ook heel fijn om toch een plaid of een vest of trui bij de hand te houden. Ook al lijkt het best goed te doen qua temperatuur vaak kom je op een punt waarop het toch ineens af gaat koelen en dat kan dan ook vrij snel gaan. Dan is het natuurlijk toch wel heel erg lekker als je een vest of een trui bij de hand hebt. Of als je natuurlijk lekker een plaid om je heen kunt slaan!

 

Ook een lekker hapje en een drankje mogen natuurlijk niet ontbreken op een echte zomerse avond. Hiermee zorg je eigenlijk altijd meteen voor een heel gastvrij gevoel en daarnaast is het ook gewoon lekker en gezellig!

 

En dan hebben we ook nog een handige tip voor je. Op een zomerse avond kan het wel eens zo zijn dat je flink last krijgt van muggen. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten en dit kan dan ook flink vervelend zijn! Gelukkig zijn er een aantal slimme tips om de muggen de baas te blijven. Ten eerste is het een heel goed idee om een citronella kaars op tafel te zetten. Dan heb je en meteen wat sfeer op tafel en verlichting maar dus ook een goed middel tegen de muggen te pakken. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog allerlei verschillende middeltjes die je op kunt spuiten om de muggen de baas te blijven en tot slot is het ook nog een heel goed idee om een muggenlamp neer te zetten. Ook hier hebben muggen vaak weinig zin in.

 

Ook kan het helpen om wat lavendel te planten of munt. Dit zijn plantjes waar muggen liever niet bij in de buurt komen en vandaar dat het een heel fijn middel tegen muggen is! Geniet dus vol uit van een zomerse avond met de juist voorbereiding!

 

De ideale zomeravond beleef je in je eigen tuin

 

Zoals je wel kunt lezen is het natuurlijk een waar feestje als de temperaturen oplopen en je van een heerlijke zomerse avond in je eigen tuin kunt genieten! Om heel veel redenen is dit dan ook een ontzettend goed idee waar je echt heel fijn van genieten kunt! Wel is het zo dat ook in dit geval een goede voorbereiding het halve werk is en dat het dan ook zeker weten enorm belangrijk is om je zomeravond goed voor te bereiden zodat je er ten volste van kunt genieten!

 

De ideale zomeravond kun je dan ook op veel verschillende manieren invullen. Van een heerlijke filmavond in eigen tuin tot een gezellige avond met hapjes en drankjes en vrienden en familie. Je kunt allerlei kanten op als je er maar vooral heel erg van geniet en dat is gelukkig vaak heel goed te doen.

 

In de zomer lopen de temperaturen in ons land vaak dusdanig op dat het in de avond nog heel erg lang aangenaam of soms zelfs warm blijft buiten. Het is dan zelfs zo dat je vaak nog beter buiten dan binnen kunt zitten omdat het maar niet afkoelt in huis. Zeker als het windstil is dan is dit al snel het geval. Dan kun je natuurlijk genieten van een heerlijke zomerse avond in je eigen tuin! Nodig je vrienden en familie uit of maak het jezelf gezellig. Geniet in ieder geval op en top van deze avonden want ze zijn ook zo weer voorbij helaas!

 

Zorg echter wel voor je muggenmiddeltjes en eventueel een plaid bij de hand want het kan ook zomaar ineens flink afkoelen en dat wil je natuurlijk liever voor zijn. Op deze manier ga jij vol vertrouwen een heerlijke zomerse avond tegemoet!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »