{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

0

kortingscode: ZOMERDEAL2022 of SECRETDEAL2022

Door Roos, 7 oktober 2021

De inrichting van een moderne tuin

In ons land zijn er veel populaire stijlen te bekennen als het gaat om de inrichting van een tuin. Van landelijk tot modern en alles er tussen in. Veel mensen besteden veel tijd en aandacht aan de inrichting van hun tuin en het is dan ook heel erg leuk om al deze verschillende stijlen te zien.

De laatste tijd zien we dat de moderne stijl steeds meer terrein wint, steeds meer mensen passen deze stijl toe in hun tuin en houden van de simpele maar toch luxe uitvoering van deze stijl. Vaak zien we ook dat mensen het fijn vinden om wat meer overzicht in de tuin te hebben en dit kunnen ze natuurlijk goed vinden in een tuin met een moderne inrichting.

We zien dan ook dat veel accessoires en tierelantijntjes een beetje uit beginnen te raken en dat het veel hipper is om een aantal mooie basis elementen in je tuin te verwerken en zo voor rust en eenheid in je tuin te zorgen!

Dit is dan ook wat veel mensen zo aanspreekt bij de moderne inrichting van een tuin! Maar hoe pak je dat nu precies aan een moderne tuin inrichten? Welke elementen mogen absoluut niet ontbreken? En welke materialen kun je hier het beste voor gebruiken? Hoe zorg je ervoor dat jouw tuin een modern paradijsje wordt en welke kleuren gebruik je hiervoor?

In deze blog laten wij het allemaal aan bod komen en laten wij je dan ook graag zien hoe je kunt zorgen voor een moderne inrichting in je tuin. Wat zijn de do’s en dont’s en welke items mogen echt niet ontbreken? Lees je met ons mee?

De kenmerken van een moderne stijl

Om te beginnen laten we je dan ook eerst de kenmerken van een moderne stijl zien. Want wat maakt een stijl nu modern en welke kleuren en materialen zijn hier nu kenmerkend voor? Om te beginnen is het zo dat bij een moderne stijl vaak kleuren als zwart, grijs en wit gebruikt worden, tegenwoordig ook wel wat afgewisseld met bijvoorbeeld olijfgroen of zee blauw maar over het algemeen is de basis toch echt zwart, wit en grijs.

En wij kunnen je dan ook meteen uitleggen waarom deze kleuren zoveel gebruikt worden bij een moderne stijl. Deze donkere kleuren geven namelijk rust en ruimte. En dat is juist wat we met een moderne stijl graag willen realiseren. Door het gebruik van deze kleuren kun je hier dus heel fijn mee spelen en realiseer je rust en ruimte in een tuin en dat is precies de bedoeling!

Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog andere elementen bij een moderne stijl, ten eerste is het zo dat bij een moderne stijl vaak gebruik wordt gemaakt van glas en beton, dit zijn dan ook twee materialen die echt kenmerkend zijn voor een moderne stijl in je tuin.

Deze materialen ogen niet alleen heel modern maar zijn ook nog eens heel makkelijk te verwerken in je tuin en daarnaast kun je ze ook nog eens verschillende functies geven. Zo kun je deze materialen verwerken in meubelen maar ook in losse elementen in de tuin. Op deze manier maak je de tuin al snel sfeervol en compleet.

Een moderne stijl oogt kil als misvatting

Het is een veel genoemde misvatting dat een moderne stijl heel kil zou ogen, niets is immers minder waar. Een moderne stijl kan juist ook heel warm en gezellig ogen het ligt er alleen maar net aan hoe de stijl is neergezet in een ruimte of tuin.

Deze misvatting is ergens echter wel begrijpelijk. Men denkt namelijk al snel dat kleuren als zwart, wit en grijs niet gezellig ogen en dat materialen als glas en boten niet warm ogen. Dit doen ze wellicht op zichzelf en los van elkaar ook niet maar in combinatie met elkaar, andere materialen en beplanting krijg je al snel een heel ander gezicht.

Als je beton namelijk combineert met groen in een tuin krijg je namelijk al snel een heel erg gezellig geheel en laat dat nu precies de bedoeling zijn! vandaar dat het dan ook zeker een misvatting is dat een moderne tuin kil oogt.

Je kunt een moderne tuin juist ook heel gezellig maken. Zo kun je knusse hoekjes realiseren en met verschillende tinten grijs, zwart en wit werken. Daarnaast kan zwart juist wel degelijk heel erg warm ogen en combineert het schitterend met al het groen in je tuin! Dit valt dan namelijk juist meer op doordat het afsteekt tegen het groen!

De basis van een moderne tuin

Bij een moderne tuin is dan ook over het algemeen vooral de basis heel erg belangrijk. Deze moet goed zijn en al meteen een moderne sfeer uitstralen. Uiteraard kun je naast de basis ook wel wat accessoires toepassen maar hou dit vooral rustig anders gaat het hele effect van een moderne tuin helaas verloren en dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Maar hoe is dan die basis van een moderne tuin waar moeten we precies aan denken? De basis van een moderne tuin is vaak erg vierkant en rustig. Denk bijvoorbeeld aan grote grijze terras tegels in beton gegoten en een mooie strakke schutting met een mix tussen groen, hout en betonnen palen. Op deze manier ontstaat er een mooie basis waarop je later de rest kunt aanvullen en het plaatje compleet kunt maken!

Daarnaast bestaat de basis van een moderne tuin ook vaak uit grotere oppervlaktes dit is dan ook kenmerkend voor een moderne tuin. Waar je bij een landelijke tuin bijvoorbeeld allemaal kleine verschillende hoekjes ziet is dit bij een moderne tuin juist niet het geval. Hier zie je juist grotere en rechtere vlakken die allemaal een eigen invulling hebben maar toch een geheel vormen waarbij je vooral niet te veel poespas tegenkomt.

De meubelen in een moderne tuin

En dan hebben we natuurlijk ook nog tuin meubelen. Net als in vele andere stijlen tuinen komen we deze ook wel degelijk tegen in een moderne tuin. Wel zijn er een aantal opvallende kenmerken die we vaker voorbij zien komen bij meubelen in een moderne tuin.

Zo zien we bijvoorbeeld vaak dat de meubelen bestaan uit hout, beton en glas. Rotan en riet zien we juist weer veel minder vaak voorbij komen. Waarschijnlijk omdat dit al snel heel gezellig en landelijk oogt en je dat natuurlijk juist niet wil in een moderne tuin. Daarnaast zijn de houten, betonnen en glazen meubelen vaak ook recht van vorm en dat is natuurlijk iets wat echt kenmerkend is voor een moderne sfeer in de tuin. Hier zie je namelijk vooral heel veel rechte vormen terug die bij elkaar zorgen voor een mooi geheel!

Maar ook ijzer zien we wel vaak tevoorschijn komen in een moderne tuin maar dan niet met allerlei sierlijke krullen, maar netjes en recht. En dan hebben we natuurlijk nog de bekleding en kussens van deze meubelen. Ook deze zijn in een moderne tuin vrij sober maar wel netjes en effectief. Zo zien we de bekleding en kussens vooral veel voorbij komen in donkere kleuren of juist wit. En in rechte vormen. Ook bevatten de kussens niet allerlei patronen en kwastjes en hangertjes eraan maar zijn ze zo clean mogelijk. Dit zorgt ervoor dat ze prima in de moderne tuin passen en het plaatje ook echt compleet maken!

De accessoires in een moderne tuin

Vaak is het een misvatting dat je in een moderne tuin geen accessoire terug ziet. Niets is minder waar want in een moderne tuin zie je ook wel degelijk veel accessoires terug alleen allemaal vaak in een bepaalde stijl en minder rommelig.

Accessoires in een moderne tuin zijn vaak ook wat groter dan de accessoires die we bij veel andere stijlen zien verschijnen. Het gaat vaak echt om een paar grote statement stukken die de tuin mooi afmaken en de sfeer compleet maken. Het zijn niet allemaal losse accessoires in verschillende kleuren en stijlen die we terug zien maar echt maar enkele mooie en vooral grote stukken die perfect bij de moderne stijl passen en het plaatje helemaal compleet maken.

Denk bijvoorbeeld aan twee grote bloemenpotten, of een mooie vaas met pluimen, maar bijvoorbeeld ook grote windlichten zien we veel voorbij komen. Deze items zijn op zichzelf simpel maar in samenwerking met de overige aankleding van een moderne tuin vormen ze vaak een mooi en warm geheel. Wat hierbij vooral opvallend is dat je ziet dat het vaak wel om items van hoogwaardige kwaliteit gaat die ook echt luxe ogen, bij elkaar maken ze vervolgens het plaatje compleet en dat is optimaal genieten!

Maar wees ook vooral niet bang om wat zachtere materialen te mengen voor een moderne sfeer in de tuin. Een prachtige zachte plaid op de bank in een effen kleur kan ook zeker heel mooi zijn en echt iets toevoegen aan je tuin! Vaak denken mensen dat dit helemaal niet past bij een moderne sfeer maar niets is minder waar het is maar net welke draai je er zelf aan geeft en hoe je alles bij elkaar laat passen! Gebruik ook hierbij vooral je eigen creativiteit en smaak zo krijg je echt het aller mooiste eind resultaat waar je nog heel lang van kunt genieten!

De beplanting in een moderne tuin

En dan komen we bij een ander belangrijk onderdeel aan, namelijk de beplanting in een moderne tuin want ook dit is zeker een onderdeel wat niet vergeten mag worden. Ook een moderne tuin heeft namelijk zeker veel beplanting als dit wenselijk is en hier kun je op veel verschillende manieren invulling aan geven. Ten eerste kan het bijvoorbeeld heel fijn zijn om te kiezen voor een aantal grote planten of bomen in de tuin, dit om niet te veel af te doen aan de rust en ruimte die hoort bij een moderne inrichting. Als je namelijk allerlei borders vult met veel verschillende planten en bloemen door elkaar dan kan dit al snel heel rommelig ogen.

Door gebruik te maken van een aantal grote planten en bomen of bloemen kun je dit voorkomen en kun je nog steeds eenheid in de tuin realiseren zonder dat het er te druk of te vol gaat ogen. Kies dus vooral voor planten en bloemen in een kleur en stijl en maak zo het plaatje in je tuin compleet!

Planten die we vaak terug zien in een moderne tuin zijn hortensia’s en olijfbomen. En dit is ook niet zo verwonderlijk. Deze twee passen namelijk prima in een moderne tuin en verzachten op die manier het beeld een beetje waardoor je een heel mooi geheel krijgt!

De inrichting van een moderne tuin

Je kunt met de inrichting van een moderne tuin dus echt wel heel erg veel kanten op. En het is natuurlijk ook erg leuk om hiermee bezig te zijn. zoals je wel kunt zien is de inrichting vooral vaak heel belangrijk in de basis en is de basis van een moderne tuin vaak heel strak en clean, vervolgens kun je dit dan best prima mengen met wat meer zachtere items voor een mooie mix zonder iets af te doen aan de moderne sfeer in een tuin.

Vaak wordt ten onrechte gedacht dat een moderne sfeer in de tuin heel erg kil oogt maar zoals je dus wel kunt zien is niets minder waar. Juist door een moderne sfeer in heel de tuin door te trekken krijg je een mooi passend geheel waar je optimaal van kunt genieten. Wij zouden je dan ook zeker aanraden om ook niet bang te zijn om je geheel eigen touch aan deze stijl te geven en zo een moderne inrichting in je tuin te realiseren die aan al je wensen voldoet en die ook echt uniek is!

Maak hierbij vooral gebruik van donkere kleuren gecombineerd met veel wit en kies voor materialen als hout, beton en glas. Als je dit alles met elkaar combineert ontstaat er een prachtige mix en krijg je een heel mooi beeld waar je optimaal van kunt genieten in je tuin, wat wil je nog meer zou je zeggen toch!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »